Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl KArçiçeği M öncelikle bu uydurma HZ:ÖMER hikayesine ben inanmam bunu belirtim.... İşte ne geldiyse başimiza bu uydurma hikayelerden geldi... Bende sana Tşk ederim ederim cvb için....
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl KArçiçeği M öncelikle bu uydurma HZ:ÖMER hikayesine ben inanmam bunu belirtim.... İşte ne geldiyse başimiza bu uydurma hikayelerden geldi... Bende sana Tşk ederim ederim cvb için.... sen buna hikaye der geçersin ben güzel bir alıntı der çok beğenir içime işlerim. ama sonuç ne olursa olsun karşımdaki insanın fikrine saygı duyarım.savunduğu fikir ne olursa olsun önce insan gözüyle bakarım.ne yazıkki buraya yazmaya devam ettiğim veya ettiğimiz sürece saygıdan eser kalmayacak çünkü herkes kendi doğrusundan başka doğru tanımıyor ve yapıcı davranması gerekirken kırıcı oluyor... sevgiler....
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl ben kendi şahsıma düşen kısmı cevaplayayım.Ben Atatürkçüyüm ve islamın şartlarını yerine getiririm oruç tutar namaz kılarım Allah kısmet edersede haccada gideceğim.Atatürkçülerin dine saygısı olmadığınıda nerden çıkarıyorsun.bir anket yapıldı ve %100 Atatürkçüler biz dine karşıyız dediler öylemi yoksa bu senin şahsi fikrin mi.yök konusunda yorum yapmayacağım bilmediğim bir konuda yorum yapmam hiç bir zaman. BEn seni kastetmedim inanırım sana .....bana ispat etmene gerek yok ayrıca... İbadet allaha yapılır...YAda neye inanıyorsa insan ona karşi ibadet eder... Kullara ispat istemez..allahla kulun arasında...ATATürkçüler namaz kılamaz diye bi kaidede yok ayrıca... ATATÜRKÇÜLERİN demedim dikkat et karçiçeğiM LAİKLİK kiswesi altında İSlam düşmanlığı yapanlara we LAİKLİĞİN arkasına saklananlara diyorum...Benim sözüm yapanlara idi bunu belirtim.. ÖNce bu LAİKLİK liğin arkasına saklananları temizlemedikten sonra ben bunu hep böyle anlayacağim... BU benim şahsi fikrim...neden mi bu kanıya warıyorum... BAZı Yök yetkilileri ;Aydın İnsanlar ws ws BİZ İSLAM değiliz LAİKİZ diyorlar ya..... İSLAm 1400 yıllık köhnemiş bir düzen diyorlar ya... Kılıçlar kanlar üzerine kurulmuş bir Dİn diyorlar ya... BİZ bu Kurallara göre yaşayamak istemiyoruz diyorlar ya... LAİK olmak onlar için demek Ki İSLAMI hiçe saymaksa we bunu belirtmekten çekinmiyorlarsa... BEnde bu söylemlerden we uygulanan sistemden İSLAM düşmanlığı yaptıklarını çıkarırım... karçiçeğim yapma böyle ben sana hakaret etmedim we kırıcı dawranmadım... sadece fikir alışwerişi yapıyoruz...
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl "İstiklal-i tam denildiği zaman, bittabi siyasi, mali, iktisadi, adli, askeri, harsi ve ila ahiri her hususta istiklal-i tam ve serbest-i tam demektir. Bu saydıklarımın herhangi birinde istiklalden mahrumiyet, millet ve memleketin, manayı hakikisiyle istiklalinden mahrumiyet demektir."M.K.Atatürk" Okuyunuz.... Anlayınız...
