Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 19 yıl çin ve dine bağlılık? bilim adamı laboratuara girerken inançlarını, fikirlerini, paltosuyla beraber kapıdaki askıda bırakmalıdır ki içeride tam anlamıyola objektif olabilsin. ayrıca dünyada bilimin en büyük düşmanı tarih boyunca vatikan olmuştur. insanlık tarihidne bilim adamları hep vatikana düşman oaln tarikatlar kurmuşlardır. Osmanldıa ise içtihatların yasaklanmasıyla bilim alanı sıfıra düşmüştür. o büyük müslüman alimelrinin hepsi içtihatlar varken çıktılar. avrupa ortaçağ ve skolastik düşünce içindeyken doğru matematik ve astronomide tek motor güç müslümanlar dı. ama bu bir şeyi değiştirmez tarih boyunca bilim dini kurumlar tarafından hep engellenmiştir. ya arkadaşlar unutmayalım, galileonun başıan gelenler,,. cadı diye yakılan bilim adamlarını. hazerfan ahmet çelebiyi. bu bilimin dine zararlı olduğu manasına gelmez. ama geldiği mana dini vicdani bir şey olmaktan çıkarıp toplumu yönetmek için kullanıldığı zaman (ki tarih bunun vahim sonuçlarıyla doludur) insanlığı nasıl geriye götürdüğüdür. laiklik bu yüzden önemli ve elzemdir. ayrıca bilimin öncüsü olan ülke isviçredir, CERN bugün kullandığımız internette dahil dünyanın hemen hemen tüm önemli bilim çalışmalarının altında mutlaka CERN in imzası vardır. ve bu kuruluş Vatikan'la savşamak için ortaçağda bilim adamlarının kurduğu bir tarikatın bu günkü kurumlarından birisidir.
Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 19 yıl Bir inanan bilim adamı laboratuara girerken neden din elbiselerini çıkarsınki.. Bilim zaten dinin emridir.. Belki o bilim adamını bu araştırmaya sevkeden de Allahın bu muazzam yaratmasını keşfetmektir.. Bakın sizler rasyonalizmle, metaryalizmi karıştırıyorsunuz.. Rasyonalizm, insanı Allah'ın yarattıklarını araştırmaya iter. Günümüzde entelektüel çatışma , din ve bilim arasında değil, bilimle materyalizm arasında geçmektedir. Çünkü bilim bütün materlazim verilerini tek tek çürütmektedir... Saygılar.. Tarih: 6 Aralık , 2005 19 yıl Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 19 yıl objektivizmin temelinde bu vardır. hem sadece bilim adamları için geçerli değildir.zira bunda şaşılacak ne var hakimler içinde bu geçerlidir. avukatlar içinde. tarih boyunca kral bu anlattığının tam tersi olmuştur ve bilimle dini kurumlar çatışmıştır şimdi burada tarihimi değiştireceğiz. olanlara olmadı mı diyeceğiz. bilim ve dini kurumalr arasıdnaki savaş ancak laisizmin ideolojik bir temele oturduğu tarihlerden sonra şidetini yitirmiştir. ha keza kısmi oalrak bu yine vardır. nasıl avrupa bilim sahasında bayrağı doğunun elinden aldı. bunu sadece laisizme borçludur vatikanın gücünün kırılması protestan mezhebinin doğmasından sonra. avrupada ünlü bilim adamları yetişemye başladı. tekrar söylüyorum sen bana islam tarihinde içtihatların yasaklanamsından sonra yetişmiş bir büyük alim gösterebilir misin. Bu gün osmanlının en büyük hatalarından birisi oalrak kabul ediliyor içtihatları yasaklaması. neticesi ne oldu. batı sanayi devrimine yürürken doğu matbanın yasal olup olmamasını tartışıyordu. var olanı korumak yeniliğine hepten kapalı olamyı getirdi. mesela fes oalyı. tanzimattan sonra fes kullanılamya başlayınca osmanlıda ayaklananlar oldu fes frenkin şapkasıdır fes giymek dinsizliktir, kafirliktir diye. peki Atatürk fesi kaldırınca ne oldu. bu sefer Fesi kaldırmak dinsizliktir, kafirliktir dediler ana sorunu anlıyabiliyor musun. nasıl oldu bu. medenyieti perslilerden öğrenen batı neden rönesanstan sonra bilim alanında atılıma geçti. nedne içtihatlar yasaklanınca bir farabi, bir ibn-i sina , gazalli, buhuri çıkmadı. ya da bu gün haritayı çıakrtmak çok kolay. dünyada bilim alanında gelişkin ülkeelr listesi yap. bu liste aynı zamanda laikliğin ilk ulaştığı ülkeler listesiyle aynıdır. bu arad amerika ve japonya bilimin öncüelri falan değildir. teknolojinin öncüleridir.
