Φ sardunyam Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Kutup Yıldızı O korku vardı hep çıkılan yolda O korkusuzluk vardı Suyun su olduğu günden beri akardı Biri can verip aydınlatır Diğeri boğar ve yakardı Yaşamın her dönüm noktasında Bir ileri bir de geri Atılan adımlar gibi alçalma ve yücelme Atılan adımlar gibi Büyüme ve küçülmeydi adı Biri sevgi olup yapardı Diğeri öfke olup yıkardı O korku vardı hep çıkılan yolda O korkusuzluk vardı Geceler güvensizdi Gökyüzünde soluklar tükenirken Ay sevinçsizdi Bir şey vardı sanki hep yarım kalan Bir anı ya da bir düş gibi Uzak Uçurumlarda sessizce sallanan Yıllardan beri canlı tutulan ateşler Söndürülürken yüreklerde birer birer Kim yakacaktı Uğrunda ölünen o büyük ateşi kim Daha gün batmadan Karartılan günlerin rengini Gün doğarken Kim haykıracaktı mor bahçelere kim Kim ağlayacak Kim gülecekti tüm güzellikler adına Kim sevecek Kim dövüşecekti Kim takacaktı ölürken Ölümsüzlüğü gül diye yakasına Kışın kar açıp Çiçek olacaktı buz sarkıtan dallarda Yazın güneş açıp Gelecek olacaktı ufuklarda kim Bir yıldız vardır hani Bütün yıldızlar içinde der Homeros Ne kopmuştur hiç bir zaman Kök saldığı kutsal yerinden Ne de boyun eğmiştir Ölüm kusan hiç bir karanlık önünde Nasıl susulursa Bin yıllık zamana karşı okyanus dilinde Aynen öyle parlamıştır Tüm gecelerin gökyüzünde Aynen öyle Notaların tören tören canlanıp Dile geldiği günden beri Hiç bir senfoni bulamadı bu sesi Bulamadı sarayların görkemli sütunlarında Hiç mi hiç bestelenmeden Ve seslendirilmeden yaşandı zindanlarda Hücreler senfonisiydi adı Yaylı sazlar: Demir parmaklıklar Ve demir kilitli demir kapılar Vurmalı sazlar: Taş duvarlar Ve taş katılığında kör baskılar Üflemeli sazlar: Şafakta idamlıklar Ve direnen tutuklular Erkekler kadınlar duvarlar ve ufuklar Yıldızlar içindeki o yıldızın Ölüme ve ölümsüzlüğe doğru Akışıyla başlıyordu hep birden uçuşarak Ardından diğer bütün notalar Ki maviliklerde süzülen kuşlar Kurtuluş savaşında Kurşuna ve saza vurulan türküler Fransız ihtilalinde Sürgüne ve giyotine gidilen marşlar Ve bir nice kızıl meydanda Yankılanan uğultular - uğultular Sonra güneşe gönderilen Özgürlük renkleri peş peşe Ve fethedilerek Ağızdan öpülen enginler - enginler Ey halkımın demir kazık dediği Yıldızlar içindeki soylu yıldız Varsın onlar söndü bilsinler seni Bulutları delerek saldığın ışıklar Ki bin renkli gelenek üzre Balkıyıp çoğalıyor şimdi Susmayan bir hücreler senfonisinde Kentlerin en yumuşak sessizliğinde Bildiriler düşüyor artık İnsanların yüreğine yağmur taneleriyle Gök gürlemeyince yer gülmez Gök gürlemeyince yer gülmez diye Adnan Yücel Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 26 Nisan , 2007 Karlı Bir Gece Vakti Bir Dostu Uyandırmak Benim adım insanların hizasına yazılmıştır. Hergün yepyeni rüyalarla ödenebilen bir ceza bu. Keşke yağmuru çağıracak kadar güzel olsaydım ölüm ve acılar çatsaydı beni düşüncem yapma çiçekler kadar gösterişli ve parlak sözlerim ihanete varacak doğrulukta olsaydı. Anmaya gücüm yetseydi de konuşsaydım diri-gergin kasları konuşsaydım 'Kardeşler! ' deseydim 'Kardeşlerim! ' 'Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan 'Bakın yaklaşıyor yaklaşmakta olan Bakın yaklaşıyor…' yazık, şairler kadar cesur değilim çocukların üşüdükleri anlaşılıyor bütün yaşadıklarımdan gövdem kuduz yarasalarla birazcık yatışıyor. Benim gövdem yıllar boyu sevmekle tarazlandı öyle bir çalımlarla gecenin çitlerinden atlardım bir güneş sayardım kendimi denizin karşısında çünkü çam kokularına sürtünüp ağırlaşan ruhların inanmazdım dosyalara sığacağına gittikçe ışıldardım dükkanlar kararırken hüznün o beyaz etrafına sakallarım batardı. Benim adım bilinen bütün cevapların