Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Erkek Basketbol Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Anthony Edwards dün akşam ki maçta Kayrie Irving Savunmaktan bitap düştü

• Cevaplar 1,5b
  • Görüntü 281,1b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Zafer Zamanı! | Fenerbahçe Beko 2024 Final-Four Motivasyon Klibi

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Kyrie Irving, Anthony Edwards'a Açık Bir Mesaj Gönderdi

Kyrie Irving ve Dallas Mavericks, Minnesota'ya gitti ve Timberwolves'u deplasmanda yenerek favori Wolves'un iç saha avantajını çaldı.

Timberwolves'un yıldızı Anthony Edwards, 1. maç karşılaşmalarından önce, Jamal Murray'in ikinci turda "kelepçelendiğinden" bahsetti ve Irving'le kafa kafaya mücadele edip aynı şeyi yapma konusundaki heyecanını anlattı.

Edwards bu play-off'lar sırasında tüm sosyal medya sayfalarının başında yer alabilir ancak Çarşamba günü Irving'in üstünlüğü vardı.

Irving, Mavs adına 1. maça çıktı. Maçta 30 sayı attı ve sonunda ilk yarıda başarılı oldu. Doğruca Edwards'ın üzerine gitti ve onu iso çalmaya cesaretlendirdi; Edwards bu savaşı kaybetti.

Irving, X'teki Hoope Central aracılığıyla "Bunu motivasyon olarak kullandım. Bu korkusuz bir zihniyet ve Ant'ı bu yüzden seviyoruz" dedi.

“Bir akran olarak bunu seviyorum dostum. Daha iyi bir şey değil. Ant biraz daha küçükken eminim ki o beni izliyordu ve o lisedeyken ben de onu izliyordum... sahip olduğu hiçbir korku zihniyeti onu sevmemin nedeni değil," diye devam etti Irving.

Kaynak: Athlon

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Ünlü oyuncu (Caitlin Clark) çok şiddetli faule maruz kalıyor ve bu çalınmıyor. İnternet bu çalınmayan faulle çalkalanıyor.

Bu klip viral hale geldikten sonra hayranlar, Caitlin Clark'ın iki olası puanını elinden alan faulü bir şekilde kaçırdıkları için yetkililerden duydukları tiksintiyi dile getirdi:

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Bugünkü NBA Playoffs Maçı

Indiana Pacers: 110 - Boston Celtics: 126 Seride durum 2-0 Boston Celtics oldu

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

NBA Taraftarları, Tyrese Haliburton'ın Sakatlığını tartışmaya başladı

Doğu Konferansı Finalleri'nin 2. maçı her iki takım arasında zorlu bir maçtı ve her ikisinin de kazanmayı çok istediğini söyleyebiliriz. Ancak Celtics'in şans eseri perşembe günü de bir başka yıldız oyuncunun serinin başında sakatlanmasından sonra devam etti.

ESPN'den Adrian Wojnarowski, "Pacers All-NBA G Tyrese Haliburton - Celtics ile 2. maçın geri kalanında forma giyemeyecek - kaynaklara göre ESPN'e göre sol diz kirişinde ağrı nedeniyle ayrıldı. Haliburton Ocak ayında sol diz kirişinde gerginlik nedeniyle 10 maç kaçırdı." oyundan sonra.

Taraftarlar sosyal medyada sonuçlara pek şaşırmadılar ancak Celtics'e ve onların bu yılki Finallere giden yollarına karşı bir miktar kızgınlıklarını dile getirdiler.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

"İlk kez zırhında bir çatlak görüyorum" - Paul Pierce, Dallas'a karşı 1. maç mağlubiyetinden sonra Anthony Edwards hakkında şüphelere sahip

Dallas Mavericks'in 2024 Batı Konferansı Finalleri 1. Maçındaki galibiyetinin ardından, pek çok kişi Minnesota Timberwolves'un, özellikle de savunmadaki şampiyonları eledikten sonra geride kaldığını görünce şaşırdı. Ancak Paul Pierce, Mavs'in 2024 NBA Finallerine yükseleceğine olan inancını yineleyerek şampiyonluk deneyiminin fark yaratan bir rol oynadığını vurguladı.

