Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Şu Anda Satın Almadığınıza Pişman Olacağınız 3 Semiconductor (Yarı İletken) Hisse Senedi


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Şu Anda Satın Almadığınıza Pişman Olacağınız 3 Semiconductor (Yarı İletken) Hisse Senedi

Akıllı telefonlardan bilgisayarlara, arabalardan fabrikalara kadar çeşitli uygulamalarda çiplerin artan kullanımı sayesinde yarı iletken endüstrisi muazzam bir büyüme için hazırlanıyor.

Üçüncü taraf tahminine göre, yarı iletken endüstrisi 2018'deki 466 milyar dolara kıyasla 2030'a kadar 1 trilyon dolar gelir elde edebilir. Yatırımcıların bu kazançlı pazara girebilecekleri birkaç şirket var. Tayvan Yarı İletken İmalatı (NYSE: TSM), daha iyi bilinen adıyla TSMC, Synaptics (NASDAQ: SYNA) ve Lam Research (NASDAQ: LRCX), daha geniş pazarın büyümesinden büyük kazanç sağlayabilecek üç yarı iletken hissesidir.

Bu üç yarı iletken stokunun şu anda satın almaya değer olmasının nedenlerine bakalım.

AAVKB4n.img?w=700&h=466&m=6&x=156&y=100&

1. Taiwan Semiconductor Manufacturing

2022'de hisse fiyatlarının %10 düşmesiyle TSMC şu anda cazip bir bahis gibi görünüyor. 27 kat sondaki kazançla işlem görüyor, bu da geçen yılın kazançlarının 30'un katlarına göre bir indirim. Hisse senedini bu nispeten indirimli değerlemeyle satın almak, şirketin etkileyici büyümesi ve yarı iletken endüstrisindeki rolü göz önüne alındığında iyi bir fikir gibi görünüyor.
TSMC, dünyanın en büyük yarı iletken dökümhanesidir ve diğerlerinin yanı sıra Advanced Micro Devices, Apple, Qualcomm ve Nvidia dahil olmak üzere birçok büyük yonga üreticisine yonga tedarik etmektedir. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, TSMC'nin çiplerine olan talep sağlam bir hızla artıyor. 2021'i önceki yıla göre %18,5 artışla 56,8 milyar dolar gelirle tamamladı. Kazançları yıl boyunca %15 artarak hisse başına 4.12$'a yükseldi.

2022'de TSMC'nin gelirinin, analistlerin tahminlerine göre yaklaşık %28 artarak 72,7 milyar dolara çıkması bekleniyor. Düzeltilmiş kazançlar, geçen yıla göre %36 artarak hisse başına 5.61$'a çıkabilir. TSMC yönetimi, şirketin Ocak ayı kazanç konferans görüşmesinde bu yıl yirmili yılların ortalarında gelir artışına işaret ettiğinden, tahminler biraz daha yüksek. Bununla birlikte, akıllı telefonlarda, Nesnelerin İnterneti'nde (IoT), yüksek performanslı bilgi işlemde (HPC) ve otomotivde kullanılan çiplere yönelik artan talep göz önüne alındığında, TSMC'nin Wall Street'in beklentilerini karşıladığını veya hatta aştığını görmek şaşırtıcı olmayacaktır.

Yatırımcılar, tüm bu pazarlardaki chip talebinin uzun vadede patlamaya hazır olduğunu not etmelidir. Örneğin, küresel 5G akıllı telefon pazarı, önümüzdeki beş yıl için yıllık yaklaşık %123'lük bir hızla büyüyecek ve bu da bu segmentten yarı iletken talebinde güzel bir sıçramaya işaret ediyor. Otomotiv çiplerine olan talebin önümüzdeki on yılda yılda %13'ün üzerinde artması beklenirken, IoT çip pazarının 2026'ya kadar %15 büyümesi bekleniyor.

Dolayısıyla TSMC, seküler büyüme için inşa edilmiş bir pazarda faaliyet gösteriyor ve şirket, nihai pazar fırsatından yararlanmak için her şeyi yapıyor. Bu, TSMC'nin geçen yıl harcadığı 30 milyar dolara kıyasla 2022 için 40 milyar ila 44 milyar dolarlık planlanan sermaye harcamasından açıkça görülüyor. Bu aynı zamanda TSMC'nin neden faaliyet gösterdiği pazardan daha fazla büyümeyi beklediğini de açıklıyor.

Son olarak, analistler TSMC'nin kazançlarının önümüzdeki beş yıl için yıllık %20 oranında artmasını beklerken, bu en iyi yarı iletken oyununu satın almak için iyi bir zaman, çünkü uzun vadede müthiş bir yükseliş sağlayabilir.

2. Synaptics

Synaptics geçen yıl borsayı ezdi. IoT, mobil ve kişisel bilgi işlem (PC) pazarları için çip tedarik eden şirketin hisseleri 2021'de üç katına çıktı. Teknoloji satışları, bu yıl şimdiye kadar Synaptics'in değerinin yaklaşık dörtte birini silerek fiyat kazancını getirdi (F/K) oranı geçen yılki 91'e kıyasla 62'ye düştü.

Elbette, Synaptics hissesi, Nasdaq-100 Teknoloji Endeksi'nin 33'lük bir F/K oranına sahip olduğu düşünüldüğünde hala pahalı, ancak yatırımcılar, hissenin beş yıllık ortalama F/K oranı 104'e sahip olduğunu unutmamalı. Ek olarak, Synaptics'in zengin Değerleme, en büyük işinin büyüme hızı göz önüne alındığında haklı görünüyor. Şirket, 2022 mali yılının ikinci çeyreğinde, IoT gelirindeki %60'lık bir artışın etkisiyle yıllık %18 gelir artışıyla 421 milyon $'a ulaştı.

