Φ TARAFSIZ Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 3 Mayıs , 2007 Tek umudum teknoloji. Mücadelenin şartları ancak "eşitlenir gibi" oldu çağımızda. "Gibi oldu" diyorum, çünkü yeterli teknoloji ile, virtual/sanal şahısların arkasındaki gerçek şahıslara da ulaşılabiliyor. "Görünmez" bir kaynağa dayalı din ile, ancak "görünmez/virtual/sanal" şahıslar mücadele edebilir. evet katılıyorum, iletişim tekolojisi yeni başladı ve herşeyi değiştireceği aşikar, dinler ve propagandaları herzaman vardı ama karşıt görüşlüler hep gizlenmek zorundaydı, ama artık iletişim bilişim teknolojisi sayesinde herşey daha rahat. Kim ortaya çıkıp, ben Allah'a inanmıyorum, siz yanlış yapıyorsunuz diyebilirki, diyenler olmuştur, sonlarıda feci olmuştur ama iletişim teknolojisiyle bu durum dengelenmiştir. saygılar Alıntı
Φ palam Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 Gönderi tarihi: 8 Mayıs , 2007 konu allahın ilminin ezeli olup olmamasından başka yerlere kaymış gibi değil mi arkadaşlar? acaba ceavp içinden farklı sorular çıkarıp konuyu dağıtmak ne diye bbunu yapmasak teknolojiden istifade edebiliriz. mesela bakın bi konunun başlığına ve ilk sayfasına sonra gidin 50 küsürüncü sayfaya konu değişmiş cevaplar değişmiş verim nerde burada bence konuyu dağıtmayalım ve yeni sorular için yeni başlık açıp orada cevaplansın ki içeriye sonradan dahil olan onlarca sayfa rasında kaybolmasın... ilmin ezeli olması konusuna gelince; bu dünya imtihan dünyasıdır. ne ekersen onu biçersin ne ekeceksin emredilenleri sonra vaat edilene ulaşasın. şeytan da ünya ilk yaratıldığında iman etmişti ama onun imtihanı tamamalanmamıştı.. hiç enaniyetten imtihan edilmemişti. HZ. Adem 'e secde edilmesi emredildiğinde enaniyetinden kabul edemedi kendini üstün görüp isyan etti. imtihanını kaybetti. insanlar da imtihanda bu dünyada .. imtihan gereği birşeylerle(seçimlerle) karşılaşacak ve buna göre de değerlendirmesi yapılacak.. eğer Cenab-ı Hak kötülüğü engellemediyse bu O'nun bunun olacağını bilmediği anlamına gelmez ki. aksine kişinin iradesi doğrultusunda kendi adetine uygun iş yapıyor demektir. tabi her kötülüğü de engellemediği söylenemez. mesela şimdi başımıza gelmei gereken bir feleaketin olmadığını nerden biiliyoruz .bunun enngellenmediğini nerden biliyoruz. Cenab-ı Hak eğer hikmeti iktiza ederse( adeti doğrultusunda bir istek, bir seçim olması durumu) kulun iradesi ile seçtiğini yaratır. hem düşünsenize biri kötülük yapıyor kafasına yıldırım düşüyor. diğeri fay yarığına düşüyor. ötekinin kafasına taş gibi dolu yağıyor. peki söylesenize böyle olursa kim inkar edecek kim itaat etmeyecek. itaat etmeyen kimse yaşayamıyor ki o zaman nasıl bir imtihandan bahsedlebilir ki? herkes iyi davranacak herkes cennete o zaman dünya niye gönder di ki .sonucu belli maç. demek ki Cenab-ı Hak imtihana tabi tutmuş, ta ki iyi ile kötü birbirinden ayrılsın. bunun için de kötülük isteyenin kötülüğünü yaratır. hem ayeti tam olarak hatırlamayorum ama şu mealdeydi: sizin şer bildiğiniz şeylerde hayır , hayır bildiğiniz şeyler de de şer vardır. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.