Gönderi tarihi: 6 Aralık , 2005 19 yıl o zaman bu güne kadar hiç dinin özü yakalanmamıştır diyebilirmiyiz?
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Sayın hakanbaranyıldırım, Ben kendime solcu diyorum ve sizin gibi düşünmüyorum. Benim gibi düşünmediğiniz için de solculuğunuzun niteliğini sorgulamaya gerek görmüyorum. Burada tartışılamaz, sorgulanamaz mutlak bir doğrudan yani "din"den bahsediyoruz. Ve hiçbir eleştiriye izin vermeyen mutlak doğrunun emri gereği ortaya çıkan örtünme "özgürlüğü"nden. Eleştiriye kapalı bir olgunun emirlerinin "özgürlük" talepleri ile dayatılması. Konu insanların inançlarının engellenmesi değil, dünyevi hayatı yönetmek iddiasındaki din'in o mutlak doğrularının "özgürlük" talebi ya da "dinimizi yaşayamıyoruz" masumluğu ile insanların kişisel sınırları içerisinden çıkartılıp, tüm toplumun üzerine giydirilme çabaları Sizce bunlar birere safsata olarak görünse de, ben bu konuda sizin kadar iyimser olamıyorum, Kendine ne dediğin beni ilgilendirmiyor... M.Belge'nin verdiği bir örnekten hareketle başlayayım: Türban takan bayanın kendi ideolojisi-dini onun bu hareketini olumlar.Ama bu din,aynı zamanda EYLEM yapmasını olumlamaz.Çünkü bu din,o kadına kendi anlayışı içinda bu hakkı vermez.Çünkü,bu din kadına özgürlük vermez,ve özgürlük istemlerini de cezalandırır.Bizim sorunumuz,biz eğer kendi anlayışımız içinde bu tür hakları onlara tanımazsak "özgürlüğü" kıstlayan din gibi hareket etmiş sayılırız. Senin soronunda burada başlıyor.Kendini SOLCU deyip bu gibi özgürlükleri insanlara tanımazsan her türlü lafı da kabullenmek zorunda kalırsın.Bu gibi SOLCULAR,artık SAĞ görüşle kolkola yürümeye başlamışlardır.Zaten toplum olarak iyice paranoyak,komplovari bir toplum olduk.Her türlü istemleri,BÖLÜCÜ,KOMÜNİST,TAKKİYECİ olarak nitelemeye başladık ve ben bunu sende de görmekteyim.Her türlü ideolojiler bizde dejenere olmuş duruma geldi bu yüzden;SOLCULAR,faşizan tarzda söylem veriyor;SAĞCILAR,sosyalist tarzda söylem vermeye başlşadılar.Kafası iyice bulanmış bir durumdayız.Ne düşündüğümüzü bile bilmiyoruz,sadece bize verileni alıyoruz. En basit örnek,artık KU'RAN'da bile bir ŞİFRE aramaya çalışanlar bile saygı ile karşılanmaya başladı.Düşünebiliyormusun bir TANRI, ŞİFRE ile konuşuyor kullarıyla... Dediğim gibi paranoyaklıktan vazgeçin.Eğer bir insan dini böyle istiyor diye böyle giyiniyor ve bu diğer insanların özgürlük alanını kısıtlamıyor ise giyinmelidir.Buna engel olma nedeni ne olursa olsun ,bu yöndeki her türlü hareket yanlıştır ve kısıtlayıcıdır.
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Dediğim gibi paranoyaklıktan vazgeçin.Eğer bir insan dini böyle istiyor diye böyle giyiniyor ve bu diğer insanların özgürlük alanını kısıtlamıyor ise giyinmelidir.Buna engel olma nedeni ne olursa olsun ,bu yöndeki her türlü hareket yanlıştır ve kısıtlayıcıdır. kendi adima zaten kimsenin inançlarini sorgulamam ve kisitlamam. yalniz görmezden gelinen nokta türbanlilarin artik bir çogunun tarikat yüzünden bu sekilde tavirlar sergilemesidir. ben yasadigim için israrla söylüyorum. sen kapan allah senin toyotani gönderir ne demek?! ben burda hiçbir dini inanç sezemedim. ayni sekilde; hatali olan bir türbanli bayan, türkiyenin önde gelen proflarindan birine herkesin ortasinda lakayit konusmalar sergiliyor ve noluyor? prof ceza aliyor.. artik bir takim kisiler siyasi güçlerini konusturmaya basladi. dini inancina siyaseti karistirmayan herkese sonsuz destegim vardir. ama belirli gruplarin içine girerek, arkasini saglama alarak dini inançlar ve dini özgürlükler konusunda yaptirim yapiliyorsa ben bunu sorgularim. bu söylemim bütün kapali bayanlar için degildir, yine olay olmasin. çevremde bulunan insanlarin çogu böyle oldugu için bu tarz düsünceler içine giriyorum. elbette bes parmagin besi bir degildir. ama siyasi anlamda yaptirimlar uygulayan, din kisvesi altinda emellerine ulasmak isteyenler, gerçekten dinine bagli insanlari da hiçe sayiyorlar. burda ben ve benim gibi düsünenler degil, türbani siyasete malzeme yapanlar sorumludur bu tartismalardan.
