Φ diloş Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 KARARLIYDI KADIN, GİDECEKTİ Kararlıydı kadın ve hüzünlü birazda Alıp yanına yaşamsal duygularını Hayatın bulandırdığı çamura basa basa Gidecekti… Yorgundu kadın Yüzünde acı bir tebessüm İstemediği bir yoldan istemediği bir şekilde Ve istenmediği bir yere kendini kabullendirmeye çalıştığı için Birazda kırgındı dünlerine Onu terk ettiler diye Attı ilk adımını o hayallerini barındırdığı adanın mermer taşlı eşiğinden Dönüp arkasına bakmadı Çünkü Her şeyini orada bıraktı Kendini yatağında bıraktı ruhunu buğulu pencere camında Son bir derin nefes aldı Attı kendini sokaklara… İnerken merdivenlerden Duvarları kokladı Tırabzanlara son kez dokundu elleriyle değil yüreğiyle Çıktı dışarı Ve son kez çekti hayatı kokan o havayı ciğerlerine Yaktı bu kez Gülümseme değil hüzün doldurdu gözlerine Yürürken anılarına basa basa caddelerde Ağladı Kimseler duymadı… Çevresinde, bu içten güzelline karışmış Hüzün ve buruk bir ifadeye bürünmüş kadına bakan insanlar Laf atanlar süzenler konuşanlar Kadın durgundu Kulakları sağır Hava soğuktu elleri bakır Yüreği nasır Aldırmadan kimseye ilerliyordu yolunda Bu şehrin ondan götürdüklerine isyan edercesine İçinde büyük bir yalanı göğüslercesine… Karadı hava soğuk arttı Tren çok kalabalıktı O an ne düşündü acaba Artık gidiyordu Karışmıştı bile yorgun kalabalığa Yüreği odasında anıları buğulu penceresinde Kalbi terk edip gittiği şehirde… Kararlıydı kadın ve hüzünlü birazda O yabancı kalabalığa karıştığını fark etti bir an Tren hareket etti Gözleri doldu bir an Karalıydı kadın ve hüzünlü birazda Hayatın bulandırdığı çamura basa basa Kapadı ağzını o şehrin kokusundan nefret edercesine Ardına bakmadan bir daha Terk etti tüm geçmişini… Kararlıydı artık kadın ve hüzünlü birazda Alıp yanına yaşamsal duyguları Hayatın bulandırdığı çamura basa basa Ardında bıraktıklarını düşünmeden bile bir dakika Sonsuz bir bilinmeyene doğru Gitti kadın Hiç inanmak istemeden ardında bıraktığı kimsesizliğine… Murat KANTEKİN __________________ Canımın içi.. bugün okuduğum bir şiir bu..ama çok hoşuma gitti..seninle paylaşmak istedim..umarım seversin sende.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Cok sevdim..cok.. bazen ne kadar istiyoruz bunu yapmak degil mi.. Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Cok sevdim..cok.. bazen ne kadar istiyoruz bunu yapmak degil mi.. bilemezsin diycem ama..bildiğini biliyorum.. o yüzden sana yazdım bu şiiri..aynı duygularda olduğumuzu bildiğimden.. gitmek..gidebilmek..offf...bunun üzerine sayfalarca yazarım ben Leylam ..bazen konuşmaya hiç gerek kalmaz biliyormusun...şu anda onlardan biri işte...ne hissettiğini biliyorum..zira aynını bende hissediyorum.. Alıntı
Φ siyahx Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 bilemezsin diycem ama..bildiğini biliyorum.. o yüzden sana yazdım bu şiiri..aynı duygularda olduğumuzu bildiğimden..gitmek..gidebilmek..offf...bunun üzerine sayfalarca yazarım ben Leylam ..bazen konuşmaya hiç gerek kalmaz biliyormusun...şu anda onlardan biri işte...ne hissettiğini biliyorum..zira aynını bende hissediyorum.. Yavv şunların ettiği muhabbete bak ya ne kadar banel vede sıkıcı Gelin bi maç muhabbeti falan yapalım yada şurda 2 dakkada bi memleketi kurtaralım Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Yavv şunların ettiği muhabbete bak ya ne kadar banel vede sıkıcı Gelin bi maç muhabbeti falan yapalım yada şurda 2 dakkada bi memleketi kurtaralım aa dimek normale döndün sen? şiir yazmadan düz cümle kurdun Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 