Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Ben evli değilim..

Burada hiçbir topicde de evliyim yazmadım..

.

.

AHİM'in, Allahın bir hükmünü hiçe sayarak verdiği kararı desteklemeniz bu anlama gelir..

Aksini iddia edenler varsa yazsınlar..

dedigim gibi.. topicte okumustum. sorgulamadim sormadim. evlisiniz diye biliyordum.

her ne olursa olsun, bana dini çok savunan siz lütfen kendi günahlarinizi bir daha sorgulayin. ben de günah isliyorum ama keske islemesem diyorsunuz. günah islemek kisinin elindedir. bence günah islemeyen insan allah yolundadir zaten, kimliginde müslüman olan degil. benim görüsüm bu. müslüman degilim ben bir insanim. dini kitaplari kabul ediyorum fakat zamaninda insanlara yaptirim olarak degil ögreti olarak geldigine inaniyorum. 500 tane türbanlidan daha allahina bagli açik olan kizlar taniyorum. önemli olan inançtir. reklam degil. aihm'in kararini destekleme sebebim de bu.

saçim açik alnim gibi, kara leke yoksa insanda gereksizdir bence bu kadar nara.

bosuna polemige gerek yok. lütfen insanlara nacize uyarilarinizi göndermeyin kralx. burda tartisilan din degil, dini siyasete malzeme edenlerdir.

iyide mara kimsenin haddine değilki seni yargılamak

yeri gelir mayo giyersin yeri gelir istediğini giyersin buna ancak bir sen karar verirsin

adamın biri burda şunla bunla gez dedi diye sen onun sözünden çıkmayacakmısın ayrıca cevabınıda aldı...

dedim ya herkez kimin ne olduğunu biliyor.

sakin ol :clover:

ben daha türbanli olup ta, bana ya da arkadaslarima ters ters bakmayan bir bayan görmedim. tren de birde utanmadan bana omuz atti ama anladi kimle ugrastigini kivirdi gitti.

gaza gelmem eMinim ben düsüncelerimi savunurum ama içerledim biraz patladim sanirim. :clover:

Tarih: Düzenleyen: Admin
  • Cevaplar 658
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderi tarihi:

Sen ne dersen de ben nacizane uyarılarımı yapmakla mükellefim..

Müslüman değilim, insanım demişsin..

Olay bu kadar basitleştirilemez..

Din yaptırım değil öğretidir diyorsunuz, o halde sizce haram helal diye bir şey yok, cenet cehennem de yok..

O sözünüz bu anlama gelir..

Yaptırım yoksa bunlarda yoktur..

Buradan da bellidir ki, dini biliyorum diyenler heralde sizin gibi biliyor..

Yani yanlış biliyor..

Yanlış bilenlerinde AİHM' i desteklemesi gayet normaldir (din açısından)

Konu kapandı AİHM' in kararının yanlış olduğunu ve inançlar hürriyetine ters olduğunu dinini bilenlere anlatmam gerekir..

Sizle de kişilik hakları boyutunda tartışırız..

Çünkü din boyutunda tartışacak alt yapınız yok yada zayıf..

Saygılar bilenlere..

Gönderi tarihi:

gaza gelmem eMinim ben düsüncelerimi savunurum ama içerledim biraz patladim sanirim. :clover:

iyiki gaza gelmiyorsun ha :D

Gönderi tarihi:

Sen ne dersen de ben nacizane uyarılarımı yapmakla mükellefim..

Müslüman değilim, insanım demişsin..

Olay bu kadar basitleştirilemez..

Din yaptırım değil öğretidir diyorsunuz, o halde sizce haram helal diye bir şey yok, cenet cehennem de yok..

O sözünüz bu anlama gelir..

Yaptırım yoksa bunlarda yoktur..

Buradan da bellidir ki, dini biliyorum diyenler heralde sizin gibi biliyor..

Yani yanlış biliyor..

Yanlış bilenlerinde AİHM' i desteklemesi gayet normaldir (din açısından)

Konu kapandı AİHM' in kararının yanlış olduğunu ve inançlar hürriyetine ters olduğunu dinini bilenlere anlatmam gerekir..

Sizle de kişilik hakları boyutunda tartışırız..

Çünkü din boyutunda tartışacak alt yapınız yok yada zayıf..

