Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Hiç kimse en küçüğünden en büyüğüne hiç bir düğme,evet basit bir düğme için başka bir eşyadan yada başka herhangi bir malzemeden zaman içinde değişimler geçirerek bu hale gelmiştir diye bahsedemez...Yada bir ceket veya pantolon için,bir uçak,bir ev için,bir robot için,bir kalem için benzeri açıklamalar yapmaz...Tüm hepsi için ''yapılmıştır'' der...Yani bir uçak kendiliğinden parçaların özel kararı ile bir araya gelmemiş yada etraftaki plastiklerden,metal parçalardan zaman içinde küçük değişikliklerle şimdiki haline gelmemiştir ve geçen zamandada şimdiki halinden başka bir hale gelmeyecektir...Herkesinde düşüncesi böyledir şüphesiz...Kimse kendi ceketinin pantolonundan yada başka herhangi bir kumaş parçasından evrimleştiğini düşünmez...O halde bir düğme,bir uçak yada ceketle kıyasının dahi yapılması mümkün olmayan en gözle görülmeyeninden, en iri kütlelisine kadar tüm canlılar içinde kendiliğinden,uzun yıllar içindeki değişimlerle bu halde gelmiş şeklindeki açıklama ve tezlerde MUTLAK YANLIŞTIR...

Şüphe yokki istisnasız her ne varsa her halinde anlaşılan ve görülen kusursuzlukla bellidirki ''yaratılmıştır'' Tüm kainatı ve içindeki istisnasız herşeyi yaratansa Alemlerin Rabbi Allah'tır...

'''Göklerin ve yerin mülkü O'nundur; çocuk edinmemiştir. O'na mülkünde ortak yoktur, her şeyi yaratmış, ona bir düzen vermiş, belli bir ölçüyle takdir etmiştir.''' (FURKAN SURESİ / 2) Evet...MUTLAK GERÇEK budur...O Allah'ki ayettede belirtildiği gibi Tek Olan,Eşi,Benzeri,Ortağı Olmayan'dır...Her türlü yanlış bilinme ve eksikliklerden uzak,münezzeh Olan'dır...

'''Allah; sizi yarattı, sonra size rızık verdi, sonra sizi öldürmekte, daha sonra sizi diriltmektedir. Ortaklarınızdan bunlardan herhangi birini yapacak var mı? O, şirk koştuklarından münezzeh ve yücedir.'''(RUM SURESİ / 40)

O Allah'ki ilk insan ve ilk Resul Adem (A.S.)'ide sonrakileride (A.S.) Musa (A.S.)'yıda İsa (A.S.)'yıda ve son olarak Muhammed (S.A.V.) gönderip İslâm'ı istisnasız herkese Bildiren'dir...

'''Gerçek şu ki, Allah, Adem'i, Nuh'u, İbrahim ailesini ve İmran ailesini alemler üzerine seçti; '''(AL-İ İMRAN SURESİ / 33)

'''Ve hidayete eresiniz diye Musa'ya Kitab'ı ve Furkan'ı verdik.''' (BAKARA SURESİ / 53)

'''Hani Musa ile kırk gece için sözleşmiştik. Ama sonra siz, onun arkasından buzağıyı (tanrı) edinmiş ve (böylece) zalimler olmuştunuz.''' (BAKARA SURESİ / 51)

'''Andolsun, biz Musa'ya kitabı verdik ve ardından peşpeşe elçiler gönderdik. Meryem oğlu İsa'ya da apaçık belgeler verdik ve onu Ruhu'l-Kudüs'le teyid ettik. Demek, size ne zaman bir elçi nefsinizin hoşlanmayacağı bir şeyle gelse, büyüklük taslayarak bir kısmınız onu yalanlayacak, bir kısmınız da onu öldürecek misiniz?''' (BAKARA SURESİ / 87)

'''Deyin ki: "Biz Allah'a; bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakub ve torunlarına indirilene, Musa ve İsa'ya verilen ile peygamberlere Rabbinden verilene iman ettik. Onlardan hiç birini diğerinden ayırdetmeyiz ve biz O'na teslim olmuşlarız.'''(BAKARA SURESİ / 136)

