Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Sonbahar sonlarına doğru biri büyük bir suç işler.Bu adamı hakimin karşına çıkarırlar hakim seni serbest bırakırım dediğimi yapabilirsen.Adam biraz düşünür tamam der.Hakim adamın eline DİBİ DELİK BİR SEPET VE BİR BALTA VERİR.Adamı iki kuyunun yanına getirir.Bir kuyuda su var bir kuyuda su yoktu.Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister.(sepete bir onarım yapmamak koşuluyla saf delik kalacak ) bunu yaza kadar yapmasını ister.Ne zaman becerirse yazın serbest kalacaktı.Adam bu verilenlerden başk alet kulanmadı.Bu adam yaz olunca serbest kalıyor.BU ADAM KUYULARIN SULARINI NASIL EŞİTLEDİ.

not:Bu soru böyle değildi.Biraz zordu size yardımcı olayım azıcık değiştirdim daha iyi kavrıya bilesiz diye.SİZE GÜVENİYOM BULACIĞINIZA HADE KOLAY GELE yav o kadar ip ucu verdim bana dediklerinde kazıktı. :D

Gönderi tarihi:

elindeki baltayla boş kuyuya iner ve dolu kuyuya doğru kazmaya başlar..ve dolu olan kuyuya ulaştığı zaman dolu kuyudan boş kuyuya su akışı olur basınç fazlalığı olduğu için..ve su seviyeleri eşitlenince su akışı durur...bu bizim fizikte U borularına benziyor...

Gönderi tarihi:

elindeki baltayla boş kuyuya iner ve dolu kuyuya doğru kazmaya başlar..ve dolu olan kuyuya ulaştığı zaman dolu kuyudan boş kuyuya su akışı olur basınç fazlalığı olduğu için..ve su seviyeleri eşitlenince su akışı durur...bu bizim fizikte U borularına benziyor...

eee sepeti iş olsun diye mi vermiş bu hakim adama bu durumda :) haaa belki elindeki baltayı sepete koyup inmiştir kuyuya :w00t:

Gönderi tarihi:

malasef yanlış cevap ama çok güzel yanıtlamışsız.Vala iyi bir fikir ama dediğinizin yanlış olduğunu hakim şart koştuğu şu sözdür''Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister''iyi okusaz fark edeceksiz.Hadi kolay gelsin kardeş. :)

Gönderi tarihi:

Sonbahar sonlarına doğru biri büyük bir suç işler.Bu adamı hakimin karşına çıkarırlar hakim seni serbest bırakırım dediğimi yapabilirsen.Adam biraz düşünür tamam der.Hakim adamın eline DİBİ DELİK BİR SEPET VE BİR BALTA VERİR.Adamı iki kuyunun yanına getirir.Bir kuyuda su var bir kuyuda su yoktu.Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister.(sepete bir onarım yapmamak koşuluyla saf delik kalacak ) bunu yaza kadar yapmasını ister.Ne zaman becerirse yazın serbest kalacaktı.Adam bu verilenlerden başk alet kulanmadı.Bu adam yaz olunca serbest kalıyor.BU ADAM KUYULARIN SULARINI NASIL EŞİTLEDİ.

not:Bu soru böyle değildi.Biraz zordu size yardımcı olayım azıcık değiştirdim daha iyi kavrıya bilesiz diye.SİZE GÜVENİYOM BULACIĞINIZA HADE KOLAY GELE yav o kadar ip ucu verdim bana dediklerinde kazıktı. :D

Önümüzde bütün kış boyu zamanımız olduğuna göre kar yağmasını bekler, kar yağınca sepetle taşıyıp iki kuyuyu eşitlerim, sonra yağan yağmurlar her iki kuyuya eşit yağacağından eşitliği bozmaz...