27 Şubat , 2007 Bir Nehrin Tükenişi hasretin kan çanağı gözlerinde oturuyorsun seni soruyorum hiçbir şey bilmiyorsun * hep bir çağlayan gibi senin sevdana aktım sen ise sularını kaçıran bir nehir gibi uzaktın... * tükenişi bir aşkın bir nehrin tükenişine benzer ne deniz olabildin ne nehir kalabildin... * kendin ol kendin ol sen buysan başkası ol! * buysan kederden öleceğim başkası olursan da kimi seveceğim? yılmaz odabaşı Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Yaralıydık hepimiz Unutmak içindi bütün yaptıklarımız Gülümseyişlerimiz, tebessümlerimiz... Mutlu görünüşlerimiz, saadet içindeymişiz Yalandı hepsi, unutmak içindi Sarmak içindi yaralarımızı Gülen gözlerde batan güneşi gördüm hep Güneşi karşılayan sevinci değil Gizlenen sancıları Karanlıktı, derinleri; yaralıydı... Yaralıydık hepimiz... Gerçek olan tekdi; acılarımız... Ve saklamak içindi tebessümlerimiz Gerçek olan tekdi; ağlayışlarımız... Aslında oda sahteydi ya biriyleyken... Yaralıydık hepimiz...yaralı... Yaralarımızdandı maskelerimiz Görünsün istemiyorduk, kanasın istemiyorduk Saklanıyorduk, kaçıyorduk... Saklamayana zayıf, saklayana güçlü diyorduk Saklambaç oynuyorduk... Kaybedenin ağladığı bir saklambaç Gördüm yaranı sobe..ebe.. Yaralıydık hepimiz... İnsandık sözde ya...insandık... Yoksa insan taklidi yapanmıydık... Yaralıydık hepimiz...yaralı... Yaralıydık hepimiz.... Nazım Altundere Leylam hoşgeldin ..bi yerlerden bulup okuduğum ve etkisinde kaldığım bu şiirle karşılamak istedim seni..yaralıyız hepimiz... saklamaya çalışırken yaralarımızı yakalanıyoruz bazen...tuhaf bir saklambaç bu...kimi zaman kendimizden bile saklanıyoruz...beklentimiz belkide bizi saklandığımız yerden çıkaracak bir dost eli..bizi yaralarımızdan sevecek ilkin...varmıdır?...ütopyamıdır?..ne dersin mavi düğmem Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Bir Nehrin Tükenişi hasretin kan çanağı gözlerinde oturuyorsun seni soruyorum hiçbir şey bilmiyorsun * hep bir çağlayan gibi senin sevdana aktım sen ise sularını kaçıran bir nehir gibi uzaktın... * tükenişi bir aşkın bir nehrin tükenişine benzer ne deniz olabildin ne nehir kalabildin... * kendin ol kendin ol sen buysan başkası ol! * buysan kederden öleceğim başkası olursan da kimi seveceğim? yılmaz odabaşı Cok anlamli ablacim..cok iyi anladim,saniyorum degistirmek..kafamizda sekillendirip,baglandigimiz insan olmasini istemek ve vazgecememek,hep yasadigimiz sey bu olsa gerek Yaralıydık hepimiz Unutmak içindi bütün yaptıklarımız Gülümseyişlerimiz, tebessümlerimiz... Mutlu görünüşlerimiz, saadet içindeymişiz Yalandı hepsi, unutmak içindi Sarmak içindi yaralarımızı Gülen gözlerde batan güneşi gördüm hep Güneşi karşılayan sevinci değil Gizlenen sancıları Karanlıktı, derinleri; yaralıydı... Yaralıydık hepimiz... Gerçek olan tekdi; acılarımız... Ve saklamak içindi tebessümlerimiz Gerçek olan tekdi; ağlayışlarımız... Aslında oda sahteydi ya biriyleyken... Yaralıydık hepimiz...yaralı... Yaralarımızdandı maskelerimiz Görünsün istemiyorduk, kanasın istemiyorduk Saklanıyorduk, kaçıyorduk... Saklamayana zayıf, saklayana güçlü diyorduk Saklambaç oynuyorduk... Kaybedenin ağladığı bir saklambaç Gördüm yaranı sobe..ebe.. Yaralıydık hepimiz... İnsandık sözde ya...insandık... Yoksa insan taklidi yapanmıydık... Yaralıydık hepimiz...yaralı... Yaralıydık hepimiz.... Nazım Altundere Leylam hoşgeldin ..bi yerlerden bulup okuduğum ve etkisinde kaldığım bu şiirle karşılamak istedim seni..yaralıyız hepimiz... saklamaya çalışırken yaralarımızı yakalanıyoruz bazen...tuhaf bir saklambaç bu...kimi zaman kendimizden bile saklanıyoruz...beklentimiz belkide bizi saklandığımız yerden çıkaracak bir dost eli..bizi yaralarımızdan sevecek ilkin...varmıdır?...