Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Güçlü yürüyüş gerçekten normal yürüyüşten daha mı iyi?


Önerilen İletiler

  • Admin

Güçlü yürüyüş gerçekten normal yürüyüşten daha mı iyi?

Hepimiz her gün bir dereceye kadar yürüyoruz - evinizin hemen etrafında ev işleri yapıyor olsa bile. Ancak yürümeyi sadece bir ulaşım şekli yerine egzersiz şekliniz olarak kullanmak istiyorsanız, daha fazla fayda elde etmek için ona yaklaşmanın farklı yolları vardır.

Bir sağlık ve fitness koçu olarak, kasları güçlendirmek ve kalp sağlığına faydaları söz konusu olduğunda, sık sık güçlü yürüyüş ile düzenli yürüyüş arasındaki farklar soruluyor.

Araştırmalar, güç yürüyüşü yaparken olduğu gibi dakikada daha fazla adım atmanın insülin seviyelerine ve vücut kitle indeksine yardımcı olabileceğini göstermiştir. Güç yürüyüşü kalori yakmak için iyi bir yol olsa da, bu, rutininizde düzenli, orta tempolu bir yürüyüş için yer olmadığı anlamına gelmez. Yoğunluğu ne zaman artıracağınıza ve işleri ne zaman yavaşlatacağınıza karar vermek için bilmeniz gerekenler burada.

Güçlü yürüyüşü nedir?

Peki, güç yürüyüşü tam olarak nedir? Güçlü yürüyüş, hızlı bir hızda hareket etmeyi ve kollarınızı dahil etmeyi gerektirir. Bu antrenmandan en iyi şekilde yararlanmak için, mümkün olduğunca hızlı hareket ederek, her adımda ayaklarınızı topuktan ayağa hareket ettirdiğinizden emin olun. Momentumu korumak için kollarınızı 90 derecelik bir açıyla bükerek pompalayın. Vücudunuzda güç oluşturmak ve dengeyi geliştirmek için çekirdeğinizi harekete geçirdiğinizden emin olun. Güçlü yürüyüş tüm vücudu çalıştırır, daha fazla kalori yakar ve kalp atış hızınızı artırır.

Güçlü yürüyüşün ve düzenli yürüyüşün tonlama faydaları nelerdir?

Güçlü yürüyüş ve düzenli yürüyüş hem dörtlüleri, hamstringleri, baldır kaslarını hem de kalça abdüktörlerini çalıştırırken, güçlü yürüyüş aynı zamanda kalça kaslarını, omuzları ve sırtın üst kısmını da çalıştırır. Düzenli yürüyüş hala bir alt vücut egzersizidir, ancak kalori yakmaya her şeyden daha fazla yardımcı olma eğilimindedir.

Güçlü yürüyüş ise kalori yakmaya yardımcı olurken aynı zamanda kaslarınızı normal bir yürüyüşten daha fazla güçlendirir. Güç yürüyüşü sırasında daha yoğun kol hareketleri omuzları ve sırtı çalıştırırken, tüm vücudu çalıştırır ve çekirdeği çalıştıran denge ve dengeyi zorlar.

Güçlü yürüyüşün ve düzenli yürüyüşün kardiyovasküler faydaları nelerdir?

Düzenli yürüyüş, rahat bir tempo belirlemenizi sağlar. Bu nedenle, egzersiz yapmaya yeni başladıysanız, düzenli bir yürüyüşle başlamak, kendinizi fazla zorlamadan fiziksel hareketi kolaylaştırmanıza ve dayanıklılığı artırmanıza yardımcı olabilir. Yeterince sıkı çalışmayacağınızdan endişeleniyorsanız, çalışmayın. Herhangi bir hızda yürümek yine de kalori yakmanıza ve kardiyovasküler kondisyonunuzu geliştirmenize yardımcı olacaktır - ve her zaman hızı kademeli olarak artırabilirsiniz.

Güçlü yürüyüş, kardiyovasküler sistemimizden daha fazlasını talep eder. Güçlü yürüyüş, dakikada daha fazla adım gerektirdiğinden, kalp atış hızınız normal bir yürüyüşte olduğundan daha fazla artacaktır. Bu, güç yürüyüşünü normal yürüyüşten daha fazla kalori yakan daha yoğun bir kardiyovasküler egzersiz yapar.

Hangisi benim için daha iyi: güçlü yürüyüş mü yoksa düzenli yürüyüş mü?

Normal bir yürüyüş yerine bir güç yürüyüşünden yararlanacağınız belirli durumlar vardır ve bunun tersi de geçerlidir. Bir antrenmanda sıkmak için yalnızca kısa bir süreniz varsa, güç yürüyüşünü tercih edin. Bu yürüyüş şekli ile daha kısa sürede daha fazla kalori yakabilecek ve kaslarınızı güçlendirebileceksiniz.

Bununla birlikte, egzersiz yapmak için daha uzun zamanınız varsa, düzenli yürüyüş yapmak kalori yakmak ve stres atmak için rahatlatıcı bir yol olabilir. İnsanlar bana aşırı stresli veya endişeli olduklarını söylediğinde, her zaman düzenli, orta tempolu bir yürüyüş öneriyorum. Orta hızda yürümek hala kalbi çalıştırıyor. Ayrıca, zihninizi temizleyebilir ve kendinize odaklanabilirsiniz.

Güçlü yürüyüş aralıklarını deneyin

Mahallede rahat bir gezinti yapmaktan hoşlanıyorsanız, ancak işleri bir adım öteye taşımak istiyorsanız, normal yürüyüş ve hızlı yürüyüş arasında geçiş yapmayı deneyin. Bu, düzenli olarak yürüyeceğiniz, ancak bir blok veya bir dakika boyunca bir güç yürüyüşü ekleyeceğiniz anlamına gelir. Kollarınızı pompalayın ve daha hızlı adımlar atın. Daha hızlı yürüyecek ve daha fazla yer kaplayacaksınız. Bundan bir dakika veya bir blok sonra yavaşlayın ve normal yürüyüşe geri dönün. Güç yürüyüşü aralıklarını istediğiniz sıklıkta ekleyebilirsiniz. Sonuç olarak, bu teknik zamanla daha hızlı bir yürüyüş temposu oluşturmanıza yardımcı olacaktır.

Kaynak: TODAY

legs-2635038.jpg

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.