Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Araştırmaya Göre İnsanlar İş Bıraktıklarında Bu Büyük Hatayı Yapıyorlar. İşte Ondan Nasıl Kaçınacağınıza Dair Tavsiye


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Araştırmaya Göre İnsanlar İş Bıraktıklarında Bu Büyük Hatayı Yapıyorlar. İşte Ondan Nasıl Kaçınacağınıza Dair Tavsiye

AAVNPm2.img?w=768&h=576&m=6&x=479&y=115&

İnsanların yaptığı yaygın bir hata, sadece yeni bir şirkete geçerek mutlu olacaklarını düşünmektir.

Marcus Buckingham, Insider'a "Çoğu şirket, mevcut şirketinizle aynı şekilde kurulur" dedi.

Bunun yerine, işinizin en keyif aldığınız kısımlarını bulmalı ve hareketinizi bunlara dayandırmalısınız dedi.

İşinizden gerçekten neden nefret ediyorsunuz? Ve daha da önemlisi, sevdiğiniz herhangi bir parçası var mı?

Danışman, araştırmacı ve yazar Marcus Buckingham'a göre, bırakmayı düşünüyorsanız dikkate almanız gereken önemli sorular bunlar. Insider'a böyle bir başarısızlığın insanların işlerini bırakırken nasıl ortak bir hata yapmasına yol açtığını açıkladı.

Insider'a konuşan Buckingham, "Eğer yeni şirketin işleri farklı yapacağını düşündüğünüz için şirketinizden ayrılıyorsanız. Hata budur" dedi. "Çoğu şirket, mevcut şirketinizle aynı şekilde kurulur."

Buckingham, kişinin yeni bir firmaya taşındıktan sonra daha ilgili ve üretken olduğu bir balayı dönemi olmasına rağmen, aynı sektörde aynı şeyi yapıyorsanız, hızla eski işiniz gibi hissetmeye başlayabilir, diyor Buckingham.

Bunun yerine, doğru hamleyi yapmak istiyorsanız, şirket yerine "aradığınız şey kendinizsiniz", dedi Buckingham. Yapmayı sevdiğiniz ve en çok keyif aldığınız (ve hangilerinden hoşlanmadığınız) işin belirli kısımlarını bilmeniz gerekir.

Mutlu bir kariyer istiyorsanız sevdiğiniz şeyi bulun

Akademisyenler, iş yerinde mutluluk ve performans arasındaki bağlantıyı uzun süredir inceliyorlar. Çalışanların daha çok çalıştıklarına, daha üretken olduklarına ve mutlu olduklarında işten ayrılma olasılıklarının daha düşük olduğuna dair bazı kanıtlar var.

Diğer araştırmacılar, mutluluğun kendi içinde ölçülmesinin zor olduğunu ve bazı potansiyel olarak olumsuz sonuçlara yol açabileceğini vurguladı. Örneğin, mutluluğun peşinden koşma takıntısı, eğer başaramadıklarına inanırlarsa, insanların kendilerini daha kötü hissetmelerine neden olabilir.

Buckingham, istihdam eğilimlerini izleyen ADP Araştırma Enstitüsü'nde insan + performans araştırması başkanıdır. Son kitabında, "Aşk+İş: Sevdiğiniz Şeyi Nasıl Bulacaksınız, Yaptığınızı Sevin ve Hayatınızın Geri Kalanı İçin Bunu Yapın" adlı kitabında, insanların kendi meslekleri dediği şeyi izleyerek işlerini daha mutlu olacak şekilde tasarlayabileceklerini savunuyor. "kırmızı iplikler." Bunlar, işinizin yapmaktan en çok keyif aldığınız veya doğal olarak kendinize çekildiğinizi hissettiğiniz küçük kısımlardır.

Her sabah uyandığınızı ve müşterilerinize yetişmek için telefona basmak için sabırsızlandığınızı veya bir ürün lansmanından önce gelişmekte olan pazarları araştırırken zamanın uçup gittiğini görmek için sabırsızlandığınızı varsayalım. Buckingham, herkesin kırmızı iplerinin benzersiz olduğunu söyledi.

"Kırmızı iplerinizin ne olduğunu aramaya çalışma zahmetine girmediyseniz veya yaptığınız işte neyi sevdiğinize ve onun ayrıntılarına gerçekten bakmadıysanız, [hareket etmeden önce] o zaman aramayacaksınız. Bunu yeni bir işte bul,'' dedi Buckingham.

Bırakmak yerine, işte zamanınızın çoğunu bu kırmızı ipliklerle geçirmenin bir yolunu bulmak sizi daha mutlu edebilir. Buckingham'a göre, bunlara daha fazla dikkat etmek, ne tür bir işte olduğunuzu yeniden değerlendirmenize yol açabilir.

Ne zaman bırakmak en iyisidir

Bu kırmızı ipleri aradıktan sonra, rolünüzde size enerji veren çok az şey olduğu ortaya çıkabilir. Buckingham, eğer durum buysa, en iyi seçeneğiniz taşınmak olabilir, dedi.

En azından ne aradığınız ve ne olmadığınız konusunda daha iyi bir fikriniz olacak.

Buckingham, insanların bıraktıklarında yapma eğiliminde oldukları başka bir "akıllı hareket" olduğunu ve bunun sevdiğiniz şeyi takip etmeye bağlı olmadığını söyledi.

Buckingham, "İnsanlar şirketlerini değil yöneticilerini terk ediyor" dedi. "Sizi tanımaya zahmet etmeyen bir yöneticiniz varsa veya umurlarında olmadığı açıksa, ayrılmaya değer. Bu, işinizin önemli bir parçası" dedi.

Kaynak: Business Insider

dream-job-2904780.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.