Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MacKenzie Scott, İnsanlık İçin Habitat'a 436 Milyon Dolar Bağışladı


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Amazon'un sahibi Jeff Bezos'un eski eşi MacKenzie Scott, İnsanlık İçin Habitat'a 436 Milyon Dolar Bağışladı

AAVmWy3.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

(Bloomberg) -- MacKenzie Scott, Habitat for Humanity'ye, servetinin çoğunu bağışlama sözü verdiği 2019'dan bu yana halka açıklanmış en büyük hediye olan 436 milyon dolar bağışladı.

Bağış Salı günü, katkıyı paylaşacak 84 Habitat iştiraki arasında yer alan kar amacı gütmeyen ev inşa eden San Francisco bölümünden yapılan açıklamada açıklandı.

Habitat for Humanity Greater San Francisco başkanı Maureen Sedonaen, “Çalışmalarımıza yönelik bu inanılmaz cömertlik ve yatırım, bölgemizde on yıllar boyunca bir etki yaratacak” dedi.

Amazon.com Inc.'in kurucusu Jeff Bezos'un eski eşi Scott, Bloomberg Milyarderler Endeksi'ne göre 54,4 milyar dolarlık bir servete sahip. İlk başta plaklarının alıcılarını ayrıntılı olarak açıkladı, ancak geçen yılın sonlarında sağladığı para miktarını belirtmemeye karar verdi.

51 yaşındaki Scott, kâr amacı gütmeyen kuruluşları tek başına yeniden şekillendiriyor ve sosyal refah, eğitim, sanat, sağlık ve daha fazlasıyla uğraşan kuruluşlara bağış yapıyor. Bezos'tan boşandığından beri 375 hibede 4.3 milyar dolar bağışladı. 1,6 milyar dolardan fazlası, tarihsel olarak Siyah üniversiteler de dahil olmak üzere, kar amacı gütmeyen kuruluşlara gitti. Ayrıca Goodwill ve YMCA gibi sosyal yardım kuruluşlarına da katkıda bulunmuştur.

Geçen yıl bir Bloomberg anketine yanıt veren kuruluşların neredeyse %90'ı için, Scott'ın hediyesi, 750.000 ila 60 milyon dolar arasında değişen bağışlarla şimdiye kadar aldıkları en büyük hediyeydi.

Sedonaen yaptığı açıklamada, hediyesinin San Francisco çevresindeki ev sahipliği oranlarındaki tarihi eşitsizliklerin giderilmesine yardımcı olacağını söyledi. Zengin Silikon Vadisi işçilerinin hızla yükselen ev değerlerine katkıda bulunduğu ve işçi sınıfı sakinlerini, özellikle de beyaz olmayanları dışarı ittiği Kuzey Kaliforniya'da uygun fiyatlı konut kritik bir konu olmuştur.

Açıklamaya göre, bağış San Francisco, San Mateo ve Marin'de 250'den fazla çalışan aile için ev inşa etmeye yardımcı olacak.

Sedonaen, "Uygun fiyatlı ev sahipliğine yatırım yapmak, California'nın konut krizine somut ve etkili bir yanıttır" dedi. “Bunun aşırı kalabalık yaşam koşullarına maruz kalan veya korkunç derecede uzun yolculuklar yapan aileler üzerindeki etkisini her gün görüyorum.”

(Bir önceki beşinci paragraftan başlayarak güncellemeler. Daha önceki bir sürüm, kuruluşun başlıktaki yazımını düzeltti.)

Kaynak: Bloomberglaptop-6332546.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.