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Dediğim gibi paranoyaklıktan vazgeçin.Eğer bir insan dini böyle istiyor diye böyle giyiniyor ve bu diğer insanların özgürlük alanını kısıtlamıyor ise giyinmelidir.Buna engel olma nedeni ne olursa olsun ,bu yöndeki her türlü hareket yanlıştır ve kısıtlayıcıdır. iyi hoş da buradaki hiçbirkimse kimsenin evinde yada sokakta ne giydiğine karışmıyorki. sadece laiklik bu ülke için olmaz sa olmaz!! o kadar farklı zengin bir mozaiği varki memleketin sunnisinden alevisine yahudisinden yezidisine. hiçbir inancın başka bir inanc üzerine baskı kurmaması yada insanların inançları üzerinden siyaset yapılmaması bazında olmazsa olmazır. zaten sandık demokrasisi dediğimiz bir demokrasiyle yönetiliyoruz yıllardır bu insanlara hiçbirşey verilmemiş. kendi istedikleri gibi insanlar yetiştirilmiş hayata havadan sudan bakan televole magazin beyinli insanlar yani yeterince yozlaşmış bunun üzerine birde bu şeriatcı modeller üretilmiş ve sayıları gün geçtikçe artmakta memleketi bir ağ gibi örmekteler. tamam ülkenin demokrasisi naylon sistem çökmüş ama ya gelirse gelsin dediğin rejim gelirse sana bu kalamları ettirir mi? ilk gidecek olan sensin bunu unutma o zaman bu naylon demokrasiye de şükür edeceksin afganistanın halini görüyorsun değil mi. bena korkularla yaşanmaz deme son seçimlere bak neyin nereye doğru gittiğine ve insanların coğunun bu adamların yaptıkları karşında olayın derinliklerini görmeden takdir eder gözlerle baktığını da düşünürsek eğer olaylar karşısında duruşumuzu da yerimizide belilemek zorundayız ben kesinlikle yobaz bir zihniyetin arkasında özgürlükler adına durmayacağım bu benim senin beğenmediğin ilericiliğim ve içimde çok rahat bu duruşumda yerimide yadırgamıyorum adına sen ne dersen de..
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Kendine ne dediğin beni ilgilendirmiyor... M.Belge'nin verdiği bir örnekten hareketle başlayayım: Türban takan bayanın kendi ideolojisi-dini onun bu hareketini olumlar.Ama bu din,aynı zamanda EYLEM yapmasını olumlamaz.Çünkü bu din,o kadına kendi anlayışı içinda bu hakkı vermez.Çünkü,bu din kadına özgürlük vermez,ve özgürlük istemlerini de cezalandırır.Bizim sorunumuz,biz eğer kendi anlayışımız içinde bu tür hakları onlara tanımazsak "özgürlüğü" kıstlayan din gibi hareket etmiş sayılırız. Senin soronunda burada başlıyor.Kendini SOLCU deyip bu gibi özgürlükleri insanlara tanımazsan her türlü lafı da kabullenmek zorunda kalırsın.Bu gibi SOLCULAR,artık SAĞ görüşle kolkola yürümeye başlamışlardır.Zaten toplum olarak iyice paranoyak,komplovari bir toplum olduk.Her türlü istemleri,BÖLÜCÜ,KOMÜNİST,TAKKİYECİ olarak nitelemeye başladık ve ben bunu sende de görmekteyim.Her türlü ideolojiler bizde dejenere olmuş duruma geldi bu yüzden;SOLCULAR,faşizan tarzda söylem veriyor;SAĞCILAR,sosyalist tarzda söylem vermeye başlşadılar.Kafası iyice bulanmış bir durumdayız.Ne düşündüğümüzü bile bilmiyoruz,sadece bize verileni alıyoruz. En basit örnek,artık KU'RAN'da bile bir ŞİFRE aramaya çalışanlar bile saygı ile karşılanmaya başladı.Düşünebiliyormusun bir TANRI, ŞİFRE ile konuşuyor kullarıyla... Dediğim gibi paranoyaklıktan vazgeçin.Eğer bir insan dini böyle istiyor diye böyle giyiniyor ve bu diğer insanların özgürlük alanını kısıtlamıyor ise giyinmelidir.Buna engel