ütopyamıdır?..ne dersin mavi düğmem Canim arkadasim,hosbuldum insanin yaralarini ve saklanisini yuzune vuruveren bir siir,beni de cok etkiledi dedigin gibi hepimiz yaraliyiz,isin tuhafi,bizim bekledigimiz,yaralarimizdan sevecek dost eli..o da yarali ve aynini bekliyor belki de.. saklamanin da alemi yok aslinda bu durumda..ama yaralayanlara soylenecek laf yiginla elbet.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 L' ile başlayan kelime bulmak zor En iyi kelimeleri seçmek isterim Yareni yaremden tanırım gülüm L' gene aynı harf napalım geçelim Anlamak mühimse ben seni anlarım... Madem anlaşılmak isteriz, anlarız biz bizi... dimi şekerim Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Lambamdak ışık,gönlüme ferahlık Ellerime güç Yüreğime sevinç Leylam..en derinlerdeki anlam Açılması zor kapıların ardındaki o görkemli aydınlık Melek ruhunda dinlensin şu dostun,izin ver birazcık.. Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 Gönderi tarihi: 28 Şubat , 2007 L' ile başlayan kelime bulmak zor En iyi kelimeleri seçmek isterim Yareni yaremden tanırım gülüm L' gene aynı harf napalım geçelim Anlamak mühimse ben seni anlarım... Madem anlaşılmak isteriz, anlarız biz bizi... dimi şekerim eline saglik ablacim benim,bidenem anlariz tabi Lambamdak ışık,gönlüme ferahlıkEllerime güç Yüreğime sevinç Leylam..en derinlerdeki anlam Açılması zor kapıların ardındaki o görkemli aydınlık Melek ruhunda dinlensin şu dostun,izin ver birazcık.. ne diyecegimi bilemiyorum Dilosum sen hakikaten sairsin,hem de en duygulusu,en guzelinden Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Her şey birdenbire oldu. Birdenbire vurdu gün ışığı yere; Gökyüzü birdenbire oldu; Mavi birdenbire. Her şey birdenbire oldu; Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan; Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire. Yemiş birdenbire oldu. Birdenbire, Birdenbire; Her şey birdenbire oldu. Kız birdenbire, oğlan birdenbire; Yollar, kırlar, kediler, insanlar... Aşk birdenbire oldu, Sevinç birdenbire. ORHAN VELİ KANIK Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 nenelerin bidenesi.. sana yazmadan olmaz....seni çok seviyom leylecım.... Lal rengiydi gece........ Ellerinde tuttuğuysa gerçekleriydi...... Yarım kalmak böyle olsa gerek diye düşündü....... Leylekler bile her mevsim dönerken evlerine....... Acısı geride bıraktıklarının,daha bi sindi derine........ Mutluydu bu hayatta ne kadar mutlu olunabilirse.... ama....... canem biliyorum uzaktasın sevdiklerinden ...kalbin ikiye bölünmüş...yarısı geride bıraktıklarında yarısı yanında.... fazla tanımak nasip olmadı ama kalbime yerleşiverdin nenecimmmmm benim Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 olmaz böyle şey yoksa rüyamı L ile başlayan harf bulmak zor demi şekerim... Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 olmaz böyle şey yoksa rüyamı L ile başlayan harf bulmak zor demi şekerim... ne gülüyon beeaaa senin için zor olabiler ..bak ben bulmuşum işte...karıştırmasa olmaz sankim...katletti şirimi Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 nenelerin bidenesi.. sana yazmadan olmaz....seni çok seviyom leylecım.... Lal rengiydi gece........ Ellerinde tuttuğuysa gerçekleriydi...... Yarım kalmak böyle olsa gerek diye düşündü....... Leylekler bile her mevsim dönerken evlerine....... Acısı geride bıraktıklarının,daha bi sindi derine........ Mutluydu bu hayatta ne kadar mutlu olunabilirse.... ama....... canem biliyorum uzaktasın sevdiklerinden ...kalbin ikiye bölünmüş...yarısı geride bıraktıklarında yarısı yanında.... fazla tanımak nasip olmadı ama kalbime yerleşiverdin nenecimmmmm benim torunum beni cok duygulandirdin bence hepimizin,senin de kalbin bir kac parcadir Frozenim,bu anlamda olmasa da..hatta belki de paramparca.. sen ne guzel bir sairmissin megersem ben de seni cok seviyom bidenecikk torunumm Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 ne gülüyon beeaaa senin için zor olabiler ..bak ben bulmuşum işte...karıştırmasa olmaz sankim...katletti şirimi benim için zor, senin için zor olmamış, kelime haznesi geniş insansın nede olsa leyleklere gülüyom Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Her şey birdenbire oldu.Birdenbire vurdu gün ışığı yere; Gökyüzü birdenbire oldu; Mavi birdenbire. Her şey birdenbire oldu; Birdenbire tütmeye başladı duman topraktan; Filiz birdenbire oldu, tomurcuk birdenbire. Yemiş birdenbire oldu. Birdenbire, Birdenbire; Her şey birdenbire oldu. Kız birdenbire, oğlan birdenbire; Yollar, kırlar, kediler, insanlar... Aşk birdenbire oldu, Sevinç birdenbire. ORHAN VELİ KANIK Bence de ablacim,hepsi birdenbire oldu..siz de oyle tesekkur ederim Ve fevkaladenin fevkindeki torunumun kelime haznesi hakikaten genis zannimca,leylekler benim de aklima gelmezdi Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 torunum beni cok duygulandirdin bence hepimizin,senin de kalbin bir kac parcadir Frozenim,bu anlamda olmasa da..hatta belki de paramparca..sen ne guzel bir sairmissin megersem ben de seni cok seviyom bidenecikk torunumm ah Leylam ne güzel söylemişsin..herkesin kalbi birkaç parçadır..belkide paramparça canım benim..canım Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 1 Mart , 2007 Bence de ablacim,hepsi birdenbire oldu..siz de oyle tesekkur ederim Ve fevkaladenin fevkindeki torunumun kelime haznesi hakikaten genis zannimca,leylekler benim de aklima gelmezdi birdenbire olan en güzel şey sizsiniz herhalde :hug: birdenbire alıştık birbirimize leylekler ancak frozenin aklına gelir zaten, leylek bacaklı nede olsa Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 canım Leylam diyorum ki bugün eski film müziklerini analım..şuna ne dersin? Sevemedim karagözlüm seni doyunca hep kıskandım seni elden yıllar boyunca kuşlar gibi ikimiz bir yuva kuralım ayırmasın mevlam bizi ömür boyunca Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 aşkım bahardı ümitler vardı sen gittin diye gönlüm karardı lalalalaalllalalalaalalaaaaaaaa Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 aşkım bahardıümitler vardı sen gittin diye gönlüm karardı lalalalaalllalalalaalalaaaaaaaa ahhh Sardunyam ben buna bayılırım işte neden terkettin bırakıp gittin ümitsiz kaldım gönlüm karardı ahhh geçti o günler.. unutuldu yeminler.. bir kırık kalp kaldı... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 ben de ben de hepsine bayilirim..filmlerine de son verdim kalbimin isine aklim ermedi gidisine... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 Gönderi tarihi: 2 Mart , 2007 aşkın kanununu yazsam yeniden kimi ümitleri yel alır gider kimi benim gibi sever gönülden kimi senin gibi el olur gider Dünyanın bir yazı bir kışı vardır Her yolun bir sonu bir başı vardır Her aşkın sonunda göz yaşı vardır Akar damla damla sel olur gider Boş yere bekleme geçen günleri Böyledir ne yazık ki ezelden beri Kimi benim gibi sever gönülden Kimi senin gibi el olur gider ahhh ahhhh ne şarkılar beaa, Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.