Saygılar bilenlere..

dini alt yapim yok, profesyonel olmadigimi zaten söylemistim. benim gözümde din ögretidir. insanlara dogruyu ve yanlis gösterir. gerisi bireyin seçimidir. benim inancim budur. ben sanmiyorum ki koca bir yaradan saçimi örtmedim diye beni cezalandirsin. saçimi örtmüyorum, namaz kilmiyorum, oruç tutmuyorum, dua etmiyorum. ama yalan söylemiyorum, kimsenin malina göz dikmiyorum, aldatmiyorum, degerli vaktimi bosa harcamiyorum, aça yardim ediyorum. bana göre allah yolunda olmak budur. siz islam dininde varin profesyonel olun.

aihm'in karari zaten burda dini açidan tartisilmiyor. laik bir ülkede devlet ile ilgili konularda dini kararlar verilemez. bu yüzden bastan bosa konusmusuz sizinle. olaya burda devlet açisindan bakiyoruz çünkü vicdan ve dini özgürlük olmadigi bu kadar konusmadan belli oldu.

iyiki gaza gelmiyorsun ha :D

:D azcik abartmis olabilirim...

karçiçegim hakli aslinda. konusmak faydasiz. bi kere olaylari degerlendirme farkli. bir kisim dini yönden, diger kisim siyasi yönden bakiyor.

Aihm türbana geçit vermez. vatandasi oldugu ülke o hakki tanimiyorsa, aihm ne diye o bayani hakli bulsun. hem hep diyorum, insanlar ektigini biçer. bu güne kadar ölenler bosa mi öldü? onlar hakkini neden elde edemedi? müslüman bir ülke diye sadece dindar kismin mi dedikleri olacak? nasil bir haktir ki bu? biri dayak yicek, dayak yiyeni digeri gülerek izleyecek ama bir süre sonra gülen kisinin aleyhine karar verilince aglayacak ve dayak yiyenden saygi bekleyecek? kaosa bak.

Gönderi tarihi:

hem hep diyorum, insanlar ektigini biçer. bu güne kadar ölenler bosa mi öldü? onlar hakkini neden elde edemedi? müslüman bir ülke diye sadece dindar kismin mi dedikleri olacak? nasil bir haktir ki bu? biri dayak yicek, dayak yiyeni digeri gülerek izleyecek ama bir süre sonra gülen kisinin aleyhine karar verilince aglayacak ve dayak yiyenden saygi bekleyecek? kaosa bak

mara saygı herkese lazım ah bunu bir anlatabilsek sorun kalmıyacak ama nerede

Ben evli değilim..

.

.

.

AHİM'in, Allahın bir hükmünü hiçe sayarak verdiği kararı desteklemeniz bu anlama gelir..

Aksini iddia edenler varsa yazsınlar..

ewli değilmisin...peki neden o zaman kulaktan kulağa ewli olduğun söylentileri dolaşıyor..yada bizlere öyle yansıtılıyorsun....neyse ya banane ne olursan ol...

yaafff pek takip edemedim de...biz ki bu kadar paraladık kendimizi AİHM karar değiştirdimi........ :P

alınan kararlara saygım sonsuz..... :clover:

hepinizi sewiyorum..... :wub:

Gönderi tarihi:

Ülkemiz lâik bir devlettir. Lâiklik, dinle devletin birbirine karışmaması, kişilerin inançlarında hür olmaları, diledikleri gibi yaşamalarının, anayasa tarafından garantiye alınmasıdır.

Bu tip bir laikliğin hüküm sürdüğü bir devlette, esasen hiç bir yetkilinin müslüman kadının örtüsüne uzanmaya hak ve selahiyeti yoktur.

Laiklik gereği, devlet görevlilerinin dinsel kurallarla uğraşmaları, hele hele kendilerini o dinin ilahı mesabesine getirerek, helalleri haram, haramları helal kılmaları, dinin'in gereği ile amel eden bir kişiye müdahale etmeleri kesinlikle yasaktır.

Fakat ne yazık ki laiklik tarifindeki bu fonksiyonu sadece idareciler arzuladıklarında üstlenmekte, sıra müslüman fertlerin haklarını korumaya geldiğinde her türlü zulüm ve haraketlere alet edilmektedir. (Yorumsuz)

Saygılar..

Gönderi tarihi:

dünyayi, güzellik kurtaracak.

bir insani, sevmekle baslayacak hersey.....

iyi geceler :clover:

ve bir insanı sevmekle başlayacak :clover:

kimse bizi ateşten kurtarmaya çalışmasada biz onları değil ateşten çıkarmak

kendimiz yanar yine yardım ederiz değilmi mara;)

allah MURAT ına kavuştursun

Gönderi tarihi:

Yorum yok..