olma nedeni ne olursa olsun ,bu yöndeki her türlü hareket yanlıştır ve kısıtlayıcıdır. ama bana ne dediğiniz beni ilgilendiriyor, kendinizce bir solculuk tarifiniz olabilir, bu da mümkündür şimdi konuyu çok da fazla dağıtmadan, tartıştığımız şeye dönelim din ve özgürlük, peki biz bu özgürlüğü nerede tartışıyoruz camide mi tartışıyoruz örneğin Tanrı'ya şükür bu ülkede hala ezanlar okunuyor evlerde mi tartışıyoruz Şükürler olsun ki her Ramazan evimizde hep beraber orucumuzu açabiliyoruz. peki sokakta, parkta, sinemada, restaurantta, deniz kenarında, otobüslerde, uçaklarda buralarda kendini dindar olarak tanımlayan ve inancının gereğini yerine getirmek isteyen insanlar için bir kısıtlama söz konusu mu, ya da içimizde böyle bir kısıtlamayı savunan mı var. peki nerede talep ediliyor bu dini özgürlük kamusal alanda yani içinde sizin, benim ve pek çok insanın bulunduğu ortak alanda kamusal alanların dini, mezhebi, inancı, tarikatı da olmalıdır derseniz onu bilmem. şu noktada bir doğruyu inançlı insanlara da teslim edelim. evet onların inancı, kişisel alan, kamusal alan diye bir ayrım kabul etmez. Onlar inancın gereğini heryerde yerine getirmek ister. Bunun için onları suçlamıyorum da zaten. Siz de çok iyi bilirsiniz ki insanlık ve din arasında bugün varılan nokta çok uzun yıllar ve çok ağır bedeller ödenerek kazanılmış bir noktadır. Bu mevzileri savunmak birtakım olumsuz sıfatlar yükleyecek sanırım bize. Benim özgürlük anlayışım, benim özgürlük anlayışımı ortadan kaldıracak bir anlayışa hoşgörü ile yaklaşmadığı için ise bu tanımlar, eyvallah, seve seve başımın üstüne....
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Benim özgürlük anlayışım, benim özgürlük anlayışımı ortadan kaldıracak bir anlayışa hoşgörü ile yaklaşmadığı için ise bu tanımlar, eyvallah, seve seve başımın üstüne.... +1 imzam ne kadar değerli artık taktir edersiniz
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl Bence Fetullah Gülen Amerikan --------- Türkiyeyi yerinde saydırmak için dini konuları Türkiyenin gündeminde tutmayı sağlayan bir YOBAZ başka bir şey diyemem ona... By_x_men bir düşüncesine canı gönülden katılıyorum.... Mustafa Kemal Atatürk gelişimi başlatmış ama her gelişmekte olan ülke gibi Türkiyede büyük sorunlarla karşılaşmış bunların en büyüğü din sorunudur. Türkiye bir türlü dini, devlet yapısından soyutlayamamış... Her basamakta karşımıza dini bir unsurla hesaplaşmak çıkıyor... Batılı bilim adamları artık dinle uğraşmıyorlar bu işi çoktan halletmişler.... Dikkat edin bu forumda bir kaç kişi her katıldığı tartışmada din öğelerini ön plana çıkarıyor... örnek kralx bunun ne demek olduğunu anlıyormusunuz bilim için bu yok oluş açıklayamama demektir. Başka bir şey değil.... Din öğelerini ön planda tuttuğum için Rabbime şükürler olsun.. Şu dünyada makam, mevki, şan, şöhret boş arkadaşım.. Demekki Allaha karşı görevimi yapıyorum ki, sen böyle yazzmışsın sevindim.. Senin bu yazını Allaha şahit gösteriyorum.. Yarın hesap gününde "senin dinini al aşağı etmeye çalışanlara karşı, sen neden hiç bir şey yapmadın diye bir soru gelirse, bu yazını şahit tutarım" Sana bir soru arkadaşım.. Bizim bilim adamlarımızdan birinin hangi bilimsel çalışmasına, din engel olmuştur.. Kuru tahtadan ses çıkarmak kolay, söyle bakalım hangi bir bilimsel çalışmaya engel olundu...?
