Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2022 Admin Gönderi tarihi: 3 Nisan , 2022 Kredi Kartınız Kaybolursa Ne Yapmalısınız? En iyi korumayla bile kredi ve banka kartı bilgileriniz çalınabilir. Eğer öyleyse, sorunu çözmek için aşağıdaki adımları izleyin. 1. Adım: Kartınızı Veren Kuruluşa Derhal Haber Verin Kredi veya banka kartı bilgilerinizin çalınmış olabileceğinden şüphelenirseniz, kartınızı veren banka veya diğer kuruma haber verin. Federal Ticaret Komisyonuna göre, dolandırıcılık suçlamaları yapılmadan önce olayı bildirirseniz hiçbir sorumluluğunuz yoktur. Olası hırsızlığı, sahte ödemeler yapıldıktan sonra bildirirseniz, sorumlu olduğunuz miktar, kartınızı veren kuruluşa ne kadar çabuk bildirdiğinize bağlıdır. Çoğu ihraççının, bir kart bilgilerinin çalındığını düşündüğünüz anda arayabileceğiniz 7/24 numaraları vardır. Bir banka kartının güvenliği ihlal edildiğinde, raporlama özellikle zamana duyarlıdır. Çalınan bir banka kartını hırsızlık veya olay hakkında bilgi aldıktan sonraki iki iş günü içinde bildirmeniz durumunda, EFTA sorumluluğunuzu 50$ ile sınırlar. Kart düzenleyicinizi olaydan sonra iki iş gününden fazla ancak 60 takvim günü içinde bilgilendirirseniz, olay için maksimum sorumluluğunuz 500 ABD Dolarıdır. 60 veya daha fazla takvim günü beklerseniz, sorumluluğunuz 500 doları aşabilir. Tabii ki, herhangi bir dolandırıcılık suçlaması yapılmadan önce olayı bildirebilirseniz, banka kartınız olsa bile borcunuz 0$ olmalıdır. 2. Adım: Kartınızı Veren Kuruluşa Yazılı Bir Beyan Verin İlk bildiriminizi, kartınızı veren kuruluşa göndereceğiniz yazılı bir beyanla takip edin. Bu, olayı nasıl ele aldığınızla ilgili bir soru ortaya çıkarsa, ihraççıyla gerçekten iletişim kurduğunuzu belgeleyecektir. Mektubu gönderdiğinizi kanıtlamak için iadeli taahhütlü posta ile talep edilen iade makbuzu ile gönderin ve bir kopyasını kendinize saklayın. 3. Adım: Yeni Bir Kart Alın ve Yeni Bir PIN Belirleyin Kartınızı veren kuruluşa haber verdiğinizde, muhtemelen güvenliği ihlal edilmiş kartınızı hemen kapatacak ve size postayla yeni bir kart göndereceklerdir. Bunun ne kadar süreceği, ihraççıya ve durumunuza bağlıdır. Yeni kartınızı almayı bekleyin ve kartı aldığınızda bunun için yeni ve farklı bir PIN belirleyin. Hırsızlar bazen geçmişte topladıkları verileri geri dönüştürmeye çalıştıkları için yeni PIN'inizin farklı olduğundan emin olmalısınız. Aynı PIN'i kullanırsanız, eski numaranızı yeniden kullanma girişimleriniz başarısız olacaktır. 4. Adım: Hesap Özetlerinizi İzleyin Hırsızlar bazen kartı bilgilerini alır almaz kullanırlar, bazen de kartı kullanmak için beklerler. Tüm dolandırıcılık ücretlerini yakaladığınızdan emin olmak için hesap özetlerinizi yetkisiz ödemelere karşı dikkatli ve düzenli olarak izleyin. Elbette hırsızların sizin haberiniz olmadan kart bilgilerinizi çalması ihtimaline karşı bunu zaten yapıyor olmalısınız. 5. Adım: Yetkisiz Ödemeleri Bildirin Yetkisiz ödemeler fark ederseniz, derhal kartınızı veren kuruluşa haber verin. Masraflar, bildirdiğiniz bir olaydan veya kredi veya banka kartınızın bilginiz dışında ele geçirildiği başka bir olaydan olabilir. Bunlar muhtemelen hesabınızın politikasına ve geçerli herhangi bir federal veya eyalet yasasına göre çözülecektir. Kaynak: GoBanking
Önerilen İletiler
Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın
Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...
Bir Hesap Oluşturun
Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!
Yeni Bir Hesap OluşturunGiriş Yap
Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.
Giriş Yapın