Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Bir Zoom Çağrısında 900 Çalışanını Kovan CEO İşten Atıldı. İnsanları Yönetememenin Trajik Bir Örneği

Önerilen İletiler

• Admin
Gönderi tarihi:

Bir Zoom Çağrısında 900 Çalışanını Kovan CEO İşten Atıldı. İnsanları Yönetememenin Trajik Bir Örneği

Better.com CEO'su Vishal Garg, bir dizi tartışmalı insan yönetimi hatasından sonra izin alıyor.

AARNpxB.img?w=768&h=356&m=6&x=423&y=165&

Zoom üzerinden 900 çalışanı işten çıkarma hamlesi, hem şirket içinde hem de dışında önemli miktarda eleştiriye neden oldu. Garg'ın daha sonra bir tür özür dilemesine rağmen, iletişim başkanı ve pazarlama müdürü de dahil olmak üzere şirketin yöneticilerinden birkaçı istifa etti.

Garg bir blog yazısında, "Geçen hafta işten çıkarmaları ele alma biçimim için özür dilemek istiyorum" dedi. "Etkilenen bireylere ve Better'a katkılarından dolayı gereken saygıyı ve takdiri gösteremedim." Şimdi, Garg'ın kendisi dışarıda - en azından şimdilik.

İlk kez Vice tarafından bildirilen yönetim kurulu çalışanlarına gönderilen bir e-posta, Garg'ın "hemen etkin bir şekilde izin aldığını" söyledi. Şirketin CFO'su Kevin Ryan, günlük operasyonları yönetecek ve yönetim kuruluna rapor verecek.

Yönetim kurulu e-postasında, şirketin Better'da uzun vadeli sürdürülebilir ve pozitif bir kültür oluşturmak için adımlar attığını söyledi. Buna birazdan döneceğiz çünkü önemli.

İlk olarak, Garg'ın insan yönetimi becerilerinden yoksun olduğunu ilk kez göstermediğini belirtmekte fayda var. Geçen yıl Forbes, Garg'dan çalışanlara şunları söyleyen bir e-posta aldı:

"ÇOK ÇOK YAVAŞSINIZ. Siz bir grup APTAL YUNUSsunuz ve... APTAL YUNUSLAR ağlara takılıp köpekbalıkları tarafından yenilir. O halde DUR. DUR. DUR. DUR"

Daha önce Garg, eski bir iş ortağını ateşe vermekle tehdit etmiş ve yatırımcılarla düşmanca değiş tokuşlara girişmiş, birini "kanalizasyon" olarak adlandırmış ve şirketten ayrılmasını talep etmişti.

Tüm bunlar, Better.com'un bir SPAC birleşmesi yoluyla halka arz edilmeye hazırlandığı bir dönemde ortaya çıkıyor. Bu ayın başlarında şirket, SoftBank ve Aurora Acquisition Corp'tan elde etmeyi beklediğinin yarısı olan 750 milyon dolarlık erken nakit infüzyonu aldığını duyurdu.

Bir yandan, halka açılmaya hazırlanan bir şirketin CEO'sunun şirketin bilançosunu güçlendirecek adımlar atması ve gereksiz harcamaları kısması anlaşılabilir. Bu, verimsiz çalışanları işten çıkarmayı bile içerebilir. Sorun bu değil.

Garg, inanılmaz bir fikre ve bu fikri hayata geçirecek becerilere sahip bir vizyon sahibi olabilir. Gayrimenkul tarihindeki en yenilikçi tüketici ipotek firmasını kurmuş olabilir. Hiçbir fikrim yok ve onun ya da şirketi hakkında gerçekten içine girecek kadar bilgim yok.

Bu olaylar dizisini izleyen herkes için acı bir şekilde açık olması gereken şey, Garg'ın bir insan yönetimi sorunu olduğudur. Bu, şirketin toksik kültürü hakkında konuşan çalışan sayısıyla kanıtlanan bir insan yönetimi sorunu olduğu anlamına gelir.

Better.com'un yönetim kurulu, bir değerlendirme yapması ve kültürünü geliştirmesine yardımcı olacak tavsiyeler vermesi için dışarıdan bir firma tuttuğunu söylüyor, ancak ilk tavsiye yeni bir CEO bulmak değilse, önerebileceği başka bir şey zaman kaybı ve zaman kaybıdır. para. Niye ya? Çünkü kültür, tepedeki kişinin bütünlüğünden ve karakterinden akar.

Bir lider olarak yaptığınız en önemli şey, bir strateji belirlemek veya vizyonu iletmek değil, insanları yönetmektir. Bu bir numaralı iş. Açıkçası, binlerce çalışanı olan bir CEO, her çalışanı doğrudan yönetemez, ancak sözleri ve eylemleriyle ortamı belirler.

Ne yazık ki, liderler genellikle gerçek insanlar üzerindeki etkilerine bakılmaksızın kazanılan sonuçlar için ödüllendirilir. Bu, özellikle bir şirket özel ve kurucu tarafından yönetildiğinde geçerlidir. Çoğu zaman, kimse o pozisyondaki bir lidere yanıldıklarını söylemeye istekli olmaz.

Bu durumda, Garg'ın herhangi bir zorluğa tepkisinin saldırmak olduğu gerçeğiyle bu sorun daha da kötüleşiyor gibi görünüyor. Sonunda, insanlar gerçekten önemli konularda bile her türlü çatışmadan kaçınmaya başlarlar. Saldırıya uğrayacağını biliyorsan buna değmez.

Halka açılmaya hazırlanan bir şirket için bu ölümcül olabilir. Patronun gazabından korktukları için kimse sesini çıkarmak istemezse, her türlü şey ortalıktan kaybolmaya başlar. Bu şeyler şimdi küçük olabilir, ancak şeyler bu çatlaklarda birikme eğilimindedir ve sonunda büyük sorunlar haline gelirler.

Yönetim kurulu notunda, "Yapacak çok işimiz var ve umarız herkes yeniden müşterilerimize odaklanabilir ve harika bir şirket ve gurur duyabileceğimiz bir şirket kurmaya devam etmek için birbirini destekleyebilir." Bu iş, insanları yönetebilecek en tepedeki birine ihtiyaç duymakla başlar.

Kaynak: INC

businesswoman-454874.jpg

Bir hesap oluşturun veya yorum yazmak için giriş yapın

Yorum yapmak için üye olmak zorundasınız...

Bir Hesap Oluşturun

Forumumuzda üyelik çok basit ve ücretsizdir!

Yeni Bir Hesap Oluşturun

Giriş Yap

Hali hazırda bir hesabınız var mı? O zaman Giriş Yapın.

Giriş Yapın
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.