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl BEn seni kastetmedim inanırım sana .....bana ispat etmene gerek yok ayrıca... İbadet allaha yapılır...YAda neye inanıyorsa insan ona karşi ibadet eder... Kullara ispat istemez..allahla kulun arasında...ATATürkçüler namaz kılamaz diye bi kaidede yok ayrıca... ATATÜRKÇÜLERİN demedim dikkat et karçiçeğiM LAİKLİK kiswesi altında İSlam düşmanlığı yapanlara we LAİKLİĞİN arkasına saklananlara diyorum...Benim sözüm yapanlara idi bunu belirtim.. ÖNce bu LAİKLİK liğin arkasına saklananları temizlemedikten sonra ben bunu hep böyle anlayacağim... BU benim şahsi fikrim...neden mi bu kanıya warıyorum... BAZı Yök yetkilileri ;Aydın İnsanlar ws ws BİZ İSLAM değiliz LAİKİZ diyorlar ya..... İSLAm 1400 yıllık köhnemiş bir düzen diyorlar ya... Kılıçlar kanlar üzerine kurulmuş bir Dİn diyorlar ya... BİZ bu Kurallara göre yaşayamak istemiyoruz diyorlar ya... LAİK olmak onlar için demek Ki İSLAMI hiçe saymaksa we bunu belirtmekten çekinmiyorlarsa... BEnde bu söylemlerden we uygulanan sistemden İSLAM düşmanlığı yaptıklarını çıkarırım... karçiçeğim yapma böyle ben sana hakaret etmedim we kırıcı dawranmadım... sadece fikir alışwerişi yapıyoruz... YOK BE JHONY BEN SANA KIRICI OLDUN DEMEDİM AKSİNE GAYET ANLAYIŞLISIN.EN AZINDAN SADECE SANA YAZILANLARA CVP VERİYORSUN VE HERKESİ MUHATTAP ALMIYORSUN. EVET BENDE FİKİR ALIŞ VERİŞİ YAPMAKTAN YANAYIM KİMSEYİ KIRMAK GİBİ BİR GAYEM YOK.DİNİ KONULARDA ÇOK FAZLA BİR BİLGİMDE YOKBEN KENDİ BİLGİLERİM IŞIĞINDA BİŞEYLER YAZMAKTAN YANAYIM.KİM LAİKLİĞİ NASIL ALGILARSA ALGILASIN ATATÜRK'Ü YANLIŞ ANLAMASINLAR YETER.. SEVGİLER...
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl evet, " karanlıkbeyinli, aptal" gibi kelimeler kullanarak tartışacak kadar, anlayışlı bir arkadaş
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl evet, " karanlıkbeyinli, aptal" gibi kelimeler kullanarak tartışacak kadar, anlayışlı bir arkadaş CYRANO YAZDIKLARINA HER ZAMAN KATILDIĞIMI BİL İSTERİM.AMA KONUYUDA UZATMANIN BİR ALEMİ YOK BENCE.BİZ KENDİ DOĞRUMUZA İNANIYORUZ ONLAR KENDİ DOĞRULARINA AMA BİZ İNANÇLARIMIZI BELİRTİRKEN KENDİ BENLİĞİMİZİ KAYBETMEYELİM.KIRICI OLMAYALIM DERİM.YİNE BAŞLIKTAN ÇOK UZAKLARA GİTTİK.KİŞİSEL ELEŞTİRİLER BÖLÜMÜNE GEÇTİK.BEN BURDAKİ YAZILARINDAN SENİN KARANLIK BEYİNLİ OLMADIĞINI GÖREBİLİYORUM BUNU GÖREN ÇOK KİŞİ VAR BUNDANDA EMİNİM.HİÇ TAKMA BENCE. SEVGİLER....
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Gözünüz aydın beyler bayanlar.. İki günde 4 uyarı yedim.. Heralde Adminde sizin gruba dahil oldu.. İki gün içerisinde kimin ne olduğunu, dost bildiklerimin düşman olduğunu, forumun büyük bir bölümünün islam adından ürktüğünü, gördüm.. Buna yönetim de dahil.. ADMİN hiç bir arkadaşımıza özellikle de beni burada bile bile sinsice ve edepsizce tahrik eden made gibilerine bana yaptığını yapmamıştır.. ADMİN'i ve yönetimi protesto ediyorum.. Özgürlük varsa protesto hakkımda vardır.. Atacaksan at admin ikide bir uyarı göndermene gerek yok.. Belki ikinci kez yazamam ama size son öğüdüm.. ALLAHIN İPİNE SIMSIKI SARILIN.. Geçici dünyanın geçici rüzgarlarına kanmayın.. Herşeye rağmen herşey güzeldi.. Atılırsam hakkınızı helal edin... Saygılar-Sevgiler...