Gönderi tarihi: 7 Aralık , 2005 19 yıl neden imam hatip mezunlari imam olacaklarina yada ilahiyatci olacaklarina vali kaymakam polis muduru hakim savci oluyorlar bu insanlar evrim teorisine inaniyormu.... karilari erkek doktorlara muayene oluyormu kadin personelle el sikisiyorlarmi(fetullahcilar her seyi yapiyordur yakalnmamak icin hatta bir birlerini bile ele veriyor olabilirler) sen inaniyormusun sizin gibilerin oldugu yerde evrim teoris yada diger konular tarisilirmi adamlar erotik incil cikartiyorlar hz adem filmi cekiyorlar aynisini yapta gorelim hollandali yonetmenide israilliler oldurmustur herhalde sirtina allah yazan dovme oldugu icin oldurulen kisiyide dimi pis kaka yahudiler kendini dindar zannediyorsan dindarlikta 0 sin israilliler bizden daha yobaz ABD lilerde okadar dindarlarki....... ama ortada bir tane din adami goremezsin birtane dini okuldan cikmis vali goremezsin..... bizde yonetici kadrolar bunlarla dolmus sonrada bizde kim engel olmus neye engel olmus gibi abidik gubidik sorular bunun delili nasil olacak enayinin biri cikip evet ben bilime engel oldum not alin mi diyecek ben sana soyluyorum iste 1450 lerde ronasans basliyor avrupada peki bizde...... matbaa nezaman gelmis yurduma..kac yil sonra neden bizde resim heyken guzel sanatlar cok gelismemis...... abd askeri 1960 tan beri M16 kullaniyor benin askerim neden g3 kullaniyor araplar tarafindan muslumanlik bizlere zorla iskenceyle kabul ettirilmeseydi cok daha farkli bir yerde olurduk ama nerde bunu anlayacak insan guruhu muslumanligi turklugun onunde kosan ulusuna sahip cikamayn ummetcilere yaziklar olsun
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl mesela fes oalyı. tanzimattan sonra fes kullanılamya başlayınca osmanlıda ayaklananlar oldu fes frenkin şapkasıdır fes giymek dinsizliktir, kafirliktir diye. peki Atatürk fesi kaldırınca ne oldu. bu sefer Fesi kaldırmak dinsizliktir, kafirliktir dediler ana sorunu anlıyabiliyor musun. inançlar işin içine girdiği zaman nesne ve ya düşünce ne olursa olsun önemli değildir,yeter ki işin içine inancı kat halkı kandırnaya çalış.İnanç işte böyle bir şeydir kullanılmaya ve sömürülmeye müsaittir yapısı itibariyle zaten böyle olmalı çünkü amacı zaten kullanmak ve sömürmektir o fes örneği gayet doğal
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl ama siyasi anlamda yaptirimlar uygulayan, din kisvesi altinda emellerine ulasmak isteyenler, gerçekten dinine bagli insanlari da hiçe sayiyorlar. burda ben ve benim gibi düsünenler degil, türbani siyasete malzeme yapanlar sorumludur bu tartismalardan. Sorun aynı sorun... Hep bir paranoya halindesiniz. Ama senin yazın daha bir ılımlı geldi MARA... Benim özgürlük anlayışım, benim özgürlük anlayışımı ortadan kaldıracak bir anlayışa hoşgörü ile yaklaşmadığı için ise bu tanımlar, eyvallah, seve seve başımın üstüne.... Sorununuz aynı... Hep bir paranoya...Ya beni yok ederlerse...O zaman onlara bu özgürlüğü tanımayalım. Hatta daha ileri giderlerse yok edelim. Sizce DEVLET neden hala KÜRT sorununu çözemedi işte bu mantak yüzünden:Ya daha fazlasını elde edip beni yok ederse.O zaman onlar yok etmeden beni,ben onları yok edeyim. Klasik FAŞİZAN mantığı... Bildiğiniz yoldan değil,doğru olan yoldan ilerleyin. ben kesinlikle yobaz bir zihniyetin arkasında özgürlükler adına durmayacağım bu benim senin beğenmediğin ilericiliğim ve içimde çok rahat bu duruşumda yerimide yadırgamıyorum adına sen ne dersen de.. Burada da aynı sorun.Ya benim özgürlüğüm kısıtlanırsa. O beni kısıtlayacağına ben onu kısıtlarım. O beni öldüreceğine ben onu öldürürüm. Dediğin gibi ben ne dersem diyeyim sen bildiğin o PARANOYAK yoldan ilerleyeceksin. Kimsenin sana bir fikir beyan etmesi de gerekmiyio.Çünkü sen zaten bunları aşmış bir insansın... TÜRBAN sadece bir başlangıç olabilir,ama "olabilir" diye bu türlü özgürlükler kısıtlanamaz. Kamusal alan tarifleri de komikleşmeye başlamış.Nerdeyse sokakta yürümek bile "kamusal alan"a sokulmuş ASTERİX tarafından.Kavramın sahiplerinden bilgi sahibi olmayınca işte böyle lastik gibi her tarafa çekersiniz.ARENDT ve HABERMAS okumanızı önereceğim.O zaman en azından bu gibi açıklamalara girmezsiniz.Herkesin bir kavram açıklaması diye bir şey yoktur.Bence bu deyip açıklamaya girişemezsiniz.Yaptığınız komiklikten öteye gitmez,zaten gitmemişte... "Bu mevzileri savunmak" diye bir şey hatırlıyorum ASTERİX'in yazısından.