'''Ve ona İshak'ı ve Yakub'u armağan ettik, hepsini hidayete eriştirdik; bundan önce de Nuh'u ve onun soyundan Davud'u, Süleyman'ı, Eyyub'u, Yusuf'u, Musa'yı ve Harun'u hidayete ulaştırdık. Biz, iyilik yapanları işte böyle ödüllendiririz.''' (EN'AM SURESİ / 84)

'''Muhammed, sizin erkeklerinizden hiç birinin babası değildir; ancak o, Allah'ın Resûlü ve peygamberlerin sonuncusudur. Allah, her şeyi bilendir.''' (AHZAB SURESİ / 40)

'''İman edip salih amellerde bulunan ve Muhammed'e indirilen (Kur'an)a -ki o Rablerinden bir haktır- İman edenlerin (Allah), kötülüklerini örtüp-bağışlamış, durumlarını düzeltip-ıslah etmiştir.''' (MUHAMMED SURESİ / 2)

Evet...Şüphesiz tüm bunlar MUTLAK DOĞRU'NUN ta kendisidir...O halde herkim ve herne halde olursanız olun yapmanız gereken TEK OLAN Allah'a teslim olmak,Emir ve Yasakları doğrultusunda yaşamaktır...Şüphesiz O Allah'ki İslâm'ı tüm sahteler üzerine hakim kılacak Olup,Vaadi Hak Olan'dır...

'''Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam'ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile.''' (SAFF SURESİ / 9)

'''Eğer kendisiyle dağların yürütüldüğü, yerin parçalandığı veya ölülerin konuşturulduğu bir Kur'an olsaydı (yine bu Kur'an olurdu). Hayır, emrin tümü Allah'ındır. İman edenler hâlâ anlamadılar mı ki, eğer Allah dilemiş olsaydı, insanların tümünü hidayete erdirmiş olurdu. İnkâr edenler, Allah'ın va'di gelinceye kadar, yaptıkları dolayısıyla ya başlarına çetin bir bela çatacak veya yurtlarının yakınına inecek. Şüphesiz Allah, verdiği sözden dönmez. (Veya miadını şaşırmaz.)''' (RA'D SURESİ / 31)

'''Orada ebedi olarak kalıcıdırlar. Allah'ın va'di haktır. O, üstün ve güçlü olandır, hüküm ve hikmet sahibidir.''' (LOKMAN SURESİ / 9)

ALLAH'IN KULU VE KÖLESİ...

• 5 ay sonra...
Gönderi tarihi:

O kadaar büyütme canim aaaa.

Daha güzel yaratilmis olabilirdik ayol degil mi yaaanim...

Erkek olsam, kadinlar begenmez, kadin olsam erkekler begenmez di mi.

Ikisinin arasi olsam kimse begenmez taslarlar vallaaa.

bunlarin hepsini yapan, bazilarina iyice özenmis olmali ki bunca dengesiz kafadan bacakli yapti kimimizi degil mi:-))))

• 1 ay sonra...
Gönderi tarihi:
O kadaar büyütme canim aaaa.

Daha güzel yaratilmis olabilirdik ayol degil mi yaaanim...

Erkek olsam, kadinlar begenmez, kadin olsam erkekler begenmez di mi.

Ikisinin arasi olsam kimse begenmez taslarlar vallaaa.

bunlarin hepsini yapan, bazilarina iyice özenmis olmali ki bunca dengesiz kafadan bacakli yapti kimimizi degil mi:-))))

5251[/snapback]

sen dogarken sanirim ters dogdunki gercekleri gordugun halde tersliyorsun...

sen cikipta beni ALLAH yaratti demiyorsan sana tek cevabim haklisin sen MAYMUN soyundan geliosun diyecegim ama hic kusura bakma MAYMUNLARI bile yaradan ALLAHtir :D senin yaradanin kim acaba sana gore soylermisin?

acaba wilsonmu? acaba einstein mi? hangi bilim adami acaba cok merak ediyorumda :D:P:P:P