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl bu güne kadar 1177 tane mesaj yamışuım bu foruma ve hiç birinde hakaret içeren bir tabir yok. ben bu konuda rahatım. allaha çok şükür kendimi hakaret kullanmadan savunabilecek bir zekayla donatmış beni. kral hakaret yada itham kullanmdan tartışırsen eğer sorun kalmaz, uyarıda almazsın kanımca.
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Gözünüz aydın beyler bayanlar.. İki günde 4 uyarı yedim.. Heralde Adminde sizin gruba dahil oldu.. İki gün içerisinde kimin ne olduğunu, dost bildiklerimin düşman olduğunu, forumun büyük bir bölümünün islam adından ürktüğünü, gördüm.. Buna yönetim de dahil.. ADMİN hiç bir arkadaşımıza özellikle de beni burada bile bile sinsice ve edepsizce tahrik eden made gibilerine bana yaptığını yapmamıştır.. ADMİN'i ve yönetimi protesto ediyorum.. Özgürlük varsa protesto hakkımda vardır.. Atacaksan at admin ikide bir uyarı göndermene gerek yok.. Belki ikinci kez yazamam ama size son öğüdüm.. ALLAHIN İPİNE SIMSIKI SARILIN.. Geçici dünyanın geçici rüzgarlarına kanmayın.. Herşeye rağmen herşey güzeldi.. Atılırsam hakkınızı helal edin... Saygılar-Sevgiler... hani cevap hakkı doğuracak şeyler yazmayacaktın adam olan sözünün eri olur sözünün arkasında durur. sen ateşe düşsen ben seni oradan çıkarırım işte aramızdaki fark bu ama sen bunu da anlayamazsın..
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Emin normal bir durumdan bahsetmiyoruz.. Hala okumuyorsunuz yazdıklarımı.. İlk cümlede takılıyorsunuz.. Ben neden bahsediyorum se ne diyorusun..
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl ADMİN hiç bir arkadaşımıza özellikle de beni burada bile bile sinsice ve edepsizce tahrik eden made gibilerine bana yaptığını yapmamıştır.. beni ilgilendiren ilk iki cümle değil.. uzatma sözünün eri ol yeter..
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Bak emin, sözünün eri ol demen bile tahrik unsurudur.. Ne yani biz neyiz yalancı, dolandırıcımıyız.. Ben atılma düşüncesiyle son kez o iletiyi yazdım.. Normal bir zamanda ve psikolojide yazmadım.. ama her zamanki gibi okumak ve anlamak endişesi çekildiğini görüyorum.. Bunu foruma ilk girdiğim günden bu yana görüyorum.. Şimdi bana cevap verme emin.. Bende sana yazmıyacağım...
