Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Türk Bilim Adamları Yurtdışında... Ato' nun raporuna göre yurtdışında okuyan 50 bin kişinin Türkiye'ye maliyeti 1.5 milyar Doları, 5 yıllık eğitim maliyeti ise 7.5 milyar Doları aşıyor... Okunması gereken bir yazı! ATO’NUN RAPORUNA GÖRE YURTDIŞINDA OKUYAN 50 BİN KiŞiNİN TÜRKİYE’YE YILLIK MALİYETİ 1.5 MiLYAR DOLARI, 5 YILLIK EĞİTİM MALİYETİ İSE 7.5 MİLYAR DOLARI AŞIYOR YURT DIŞINDA EĞİTİM GÖREN 100 KİŞİDEN 59’U DÖNMÜYOR. TÜRKİYE, YURT DIŞINDAKI 50 BİN ÖĞRENCİDEN GERİ DÖNMEYEN 30 BİNİ İÇİN HER YIL 900 MİLYON DOLAR ÖDEMEKLE KALMIYOR, 5 YILLIK EĞİTİM SONUNDA DÖNMEME MALİYETİ 4.5 MILYAR DOLARI BULUYOR. AYGÜN: “TÜRKİYE AKLINI KAYBEDİYOR BEYİN GURBETÇİLERİ SADECE BAVULLARIYLA GİTMEZ " Bir yandan 2 milyona yaklaşan gencimiz üniversiteye girmek için ter döküyor, diğer yandan yetiştirdiğimiz beyinler yurt dışına göç ediyor. İyi eğitim görmüş, düşünen, üreten, nitelikli işgücümüz, yıllar ve milyarlar harcayarak yatırım yaptığımız beyinlerimiz, gerekli ortamı ya da refahı sağlayamadığımız için yurtdışına uçup gidiyor. Birbirinden önemli buluşlara imza atarak insanlığa büyük katkı sağlayan “Bilimin Gurbet Kuşları” Ankara Ticaret Odası (ATO)’nın son raporuna konu oldu. İyi eğitim gören her 100 kişiden 59’unu elimizden kaçırdığımızı gözler önüne seren Ankara Ticaret Odası (ATO)’nın hazırladığı “Türk Beyin Gurbetçileri” raporuna göre Türkiye, beyin göçü en fazla olan 32 ülke içinde 24’üncü, yurt dışına en çok öğrenci gönderen ülkeler arasında ise 11’inci sırada yer alıyor. Ya siz ne dersiniz..?? Alıntı
Φ ERBAY Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 ne diyebiliriz ki bu ülkede ilerlemek isteyen herkesin önüne set koyanlar yüzünden beyin göçleride olur işadamı göçleride olur.bir düşünün bir gencin okumak için ne kadar zorluk çektiğini maddi sıkıntılar manevi sıkıntılar ülkenin ona sahip çıkmaması v.b. olaylar sonrada yabancı ülkelerde başarılı olan gençlerimiz için Türkiye'nin gururu İşte müthiş Türk gibi başlıklar atılıyor halbuki o genç Türkiye de kalsa üniversiteyi bitirdiğinde okuduğunun karşılığını alamayacak. Tıpkı öncenden sahip çıkmayıp sonradan dünya şampiyonu olunca sahip çıkılan sporcular gibi. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Yazar Gönderi tarihi: 15 Kasım , 2005 Aslında bu beyin göçünde iki türlü kayıp var.. 1- Bilim adına.. 2- Kültür adına.. İki şıkkıda ilerde açacağım.. Alıntı
Φ jhonywalker Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 İki Şıkkı Bir an önce açmanı bekliyorum... Alıntı
Φ berceste Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Gönderi tarihi: 16 Kasım , 2005 Bu insanların bir kısmı Türkiye'de ki kısıtlamalardan dolayı yurt dışına öğrenim görmeye gidiyor..Benim bir çok arkadaşımda bu sebeblerden dolayı yurt dışında ve rahatça eğitimlerini tamamlayabiliyorlar... Sebeblerden biri bu diye düşünüyorum..Mesela meslek lisesi Öğrencilerinin ülkemizde okuması biraz zor..Vs.. Ve tabii bir kısmıda kralx'in dediği gibi şartlar uygun lmasına rağmen kültür adına yurt dışında eğitim görüyor... Yurt dışında hayatını devam ettirenler de Hem maddi olarak hemde orada ki ortamın hem öğrenim hemde yaşam olarak daha rahat ve kısıtlamalardan uzak olması sebebiyle kalıyorlar... Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.