Şunu bilki savaşta değilsin.Kendi vatandaşların sadece hakları olanı istiyorlar ve sen bunu MEVZİ kapmak olarak görüpte yorumda bulunursan onlarda MEVZİ almak olarak görüp seninle savaşırlar. Benzer bir örneği KÜRT sorununda da görebilirsin.DİL,TELEVİZYON ve KİMLİK sorunu da bu yönde bir tanımlamaya girer.O insanlara haklarını verildiği zaman görüldü ki savaş olmuyormuş,sadece o insanlar kendilerini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşabildiler.VATANDAŞ olduklarını idrak edebilmeye başladılar ve mutlu oldular. Daha karşılaştırmalı ve daha iyimser tavırlar sergilemeniz dileğiyle...
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl Sorun aynı sorun... Sorununuz aynı... Hep bir paranoya...Ya beni yok ederlerse...O zaman onlara bu özgürlüğü tanımayalım. Hatta daha ileri giderlerse yok edelim. Sizce DEVLET neden hala KÜRT sorununu çözemedi işte bu mantak yüzünden:Ya daha fazlasını elde edip beni yok ederse.O zaman onlar yok etmeden beni,ben onları yok edeyim. Klasik FAŞİZAN mantığı... Bildiğiniz yoldan değil,doğru olan yoldan ilerleyin. Burada da aynı sorun.Ya benim özgürlüğüm kısıtlanırsa. O beni kısıtlayacağına ben onu kısıtlarım. O beni öldüreceğine ben onu öldürürüm. Dediğin gibi ben ne dersem diyeyim sen bildiğin o PARANOYAK yoldan ilerleyeceksin. Kimsenin sana bir fikir beyan etmesi de gerekmiyio.Çünkü sen zaten bunları aşmış bir insansın... neden paranoya olarak algiliyorsun ki? karsi oldugum sey yaptirim.. elbette karsi çikarim. ben kimseye karismazken, neden birilerinin beni kisitlamasina izin vereyim ki.. ben herkesin özgürlügünü esit sekilde yasamasini istiyorum. ben türbana hayir demedim? ama herkes kendi inancini içinde yasasin dedim, beni kapanmaya zorlamasinlar dedim. bunun nesi fasizan?
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl neden paranoya olarak algiliyorsun ki? karsi oldugum sey yaptirim.. elbette karsi çikarim. ben kimseye karismazken, neden birilerinin beni kisitlamasina izin vereyim ki.. ben herkesin özgürlügünü esit sekilde yasamasini istiyorum. ben türbana hayir demedim? ama herkes kendi inancini içinde yasasin dedim, beni kapanmaya zorlamasinlar dedim. bunun nesi fasizan? Cevap vermeye lüzum yok. Önce daha önce bu konuda yazdıklarıma (Faşizm ve TÜRBAN konuları hakkında yeterince tanım yapmıştım) bak sonra cevap iste... Bir de +1 cevapları ilgimi çekti... Onaylamaktan aciziyeti mi ifade ediyor? Ben de senin gibi düşünüyorum beni sev mi demek oluyor? ********* beni de böyle kabul et mi oluyor? Onlarcasının olduğu yerde +1,nicelik yönünden bir şey ifade etmiyor,nitelik yönden neyi ifade edebilir ki? Kendinizi +1 olarak görmeyin... Çünkü +1 ler herzaman +1 olarak kalacaktırlar,ama gocunmayın o da bir şeydir.Sadece istatistik alanında...İstatistiklere de girdim bana yeter diyorsanız ne mutlu size... Tarih: 8 Aralık , 2005 19 yıl Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl oradaki +1 senin bir yazının altında bulunan yazına taşlamadır. bir konu başlığı altında birilerinin yazdığı yazıya altına imzamı basarım demişin. takdir edersinizki imzam ne kadar kıymetlimi değerlimi öyle bir laf etmişin şimdi yukarıdaki söylediklerin sıfatlara sende mi giriyorsun
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl ya arkadaşlar neden faşizmin özgürlüğünü savunmuyoruz biz bu da çok büyük bir faşizan tutum onlarda insan onlarında yaşamaya hakkı var ne yapmak istiyorlar ülkede ne kadar aydın varsa hepsineköksüz diyorlar vatan haini diyorlar sallandıracaksınız bunları kızılay meydanında bak bir daha yapıyormu diyorlar. güneydoğuyu silindirle ezelim taş üstünde taş bırakmayalım diyorlar. onlar kundakdaki bebeği öldürdüler bizde onların bebeklerini öldürelim diyorlar ne kadar masumane istekler neden bunlarıda göz ardı ediyoruz.. çok ayıp çok çok faşizan bir tutum. hiç yakıştıramadım size ama siz yerinizi yadırgamıyorsanız sorun yok ben sizi yakıştıramadım orayı ..