çok basarili.. 50 tane cümlenin içinden sadece bunu çekip alabilmissiniz... allah ta insanlar da kimin nasil oldugunu biliyor. ben dini bütünüm, allah söyle der, bilmem kaçinci surede vs. gibi yazilarla kendimi ön plana çikarmak yerine, dürüst olup inancimi söyleyip kendi yolumda olmayi tercih ederim. artik kisilerin dini inanislarini bir kenara birakiniz kralx.. gerçekten kimin neye inandigi sizi ilgilendirmez. nacizane fikirlerinizi ihtiyaci olanlarla dini konularda tartisiniz zira burasi güncel olaylardir ve karar devlet açisindan degerlendirilmektedir.

aihm'in kararina saygi duyuyorum. kendi hükümetini ezerek, avrupaya yol alan bir bayanin olumlu cevap almasi zaten en bastan yanlisti.

ewli değilmisin...peki neden o zaman kulaktan kulağa ewli olduğun söylentileri dolaşıyor..yada bizlere öyle yansıtılıyorsun....neyse ya banane ne olursan ol...

yaafff pek takip edemedim de...biz ki bu kadar paraladık kendimizi AİHM karar değiştirdimi........ :P

seni zaten en basindan beri sevmistim :) daha çok sevmem için daha da bir sürü sebep var :wub:

sen gerçekten harbi birisin. artik harbi içi disi bir insan bulmak zor.

kararini ben de destekliyorum :clover:

Gönderi tarihi:

Muhatap aldığımdan değil fakat zorunlu bir açıklama hakı doğduğundan açıllıyorum..

Ben evli değilim..

Benim gıyabımda kim ne söylüyorsa yalan söylüyor..

Fakat forumdaki ilk aşkım, yani ayrıldığım şahıs bu şekilde bir yaygara kopardıysa bişey diyemem..

Belki acısını almak için yapmış olabilir...

Tekrar ediyorum ben evli değilim..

Evli olmadığımın bir ıspatı nasıl olur bilmiyorum..

Bilen varsa söylesin o şekilde ıspat edeyim...

Gönderi tarihi:

ve bir insanı sevmekle başlayacak :clover:

kimse bizi ateşten kurtarmaya çalışmasada biz onları değil ateşten çıkarmak

kendimiz yanar yine yardım ederiz değilmi mara;)

allah MURAT ına kavuştursun

ederiz emin ;)

yigitlikmidir bir tutam isigi kör biçakla günesten koparip karanliga kurban etmek?

bu arada evet, insallah kavustursun ;)

:clover:

Muhatap aldığımdan değil fakat zorunlu bir açıklama hakı doğduğundan açıllıyorum..

Ben evli değilim..

Benim gıyabımda kim ne söylüyorsa yalan söylüyor..

Fakat forumdaki ilk aşkım, yani ayrıldığım şahıs bu şekilde bir yaygara kopardıysa bişey diyemem..

Belki acısını almak için yapmış olabilir...

Tekrar ediyorum ben evli değilim..

Evli olmadığımın bir ıspatı nasıl olur bilmiyorum..

Bilen varsa söylesin o şekilde ıspat edeyim...

havadan sudan topicinde küfür eden kisinin yazdiklarina istinaden evli oldugunuzu ögrenmistim. ve askinizin da evli oldugunuzu duyunca forumdan gittigini duymustum. evlisiniz demem bu yüzdendir. ispata gerek yok.

Gönderi tarihi:

O küfreden kimdi konu neydi bilmiyorum..

Zirabenim olmadığım bir gün olmuş olanlar..

Aslında benim ne olduğumu ikinci aşkıma sorum dicem ama o da isminin açıklanmasını istemiyor..

Ama evli olmadığıma yemin edebilirim..

Eğer yeminin bir değeri varsa sizin mantığınızda..

Gönderi tarihi:

Aslında benim ne olduğumu ikinci aşkıma sorum dicem ama o da isminin açıklanmasını istemiyor..

gereksiz agir yazilar yazmayin. sizin mantiginiz da ne demek? degilim diyorsaniz degildir. öyle olsa da zaten bizim üzerimize vazife degil. ben evli oldugunuzu duydugum için ve sürekli dini bilgiler verdiginiz için çelistiginizi düsündüm ve bu yüzden sorguladim. yoksa zaten beni ilgilendirmiyor.

zaten topic yine dagildi. konumuza geri dönelim sanirim yöneticiler sinirlenmeye basliyorlar.

ve mümkünse islami açidan degil siyasi açidan degerlendirilsin bu karar. kimin ne kadar müslüman oldugu dini konularda tartisilabilir. bu karar devlet kurumlari ile ilgili alinan bir karardir ve dinle ilgisi yoktur.

