Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Leylam..canım benim..bir daha girme o yola..

o kadar sık kayboldum ki içimin labirentlerinde...hissettiğin şeyleri birebir yaşadım defalarca...kaybolduğumuz pek çok yolun bir çıkışı vardır mutlaka..ama bu zamana kadar çıkışı bulamadığım,bulmadıkça paniklediğim tek yer orası diyebilirim..kimi zaman bu kez bulurum düşüncesiyle bilerek ve isteyerek atlarım o çukura...gelgelelim çıkışı bulamadığım gibi, her defasında o çukurdan çıkmak biraz daha zorlaşır.. sanki gittikçe derinleşen karışan bir kördüğüm evet aynı imzamdaki gibi..

bazı şeylere çok istesekte bir anlam yükleyemeyiz birtanem..kimi şeyleri ise istesekte değiştiremeyiz...ne kadar zor olsada olduğu gibi kabullenmek belkide en akıllıcası...

çık o düştüğün çukurun içinden bir an önce...karanlıktır aman vermez oralar...demek o karanlığın içinde ışık olarak bizler vardık öyle mi? :crying: ...canımıniçi..ne kadar anlamlı bilemezsin bu benim için...seni çok seviyorum..gerçekten.. :wub::hug::clover:

• Cevaplar 1,4b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

nenem :wub: ..sen öyle derin öyle güzel bi yüreksinki...kelimelerinin ucunda...söylemediğin ama bağıran gerçeklerinde ve sessizliğindeki onurunda duydum sesini gördüm içini...nasıl bilmiyorum ama hissedebildim....onun için sen hep özeldin ya...nasıl diye sorma...oluyormuş işte...

bizi...yani suyun dibindeki çalılara tutunmayı reddedenleri... bizim gibi kendilerinden olmayanları girdiğimiz her yerde tanıyıp öyle uzak duranlar varya..işte onlar o karanlık kuyular..ve toplumsal kurallar..böyle gelmiş böyle gider söylemleri ve çirkin kurallarıyla öyle bir sarıp sarmalıyorlarki...ne onlardan olabiliyoruz ne dönüp kendimize sığınabiliyoruz...bizim yerimiz aradaki karanlık...

özgürlüğümüzü daha çocukken esaret altına aldıklarından ne kadar istesekte ne kadar farkında olsakta ne kadar kaçıp kurtulmak için çabalasakta...yok kafesteki kuşlardan farkımız...