Pierce, Undisputed'a şunları söyledi: "Seriden önce şunu söylemiştim: Dallas'ı, Kyrie (ve) Jason Kidd hakkında konuştuğunuzda şampiyonluk DNA'sının soyunma odalarının her yerine sızdığı gerçeğinden dolayı seviyorum" dedi. "Luka'nın Avrupa'da düşmanca ortamlarda oynadığı, hafife alınan şampiyonluk anlarını unutmayalım."

Pierce, Edwards'la olan sorununu sıralıyor

Dikkatini Timberwolves'a çeviren Pierce, Anthony Edwards'ın performansıyla ilgili endişelerini vurguladı; 6/16 şutta sadece 19 sayı attı.

Her ne kadar 'The Truth' Ant-Man'le empati kursa da, Konferans Finalleri gibi büyük bir sahnede yeni olan biri için tutarsızlıkların yaygın olduğunu kabul ederek, Edwards'ı yenilgiyi yorgunluktan sorumlu tuttuğu için eleştirdi.

Ant'ın elinden gelenin en iyisini yapması gerekiyor

Edwards'ın, ikinci seride Denver Nuggets'a karşı oynadığı kötü performanslardan sonra toparlanma konusunda bir geçmişi var. 3. maçta sadece 19 sayıya sahip olmasına rağmen, iki kez All-Star olan oyuncu 4. maçta %64 saha içi oranıyla 44 sayı attı. Benzer şekilde, 5/15 şutlarda sadece 18 sayı ile kaldıktan sonra 5. maçta 6. maçta 27 sayılık bir performansla geri döndü ve takımını büyük bir zafere taşıdı.

22 yaşındaki oyuncu kendisini eleştirenleri susturma yeteneğini sergiledi. T-Wolves'un 2. Maçta da aynısını yapmasını umabiliriz. Aksi takdirde seri kontrolden çıkabilir.

Kaynak: BBN

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Final Four'da Fenerbahçe Panathinaikos'a 73-57 yenilerek üçüncülük dördüncülük maçı oynama hakkını elde etti

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Neden Timberwolves'a kaybetmenin suçunu Nuggets Baş Antrenörü Michael Malone'a atmak yerine bütün suçu Michael Porter Jr.’a atıyorlar

Denver Nuggets, 2024 NBA playofflarında koşusu için zor bir son verdi. Nuggets, yedi maçta Minnesota Timberwolves ile Batı Konferansı yarı final maçlarını kaybetti. Michael Porter Jr.’ın saldırgan regresyonu, Denver’ın erken çıkışından sorumlu suçu almasını sağladı. Ancak, baş antrenör Michael Malone, Porter'ı kararlı bir şekilde savundu.

Porter ortalama 10.7 puan aldı ve yedi maçlık Nuggets-Timberwolves serisi sırasında üç sayılıkta yüzde 32,5 oranında vurdu. Üretimindeki düşüşü, 16,7 puan ve yüzde 39,7'lik normal sezon izleri göz önüne alındığında şaşırtıcıydı. Porter, ekibinin yenilgisinin sorumluluğunu üstlendi ve diziden sonra performansında hayal kırıklığını dile getirdi.

“Bu korkunç bir diziydi,” dedi Porter, Denver Post'tan Bennett Durando aracılığıyla. “Oynadığımız yedi kişiden bir veya iki iyi oyun geçirmiş gibi hissettim.”

“Bu zor çünkü normalde nasıl oynadığımla eşit oynamayı biliyorum, bu diziyi kazanırdık. Ve bir takım olarak farklı olabilecek birçok şey var, ama biliyorum ki üzerime düşmüş olsaydım, diziyi kazanırdık. Ve bununla yaşamalıyım, ”diye ekledi Porter.

Michael Porter Jr. Standard'a kadar oynamamış olabilir, ancak Michael Malone suçu tek başına almasına izin vermiyor.