üstüne mühürlenmiş ellerim tütsülenmiş evlerin yeni yıkanmış serin taşlıklarında dirgenler, bakraçlar, tornavidalar bende kül, bende kanat, bende gizem bırakmadılar ve içinden bir baş ağrısı gibi çınlamaktansa gövdem açık bir hedef kılındı belâlara. Ve bu yüzden yakışıksız oluyor insanları hummalı baharlar olarak tanımlamak ve bu yüzden göğsümde dakikalar ince parmaklar halinde geziniyor konvoylar geçiyor meşelikler arasından bir yaprak kapatıyorum hayatımın nemli taraflarına ölümden anlayanı ciddi bir yaprak unutulacak diyorum, iyice unutulsun neden büyük ırmaklardan bile heyecanlıydı karlı bir gece vakti bir dostu uyandırmak. İsmet Özel Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 27 Nisan , 2007 yoksun... sen gittiğinde seni düşünen ve özleyen kaç yürek var burada biliyormusun? bana neden bunu yapıyorsun, yoksa sen beni sevmiyormusun? hatta beğenmiyormusun? bak bir küsersem konuşmam bir daha, çok beter küserim bilesin... hadi ama bak Leyla, Diloş ve ben yolunu beklemekteyiz... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 28 Nisan , 2007 Sen gelme hala bilme arkadaşının nelerle uğraştığını, sana ihtiyacı olduğunu. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 Gönderi tarihi: 30 Nisan , 2007 teşekkürler arkadaşlar şiirler çok güzel.. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 bir akşam gözünde aşk tüterse geçmiş günler aklından geçerse kalbin bomboş ümitler biterse sen üzülme ben varım neler geçti kimbilir başından sevgi umdun hep başkalarından ağlama gidenlerin ardından o giderse ben varım zaman durdu sanki beklerken seni ben bir tek sevgiye bağladım kalbimi ayrılmam istersen hiç yanından çağırsan gelirim çok uzaklardan eskiden korkardım yalnızlıktan korkmam artık sen varsın... Zuhal Olcay Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 4 Mayıs , 2007 sevdiğim eski bir şarkıdır..teşekkür ederim... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 ben yaralı kurt sen kınalı kuzu biraz cilve aşkın biberi tuzu sanki biraz naz ediyorsun ama senin bana gönlün var gibi gibi yüzüme karşı git diyorsun ama sanki gözlerin kal diyor gibi gibi Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 sana git falan demiyorum ki ..özledimde ..ama şu aralar kızımla uğraşıyorum bir türlü düzelemedi ..o eski haline dönmeden benden hayır yok .. derdim bana yetiyor zati ... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 sana git falan demiyorum ki ..özledimde ..ama şu aralar kızımla uğraşıyorum bir türlü düzelemedi ..o eski haline dönmeden benden hayır yok .. derdim bana yetiyor zati ... Geçmiş olsun, halamı düzelemedi... Demek bana git falan demiyorsun Demek hemde özledin E bende özledim... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ne cilveleşiyonuz bakiim.. özlemek..mözlemek.. cık cık cık..ayıp yaw..taş yağacak başımıza..nedir bu..? kızın mı hasta Frozenim..? umarım bir an önce iyileşir..geçmiş olsun arkadaşım.. bu şiirde sana erguvanım.. TEMMUZA KARŞI Acının ağzından öpüyorsun yine yine cehennem yürek yine hüzne gönüllü devriye. Turaçlar amansız iklimde kanat açmadı ama ağaçlar zamansız açtı çiçek kar vurdu birden , pusudaymış fırtına ardından bir yağmur , bir yağmur ki yağmur değil sanki kezzap... heba oldu onca heves , onca emek onca kitap. Söylemeye gerek yok , zaten herkes farkında. Ey nice cendereden süzülen direnç hangi acı denenmedi ki bizde kitap yakılan yıldan , insan yakılan yıla vardık katliam katladık , çağ atladık. Gel de içlenme. Bu şiir bir büyük VAH - Temmuza karşı Ağustos kapısı nerede , nereye çıkar bu çarşı Nereye çıkar bu çarşı ki... hem kalabalık , hem karanlık. Tehlikeden geçiyoruz - belli etme - ilerle Türkan İldeniz Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 geçmiş olsun bidenecik torunum severim ben seni candan içeru.. Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 9 Mayıs , 2007 ben neden kurtulamıyorum sizden .. daha napayım yane pencereden mi atlıyayım..daha ne kadar itici ve kötü ve gıcık ve fevkaladenin fevkinde ve şahane ve muhteşem olabilirim bilemiyom şiir çok güzel diloş teşekkür ederim ...senden nedir benim bu çektiğim..senle fazla sohbetimiz yok ama senden başka herkesle seni konuşuyorum ben mecbur kalarak.. nenem bidenem hoş bir sedasın sen benim için ne diyim iyiki varsın ve sardunya...bir kez daha hatırlattın bana her şeyin NE olduğunu...ama dedim ki kendi kendime zati bir oyun dedikleri bu hayatta bende dahil kim mükemmelki......ben çok değer vermişim senin suçun yok... ondandır bu kırıklıklarım ama geçti...değerini sen belirledin...bende o kadarına razıyım artık...sende razıysan..geçtiyse senin kırıklarında devam kızma sen o güzel üslubunla verirsin ağzımın payını olur biter.. bu arada kendimide es geçmiyeyim..... ve frozen...uzun süredir hayat yorgunu olarak yaşıyan bir hayalet....ara ara umutlansada gördüklerinden mutlaka birinin gelip paramparça ettiği aynanın diğer tarafında yaşayan bir zırdeli.. ne diyelim herkes kendi kadar görür hisseder ve büyür.. sorun kimseleri olduğu gibi kabul edememekte sanırım..aklımızda büyüttüğümüz yada küçülttüğümüz roller vererek etrafımızdakilere aklımızda yaşayıp hayal ederek sınıflandırdığımızda.... gerçeklere toslayınca perişan olan biz zavallı insancıklar....ne kadarız ki biz..? son bir not...siz dedikodumu yaptınızmı bilmiyom ama ben sizin dedikodunuzu yaptım ...bilinde değerimi ona göre bir daha belirleyin.... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Heh gene sitemlere boğmuş beni, canımın içi bana ne değer yükledin bilmiyorum, yüklediğin değeri hak edip etmediğimide bilmiyorum, ama ben seni ya da hayatıma girmesine izin verdiğim birini severken sınırsız seviyorum... sınırsız sevdim... çok sevdim... bana ters gelen, anlayamadığım yanlarıyla sevdim... bende öyle sevilmek istedim... mükemmel olmayı bırak kendime göre çok kabiliyetsiz hatta çokta saf biriyim ben... çok aldanırım, çok yanılırım, çok kırılırım, bazen çok kırarım... ama kin tutamıyorum... kalbinin kapılarını açık tuttuğunda yaralanmak çok kolay oluyor aldanmalarım hep bundan oldu, bunu değiştiremiyorum ki zaten, böyle öleceğim ben... seni seviyorum gerçekten seviyorum ve hep seveceğim... bu bana yeter... son sözümde budur... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 senden nedir benim bu çektiğim..senle fazla sohbetimiz yok ama senden başka herkesle seni konuşuyorum ben mecbur kalarak.. son bir not...siz dedikodumu yaptınızmı bilmiyom ama ben sizin dedikodunuzu yaptım ...bilinde değerimi ona göre bir daha belirleyin.... dimek benim dışımda herkesle ben hakkında mecburen konuşur ve bundan bunalırsın.. aslında çözüm basit..bu eylemi terket.. hakkımda dedikodu etmeyi bırak kardeşim.. ayrıca ben hariç diğerleriyle ne konuştuğun önemlidir benim için..ve ummam ki benim ayrık otum bizlerle ilgili çirkin bir dedikodu içinde olsun..bunu ona yakıştırmam.. olsa olsa benim ne kadar harikulade bir insan olduğumdan ve beni ne denli sevdiğinden bahsediyordur.. di mi..? Alıntı
Misafir RA_dya Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Çok geçmiş olsun Frozen.Burayı okusam anlıyacakmışım zaten kızının hasta olduğunu Ama artık iyi olmasına çok sevindim.Çocuklar hastalandımı annelerin dünyası kararır bilirim Sevgiyle kal arkadaşım Alıntı