Gönderi tarihi:

Önümüzde bütün kış boyu zamanımız olduğuna göre kar yağmasını bekler, kar yağınca sepetle taşıyıp iki kuyuyu eşitlerim, sonra yağan yağmurlar her iki kuyuya eşit yağacağından eşitliği bozmaz...

''Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister''

.yani sepetle dolu kuyudan alıp boş kuyuya götürmesi.sizin dediğiniz güzel bir fikir ama yanlış.galiba iyi anlatamamışım.ip ucu: balta boşuna verilmemiş

Gönderi tarihi:

''Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister''

.yani sepetle dolu kuyudan alıp boş kuyuya götürmesi.sizin dediğiniz güzel bir fikir ama yanlış.galiba iyi anlatamamışım.ip ucu: balta boşuna verilmemiş

baltayla odun kesip içinde su olan kuyunun ağzını kapatır ve yaza kadar yağmurlarla boş kuyunun diğerinin seviyesine yükselmesini bekler. Şİmdi de sepet kullanmadığı için yanlış cevap oldu herhalde :angry:

Gönderi tarihi:

baltayla odun kesip içinde su olan kuyunun ağzını kapatır ve yaza kadar yağmurlarla boş kuyunun diğerinin seviyesine yükselmesini bekler. Şİmdi de sepet kullanmadığı için yanlış cevap oldu herhalde :angry:

.Cevabı bu değil. :( Bence siz soruyu iyi okuyun gördüyseniz hakim dolu kuyudan boş kuyuya suyu sepetle götürmenizi şart koşmuş.Bu sözle''Hakim adamdan elindeki dibi delik sepetle dolu kuyula boş kuyunun su seviyesini eşit yapmasını ister''isterrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr

Şimdi siz bana baltayla odun kırıp kuyunun ağzını kapatıyorsunuz.Yağmur suyu ile doluyor.EE sepeti şart koşmuştu.Yağmur suyuyla doldursaz.Verilen şarta ters düşmezmi bu.. :(:( Sorumun üzerinde uğraştığınızı görüyorum inşallah bula bilirsiz. :clover:

Gönderi tarihi:

Yaza kadar dediğine göre bu olay kışın oluyor sanırım.E öyleyse su donmuştur.adam kuyudaki buz tutmuş suyu baltasıyla kırar dibi delik sepetiyle çıkartır ve eşitlenene kadar diğer kuyuya aktarır..;)

Gönderi tarihi:

Yaza kadar dediğine göre bu olay kışın oluyor sanırım.E öyleyse su donmuştur.adam kuyudaki buz tutmuş suyu baltasıyla kırar dibi delik sepetiyle çıkartır ve eşitlenene kadar diğer kuyuya aktarır..;)

devamı... Böylelikle biz hakimin şartını tamamlarız.Dibi delik sepetle dolu kuyudaki suyu boş kuyuya taşımış olduk ve yaz gelince eriyen buzun kuyudaki su sevilerini eşitlenir ;)

:clover::clover: TEBRİKLER Taurusmutis :clover::clover:

Gönderi tarihi:

TEBRİKKKKKKKK EDERİM CANIM ARKADAŞIM

Gönderi tarihi:

tbrkler taurismutis

ben karı taşımayı düşündüm de buzu düşünemedim. İllaki baltayı kullanmamız gerekiyordu oysa :)

sn. eskiyaya duyururum : bence mantığa dayalı soru diye buna denir.

selamlar...

Gönderi tarihi:

tbrkler taurismutis

ben karı taşımayı düşündüm de buzu düşünemedim. İllaki baltayı kullanmamız gerekiyordu oysa :)

selamlar...

A.selam yaw sorumu beğendinize sevindim. :)

Gönderi tarihi:

arkadaşım güzel soru da bana pek mantıklı gelmedi. -_--_-

ben de tam tam tersini söyleyecektim.