Tanıklardan

Girdiler kapılardan

Girdiler pencerelerden

Mektuplardan kitaplardan telefonlardan

Girdiler kirlettiler ve gecemizi

Girdiler ağrıttılar ve gündüzümüzü

İşimize saygımızı

Ölümüze acımızı, sayrı yatağımızı

Özlemlere sevgilere sular gibi akışımızı

Kıyımlara kıranlara türkü türkü bakışımızı

Gözgözelik, dizdizelik

Şu hancı dünyamızı

Girdiler, kirlettiler, insan onurumuzu

İnsan yüzü güzeldir

Çirkindi bunlarınki

İnsan yüzü sıcaktır

Soğuktu bunlarınki

Elleri el değildi

Eli andırıyordu

Gözleri göz gibiydi

Bakışsızdılar

Göğse benzer bir kafeste taşıdıkları

İçinde yürek yoktu

Kapıların arkasında emeklememiş

Beşiklere belenmemişlerdi karda tipide

Ev dediğin duvar kapı pencere

Saygıya gerek yoktu

Girdiler akşam sofralarında evlerimize

Yoksul sabah çaylarında girdiler

Girdiler öpüşürken kuytuda

Okşarken saçlarını çocuğumuzun

Avutmaya çalışırken acılımızı

Duyumsarken sevincini insan oluşumuzun

Girdiler bağlarken mektubumuzu

Dertleşirken kapısında kırkıncı odamızın

Girdiler evlerimize

En ağrıtan yerinde bir özlem türküsünün

Bunalmış bir kahkahanın orta yerinde

Taş gibi yorgunluğunda bir güzelim düşün

Ölümcül sayrılıkta umarsız yalnızlıkta

Kağıttan kayıklar yüzdürürken geçmiş sularımızda

Uçurtmalar salarken umut göklerimize

kucaklarken dostlarımızı telefonlarda

Girdiler evlerimize

Çirkindiler

Korkaktılar

Yarınsızdılar

Geldiler itilerek

Girdiler irkilerek

Kararttılar gecemizi

Isırdılar karanlıkta

Kanattılar türkümüzü

Kırdılar çiçekli dallarımızı

Tükürdüler içine ekmeğimizin

Ağrıttılar ağrımızı

Ağrıttılar dünya dünya

Ağrıttılar vatan vatan

Ve çekip gittiler

Kanlı izler bırakarak

Göğümüzün merdivenlerinde

Yoktu yarınları onların

Çünkü onlar

Suç taşıyan sandık gibi

Karanlıktılar

Hasan Hüseyin Korkmazgil

bizde hiçmi yok suç..nenem var...hayata bakıp korktuk o çalıyı bırakmaktan..çünkü kırılgandık..çünkü sesler ürküttü bizi...bıraktığımız an hissettiğimiz o özgürlüğü duyumsayamadan seslere kulak verdiğimiz için suçluyuz...ve hala bunca farkındalığa rağmen ..bunca acıya rağmen bırakıp gidemiyorsak bırakamıyorsak o çalıyı işte en çokta bunun için suçluyuz..çünkü kalbimiz biliyor başka hayatımız yok...bu şans bir kere....

ben sevdiğim şiirleri değiştirerek okurum bazen seninlede paylaşmak isterim

hayat... hayatım

incecikti...

gül dalıydı...

dokunsam..

kırılıcaktı sanki...

kırılıcaktım...

dokunmadım....

kurudu...

ısmarlama bir hayatı yaşıyorum...

görenler üstünde iyi duruyor derdi her bakışta ve hala

sahi

uzak neresiki kendinin bile ücrasında yaşayan benim için

neresi daha uzak...

oysa

en çok

en çok

ben!!..........

bide şu var nenecim... :lol:

kaç kurtar kendini bizden

olacaklardan korkuyorum

aklına kötü kötü şeyler gelecek

bak seni son kez uyarıyorum... :unsure::lol::stuart::wub:

Gönderi tarihi:
Leylam..canım benim..bir daha girme o yola..

o kadar sık kayboldum ki içimin labirentlerinde...hissettiğin şeyleri birebir yaşadım defalarca...kaybolduğumuz pek çok yolun bir çıkışı vardır mutlaka..ama bu zamana kadar çıkışı bulamadığım,bulmadıkça paniklediğim tek yer orası diyebilirim..kimi zaman bu kez bulurum düşüncesiyle bilerek ve isteyerek atlarım o çukura...gelgelelim çıkışı bulamadığım gibi, her defasında o çukurdan çıkmak biraz daha zorlaşır.. sanki gittikçe derinleşen karışan bir kördüğüm evet aynı imzamdaki gibi..

bazı şeylere çok istesekte bir anlam yükleyemeyiz birtanem..kimi şeyleri ise istesekte değiştiremeyiz...ne kadar zor olsada olduğu gibi kabullenmek belkide en akıllıcası...

çık o düştüğün çukurun içinden bir an önce...karanlıktır aman vermez oralar...demek o karanlığın içinde ışık olarak bizler vardık öyle mi? ...canımıniçi..ne kadar anlamlı bilemezsin bu benim için...seni çok seviyorum..gerçekten..

Dilosum.. :wub: daha once boyle bisey yasayip hissetmemisim sanki..aynen dedigin gibi,cikisi yok,her yolun cikisini buldum hep,ama bunu bulamadim..dugumlendi..ben de biraktim..su ikinci paragrafini aliyorum,anlam yuklemeden,oldugu gibi kabullenecegim sanirsam,kendimi de..zaman gecip gidecek,bir sekilde hayat bitecek..simdiye kadar nasil gectigini anladik mi sanki?

evet..herkesten once isik olarak siz geldiniz aklima..belki de kalbimi anlayan sizlerdiniz,ondan..herkesten uzagim sizin gibi ama,herkesle ayni duygularda,ayni sevgilerde,ayni huzunlerde bulusamiyorum..ben de seni gercekten cok seviyorum..canim pembe dugmem.. :wub::hug:

nenem ..sen öyle derin öyle güzel bi yüreksinki...kelimelerinin ucunda...söylemediğin ama bağıran gerçeklerinde ve sessizliğindeki onurunda duydum sesini gördüm içini...nasıl bilmiyorum ama hissedebildim....onun için sen hep özeldin ya...nasıl diye sorma...oluyormuş işte...

bizi...yani suyun dibindeki çalılara tutunmayı reddedenleri... bizim gibi kendilerinden olmayanları girdiğimiz her yerde tanıyıp öyle uzak duranlar varya..işte onlar o karanlık kuyular..ve toplumsal kurallar..böyle gelmiş böyle gider söylemleri ve çirkin kurallarıyla öyle bir sarıp sarmalıyorlarki...ne onlardan olabiliyoruz ne dönüp kendimize sığınabiliyoruz...bizim yerimiz aradaki karanlık...