“[MPJ] 'e katılamayacağımı söylemesem de hatırlatırdım. Michael Porter'ın seri kaybını ona koymasını istemiyorum. Birlikte kazanıyoruz, birlikte kaybediyoruz. Michael ekibimizin büyük bir parçası. Michael Porter’ın yıldız oyunu, verimli oyun olmadan La Lakers'ı yenmiyoruz, ”dedi Malone, Debriyaj Noktaları'nın Denver Nuggets muhabiri Rachel Strand'ı yendi.

Michael Malone, kolektif çabanın bireyden daha büyük olduğunu biliyor. O ve ekibi 2024-25 için daha güçlü olacak.

Nuggets, sezon sonrası çıkışını hayal kırıklığına uğrattıktan sonra yeniden yüklemeye çalışıyor 
Denver, 2023-24 sezonu için 2023 NBA Finalleri katılımcılarının çoğunu iade etti. Kadroları normal sezonda son derece umut verici görünüyordu. Nuggets, Batı Konferansı sıralamasında ikinci sırada yer alan 57-25 rekoru ile bitirdi.

Dahası, Nikola Jokic her zamanki gibi baskındı. 79 maç boyunca ortalama 26.4 sayı, 12.4 ribaunt, 9.0 asist ve 1.4 top çaldı. Jokic, Denver’ın saldırısına öncülük etti ve sonuç olarak üçüncü NBA MVP ödülünü kazandı.

Yıldız Merkezi, Timberwolves serisi sırasında Nuggets'a yardım etmek için elinden geleni yaptı, ancak Minnesota’nın direnişi sonunda eziciydi. Timberwolves, Jaden McDaniels ve Rudy Gobert'te iki All-NBA kalibreli savunucuya sahipti. Böylece, Denver’ın suçu alıştığı yüksek seviyede çalışamadı.

Bununla birlikte, eğer Nuggets oyuncularının çoğunu bir arada tutarsa, 2025 için yarışmacı olarak kalacaklar. Denver'ın büyük olasılıkla ele alacağı en büyük alanlardan ikisi, Debriyaj Noktaları'nın Brett Siegel'in içgörülerine göre çekim ve ön sahaya derinliktir.

Nikola Jokic ve Aaron Gordon'u desteklemek için derinliğin artması, Denver'ın başarılarını sürdürmesine yardımcı olmanın anahtarı olabilir. Tabii ki, her takımın çekime ihtiyacı var. Şüphesiz, Michael Porter Jr., Jamal Murray ve ekibin keskin nişancılarının geri kalanı, tıpkı 2023'te olduğu gibi, önemli olduğunda tutarlı kalmanın bir yolunu bulacaklar.

Denver'a başka bir başlık getirmeye çalışırken Nuggets'ın 2024-25 yıllarında nasıl geri döndüğünü görmek ilginç olacak.

Kaynak: ClutchPoint

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Final Four'da Real Madrid, Olympiakos'a şans vermedi, Euroleague'de finale yükseldi

Euroleague Final Four yarı final maçında Olympiakos'u deviren Real Madrid, finalde Panathinaikos'un rakibi oldu.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Dallas Mavericks: 109 - Minnesota Timberwolves: 108 Seride Durum Dallas Mavericks 2-0 oldu

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

İZLE: Timberwolves, komik gaf yüzünden Mavericks'e karşı 2. maçta 30 saniye mola vermek zorunda kaldı

İkinci Maçta İlk kez bir takımın, oyuna ilk hakim olduğu anda saha içi pası alabilecek kimsesi olmadığını görüyorum.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Souhan: Edwards'ın şutlarını başarıya ulaştıramazsa Wolves'un nasıl kazanabileceğini çözmek zor

Batı Konferansı finallerinin 2. maçı hem varsayımsal hem de felsefi bir soruyu gündeme getirdi: Timberwolves, en iyi oyuncusu eldiven giyiyormuş gibi şut atarsa ilk NBA şampiyonluğunu kazanabilir mi?