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl Mesele ne türban ne kürtlük ne fasizm, bunlari iceren ve asil etrafinda döndügümüz noktalar özgürlük, laiklik, demokrasi... TR bunlara sahip mi, benimsemis mi, kaldirabilir mi?? benim fark ettigim su ki, herkes isedigi gibi kullanio bunlari... ve tam anlamiyla hic kimse liberal diil...
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl özgürlüklerinde bir sınırı yokmu özgürlük anlayışımız nedir ? sanırım önce bunu tartışmalıyız..
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl ya arkadaşlar neden faşizmin özgürlüğünü savunmuyoruz biz bu da çok büyük bir faşizan tutum onlarda insan onlarında yaşamaya hakkı var ne yapmak istiyorlar ülkede ne kadar aydın varsa hepsineköksüz diyorlar vatan haini diyorlar sallandıracaksınız bunları kızılay meydanında bak bir daha yapıyormu diyorlar. güneydoğuyu silindirle ezelim taş üstünde taş bırakmayalım diyorlar. onlar kundakdaki bebeği öldürdüler bizde onların bebeklerini öldürelim diyorlar ne kadar masumane istekler neden bunlarıda göz ardı ediyoruz.. çok ayıp çok çok faşizan bir tutum. hiç yakıştıramadım size ama siz yerinizi yadırgamıyorsanız sorun yok ben sizi yakıştıramadım oraya .. Faşizm çok farklı bir konu... Faşizm'in tanımında kendi gibi olmayana yaşam hakkı tanımaz diye bir açıklama vardır.Sen ZEKİ olduğun için bu tanımı görmezden gelip kendince İRONİ yapmaya çalışıyorsun ama önce bilgi sahibi ol sonra İRONİ yap.Yukarıdaki ilk paragraf da bunu en iyi tanımlayan cümle olarak durmaktadır.Yazdını dahi anlayamayacak durumda olduğunu söylemek isterim. Faşizm ile faşizan tutumarasındaki farka gelelim.Önce FAŞİZM saldırgandır ve kendinden olmayanı yok etmeyi bir görev olarak görür. FAŞİST de olsa bir insanın yaşam hakkını elinden alma yetkisi yoktur,sadece yaşam alanını kısıtlarsın,örnekleri Almanya,İtalya ve Japonya da bolca mevcuttur. FAŞİZAN TAVIR ise millliyetçi kişiliklerde vardır.Ve bu tavırlar alt düzeyde tutulabilir ve tutunuldukları sürece saldırgan tavırları azaltılır. SİZDE de bu var. +1 e gelince ... Öyle bir laf etmişssem bir şeyler söylemişimdir. En azından İMZA demişim ve imza da bir kişilik göstergesidir. Kendimi +1 olarak niteleyecek kadar nicelik ve nitelikten yoksun değilim... Bunun da farkındayım.
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl peki bugün taliban zihniyetindekiler yani şeriyatcılarfarklı olanlara yaşam hakkı veriyormu? afganistanda başı açık dolaşabiliyormusun yada iranda başın açık dolaşırken görülürsen neler yapılıyor?
