Gönderi tarihi: Salı 11:183 gün Yazar Admin Maç günü! @EuroLeague 33. HaftaMaccabi Rapyd Tel Aviv20.30Aleksandar Nikolic Hall
Gönderi tarihi: Salı 19:563 gün Yazar Admin Fenerbahçe Beko Maccabi Rapyd Tel Aviv'e 94 - 89 yenildiMaçta iki farklı Fenerbahçe vardı: 1. yarı maçı kaybeden Fenerbahçe 2. yarı maça asılan Fenerbahçe. İlk yarıdaki kötü oyunları onlara maçı kaybettirdiSayı dağılımımız: De Colo 26, Metecan 14, Horton-Tucker 10, Silva 10, Baldwin 9, Colson 7, Onuralp 5, Hall 4, Jantunen 2, Birch 2
Gönderi tarihi: 12 saat önce12 saat Yazar Admin Maç günü!@EuroLeague 34. HaftaZalgiris Kaunas20.45Ülker Spor ve Etkinlik Salonu
Gönderi tarihi: 1 saat önce1 saat Yazar Admin Fenerbahçe Beko kendi evinde de Zalgiris Kaunas'a yenildi: 82 - 92Başantrenör Sarunas Jasikevicius, Zalgiris Kaunas maçı sonrası açıklamalarda bulunduBaşantrenör Sarunas Jasikevicius, Zalgiris Kaunas’a mağlup olduğumuz maçın ardından düzenlenen basın toplantısında konuştu.Maçın skorunu detayların belirlediğini ifade eden Jasikevicius, “Öncelikle Tomas’ı ve Zalgiris Kaunas’ı tebrik ederim. 40 dakikaya baktığınızda kesinlikle bizden daha iyi olan taraf onlardı. Oyuncularımın da performansından memnun olduğumu söylemem gerekiyor. Birkaç haftadır efor anlamında sıkıntımız vardı ama bugün bence bu konuda iyiydik. Dün kısa bir idman yaptık. Oyuncularım bir reaksiyon gösterdi. Efor anlamında ortaya koyduğumuz bir performans vardı ama bugün detayların bizi geri plana attığını söyleyebilirim. Detaylarda sezon boyunca çok iyi değildik. Zalgiris’in oyuncularının güçlü eline atak edebildiğini gördük. İlk yarıda 15-20 defa çoğunlukla sağa giden oyuncularının bunu yapmasına izin verdik. Oyuncularıma soyunma odasında söylediğim gibi efor böyle olduğu sürece kaybedebiliriz. Efor anlamında problemimiz olduğunu düşünmüyorum ama özellikle bazı alanlarda bize büyük üstünlük sağladılar. Ceza kestiler. Çok iyi oldukları işleri yerine getirerek galibiyete ulaşabildiler. Bu noktada Zalgiris Kaunas’ı bir kez daha tebrik etmek istiyorum.Az önce söylediğim gibi aslında bugün karşılaşmayı detaylarda kaybettik. Büyük maçları böyle kazanıyor ya da böyle kaybediyorsunuz. İki tane bitiremediğimiz smaç, faul hakkımız dolmuşken ekstra fauller, rakibimize kolay sayı şansı verdiğimiz pozisyonlar… 21/13’lük üç sayı yüzdesi harikaydı. Bu alanda kesinlikle çok iyilerdi ama bence farkı yaratan Zalgiris’in sezonun burasında bizden iyi olmasını sağlayan konu Zalgiris Kaunas oyuncularının sahada ne yapması gerektiğini, rolünü bilmesiydi. Mart ayı sonuna geldik ve herkes takımımızda sahada ne yapabileceğini arıyor. Aslında oyuncularımızla bunu konuşuyoruz. Maccabi maçında efor anlamında iyi olmadığımızı düşünüyorum ama bugün savaştık. Bu anlamda iyiydik ama detaylar kazananı belirledi.Zalgiris özelinde konuşursak harika guardlardan bahsediyoruz. Maccabi’nin ise biraz farklı basketbol oynadığını söyleyebilirim ama detaylar belirleyici oldu. Benim için önemli olan eğer faul hakkınız dolmuşsa ve faul yapıp rakibe kolay iki sayı şansı veriyorsanız bu çok önemli ve belirleyicidir. EuroLague’i kazanacak takımı detaylar belirleyecek. Zirve takımları arasında farkın çok büyük olmadığını düşünüyorum ve bu detaylar belirleyici oluyor.Durumumuzun farkındayız. Sakatlıklar itibarıyla rotasyonumuz biraz dar. Zalgiris sezon genelinde çok iyi performans ortaya koyuyor ama biz son 8 karşılaşmada NetRating anlamında 12. sıradayız. Bu da şu demek. Biz bu performansla play-in takımı değiliz. Oyuncularım için birinci sıradayız ve öyle olduğu zaman bu detayları anlamaları çok kolay olmuyor. Biz koçlar olarak bunları anlamaya, analiz etmeye ve onlara anlatmaya çalışıyoruz.İlk sıradayız ama çok iyi basketbol oynamıyoruz. Takımın imajına baktığımızda bunu söyleyebilirim. Bunu ilk defa bugün söylemiyorum. Kazandığımız zaman da bunu belirtiyordum. Elbette bazı oyuncular takıma katılıyor bazıları sakatlık sebebiyle takımdan ayrı kalıyor. Bu değişiklikleri yönetmek kolay olmuyor. Sakatlık sonrası oyuncuları takıma monte etmenin de etkisi var. Elbette endişeleniyorum. Ben aslında hücumda kimin 20 sayı bulduğuna bakmıyorum. Doğru faulü yapan/yapmayan doğru detayları parkeye koyan oyuncuları önemsiyorum. Kesinlikle bu konuda endişe verici bir durumda olduğumuzu söyleyebiliriz ama ben bunu ilk defa bugün söylemiyorum. Her galibiyetten sonra da bunu burada konuşuyorduk. Fenerbahçe Beko gibi bir takımda hedefler, amaçlar çok büyük. Bunlara giden yolda da kesinlikle sadece hücumu değil, bütün detayları, küçük detayları çok daha iyi yapmamız gerekiyor.” dedi.
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.