Gönderi tarihi:
:D

isiniz gücünüz laga luga :D

7785[/snapback]

cuncur hiç hasta oldun mu yada başına kötü bir şey geldiği zaman sığınacak bir liman aramadın mı bu tarz düşüncelerin sadece kendine zarar verir zorla da kimse birşeyi düzeltemez ama saygısızlık yapmanada kusura bakma kimse müsaade etmez seni bir zararlı haşarat olarak görmek istemiyorum seviyesizce yorumun için seni kınıyorum ve açıkçası şaşırdım da her nekadar inançsız olsanda genelde bilgi belge ile konuşan ve bunları saptırarak kendi ekseninde cevaplar üreten bir uslubun vardı kızsam bile salt bu niteliğinden dolayı bu denli tepki vermiyordum ama bu yaptığın kabul edilebilir birşey değil Allah'a inanmıyorsan sen ispat et yok olduğunu edebilirmisin hadi bir dene ikna et bizi cevap veremiyorsan edebinle otur

Gönderi tarihi:

BAZILARI ICIN ELIMDE BILIMSEL SPREYLER VAR AMA YETMEZ. YAZIK OLUR :D

ANCAK TEK MOTORLU UCAKLARLA FILIT ISTEYENLER BIRAZ DAHA SABIRLI OLSUNLAR :D

(DDT YE BAGISIKLIGI OLANLAR; LÜTFEN BILDIRSIN)

Ayrica, ben hic bir yazimda allahin olmadigi gibi aptalca yorumlara girmedim.

Ama odundan imal edilenler bunu anlamadilarsa, sorun benim degil :D

Gönderi tarihi:
BAZILARI ICIN ELIMDE BILIMSEL SPREYLER VAR AMA YETMEZ. YAZIK OLUR :D

ANCAK TEK MOTORLU UCAKLARLA FILIT ISTEYENLER BIRAZ DAHA SABIRLI OLSUNLAR :D

(DDT YE BAGISIKLIGI OLANLAR; LÜTFEN BILDIRSIN)

Ayrica, ben hic bir yazimda allahin olmadigi gibi aptalca yorumlara girmedim.

Ama odundan imal edilenler bunu anlamadilarsa, sorun benim degil :D

7906[/snapback]

seni anlamak zor Allah'a inanıyorsun madem neden iman etmiyorsun aslında burda ukala demem lazım ama seviyeyi beyağı aşşağılara çekmiş olan senin ekemğine yağ sürmek istemiyorum Allah aşkına sen neye inanıyorsun cuncur
Gönderi tarihi:

Bilimsel verilerle ugrasirken, bazi kökten dincilerin fütursuz saldirilarina karsi bazen kabaca davrandigim olmustur. Ama allah tartismasi son derece aptalliktir.

yine söylüyorum; hatta su tanriyi ispat etme basligindaki forum konularina bile sasiyorum. Inancli bir insan nasil böyle provakatif sorular sorup böyle basliklar ortaya atarlar ki?? aciklayacagim

Inancli insanlarin hic biriyle sorunum asla da olmadi. Cevremde de inancli insanlar oldugu halde son derece iyi anlasiyoruz.

Görev yaptigim yerde de, sabahlari okula giderken, köylü, elinde cay yola cikar, (bu icilmeden gecilemz hocam, bir de su camiye girenler senin kadar olsalardi derler) camiye girdigim yoktur cünkü. O bana ait bir sorundur, bunu insanlar bilir. sevildiklerini de bilirler.

Bu en zor, en yalansiz, en güzel iletisimdir.

Hem de inancli köylüler bile camici arkadaslarindan üstün tutuyorlarsa, onlarin bildikleri vardir. asla Aptal degilerdir. Ve bir gün dahi bana ; hocam neden camiye ayak basmiyorsunuz gibi bir soru da gelmemistir.Ne de alevi olup olmadigimi sormuslardir. Kurban olurum öyle inancli Türk köylüsüne.

Hinlik, kurnazlik, üc kagitcilik, dini kullanma, tehtit etme,inanc adina, varos halkinda gelismistir ki bu cok tehlikelidir ülkemiz icin.

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.