Güzel bir soru gibi gelmedi

ama

matematiğe değil de mantığa dayalı bir soru gibi geldi

(ben de o yüzden bilemedim zaten :P )

Gönderi tarihi:

Hayırdır sizi bu düşünceye iten nedir. :(

beni düşündüren kırılan buzların boş kuyuya taşındıktan sonra ilk kuyudaki buz parçalarıyla seviye ayarlamasının neyle ölçüldüğü çünkü elimizde balta ve delik sepet var.buzlar düzgün küp şeklinde falanmı kırıldı acaba yada tartma yolumu seçildi ?

Gönderi tarihi:

beni düşündüren kırılan buzların boş kuyuya taşındıktan sonra ilk kuyudaki buz parçalarıyla seviye ayarlamasının neyle ölçüldüğü çünkü elimizde balta ve delik sepet var.buzlar düzgün küp şeklinde falanmı kırıldı acaba yada tartma yolumu seçildi ?

elinizde sadece dibi delik bir sepet ve bir balta var.Başka bir alet kulanmama koşulu var.Ama baktığımızda adam yazın serbest bırakılıyor bu işlemi yaptığında değilmi.Sizce bu kuyunun aynı seviyede yapmasını bir yolunu bulmuştur değilmi.O zaman elindeki baltayla önceden Kuyu ölçe bilir ve kaç tane balta uzunlukta olduğunda sonra bu buzları kırıdığında kuyunun oratsını baltayı koyup bulabilir değilmi.Ve o kırdığı buzları sepete koyup boş kuyuya götürebilir. Ben soruda kuyuları nasıl eşitledi dedim.Dahasında demedim kuyuları eşitlikten sonra nasıl ölçüp eşitledi diye bir soru demedim değilmi KARDEŞ. :clover:

Gönderi tarihi:

elinizde sadece dibi delik bir sepet ve bir balta var.Başka bir alet kulanmama koşulu var.Ama baktığımızda adam yazın serbest bırakılıyor bu işlemi yaptığında değilmi.Sizce bu kuyunun aynı seviyede yapmasını bir yolunu bulmuştur değilmi.O zaman elindeki baltayla önceden Kuyu ölçe bilir ve kaç tane balta uzunlukta olduğunda sonra bu buzları kırıdığında kuyunun oratsını baltayı koyup bulabilir değilmi.Ve o kırdığı buzları sepete koyup boş kuyuya götürebilir. Ben soruda kuyuları nasıl eşitledi dedim.Dahasında demedim kuyuları eşitlikten sonra nasıl ölçüp eşitledi diye bir soru demedim değilmi KARDEŞ. :clover:

doğru ozaman.buzların yarısını boş kuyuya taşımak suretiyle eşitlemiş.ölçmenin okadar önemi yok.bi şekilde ayarlamış.ok.sorun yok :clover::clover:

Gönderi tarihi:

devamı... Böylelikle biz hakimin şartını tamamlarız.Dibi delik sepetle dolu kuyudaki suyu boş kuyuya taşımış olduk ve yaz gelince eriyen buzun kuyudaki su sevilerini eşitlenir ;)

:clover::clover: TEBRİKLER Taurusmutis :clover::clover:

Teşekkür ederim..

TEBRİKKKKKKKK EDERİM CANIM ARKADAŞIM

Asıl sen benim canımsın..:clover:

tbrkler taurismutis

selamlar...

Sağol arkadaşım..

• 3 hafta sonra...
Gönderi tarihi:

bence cevap mantıksız. bi kere kışın o kadar soğuk geçeceği ne malum. kutuplarda mı bu adam. bide hava ne kadar soğuk olursa olsun kuyuyu dondurması çok zor. bende düşündüm buz parçaları halinde taşımayı ama kuyunun dibindeki su daima 4 santigratderece kalacaktır. zira kutupların bile buzların altındaki suyun sıcaklığı 4 derecedir. bide buzları taşırken iki kuyunun seviyesini nerden bilecek aynı olduğunu. bence bi arkadaşın dibinden kazma fikri daha mantıklı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.