Φ cronaldo Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 arkadaşlar hrıstiyanların simgesi olan hac işareti ne anlama gelmektedir biliyomusunuz yani küçük "t" harfi hiç düşündünüzmü ben ilk duyduğumda bana çok ilginç, geldi bi araştırın bakalım -------------------------- ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA Alıntı
Φ einstein1926 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Tarih boyunca ölüme yargılanmış ağır suçluların ölüm infazı farklı şekillerde olmuştur: Taşlama, yakma, başın kılıçla koparılması, ipe germe, kurşuna dizme, elektrik sandalyesi vs... İsa Mesih'in zamanında ve ondan önce Roma imparatorluğu zamanında ise ağır suçlular haça asılarak öldürülürdü. Haç o zamanlarda kullanılan bir idam aleti olup, ********* ve aşağılayıcı bir ölüm şekliydi (Mat. 24:32). İsa'dan sonra 400 yılında Konstantin tarafından haçlanma metodu kaldırıldı. Haç genelde ' I ' , ' T ' , ' X ' ve ' � ' olmak üzere dört şekildeydi. Tarihsel ve Kutsal Kitap verilerine göre Mesih �T' şeklinde bir haçta öldürülmüştür (Yu. 20:25). Haç, Kutsal Kitap'ta sembolik olarak sıkıntıyı, utancı, ölümü (Lu. 14:25-28) ve Mesih'in Şeytan ve günah üzerine zafer sağlayan ölümünü temsil eder (Kol. 2:13-15, 1: 20, 1Kor. 1:17, 2;2, Gal. 6:14, Efes. 2:16). Şüphesiz bu anlamda haçı bir sembol olarak kullanabiliriz; fakat, asla haça tapınılmaz, dua edilmez, özel bir şeref verilemez veya buna tılsımlı bir güç atfedilerek koruyucu bir nesne olarak kabul edilemez. Kutsal Kitap bu tür şeyleri kesinlikle yasaklar (Çık. 20:1-6, 1Yu. 5:21, 1Kor. 10:14, Esin. 21:8). Örneğin zehirli yılanların soktuğu İsraillilerin kurtuluşu için Musa'nın çölde yaptırmış olduğu tunç direk daha sonra özel bir saygı ve tapınışa hedef olunca Tanrı hizmetçileri tarafından ortadan kaldırıldı (2.Kır.18:4). Haç çıkarmak veya çıkarmamak konusunda da herhangi bir emir yoktur, fakat ruhsal haçı, Mesih için olan sıkıntı ve tecrübeleri taşımaya daima hazır olmalıyız (Lu. 14:24-25). (Alıntıdır) Okuduğum sayfada aynen böyle yazıyordu. Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Gönderi tarihi: 5 Aralık , 2006 Bildiğim kadarıyla şimdi kullanılan haç şeklindeki sembol, hatta Nazi'lerin kullandığı gamalı haç bile, eski kültürlerde -özellikle paganlarda- kutsiyet atfedilerek kullanılan bir semboldür. Hristiyanlık, Pagan kültüründen çok fazla detayı içinde bulundurduğundan -aynı, İslamiyetin geleneksel uygulamasında çok fazla İsrailiyat olduğu gibi- bu da oradan gelmiş olabilir. Güzel bir soru, ben de çok merak ettim. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.