Gönderi tarihi:

seni zaten en basindan beri sevmistim :) daha çok sevmem için daha da bir sürü sebep var :wub:

sen gerçekten harbi birisin. artik harbi içi disi bir insan bulmak zor.

kararini ben de destekliyorum :clover:

duygular zamanla karşılık bulurda ondan...sewiyon şaşkın..... :D

aman yok yok seni sewiyom falan deme sonra grup oluyoruz yaaaf..ben kimsenin grubunda değilim bak diyim ......... :P

şş kral abe sen bi kimliğini faxla bana...... :P:stuart:

hepinizi sewiyorum...... :wub:

çok iyi bir gözlemciyim....ben kim olduğunu tahmin ediyorum...söylemene gerek yok..... :devil:

elbette yapılan yeminler önemli sende bizi ettinki dinsiz imansız haa.......tamam değilsen değilsin kardeşim bizene..hem zaten dinde 4 eşe kadar yol var.........ihihhihhh...sakın celallenme abe.....şaka yaptım... :D

neyse ewet konu koptu....geriye dön ve toparla konuyu......hııımm neydi AİHm ewet konu buydu....yani verdiği karar......

walla ben alınan karara saygı duyuyorum........ :clover:

hepinizi sewiyorum... :wub:

Gönderi tarihi:

Olur birde kredi kartı numaramı faxlayım..

Merak eden gelsin msn ye orada kameradan hem kimliğimi göstereyim, hem şeklimi şemalimi göstereyim..))

Mara mank derken yemine değer verip vermediğini söylemek istedim.

Ayrıca AİHM konusu bir yönlü değildir..

Konun insan hakları açısından, din ve vicdan özgürlüğü açısında ve kişilerin okuma, öğrenim görme hakları açısından değerlendirimesi gerekiyor..

Sen ise değerlendirmeye tabi tutlmayacak tarafını yazmılsın..

Üniversiteler devlet kurumu değillerdir ki senin dediğin mantıkla tartışalım...!

Önce teşhis, sonra tedavi dimi..??

Lütfen daha yüksek düzeyde tartışma yapalım, koskoca turkish-media forumu burası ve Türkiyenin en kapsamlı ve bildik forumudur..

Bu forumu kimbilir ne siyasetçiler, ne bilim adamları, ne din adamları izliyor ve okuyor..

Sonra gülmesinler..

Saygılar..

Gönderi tarihi:

erdoğan kaçak dövüşüyor, her şeyin çözüm yeri cumhuriyet meclisidir. mecliste en güçlü ve salt çoğunluğa sahip, partiyken türban sorununu, meclsi dışı güçlere havale etemye çalışyıor. oysa, yökü dağıtacak kadar bile, meclsite hakimiyeti var.

bence türban sorunundna beslenmek istiyor. bu kadar skandal ortaya çıkmışken, çıkıp ikide bir türbanla ilgili kabadayılık yaparak artı puan toplamak istiyor. yoksa dediğim gibi çıkarır bir yasa yök ün yetkilerini elinden alır. NATO değil ya YÖK

Gönderi tarihi:

hala kararı destekliyom bu kişisel fikrim ...

ne oldu üstadın la neden ters düştün şimdi

Olur birde kredi kartı numaramı faxlayım..

.

.

.

.

Sonra gülmesinler..

Saygılar..

sen bilirsin ama kredi kartının borcunu ödemem bilesin...... :P

kararlara saygım devam ediyor..... :clover:

hepinizi sewiyorum... :wub:

Gönderi tarihi:

ne oldu üstadın la neden ters düştün şimdi

herkesle fikirlerim aynı olmak zorunda değilki

ben onun insanlıgını seviom

ilginç bi mesaj...

Evet golgi neden desteklediğini açıklayabilirmisin..

Benle ters düşmen önemli değil, seni gene severim..

Ama genede fikirlerini görmek isterim..

üstad bende böyle düşünüyom bana kalsın ama istersen bi ara msn de falan uzun uzun konuşuruz tartışırız...

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.