Anthony Edwards, Timberwolves'un yükselen yıldızı ve dünyanın en iyi genç oyuncularından biri. Cuma gecesi Target Center'da, üç maçlık çemberleri ezme ve arkalıkları sarsma eğilimini sürdürdü ve Timberwolves'un Dallas'a 109-108 yenildiği maçta sahadaki 17 denemesinden sadece beşini yaptı.

Şu anda Edwards, kışlık kıyafetlerin sözcüsü olarak yeni basketbol ayakkabılarından daha etkili.

Timberwolves antrenörü Chris Finch, "Karar verme sürecini başlatması gerekiyor" dedi.

Denver'daki konferans yarı finalinin 7. maçında Edwards 24 şutun altısını attı ancak Wolves, savunma şampiyonu Nuggets'ı mağlup etti.
Konferans finallerinin 1. Oyununda Edwards, 16 şutun altısını yaptı, bu da Wolves'un yakın bir maçı kaybetmesinin nedenlerinden biri.

2. Maçta akıllıca para onun hücum oyununu yeniden canlandırmasına yönelik olacaktı.

Bunun yerine Edwards şut atmaya ve kötü tepki vermeye devam etti. Son üç maçında yüzde 30'un altında şut atıyor.

Maçtan sonra kendisini iyi hissettiğini söylemesine rağmen yine yorgun görünüyordu. Maçı 21 sayıyla tamamladı, bunun büyük ölçüde nedeni 10 serbest atıştan dokuzunu atmasıydı. Ayrıca 5 ribaund, 7 asist ve bir blokla da katkı sağladı.

Edwards ikinci yarıda iki top kaybı yaptı ve takımın en kötü eksi-9'unu tamamladı.

"Bana sadece kalabalıkları gösteriyorlar dostum" dedi. "Boşlukları gönderiyorlar. Ama ben pek çok şutu geri çeviriyorum. Orta mesafelerim falan, bunların çoğunu geri çeviriyorum. Ama açık bakışlar alıyoruz, bu yüzden takılıp kalmıyorum."

NBA'de Wolves'un bu sezon kanıtladığı gibi savunma önemlidir. Pas verme, top hakimiyeti, antrenörlük, takım çalışması… hepsi önemli.

Hiçbir şey atış yapmaktan daha önemli değil.

Bu yüzden oyuncular buna "lig yap ya da kaçır" diyorlar.

Son üç maçta Edwards, Lake Superior'a bir walleye ile vuramadı.

Denver'daki 7. Maçta, kötü bir şut gecesini telafi edecek kadar hücumda ve savunmada yeterli oyun oynadı.

Dallas'a karşı oynanan 1. maçta bitkin görünüyordu ve durumun böyle olduğunu kabul etti.

2. maçta yorgun olsa da olmasa da şutları kaçırdı ve Mavericks savunmasını anlamakta zorlandı.

Wolves'un, Pazar gecesi Dallas'ta oynanacak 3. maçtan önce hiperbarik bir odaya ya da zaman makinesine girmesine ihtiyacı var.

Finch, "Geçiş sürecinde daha fazlasını elde etmesi gerekiyor" dedi. "Dışarı çıkıp koşması gerekiyor... Maça büyük bir patlamayla başladığını, gerçekten de iyi bir düşüşe geçtiğini düşündüm. Oyun ilerledikçe bu durum yavaş yavaş ortadan kalktı.

"Oraya birkaç kez gitti. Daha fazlasını yapabileceğini düşündüm. Açık bakışları da geri çevirdiğini düşündüm."

22 yaşındaki bir futbolcunun baskıyı ve enerji tasarrufunu bir tecrübeli oyuncu gibi yöneterek ilk derin play-off serisini yaşamasını beklemek haksızlık olabilir, ancak Wolves'un bu sezonu takım tarihindeki en başarılı sezon haline getirmek istiyorsa ihtiyacı olan şey de bu.

Edwards son üç maçı daha fazla faul alması gerektiğini savunarak geçirdi, ancak çoğu zaman bunu sahanın diğer ucunda oyun devam ederken yapıyordu.

Görevlendirilme şekli konusunda haklı olabilir ancak argümanları takımına zarar veriyor ve Kyrie Irving'in çabukluğu ve savunma yoğunluğu açıkça onu rahatsız ediyor.