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Arkadaşlar bence söz dönüp dolaşıp haklar ve özgürlüklere geliyor değilmi ? Dediğim gibi siz kısıtlamaya çalışırsanız birilerini o birileride kalkar sizi kısıtlar.Yani uzun lafı kısası tabiki isteyen eşarbını örter isteyen mini eteğini giyer ama bunu bu ülkede malzeme yapan ciddi boyutta bir kitle var bunuda kimse göz ardı edemez. Ne oldu türkiye cumhuriyeti bölünüyor naraları atan arkadaşlara neden şimdi burada samimi bir şekilde evet başını örtmek dinimizce bir kuraldır şayet bu ülkemizi irticaya sürükleyecekse ve böyle bir kitlede var ise ki var bunu hepimiz biliyoruz , bizler elbette buna karşıyız diyemiyorsunuz , şimdi ben buradaki bir kaç arkadaşımdan bu cümleleri bekliyorum açıkçası. Nasıl bir dayatma içine bizi soktuysanız ki olmadığımız karakterlere bürümeye çalıştıysanız bende bu sözleri duyana kadar sizleri bu ülkeye bölücülük ve şeriatı getirmeye çalışmak ile suçlayacağım Kuran ellerinde eylem yapıyorlar insanlar neden bu ne kadar doğrudur kurana zincir vuruyorlar bu ne kadar doğrudur. Şunu unutmayın inanın bana zulmün,eziyetin,işkencenin,coğrafyası yoktur.Ölümler her bölgede aynı acıyı verir,Yasaklar her bölgede aynı sonuçları doğurur,İnsan hakları hepimize lazım değilmi bunu bir kez daha açıkça gördük eee ne demişler iğneyi kendine çuvaldızı başkasına batır. Bir iki kere de yazmıştım ve tekrar yazıyorum benimde ailemde başörtüsü takan aile büyüklerim var elbette ama hiç bir zaman malzeme yapmadılar bunu ve şimdi atatürkün getirmiş olduğu devrimleri baz alırsak sizlerin burada savunduğunuz şeyin laiklikle uzaktan yakından alakasının olmadığını ve tamamen farklı bir rejimin içerisine girmeye çalışan bir grubun sempatizanı olduğunuzu söylesem ne kadar doğru olur bunuda herkesin takdirine bırakıyorum Dip Not : Sevgili kralx bir tek sen değil bende uyarı aldım yani taraf tutulmuyor için rahat olsun Kolay Gelsin
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl konunun gereksiz uzamasi saçma aslinda. daha düne kadar keyfi yerinde olan arkadaslar bugün celallenmis durumda.. neden? çünkü aleyhlerinde karar verildi. bu topic açilmadan önce bayanlarla gayet samimi olan, allahin adini anmayan arkadaslar, simdi her cümlesini allah, peygamber, ayet ile bitirmeye basladi. kendini sorgulamadan, baskalarinin günahlari, kafirlikleri elestiriliyor. savundugum sey açik ve nettir. türbana karsi degildim. beni de ilgilendirmiyodu zaten. ama onca katliamda sessiz kalanlar simdi özgürlük naralari atmaya basladi. baska insanlarin özgürlükleri kisitlanirken bana dokunmayan yilan bin yasasin diyenler, simdi neyin korkusunu yasiyor? görüsleri ugruna ölen, aci çeken, istikbali sönen onca insanin hayati zehir oldu çünkü baskalarinin görüsleri ile uyusmadilar. simdi de türbanli arkadaslar baskalarinin görüsleri ile uyusmuyor. herkes ektigini biçer. zamaninda susanlar simdi neden karsit görüslülerden saygi bekliyor ki? benim birisinin kararina saygi gösterebilmem için o insanin hakettikleri önemlidir. hakeden insan zaten hak ettigini alir. bu kadar tepki toplayip ta acindirmalar, tehditler ile kimseyi sindiremezsiniz. ben cahil biri degilim. okumam da var yazmam da var. ayrica seçme hakkina da sahibim. kimse beni ne dine sokabilir ne de dinden çikarabilir. böyle misyonlari üstlenen arkadaslar bosa nefes tüketmesinler. neyin günah olup olmadigini ben de bilirim, bilmezsem de okurum. kimsenin haddine degildir benim ne yaparsam günah olacagi. basim kapali olmadigi için bana binlerce tepki yagdiran arkadaslar nasil oluyor da bas örtüsünü savunabiliyor? bana saygi göstermeyene ben neden aa haklisin senin kararin saygi gösterim diyim ki? dini ve siyasi görüslerim kendilerine uygun olmadigi için cahil, saygisiz, anlayissiz ve dinsiz oluyorum... fakat ayni zaman da kendilerine de saygi duymak zorundayim. nasil bir çeliskidir ya? bana saygi göstermeyen, bana destek olmayan, benden de saygi ve destek göremez. bilmem kaçincidir bu söyleyisim ama Aihm'in kararina saygi duyuyorum.