Φ frozen Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Heh gene sitemlere boğmuş beni, canımın içi bana ne değer yükledin bilmiyorum, yüklediğin değeri hak edip etmediğimide bilmiyorum, ama ben seni ya da hayatıma girmesine izin verdiğim birini severken sınırsız seviyorum... sınırsız sevdim... çok sevdim... bana ters gelen, anlayamadığım yanlarıyla sevdim... bende öyle sevilmek istedim... mükemmel olmayı bırak kendime göre çok kabiliyetsiz hatta çokta saf biriyim ben... çok aldanırım, çok yanılırım, çok kırılırım, bazen çok kırarım... ama kin tutamıyorum... kalbinin kapılarını açık tuttuğunda yaralanmak çok kolay oluyor aldanmalarım hep bundan oldu, bunu değiştiremiyorum ki zaten, böyle öleceğim ben... seni seviyorum gerçekten seviyorum ve hep seveceğim... bu bana yeter... son sözümde budur... verdin ağzımın payını ..bana susmak düşer artık ...ahanda susuyom dimek benim dışımda herkesle ben hakkında mecburen konuşur ve bundan bunalırsın.. aslında çözüm basit..bu eylemi terket.. : hakkımda dedikodu etmeyi bırak kardeşim.. ayrıca ben hariç diğerleriyle ne konuştuğun önemlidir benim için..ve ummam ki benim ayrık otum bizlerle ilgili çirkin bir dedikodu içinde olsun..bunu ona yakıştırmam.. olsa olsa benim ne kadar harikulade bir insan olduğumdan ve beni ne denli sevdiğinden bahsediyordur.. di mi..? valla bilemiyciğim ...nasıl düşünürsen o doğrudur efendim.... harkulade bir insan olduğuna gelince ben bu konuda sana katılamıyacağım ....burda ben dururken Çok geçmiş olsun Frozen.Burayı okusam anlıyacakmışım zaten kızının hasta olduğunu Ama artık iyi olmasına çok sevindim.Çocuklar hastalandımı annelerin dünyası kararır bilirim Sevgiyle kal arkadaşım [/color teşekkür ederim... düzeldi çok şükür... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 fevkaladenin fevkindeki, harikulade şahsiyetim, açma yiyorum senin için, iki kilo daha alacaksın bir kaç saat içinde, ama yanına çay yapmamışım, sen bir çay demleyiversen diyorum... Alıntı
Φ LeylaM Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 10 Mayıs , 2007 yaşasın geri dönmüşsün.. benim de yaptın mı dedikodumu? canemciğim,insan sevdiği,değer verdiği kişiyle kavga ettiği gibi.. ben bunu dedikoduya uyarlayayım,hah uyarladım güzel oldu.. ağzına sağlık bidenecik torunum çok sevindim kendi kendime gelin güvey mi olmaktayım acep itiraf ediyom ben de yaptım ama benimkisi güzeldi valla,seni özlemiştim,yoksa bu kadar itiraf ediyom onu da ederdim,ya da hiç etmezdim..aman öyle birşey işte.. eğer kaçıp fizana gitmek istersen fizan burda,biliyorsun harikuladelerin en şahanesi,fevkaladesi torunum benim Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 dır dır ..vır vır dedikodu.. yer bitirir eni konu insanıııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııııı... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Diloşşşşşşşşş son dedikoduyu duydunmu, falanca, fişmanca, bide omurga amca şey demiş.......................... ya duyda inanma... Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 ne diyosuuunnnnnnnnnnnn sarmaşııkkkkkkkkkk eeeeeeeeeeeeee daha daha ne olmuş..??? o omurga amcayı gözüm hiç tutmamıştı zati.. Alıntı
Φ suheda Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gene rahat duramadım bir domuzluk yaptım aayyy ölücem gülmekten http://www.turkish-media.com/forum/index.p...mp;#entry535757 Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Yazar Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 ne diyosuuunnnnnnnnnnnn sarmaşııkkkkkkkkkk eeeeeeeeeeeeee daha daha ne olmuş..??? o omurga amcayı gözüm hiç tutmamıştı zati.. yaaaaa öyle işte... ya benim gözümde tutmadıydı omurgasını kaydırıverelim Diloşum Alıntı
Φ diloş Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 11 Mayıs , 2007 yaaaaa öyle işte... ya benim gözümde tutmadıydı omurgasını kaydırıverelim Diloşum Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.