Wolves'un başlangıç kadrosunda iki hücum yıldızı var: Edwards ve Karl-Anthony Towns. Dördüncü çeyrekte Edwards zorlandı ve Towns sadece üç dakika oynadı, koç ekibi Towns karşısında Naz Reid'i oynamaya karar verdi.

Maç sona erdiğinde, galibiyeti sağlayan üç sayılık basketi atan Luka Doncic, Edwards'ın baş aşağı yürümesi sırasında Wolves benchine doğru çığlık attı.

Edwards arkasına baktı, sonra başını öne eğip tünele doğru yürüdü. Sonunda bir ışık gördüğünü söyledi.

"Eğer 3. maça çıkarsak ve oyun planı hatalarını en aza indirmeye çalışırsak, sanırım o maçı kazanacağımızı düşünüyorum."

Kaynak: MST

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Luka Doncic'in Rudy Gobert ile tartışması viral oldu

Minnesota Timberwolves ve Dallas Mavericks arasındaki gerilim zaten Batı Konferansı Finalleri'nin 2. Oyununda inşa edilmeye başlıyor.

Cuma gecesi WCF maçının ilk yarısında, Timberwolves Center Rudy Gobert, Mavs Superstar'ın bir fastbreak'e çıkmasını engellemek için Luka Doncic'in orta bölümüne yumruğunu salladı.

Doncic faulü net bir şekilde suçladı, dönüp Gobert'e baktı.

Bu ısıtmalı an sosyal medyada viral oluyor.

Bir hayran, "Lig'in bunu gözden geçirmesi gerekiyor, Dirty Player," diye yazdı.

"Hiçbir noktada top için herhangi bir çaba sarf etmedi," dedi bir diğeri.

"Bu Rudy Gobert'i ne kadar sevmediğimi ifade edemem," diye ekledi bir diğeri.

"Bu, Rudy Gobert'e Çıkar bir faul için nasıl gözden geçirilmedi, anlamıyorum, bu bir basketbol oyunu değil, bu top üzerinde bir oyun değil, yani Doncic'e ön kol yumruku, daha fazlası olmalı Bir faul al ... "diye yazdı bir başkası.

Gobert, bir ceza cezası değerlendirildi, ancak oyun potansiyel bir fagrant için gözden geçirilmedi.

Kaynak: Athlon

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Boston Celtics: 114 - Indiana Pacers: 111 Seride Durum 3-0 Boston Celtics

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Görüş: Chris Finch, 2. maçın sonunda Mike Conley, Rudy Gobert, takımı ve Timberwolves taraftarlarını hayal kırıklığına uğrattı

Chris Finch'e kızgınım.

Cuma günkü maçın son anlarında alınan kararlara öfkeliyim. İnatçı Minnesota Timberwolves taraftarları için, Batı Konferansı finallerinin 2. maçının sonunda koçlarının bocalamasını izlemenin -yanlış oyuncu değişiklikleri, yanlış oyun kararları, yanlış savunma planı yapmasını izlemenin nasıl bir şey olduğunu ancak hayal edebiliyorum. 

Bak, bu kavgada gerçek bir köpeğim yok. Eğer Wolves bu seriyi kaybederse, benim için büyük planda bir değişiklik olmayacak. Ancak Utah Jazz'in offseason'da olması bana bir taraftar olarak basketboldan keyif alma şansı veriyor ki bu hayatımda nadir görülen bir durum. Bu, saf objektiflik olmadan NBA'i izleyebildiğim küçük pencere. Ve vagonumu Kurtlar trenine bağladım.

Neden? Çünkü Mike Conley, NBA'de geçirdiğim 11 yıl boyunca genel olarak ele aldığım en iyi kişi olabilir. Çünkü Rudy Gobert'i her gün izledim ve onu desteklemek bana tutunabileceğim tanıdık bir parça daha kazandırdı. Çünkü Anthony Edwards 22 yaşında ve çok iyi ve çok eğlenceli.