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl türbana saygı değil gönülden inanan vede inancını reklam, siyaset, rant malzemesi yapmayan insanlara saygımız sonsuzdur ve sonsuz kalacaktır. Tarih: 17 Kasım , 2005 19 yıl Düzenleyen: DeLİ eMİn
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Arkadaşlar aynı şeyleri tekrar etmenize gerk yok.. Hepinizin fikrini anladım.. Sevgili Emly pandora ben hiç bir zaman senin bahsetiğin o şahısların kategorisinde olmadım, aksine ben Kürt - Türk ayırımı yapılmaması gerektiğini söyledim.. Sen kürtsün diye seni PKK ilan etmedim... Ama sen beni şeriatçi ilan ettin.. Suçum ne...? Suçum başörtüsüyle okula alınmayan öğrencileri savunmak.. Peki... suçum buysa gurur duyarım.. Sonuçta Allahın bir hükmünü savunmuş oluyorum.. Sevgili mara bulge.. İslamiyeti biliyor edasındasınız oysa bilmiyorsunuz.. İslamın en önemli ve kilit kuralı; Her müslüman diğer bir müslümandan sorumludur, bu sorumluluk hem maddede hem de maneveiyatta böyledir.. Eğer ben müslümansam ve müslüman olarak bir yanlış yapıyorsam, yani islamın herhangi bir hükmünü redder bir vaziyete düşmüşsem, diğer bir müslüman arkadaşım beni uyarır.. Buna dinde emri bil mağruf, nehyi anil münker denir.. Ben bunu yapıyorum.. Lütfen islamı iyi öğrenin.. Her ne kadar ben biliyorum desenizde bilmediğiniz ap açık ortada.. Ama size bilmiyorsunuz dediğimde, nefisleriniz aklınızdan öne çıkıp, sanki küfretmişim gibi neler neler söylüyorsunuz.. İnsanoğlu ne kaybettiyse nefsinden kaybetmiştir.. Saygılar..
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Arkadaşlar aynı şeyleri tekrar etmenize gerk yok.. Hepinizin fikrini anladım.. . . . İnsanoğlu ne kaybettiyse nefsinden kaybetmiştir.. Saygılar.. eger allah ben kullarimi özgür hür irade ile yarattim diyorsa birakiniz da kendi hür irademizle karar verelim. islami zaten çok iyi biliyorum profesyonelim gibi bir imada bulunmadim. ben çok islamci görünüp, günah islemek yerine, az islamci olup günah islememeyi tercih ederim. sürekli olarak dini ne kadar iyi bildiginizi ima ediyorsunuz, sürekli olarak insanlara ne yapmalari gerektigini tavsiye ediyorsunuz ama acaba siz ne kadar dininize baglisiniz? ben forumda bir topicte evli oldugunuzu ama diger bir topicte forumdan birisine asik oldugunuzu okudum ve bugüne kadar bir kere olsun size bunu yazip sorgulamadim. simdi bana söylermisiniz? ne kadar dindarsiniz??????? Tarih: 18 Kasım , 2005 19 yıl Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl eger allah ben kullarimi özgür hür irade ile yarattim diyorsa birakiniz da kendi hür irademizle karar verelim. islami zaten çok iyi biliyorum profesyonelim gibi bir imada bulunmadim. ben çok islamci görünüp, günah islemek yerine, az islamci olup günah islememeyi tercih ederim. sürekli olarak dini ne kadar iyi bildiginizi ima ediyorsunuz, sürekli olarak insanlara ne yapmalari gerektigini tavsiye ediyorsunuz ama acaba siz ne kadar dininize baglisiniz? ben forumda bir topicte evli oldugunuzu ama diger bir topicte forumdan birisine asik oldugunuzu okudum ve bugüne kadar bir kere olsun size bunu yazip sorgulamadim. simdi bana söylermisiniz? ne kadar dindarsiniz??????? +1.......