özgürlüğümüzü daha çocukken esaret altına aldıklarından ne kadar istesekte ne kadar farkında olsakta ne kadar kaçıp kurtulmak için çabalasakta...yok kafesteki kuşlardan farkımız...

...............................................

bizde hiçmi yok suç..nenem var...hayata bakıp korktuk o çalıyı bırakmaktan..çünkü kırılgandık..çünkü sesler ürküttü bizi...bıraktığımız an hissettiğimiz o özgürlüğü duyumsayamadan seslere kulak verdiğimiz için suçluyuz...ve hala bunca farkındalığa rağmen ..bunca acıya rağmen bırakıp gidemiyorsak bırakamıyorsak o çalıyı işte en çokta bunun için suçluyuz..çünkü kalbimiz biliyor başka hayatımız yok...bu şans bir kere....

ben sevdiğim şiirleri değiştirerek okurum bazen seninlede paylaşmak isterim

hayat... hayatım

incecikti...

gül dalıydı...

dokunsam..

kırılıcaktı sanki...

kırılıcaktım...

dokunmadım....

kurudu...

sahi

neresi daha uzak...

oysa

en çok

en çok

ben!!..........

bide şu var nenecim...

kaç kurtar kendini bizden

olacaklardan korkuyorum

aklına kötü kötü şeyler gelecek

bak seni son kez uyarıyorum...

Frozenim..beni benden iyi anlatmissin.."nasil" diye sorasim geldi.. :innocent:

iste hep yasadigim hissettigim sey..arada bir yerde karanlikta kalmak..ne digerleri gibi olabilmek,ne de benim gibi olabilmesi onlarin..tabi,benim onlara uymam gerek,bu gereklerden bikip usaniyor insan ama,gelmisiz,dusmusuz icine bir kez..cabaliyorum..ama siritiyor ustumde,belki siritmiyor ama bana siritiyor,goruyorum..ama baska..ben bu degilim,bunlar benim degerlerim,kriterlerim degil..fakat olmak zorunda.. -_- olsun bakalim..cunku kirilganiz torunum,caliyi birakamiyoruz korkudan,farkindayiz,acinin da.. kafesteki kus gibi cirpinsak da..nafile oldugunu biliyoruz.. kalbimiz biliyor baska hayatimiz yok..siir gibi,oyle guzel anlatmissin ki..olsa da gucumuz yok..boyle yasamayi ogrendik,baska bir hayati daha ogrenmek..guc artik..ve gec..

siir cok guzel..ne guzel anlatiyor her seyi..soze gerek kalmiyor.. -_-

uyarlama siirlerin de nasil tamamliyor..hele de su:

sahi

neresi daha uzak...

oysa

ve kirilgan gul dali hayatimiz..,dokunamayiz da..kurur gider oyle..

ve..aklima kotu kotu seyler gelecek demek .. :lol: kis daha ne gelsin..aslinda kotu seyler gidip,yerine iyi seyler geliyor..kendimi bir dalista cozup bulamiyorum ama,sizinle yavas yavas buluyorum.. :wub:

canim torunum,Frozenim..ozelim benim..seni cok seviyorum.. :wub::hug:

Gönderi tarihi:

sözün bittiği yerdeyim nenecim :wub: ...canem :wub: bidenem.. :wub:

çaresizliğin açılımı çok çaresizliğin yaşama yansımaları farklı çaresizliğin yıktığı insan suretleri çok çeşitli ama...ben seni aynı yerden tanıdım desem.....sessizliğin sessizliğim gibi nenem...seni seviyorum... :wub:

Gönderi tarihi:

ya kızlar siz neden bu kadar özelsiniz işte budur ispatınız... :wub: ne kadar güzel ve özel cümleler ile anlatmışsınız birbirinizi ve kendinizi, sizdeki bu derin görüş ve derin dokunuş inanılmaz... bazı insanlar birbirini iter, bazıları ise çeker... iten farklılıklardan, çeken ise benzerliklerden kaynaklanıyor...

olduğu gibi kabullenmek gerek kendimizi ve herkesi... olduğu gibi kabullenip ya uzak duracağız birilerinden, ya kucak açacağız o olduğu gibilere... ben size kalbim şehirlisiniz dedim işte sizi olduğunuz gibi yerleştirdim kalbime... sizi tanımak ve sizi sevmek inanılmaz bir mutluluk... iyiki bu dünyaya gelmişsiniz, iyiki dostumsunuz, iyiki varsınız ve varlığınızdan haberim var iyiki... :wub::hug:

Gönderi tarihi:

demek ayni yerden Frozenim torunum.. :wub: oyledir..bosuna degildir muhakkak bu duygularimiz ve karsilikli olmasi :wub:

ablacim,kalbime sizi ben de farkina varmadan yerlestirivermisim de sanki civilemisim sizi oraya,oyle saglam..kucak aciyoruz ekseri oldugu gibilere de,onlar gibi olmamiz beklenmese,olmayanlar baska bir gezegenden gelmis gibi gorulmese..yine de anlayanlar var biryerlerde,mesela siz varsiniz,bu da yeter artar..iyi ki varsiniz :wub::hug: cok seviyorum sizi..

Gönderi tarihi:

canım benim... seni tanımak ve seni anlamak çok güzel inan buna... emin ol sen çok değerlisin... :wub: bizler için yerin ayrı, her birinizin yeri ayrı... sizi siz yapan özelliklerinizi sevdim ben... birbirinize benzeyen ve benzemeyen güzel yanlarınızla... işte en güzel olanda bu, birbizimizin birer kopyası değiliz ama o kadar çok benzer yanımız var ki ve o yanlarımız birbirimizi o kadar çok etkiliyor ki... bende seni seviyorum... :hug:

Gönderi tarihi:

sensiz buraların tadı yok arkadaşım..şimdi fonda ne çalıyor biliyormusun?..Çalıkuşu'nun jenerik müziği..hatırlarsın..bilgisayarıma indirdim..durup durup dinliyorum..ve bu müzik fondayken sana yazmak istedim..bizi bir araya getiren şey anımsıyormusun?...

merakım iyice arttı.. :unsure: sanki üç aydır yoksun..lütfen hiç değilse iyi olduğunu bildir... -_-

canım mavi düğmem..seni öyle çok seviyorum ki... :hug:

Gönderi tarihi:

canlarim.. :wub: birtanelerim .. :wub: ben sizden ayri kalabilir miyim saniyorsunuz?

Dilosum..hassas Calikusum..o muzigi bulup ben de indireyim,cok severim o ayri,bir de dinler dinler seni hatirlar,dusunurum.. :wub:

iki gundur elimde olmayan teknik nedenlerden oturu giremedim -_- aklimdaydiniz hep..bu oglen bir girisimde bulundum,yine basarili olamadim..sorun giderildi sukur,ama cok yogunum,sanirim yarin giremeyebilirim,iyiyim diyeyim dedim,sizi ve muhabbeti cok ozledim.. :hug: gelecegim,beni bekleyin anaciiim :kiss:

sizi cok seviyorum ya,bu sefer boyle oldu ama,bu ilgiyi gorunce arada bir girmeyesi gelecek insanin yani,simartilmak babinda :rolleyes::hug:

Gönderi tarihi:
canlarim.. :wub: birtanelerim .. ben sizden ayri kalabilir miyim saniyorsunuz?

Dilosum..hassas Calikusum..o muzigi bulup ben de indireyim,cok severim o ayri,bir de dinler dinler seni hatirlar,dusunurum..

iki gundur elimde olmayan teknik nedenlerden oturu giremedim aklimdaydiniz hep..bu oglen bir girisimde bulundum,yine basarili olamadim..sorun giderildi sukur,ama cok yogunum,sanirim yarin giremeyebilirim,iyiyim diyeyim dedim,sizi ve muhabbeti cok ozledim.. gelecegim,beni bekleyin anaciiim

sizi cok seviyorum ya,bu sefer boyle oldu ama,bu ilgiyi gorunce arada bir girmeyesi gelecek insanin yani,simartilmak babinda

canıııımmm benim... :hug: dün nasıl görmedim bu iletini...dimek teknik sebeplerle giremiyordun ha.. :lol: yerim seni ben..yeter artık gel gari..yorgunmuşsun..biz seni dinlendiririz mirak etme :wub::clover:

iyi olmana çok çok çok sevindim..endişelenmeye başlamıştım..şımartılmak için ortadan kaybolmana gerek yok mavi düğmem..bugün beni şımartın de..hemen gereğini yapalım.. :lol::hug::wub::clover:

ÇALIKUŞU

Al canem nenem dinle sen severmişsin...

ah Frozenim ahhh!!..yapmışsın yine yapacağını..bu harika bir hediye..eminim leylam çok beğenecektir..kendi adıma ben mest oldum...sağolasın bidenem... :hug:

Gönderi tarihi:
canım leylam iyi olmana sevindim sen iyi ol bizim aklımızdasın her zaman umutma canım

canim ablam,siz de oylesiniz,hatta o kadar ki,yaptigim ise konsantre olamiyorum,sizi dusunmekten..hele de ayri kalinca :wub:

ÇALIKUŞU

Al canem nenem dinle sen severmişsin...

torunumm benimm :wub: ben bu aheste netimle,bulup dinleyecegim diye ne cok ugrasirdim kimbilir,hassasim,dusuncelim..dinliyorum su an,cok tesekkur ederim,bidenecikim :hug:

canıııımmm benim...dün nasıl görmedim bu iletini...dimek teknik sebeplerle giremiyordun ha.. yerim seni ben..yeter artık gel gari..yorgunmuşsun..biz seni dinlendiririz mirak etme

iyi olmana çok çok çok sevindim..endişelenmeye başlamıştım..şımartılmak için ortadan kaybolmana gerek yok mavi düğmem..bugün beni şımartın de..hemen gereğini yapalım..

ah Frozenim ahhh!!..yapmışsın yine yapacağını..bu harika bir hediye..eminim leylam çok beğenecektir..kendi adıma ben mest oldum...sağolasın bidenem...

iste geldim..teknik sebeplerle basim dertte,simdi bile bu kacinci baglanisim.. -_- sizinle dinleniyorum zaten,hatta yorulmaya zaman ayiramiyorum :lol::wub: ben de sizi cumleten burda bulduguma sevindim,gelip de bulmamak ne kotu olurdu :kiss:

yok yok Dilosum,ben cok simardim bu aralar..biraz ara vereyim.. -_-:hug:

Gönderi tarihi:
ah Frozenim ahhh!!..yapmışsın yine yapacağını..bu harika bir hediye..eminim leylam çok beğenecektir..kendi adıma ben mest oldum...sağolasın bidenem... :hug:

reca ederim diloşum..sizin için yapmammı.. :wub::hug:

torunumm benimm :wub: ben bu aheste netimle,bulup dinleyecegim diye ne cok ugrasirdim kimbilir,hassasim,dusuncelim..dinliyorum su an,cok tesekkur ederim,bidenecikim :hug:

ne dimek nenelerin en şahanesi :wub: sen iste yıldızları yere indirem :blink::blush::w00t::hug:

Gönderi tarihi:
hoşgelmiş bizim bidenecik Leylamız

hosbuldum..canim ablam :wub: da..muhabbetin belini bir turlu kiramiyoz yaw -_-:wub:

reca ederim diloşum..sizin için yapmammı..

ne dimek nenelerin en şahanesi :wub: sen iste yıldızları yere indirem

ben aydedeyi istiyom :wub: torunlarin en bitanesi,daha ne yapacaksin,beni oyle mutlu ettin ki,bidenem :wub:

Gönderi tarihi:
hosbuldum..canim ablam :wub: da..muhabbetin belini bir turlu kiramiyoz yaw -_-:wub:

ben aydedeyi istiyom :wub: torunlarin en bitanesi,daha ne yapacaksin,beni oyle mutlu ettin ki,bidenem :wub:

aydede biraz zor nenecim :blink::wassat: genede bi deneyim kandırmayı.. :w00t: canem nenem bidenem.. :hug::wub:

Gönderi tarihi:

inşallah bugün karşılaşırız da kırarız şu muhabbetin belini canem :wub:

Gönderi tarihi:

muhabbet bizden kaçar olmuş Diloşum, yakalayana aşk olsun... :wub::rolleyes:

yağmurun sesine bak aşka davet ediyor

cama vuran her damla beni harab ediyor

bu yağmur seni benden alıp götüren yağmur

aşkımızı sel gibi silip süpüren yağmur :rolleyes:

Gönderi tarihi:
inşallah bugün karşılaşırız da kırarız şu muhabbetin belini canem

ıste karsılastık zannımca :rolleyes::wub:

birimiz varsa üçümüz yok..ikimiz varsa beşimiz yok..anlıyacağınız biz bu muhabbetin belini hepcek bi kıramıyciiz canlarım..öyle anlaşılıyor..

kırmaya geldim ben,kusura bakmazsa.. :stuart::hug:

muhabbet bizden kaçar olmuş Diloşum, yakalayana aşk olsun... :wub::rolleyes:

yağmurun sesine bak aşka davet ediyor

cama vuran her damla beni harab ediyor

bu yağmur seni benden alıp götüren yağmur

aşkımızı sel gibi silip süpüren yağmur :rolleyes:

tutun tutun kacmasın :o:stuart:

yağğmur istiyorum artık.. :crying:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.