Bu yüzden Cuma gününe Wolves için çekişmeye başladım ve eğer sadece yetenek eşitsizliği yüzünden geride kalsalardı, meşhur şapkamı Mavericks'e bırakırdım. Ama olaylar böyle gelişmedi. Bunun yerine Mavericks, Timberwolves başantrenörü Chris Finch'i geride bıraktı ve ona güvenme kararımı yeniden düşünmemi sağladı.

Gecenin erken saatlerindeki koçluktan dolayı üzülmek için elbette nedenler vardı, ama gelin maçın son anlarına odaklanalım.

Maçın bitimine 47 saniye kala Mavericks saha dışı çağrıya itiraz etti ve mücadeleyi kazandı (hakemlerin bu oyunu inceleyip Kyrie Irving'e faulü doğru şekilde değerlendirememesi gerçeği, beklemek zorunda kalacak tamamen farklı bir konu. başka bir gün). O anda Mavs karşısında sadece iki puanlık bir farkla Finch, Mike Conley'i oyundan çıkardı ve Rudy Gobert'i oyuna soktu.

Bahsettiğim Mike Conley'i biliyorsunuz, değil mi? Savunma açısından çok büyük olan bu durum Wolves'un Cuma günkü maçın başlarında 18 sayılık bir üstünlük elde etmesinin de büyük bir nedeniydi. Anthony Edwards'ın bu sezon Timberwolves'un hücumunu düzelttiğine inandığı isim. Timberwolves kadrosunun açık ara en iyi karar vericisi. Takma adı tam anlamıyla Kaptan Clutch'tır. Bu, Finch'in oynamaya 47 saniye kala oyundan çıkardığı adam.

Sonrasında Wolves savunması mükemmel bir şekilde döndü ve Luka Doncic sert, orta mesafeli, solup giden bir şut atmak zorunda kaldı. Timberwolves oyun saatinde 25,7 saniye, şut saatinde ise 18 saniye kala ribaunt ve orta sahayı garantiledi.

Sorun şu ki top takımdaki en iyi karar vericinin elinde değil. Top Edwards'ta. Oyunun sonunda topun onun elinde olmasını istemediğinizi söylemiyorum. Topu almak ve sayı yapmak için perdeden çıkmasını çok isterim ve muhtemelen çok yakın gelecekte oyunun sonlarına doğru tüm kararları veren adam olacağı bir gün gelecek. Ancak Cuma günü gecede 17'ye 5'lik skorla oynadı ve Conley'nin son hücum pozisyonunda çalıştırmak isteyeceğiniz adam olduğu çok açık.

Sonuçta Edwards trafiğe doğru dribling yaptı, Jaden McDaniels'in sağ köşede yaptığı açık pozisyonu kaçırdı, driblingini çok erken yaptı ve sahanın sol tarafına korkunç bir pas atarak 12.8 saniye kala saha dışına çıktı. oynamak.

Finch, Conley'in sahada olmamasının bir hata olduğunu bile söyledi.

"Mike'ı oyuna geri döndürmek için mola almam gerektiği anlamında bu benim sorumluluğumdaydı" dedi.

Evet. Bu ona bağlı. Aynı zamanda, temiz bir görünümle sonuçlanan bir oyun görüşmesi yapmak veya Edwards'a boyalı alana girip biraz temas kurmasını söylemek yerine, Edwards'ın orada yapmak istediği tuhaf şeyi yapmasına izin verdiği için de onun sorumluluğundaydı.

Öte yandan, Wolves'a oyunculara üç sayı çizgisini fazla oynamaları gerektiğini vurgulamak için yeterli zamanı vermesi gereken Mavericks molasının ardından savunma hazır değildi.

Minnesota hâlâ lider durumdaydı. 108-106 öndeydiler. Eğer yıldırım ya da double ya da hatta üçlük oynarlarsa, olabilecek en kötü şey Mavericks'in iki sayı atması ve sonra uzatmada mücadele etmenizdir. Özellikle Luka Doncic'ten gelen 3'lük bir sayıya izin verirseniz, iyice bakmak için yeterli zamanınız olmayabilir ve oyunu kaybedersiniz ki, tam da böyle oldu.