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl sürekli olarak dini ne kadar iyi bildiginizi ima ediyorsunuz, sürekli olarak insanlara ne yapmalari gerektigini tavsiye ediyorsunuz ama acaba siz ne kadar dininize baglisiniz? ben forumda bir topicte evli oldugunuzu ama diger bir topicte forumdan birisine asik oldugunuzu okudum ve bugüne kadar bir kere olsun size bunu yazip sorgulamadim. simdi bana söylermisiniz? ne kadar dindarsiniz??????? mara tamam da ne gerek vardı şimdi burda buna herkes kimin ne olduğunu bilmiyormu?
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Ben evli değilim.. Burada hiçbir topicde de evliyim yazmadım.. Bu forumda da iki aşk yaşadım.. Konu işlenen günahlar değil.. İşlediğim günahlara pişman oluyorum keşke işlemesem.. Bakın burge hanım.. Olay şu.. Lütfen bu kısmı çok iyi anlayın çünkü belki 20 kere yazdım.. Okuyun ve anlayın ne anladığınızıda gene buraya yazın.. Küfür; yani dinden çıkma başkadır, günah işleme başkadır.. Siz Allahım emir ve yasaklarından birine ters düşer ve o suçu işlerseniz, sadece günaha girersiniz.. Ama.... Herhangi bir ayeti, hükmü ve farziyeti redderseniz, reddenlere arka çıkarsanız, hafife alırsanız, alay ederseniz dinden çıkarsınız.. Ben acizane bu tehlikeyi söyledim ya.. Ben bilirim demedim.. Ama şunu da ekliyeyim, yaklaşık 15 yıldır din üzerine baya bir araştırma yaptım.. AHİM'in, Allahın bir hükmünü hiçe sayarak verdiği kararı desteklemeniz bu anlama gelir.. Aksini iddia edenler varsa yazsınlar.. Tarih: 17 Kasım , 2005 19 yıl Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl mara tamam da ne gerek vardı şimdi burda buna herkes kimin ne olduğunu bilmiyormu? çünkü zoruma gidiyor. ben kapali olmadigim için tepki aliyorum. beni dini iyi bilmedigim için elestiriliyorum. ben erkek arkadasimin elini tuttugum için 1 saat byunca dirdir çene yapan bana laf atan bayanlarla yolculuk yapiyorum. ben artik bunu istemiyorum. sütyenle dolassinlar ne demek? kapali degilim ama bir kere açik giyinmedim. kapali degilim ama içki içmiyorum. kapali degilim ama sokaklarda rahat hareketler sergilemiyorum. kim daha iyi? türbanini bodrum katinda cafede çikaran bir genç kiz, türbanli oldugu için benden iyimi? bu nasil bir yargidir ya?
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl Benimde çok şeyler zoruma gidiyorr.. Ama lütfen bir önceki iletimi okurmusun.. Not : Sen o Türbanını bodrum katında ve cafede çıkaran kızdan daha iyisin.. Nefsine hitap ettim biraz hoşuna gider inşallah.. Bak iyisin dedim, gerçektende o kızdan iyisin.. Tarih: 17 Kasım , 2005 19 yıl Düzenleyen: kralx
Gönderi tarihi: 17 Kasım , 2005 19 yıl çünkü zoruma gidiyor. ben kapali olmadigim için tepki aliyorum. beni dini iyi bilmedigim için elestiriliyorum. ben erkek arkadasimin elini tuttugum için 1 saat byunca dirdir çene yapan bana laf atan bayanlarla yolculuk yapiyorum. ben artik bunu istemiyorum. sütyenle dolassinlar ne demek? kapali degilim ama bir kere açik giyinmedim. kapali degilim ama içki içmiyorum. kapali degilim ama sokaklarda rahat hareketler sergilemiyorum. kim daha iyi? türbanini bodrum katinda cafede çikaran bir genç kiz, türbanli oldugu için benden iyimi? bu nasil bir yargidir ya? iyide mara kimsenin haddine değilki seni yargılamak yeri gelir mayo giyersin yeri gelir istediğini giyersin buna ancak bir sen karar verirsin adamın biri burda şunla bunla gez dedi diye sen onun sözünden çıkmayacakmısın ayrıca cevabınıda aldı... dedim ya herkez kimin ne olduğunu biliyor. sakin ol
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.