Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
neredesin Frozen :P

sen nerdesin :huh: dil çıkarıyo bide :getlost:

Bazen ifadeler yanlış algılanabiliyo!!!bence o bile normal her yemege tatlı ile başlanmıyo.....Ben buyalardayım sevgili FROZEN çok hoş pastalar çiçekler basamıyorum ama yüregimde olan minik çiçegimi anlamaya tanımaya çalışan herkese uzatıyorum Güselikler seninle olsun...........

hoşgeldin yayamaz..kim doğru anlaşılmışki hemen.. :)

yüreğinde olan o minicik çiçeği susuz bırakmayacağım diyerek alıyorum arkadaşım.. :flowers:

güzellikler hepimiz için olsun..

bidenem seni özledim ben yanımda olmana ihtiyacım var sanırım

normal_cicek-12.jpg

canem..iyisindir umarım :unsure: ..hayat iniş çıkışlarla dolu..bizse güçlü olmak zorundayız.. ihtiyacın olan güç içinde..başka kimseye ihtiyacın yok.. :wub:

He he bir ufaklık daha

Bayramın kutlu olsun canem

balondiloyk8.jpg

bidenem sağol..zati uçmak gibi bir düşünce vardı aklımda :islik: ..şimdi balonlarımda var :lol:

seninde kutlu olsun :hug:

• Cevaplar 2b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

ama çok tatlı bu bebek :wub: ben bu tombul yanakları ısırırım :lol:

benim küçüklüğüm sanki :getlost::laughing:

canem masaldaki gibi köpük olmaya karar verme sakın he :ermm: ..bende seni özledim :hug:

iyi bir gece geçir bidenem.. :)

bilmem ki yermiyim ıspanaklı kek :D

Gönderi tarihi:

bjrkzz8.jpg

öğren bak

ne garip bir maceradayız

bu gezegen

masal anlatıyor bize

lakin

biz masal

dinleme yaşımızı geçtik

büyüdük!

kocaman olduk!

akıllı, us'lu olabildik mi?

hayalet bu şehir

ruhlar özgür geziyor

alaca karanlığında

sokakların

bir uçurtma

havalanıyor

ve

göklerde

paralanıyor

gözün gözü görmediği

yerde

çığlığını duyan oldu mu?

bir güvercin vuruldu

kanadına kan değdi!

sen daha uyumadın mı

gönül?

oysa alem

derin uykuda

sabahı bekliyor

ne kadar az şey

biliyorsunuz!

biliyor musunuz?

sardunyam

• 3 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
bjrkzz8.jpg

öğren bak

ne garip bir maceradayız

bu gezegen

masal anlatıyor bize

lakin

biz masal

dinleme yaşımızı geçtik

büyüdük!

kocaman olduk!

akıllı, us'lu olabildik mi?

hayalet bu şehir

ruhlar özgür geziyor

alaca karanlığında

sokakların

bir uçurtma

havalanıyor

ve

göklerde

paralanıyor

gözün gözü görmediği

yerde

çığlığını duyan oldu mu?

bir güvercin vuruldu

kanadına kan değdi!

sen daha uyumadın mı

gönül?

oysa alem

derin uykuda

sabahı bekliyor

ne kadar az şey

biliyorsunuz!

biliyor musunuz?

sardunyam

canem sağolasın da..ben bu şiirden hiç birşey anlamadım.. :wassat: sonra o resimde neyin nesi :ermm: yane karmaşık bir anında yazdığını anlıyorum ben..ve seni anlamaya çalışıyorum..

dikkatini çekiyorum.. zevksizsin demiyorum :w00t::hug:

bidenemm nerelerdesin sen???

merak ettim ben seni ve cok özledim

valla deniz kızı bende kendimi merak ettim şimdi :blink: bulursan beni.. banada bi haber veriver canem insanlık namına :laughing::hug:

özledımmm annem senı çok

asıl sen nerelerdesin bakiyim :angry: elbet gelirsin sen eve <_<:hug:

Gönderi tarihi:

durun run run run :lol:

gıcığım dimek yörüngeye oturdun ha :wacko: zati sendende başka bişe beklenmezdi -_- az hareket et sene ne ne :lol:

frozen burda da da :wassat: galiba ba ba :yuvarlan:

Gönderi tarihi:
durun run run run :lol:

gıcığım dimek yörüngeye oturdun ha :wacko: zati sendende başka bişe beklenmezdi -_- az hareket et sene ne ne :lol:

frozen burda da da :wassat: galiba ba ba :yuvarlan:

amammaaaammmaaaaa geççç kaldıı

artık duramıyoruzzz kinneeee :D:P

Gönderi tarihi:

Orjinal Adı: Anthemis ve Matricaria türleri

Bilgi :Bileşikgiller familyasindaki bitkiler gibi Anthemis ve Matricaria cinsi papatya türleri, ortada sarı tüpsü çiçekleri ile bunların çevresinde beyaz ya da sarı renkli dilsi çiçeklerinden oluşan bileşik çiçekleri ve çok parçalı yapraklan ile dikkati çeker. Papatya türleri ilkbaharda çiçek açmaya başlar, yaz boyunca çiçekli kalır.

Anthemis cinsi papatyaların tür sayısı 100 kadar olup bunların anayurdu Avrasya'dır. 20-30 cm. kadar boylanabilen, dayanıklı çokyıllık otsu bitkilerdir. Ülkemizde 50 kadar Anthemis türü papatya yetişmektedir. Bunlar, çiçekleri gösterişli olduğundan çoğu yerde süs bitkisi olarak üretilir. En önemli türü 75 cm. kadar boylanabilen Alman papatyası (A. nobilis) türüdür.

Tıbbi Etkileri ve Kullanımı Alman papatyasının tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri:

• Yatıştırıcı, tonik ya da boğaz ağrıları antiseptiği olarak, yaş veya kurumuş çiçeklerinden hazırlanan infüzyon, günde birkaç kez içilebilir.

• Uykusuzluğa karşı aynı infüzyondan gece yatmadan önce bir bardak içilir.

• Akne durumunda bu infüzyonla yüz yıkanıp kurulanırsa cildi temizler.

• Romatizma ağrılarına karşı, zeytinyağında 10-15 gün kadar bekletilen çiçekleriyle elde edilen eriyiği (özütü) ağrılı yerlere uygulanır.

• Saçlara çok yararlı olan bir banyo suyu hazırlamak üzere çiçekleri suda kaynatılır. Bu banyo suyuna daldırılan tarakla saçlar taranır.

Köpek papatyası (A. cotula), ülkemizde çok yaygın olarak yetişen, kötü kokulu bir papatya türüdür. Ama; gaz söktürücü, uyarıcı ve adet söktürücü ilaç olarak kullanılır. Bu amaçlarla taze ya da kurumuş çiçekleriyle hazırlanan infüzyon, günde bir-iki kez içilebilir.

Matricaria cinsi papatyalar içinde anayurdu Avrasya olan ve ülkemizde de çok yaygın yetişeni, Adi ya da Tıbbi papatya (M. chamomilla) türüdür. 25-50 cm. kadar boylanabilen, dayanıklı çokyıllık otsu bitkidir. Sarı renkli tüpsü çiçeklerinden oluşan çiçek başı kubbe gibi çıkıntılı ve içi boştur. Bunların çevresindeki dilsi çiçekleri beyaz renkli olur.

Adi papatyanın tıbbi etkileri ve bunlardan yararlanma yöntemleri de şöyle sıralanabilir:

• İştah artırıcı, yatıştırıcı; mide ve bağırsak gazları ile safrayı söktürücü, idrarı artırıcıdır. Bu etkilerinden yararlanılmak üzere iki-üç tutam taze veya kurumuş çiçekleriyle hazırlanan infüzyon günde bir-iki kez içilebilir.

• Boğaz ağrılarına karşı, iki-üç tutam taze veya kurumuş çiçekleri kaynatılarak bir dekoksiyon hazırlanır. Bu dekoksiyonla günde birkaç kez derin gargara yapılır.

• Yaraları iyileştirici olarak aynı dekoksiyon yaralara dıştan kompres olarak uygulanır.

• Saç rengini açmak üzere, gene bu dekoksiyon kullanılır.

:D:P:stuart:

1fa76903d68402ff351bd4dgx2.jpg

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.