McDaniels, Dereck Lively'ye geçtikten sonra düştü ve Gobert'i şimdiye kadar gördüğümüz en iyi geri adım atan şutörlerden birini korumak üzere bir adada bıraktı.

Ve bazı insanların ne diyeceğini biliyorum.

Gobert Yılın Savunma Oyuncusu, bunu koruyabilmeli. Durmak. Marcus Smart, Ron Artest ya da Gary Payton uzun adamlar tarafından smaç basıldığında kimse onların savunma yeteneklerinden şüphe duymadı. Bu tür oyunları durdurmaları amaçlanmamıştır. Gobert, dört DPOY ödülünü kesinlikle hak eden inanılmaz bir savunmacı, ancak bu, onun en iyi yaptığı şeyin, şimdiye kadarki en iyi geri adım atan şutörlerden birine karşı tek başına savunma yapmak olduğu anlamına gelmiyor.

Mavericks değişikliği almak ve ikiye katlamayı zorlaştırmak konusunda harika bir iş çıkardı. Evet, bu tür şeyler her zaman oluyor ve McDaniels'a, Doncic'e üç sayı çizgisinde baskı kurabilmeleri için Naz Reid'in direkte oynayacağı söylenmeliydi. Wolves'un gerçekleşmesini istemediği TEK şeyi önlemek için büyük bir plan yapılmalıydı. Mavs'in iflas ettiğini ve Edwards'ın Irving'i sağ tarafta bırakma konusunda ihtiyatlı davrandığını biliyorum. Bu iyi. Ancak McDaniels'a ikiye katlaması söylenmeliydi. Wolves, rotasyona sokulduklarında ve savunmanın yardımıyla toparlanmaları gerektiğinde harikalar yarattı ve Dallas'ın son pozisyonunda da bunu yapmaları gerekirdi.

Belki de hata Finch'te değil McDaniels'tadır. Mahkemeye Finch Ek B'yi sunuyorum. Kendisine Doncic'i ikiye katlamayı düşünüp düşünmediği sorulduğunda:

"HAYIR. Buradaki fikir, onu üç sayı çizgisinin içine doğru itmekti."

TAMAM. Yani beş faulü olan Gobert'in gerçekten de 3'ü abartması ve Doncic'i içeri sokmaya zorlaması gerekirdi. Kötü bir fikir. Üç serbest atışla sonuçlanan bir pompalı sahtekarlığa faul yapma veya ısırma olasılığı daha düşük olan, çevrede daha fazla deneyime sahip bir savunma oyuncusu işi yapmak için orada olmalıydı veya çift takım olmalıydı.

Bunun yerine, sıradan NBA gözlemcileri önümüzdeki iki gün içinde bir kez daha Gobert'e saldıracak ve Gobert, Finch'in yanlış adımlarının bedelini ödeyecek. Bu arada Minnesota taraftarları seriyi alevler içinde bitirme şansını izlediler ve şimdi Timberwolves, Mavericks'in seriyi 2-0 önde götürdüğü Dallas'a gidiyor.

Doncic'in oyundaki en iyi oyunculardan biri olduğu ve Cuma gecesi gerçek dışı bir şut attığı inkar edilemez. O tam bir makine ve yapabildikleriyle dünyadaki tüm övgüyü hak ediyor. Bu Finch'in suçsuz olduğu anlamına gelmez. Aslında kararlarının daha kötü görünmesine neden oluyor.

Kaynak: Deseret News

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Anthony Edwards son üç maçta %29,8 şut atarak kariyerinin üç maçlık dönemi içindeki en kötü şutunu kaydetti.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Fenerbahçe Beko Basketbol takımı, EuroLeague'i dördüncü tamamladı!

THY EuroLeague Dörtlü Final üçüncülük maçında Fenerbahçe Beko, Olympiakos'a 87-84 mağlup oldu. Fenerbahçe Beko bu sonuçla EuroLeague'i 4. olarak tamamladı.