IoT işi, geçtiğimiz çeyrekte Synaptics'in toplam gelirinin %62'sini üretti ve şirketin kablosuz ürünlerine yönelik artan talep sayesinde daha iyi zamanlar için hazırlanıyor. Synaptics, diğer cihazların yanı sıra dronlar, gözetleme kameraları ve akıllı hoparlörler dahil olmak üzere çeşitli IoT uygulamalarında tasarım kazanımları elde ettiğini belirtiyor. Synaptics, tasarım kazanma hattının gelecekte kablosuz gelirini ikiye katlamasına yardımcı olabileceğini tahmin ediyor.

Şirketin IoT işi şu anda yıllık 1 milyar dolarlık bir gelir çalıştırma oranı izliyor. IoT cihazlarının benimsenmesi ivme kazandıkça bunun büyüdüğünü görmek şaşırtıcı olmayacak. Bir üçüncü taraf tahminine göre, geçen yıl 10 milyar olan bağlı IoT cihazlarının sayısının 2030 yılına kadar 25 milyarın üzerine çıkması bekleniyor ve bu da IoT işinin seküler büyümesinin yolunu açmalıdır.

Bu arada, otomotiv işi de Synaptics için önemli bir büyüme faktörü haline geliyor. Yonga üreticisinin otomotiv geliri çalıştırma oranı şu anda yıllık 100 milyon dolardır, ancak 20'den fazla otomotiv OEM'ine (orijinal ekipman üreticileri) yayılmış 50 araba modeliyle sağlam bir tasarım kazanımı boru hattı, gaza basmasına yardımcı olacaktır. İşin iyi yanı, altı otomotiv OEM'inin Synaptics'in çiplerini kullanarak ürünler üretmeye başlamış olması.

Daha da önemlisi, Synaptics'in büyümesi daha yüksek bir vitese geçmek üzere. Şirket, önceki yıla göre %75 kazanç artışı ve %43 gelir artışı anlamına gelecek olan 465 milyon$'lık gelir üzerinden bu çeyrekte hisse başına 3.55$'lık kazanç bekliyor. Synaptics'in hizmet verdiği hızlı büyüyen pazarlar, uzun vadede bu kadar etkileyici bir büyümeyi sürdürmesine yardımcı olmalı, bu yüzden yatırımcılar bu teknoloji hissesini hala düşüşteyken satın almayı düşünmelidir.

3. Lam Research

Lam Research, diğerleri arasında TSMC, Samsung, SK Hynix, Intel ve Micron Technology gibi dökümhanelere ve yonga üreticilerine yarı iletken üretim ekipmanı sağlıyor. Bu, şirketi artan çip talebinden yararlanmak için sağlam bir konuma getiriyor.

Şirketin sağlam müşteri tabanı, üst ve alt sıralarının neden iyi bir hızla büyüdüğünü açıklıyor. 2022 mali yılı ikinci çeyrek geliri yıllık %22 artışla 4.23 milyar dolara, GAAP dışı kazançları ise %41 artarak hisse başına 8.53 dolara yükseldi. Daha da önemlisi, Lam'in ertelenmiş geliri yıldan yıla iki katından fazla arttı. Lam, 2020'nin sonunda 640 milyon dolarlık ertelenmiş gelire sahipti ve bu rakam Aralık 2021 çeyreğinin sonunda 1,46 milyar dolara yükseldi.

Dahası, Lam, ertelenmiş gelirinin bu çeyrekte 500 milyon dolar daha artabileceğini tahmin ediyor. Lam'in ertelenmiş gelirindeki artış, şirketin tekliflerine yönelik güçlü talebe işaret ediyor. Bunun nedeni, ertelenmiş gelirin, bir şirketin daha sonra teslim edilecek hizmetler için önceden topladığı parayı ifade etmesidir. Ürün veya hizmet teslim edildikten sonra ertelenen gelir, gelir tablosunda fiili gelir olarak muhasebeleştirilir.

CFO Doug Bettinger, şirketin Ocak ayı kazanç konferansı çağrısında, sipariş birikiminin beş çeyrek boyunca arttığını söyledi. Şirket ayrıca bellek üretim kapasitesindeki artış sayesinde gelecekte güçlü sipariş büyümesinin keyfini çıkarmaya devam etmelidir. Özellikle Lam, Samsung, Micron ve SK Hynix gibi bellek üreticilerine ekipman tedarik ederek toplam gelirinin %58'ini elde ediyor.

Micron, bellek yongası üretimini artırmak için önümüzdeki on yılda 150 milyar dolar harcayacak, Samsung ve SK Hynix de yeni pazarlarda üretim kapasitelerini artırmak için önemli ölçüde yatırım yapma yolunda. Bu, Lam'ın etkileyici büyümesini uzun vadede sürdürebileceğini gösteriyor.

Lam'in hisse senedi fiyatı 2022'de yaklaşık %22 düştü. Şu anda sadece 17 kat takip eden kazanç ve 14 kat ileri kazanç ile işlem görüyor. Bu katlar, hisse senedinin beş yıllık ortalama kazançlarının 19'un katlarından daha düşüktür. Lam'in hızlı büyüme hızı ve sağlam beklentileri ile birlikte, bu, Lam'i, mojo'sunu yeniden kazanabileceği ve daha yüksek bir hızla yükselebileceği için, yatırımcıların şu anda satın almayı düşünmesi gereken en iyi yarı iletken hisse senedi yapar. uzun koşu.

Kaynak: The Motley Fool

board-96597.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.