Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

En Son Turizm - Gezi Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)

Featured Replies

• Cevaplar 135
  • Görüntü 18,5b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Gönderilen Görseller

• 1 ay sonra...
  • Admin başlığı şöyle değiştirdi En Son Turizm - Gezi Haberleri (Türkiye ve Dünyadan)
  • 2 ay sonra...
  • 2 hafta sonra...
Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Anket sonuçlarına göre, Trump ve ICE'ye duyulan öfke nedeniyle turistler ABD'yi terk ediyor.

Chris Walton, "Eşimle birlikte birkaç yıl önce üç hafta boyunca Route 66'yı gezerek hayatımızın en güzel tatilini geçirdik," diye yazıyor. "Mevcut rejim altında oraya geri dönmezdik."

O, Trump yönetiminin eylemleri nedeniyle ABD'ye sırt çevirdiğini söyleyen binlerce gezginden biri.

X (eski adıyla Twitter) üzerinden yapılan çevrimiçi bir ankete 12.000 oy katıldı ve kendi kendine seçim yapan katılımcıların beşte dördü "Oraya gitmezdim" seçeneğini işaretledi.

Sorulan soru şuydu: "Minneapolis'te ICE tarafından işlenen bir başka cinayetin yanı sıra Başkan Trump'ın Amerikalılarla birlikte savaşan İngiliz ve diğer yabancı askerlerin 'biraz geride, cephe hattından biraz uzakta kaldığı' iddiası ışığında ABD'ye seyahat etme konusunda ne düşünüyorsunuz?"

ABD'ye seyahat rezervasyonu yaptırdığını söyleyenlerin %9'u, planlandığı gibi seyahat edeceklerini belirtti. Ancak yedide biri rezervasyon yaptırdığını ancak iptal edeceğini söyledi.

Daha büyük bir oran olan %11'i ise ABD'ye seyahat etmekten mutlu olacağını söyledi. Ancak bu rakamlar, gitmeyeceğini söyleyen %80'in yanında çok küçük kaldı.

Dawn Chandler şöyle yazdı: "Ne yazık ki geçen yıldan kalma, iade edilemeyen uçak biletlerim var ve Temmuz ayında ziyaret etmeyi planlıyordum, ancak parayı kaybetmeyi düşünüyorum. Dışişleri Bakanlığı'nın diğer ülkelerde olduğu gibi seyahat uyarısını güncellememesi utanç verici, aksi takdirde sigortamdan tazminat alabilirdim. Paramı başka bir yerde harcamayı tercih ederim."

Dışişleri Bakanlığı şu anda şu uyarıyı yapıyor: "Şiddet suçları ve silahlı suçlar turistleri nadiren etkiler, ancak bilmediğiniz bölgelerde dikkatli olun.

"Toplu silahlı saldırı olayları yaşanabilir, ancak bunlar cinayetlerin çok küçük bir yüzdesini oluşturmaktadır. ABD İç Güvenlik Bakanlığı'nın aktif silahlı saldırı olaylarında ne yapılması gerektiği konusunda tavsiyeleri bulunmaktadır.

"Protestolar yaygındır ve şiddete dönüşebilir. Yerel yetkililerin talimatlarına uyun; sokağa çıkma yasağı veya acil durum emirleri getirebilirler. Barışçıl protestolara veya toplu gösterilere katılırsanız, çevrenize dikkat edin, sorun belirtileri varsa uzaklaşın."

Leeds Bee kullanıcı adıyla yazan başka bir katılımcı ise şöyle yazdı: "Bir daha ABD'ye gitmeden önce Ryanair ile uçmayı, İşçi Partisi'ne oy vermeyi ve tofu yemeyi tercih ederim." ABD'ye seyahat etmeyeceklerini söyleyen katılımcılara, uzak durmalarının ana nedeni soruldu.

3.694 seçmenin dokuzda biri, ülkeye girişte sosyal medya aktivitelerinin kontrol edilme olasılığından endişe duyduklarını belirtti. Yedide biri ise "ABD'ye gitmekle ilgilenmiyorum" yanıtını verdi. Kişisel güvenlik endişeleri ise %21 oranında dile getirildi.

Profesör Colin Talbot şu yorumu yaptı: "1990'ların başından beri bir akademisyen olarak ABD'ye düzinelerce kez seyahat ettim. Federal kurumlara danışmanlık yaptım ve misafir profesör olarak görev yaptım.

Şimdi gitmezdim. Herhangi bir amaçla bile. Giriş izninin reddedilme, gözaltına alınma veya sadece özel hayatımın ihlal edilme olasılığı artık çok yüksek."

Avustralya hükümeti, Amerika'ya seyahat eden vatandaşlarını şu şekilde uyarıyor: "ABD yetkilileri, ülkede yasa dışı bulunan kişileri aktif olarak takip ediyor, gözaltına alıyor ve sınır dışı ediyor. Yasal varlığınızı kanıtlayan belgeleri göstermeye hazır olun."

Katılımcıların yarısından fazlası - %54'ü - son siyasi olaylar nedeniyle Amerika'yı boykot ettiklerini söyledi.

Annette Beveridge şunları yazdı: "Orada olanlar yüzünden gitmezdim. Federal hükümet sokaklarda insanları öldürüyor ve Trump bir diktatör. Zaten giremezdim çünkü Trump'ı sevmediğim çok açık ve bu bana uygun."

Ancak önemli sayıda insan ABD'ye seyahat etmekten mutlu olduklarını belirtti. Jacqueline Crockford şu yorumu yaptı: "Yine de giderdim. Ülke ilginç ve orada birçok sevimli insan var. Birkaç kez gittim, sonuncusu 2019'da oldu. Tüm ziyaretler sorunsuz geçti."

Daha fazlasını okuyun: 'Yolcular 2050'ye kadar tekrar süpersonik uçaklarla uçmayacak' diyor eski Concorde baş pilotu

Independent, bağımsız düşünen bireyler için küresel haberler, yorumlar ve analizler sunan dünyanın en özgür düşünceli haber markasıdır. Güvenilir sesimize ve olumlu değişime olan bağlılığımıza değer veren, bağımsız düşünen bireylerden oluşan büyük bir küresel okuyucu kitlesi oluşturduk. Misyonumuz olan değişimi gerçekleştirmek, bugün her zamankinden daha önemli.

Kaynak: TI

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.