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Anthony Edwards, Mavericks'ten Luka Doncic ve Kyrie Irving'in 3. maç öncesi gerçekliğini itiraf etti

DALLAS — Dallas Mavericks, Batı Konferansı Finalleri'nde 3. maça 2-0'lık seri üstünlüğüyle girecek. Minnesota Timberwolves'un yıldızı Anthony Edwards, Luka Doncic ve Kyrie Irving'in, Dallas'ı maçların son dakikalarında zafere taşıyabilecek kapasitede olduklarının farkında. Pazar sabahı Timberwolves'un şut atmasının ardından Mavs'e karşı hataları sınırlamanın önemini tartıştı.

Edwards, "Luka ve Kyrie ile yakınlaştılar dostum" dedi. “Dolayısıyla hata yapamazsınız… Topu atabilecek ve sadece 'git şutu al' diyebilecekleri iki adam var. Ama biz çok fazla hata yaptık. Geçen maçta bunu tersine çevirdim. Geçen maçın sonlarına doğru birkaç top kaybı yaşadık. Ve ilk maçta bunu verdik.”

Mavs her yönüyle etkileyici bir takıma sahip. Dereck Lively II ve Daniel Gafford'un diziyi şüphesiz olumlu yönde etkilediğini söyleyebiliriz. Derrick Jones Jr. ve PJ Washington sahanın her iki tarafında da büyük oyunlar oynayabilir.

Ligdeki bazı takımların bir tanesi daha yakın. Dallas'ta maçları bitirebilecek iki süperstar var ve bu da rakipler üzerinde ekstra baskı oluşturuyor. Doncic ve Irving, kritik anlarda öne çıkıp takımlarını galibiyete taşıyabiliyor.

Luka Doncic ve Kyrie Irving, Timberwolves'a karşı işlerle ilgileniyor

Doncic seriye başlarken maç başına 32,5 sayı, 10,5 asist ve 8,0 ribaund ortalamaları yakaladı. Luka ayrıca 2. Maçta oyunu kazandıran bir şutla da bağlantı kurdu.

Doncic sakatlık sorununa rağmen oynamaya devam etti. Onun dayanıklılığı ve liderliği Mavericks takımı için çok önemliydi. Işıklar en parlak olduğunda daha da iyi oynayan bir oyuncu.

Aynı şey Kyrie Irving için de söylenebilir.

Irving'in 1. Maçta büyük bir performansı vardı. 2. Maçta sayıları pek de yüksek değildi. Yine de etkisi çok büyüktü. Tecrübeli guard seride genel olarak 25 sayı, 5.0 asist ve 4.5 ribaund ortalamaları yakalıyor.

Kyrie'nin liderliği tüm sezon boyunca konuşulan bir konu oldu. Onun tecrübesi Dallas'a güvenebilecekleri bir süperstar kazandırdı.

Irving ve Doncic de güçlü bir ilişki geliştirdiler. İkili birlikte oynamaktan keyif alıyor gibi görünüyor. Kyrie, Luka'ya katılmak üzere Dallas'a takas edildiğinde gelecekleri zaman zaman sorgulanıyordu. Ancak eleştirmenleri susturduklarını söylemek yanlış olmaz.

Mavericks süperstarları şüphecileri susturmaktan fazlasını yapmak istiyor. Onların öncelikli hedefi şampiyonluk. Bu hikayenin yazıldığı an itibarıyla Mavs'in bu başarıya ulaşmasından sadece altı galibiyet uzaktalar.

Batı Konferansı Finalleri'nin 3. maçı, Pazar gecesi Dallas'ta saat 20.00'de (EST) planlanıyor ve Mavericks seride 3-0'lık üstünlük kurmaya çalışıyor.

Kaynak: ClutchPoint

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Euroleague'de şampiyon Türk Ergin Ataman'ın Panathinaikos'u oldu

Türk basketbolunun en başarılı isimlerinden olan Ergin Ataman, sezon başında devraldığı Panathinaikos'u 12 yıldır özlemini duyduğu Euroleague şampiyonluğuna taşıdı.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.