Gönderi tarihi: 8 Aralık , 2005 19 yıl Sorununuz aynı... Hep bir paranoya...Ya beni yok ederlerse...O zaman onlara bu özgürlüğü tanımayalım. Hatta daha ileri giderlerse yok edelim. Sizce DEVLET neden hala KÜRT sorununu çözemedi işte bu mantak yüzünden:Ya daha fazlasını elde edip beni yok ederse.O zaman onlar yok etmeden beni,ben onları yok edeyim. Şu tokalaşmayı haram sayan din ve onun mensuplarının özgürlük taleplerinden bahsediyoruz değil mi? Hani şu Sivas'ta insanların öldürülmesine cevaz veren, Hani Ramazan'da oruç tutmadıkları için Erzurumda insanlara saldırılmasına kaynak teşkil eden. Bu örnekler istenirse uzar gider. Sizin bu konuda bu kadar saf olmadığınızı düşünüyorum. Bunlar sizin de bildiğiniz şeyler şüphesiz. Sizin bu konuda farklı düşünceleriniz de olabilir, ama keşke bunu işte solculuk budur diye pazarlamaya kalkmasaydınız. Kamusal alan tarifleri de komikleşmeye başlamış.Nerdeyse sokakta yürümek bile "kamusal alan"a sokulmuş ASTERİX tarafından.Kavramın sahiplerinden bilgi sahibi olmayınca işte böyle lastik gibi her tarafa çekersiniz.ARENDT ve HABERMAS okumanızı önereceğim.O zaman en azından bu gibi açıklamalara girmezsiniz.Herkesin bir kavram açıklaması diye bir şey yoktur.Bence bu deyip açıklamaya girişemezsiniz.Yaptığınız komiklikten öteye gitmez,zaten gitmemişte... peki sokakta, parkta, sinemada, restaurantta, deniz kenarında, otobüslerde, uçaklarda buralarda kendini dindar olarak tanımlayan ve inancının gereğini yerine getirmek isteyen insanlar için bir kısıtlama söz konusu mu, ya da içimizde böyle bir kısıtlamayı savunan mı var. peki nerede talep ediliyor bu dini özgürlük kamusal alanda yani içinde sizin, benim ve pek çok insanın bulunduğu ortak alanda kamusal alanların dini, mezhebi, inancı, tarikatı da olmalıdır derseniz onu bilmem. alttaki yazı da sizden alıntı; Çok ilginç tespitler gördüm.Bunların ilki Üniversitelerin "kamusal alan"da olmadığı görüşü... İnsan bir konu hakkında fikir sahibi olmayabilir bu gayet doğaldır ama bunu söyleyipte taraftar toplaması çok ilginç geldi bana.ÜNİVERSİTELER,KAMUSAL ALANIN İÇİNDEDİLER. Sanırım bunları altalta koymak konuyu anlamanıza daha bir yardımcı olur. Üniversitelere türbanlarıyla giremeyen insanlardan bahsederken siz de üniversiteleri kamusal alan diye tarif etmişsiniz. Yazınızdan sizin yapmadığınız şeyi yapıp, yazdıklarımı bir daha okudum. Sokakları, parkları vs. kamusal alan olarak tanımlamamışım. Ama siz sanırım önce kendinize bir doğru tesbit edip, daha sonra olayları buna göre şekillendirmeyi tercih ediyorsunuz. Eğer bu "sokakları bile neredeyse kamusal alan ilan etme" yakıştırması bir art niyetle yapılmadıysa, benden daha iyi komedyen olduğunuz aşikar demektir. "Bu mevzileri savunmak" diye bir şey hatırlıyorum ASTERİX'in yazısından.Şunu bilki savaşta değilsin.Kendi vatandaşların sadece hakları olanı istiyorlar ve sen bunu MEVZİ kapmak olarak görüpte yorumda bulunursan onlarda MEVZİ almak olarak görüp seninle savaşırlar. Benzer bir örneği KÜRT sorununda da görebilirsin.DİL,TELEVİZYON ve KİMLİK sorunu da bu yönde bir tanımlamaya girer.O insanlara haklarını verildiği zaman görüldü ki savaş olmuyormuş,sadece o insanlar kendilerini ifade edebilme özgürlüğüne kavuşabildiler.VATANDAŞ olduklarını idrak edebilmeye başladılar ve mutlu oldular. Bu konuda ısrarım sürer Sayın hakanbaranyıldırım, bugün din insan hayatı içide pek çok kişiyi rahatsız etmeyecek pek çok insanın hiç olmasa nisbeten güvenliğini sağlayacak bir boyuta çekilmişse eğer, bu bir şeydir ve yüzyıllar boyunca insanlığın bedeller ödeyerek kazandığı bir mevzidir. Şunu anlamış olmanı umardım. Burada bu görüşü savunan insanların dindarlar ile, inanç sahibi insanlarla bir meselesi yoktur, bu bir prensip meselesidir. Din içerdiği hükümlerle zaten inanan inanmayan herkese rağmen gündelik hayatı yönetmek iddiasındadır. Bunun paranoyaklık olduğunu iddia etmek ya dini bilmemek ya da çok saf olmayı gerektirir. Bir de şu din ya da onun hükümleri hakkında tıpkı bize kullandığınız gibi paranoyak gibi tabirleri kullanmanızı salık veririm, test etmiş olursunuz.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.