Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem'den 128 milyar dolar yanıtı: Bu hesaba ulaşamıyorum


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-9d38a02e7f496ae9c7c1e02e283976e1.jpeg

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Ertem'den 128 milyar dolar yanıtı: Bu hesaba ulaşamıyorum kapak_184715.jpg

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Cemil Ertem, '128 milyar döviz rezervi' tartışmalarına ilişkin, "128 milyar dolar hesabını nasıl yaptıklarını bilmiyorum ve bu hesaba ulaşamıyorum" dedi.

CHP'den Faik Öztrak faiz artırımını değerlendirdiği açıklamasında, "128 milyar dolar rezervi boş yere yakmanın bedelini 'yüksek faiz' olarak ödüyoruz" açıklamasında bulunmuştu. Kılıçdaroğlu ise bugün yaptığı açıklamada, "Erdonomi ne demek, 128 milyar doları birilerine vermek" ifadelerini kullandı.

Habertürk'te Veyis Ateş'in sorularını yanıtlayan Ertem ise söz konusu açıklamalara,"128 milyar doların var olması gibi bir şey söz konusu değil. Esasında, bu çok kötü niyetli bir kara propaganda. 128 milyar dolar hesabını nasıl yaptıklarını bilmiyorum ve bu hesaba ulaşamıyorum. Merkez Bankası rezervlerinin bu şekilde tartışılmasını doğru bulmuyorum" yanıtını verdi. 

Ertem 128 milyar dolar tartışmalarına ilişkin açıklamasını şu şekilde devam ettirdi:

"Hiçbir Merkez Bankası net rezervler üzerinden hesap kitap yapmaz, hiçbir Merkez Bankası'nın net rezerv konusunda bir hesabı yoktur. Bir ülkenin dış borcu Merkez Bankası'nın net rezervleri üzerinden ödenir ya da ödenmez diye bir iktisadi yorum yapamayız. Dolayısıyla Merkez Bankaları kimi zamanlarda bu brüt rezervler üzerinden piyasaya müdahale derler ve piyasadaki oynaklıkları ortadan kaldırmak üzere rezervleri kullanabilirler. Bunları da sonra kendi piyasa mekanizmaları içerisinde yerine konur."

"DÖVİZ SATMADIK"

Merkez Bankası'nın müdahalelerini değerlendiren Ertem,  "Merkez bankası kur hedeflemesi yapmıyor. Kur hedeflemesi için, kuru tutabilmek için Merkez Bankamız döviz satmış değildir. Sırf piyasalardaki oynaklığı gidermek açısında müdahale yapmıştır. bu rezervlerimizin eridiği anlamına gelmez. Brüt olarak bakmak lazım" dedi. 

KILIÇDAROĞLU: 450 MİLYON SATILDI

Kılıçdaroğlu, partisinin grup toplantısında, "Ekonomi var bir de erdonomi var. Erdonomi ne demek, 128 milyar doları birilerine vermek. Erdonomi ne demek ekonomiden bihaber olmak, istediği adamı istediği zaman göreve getirip istediği zaman görevden almak.  Erdonomi ne demek? Cuma günü 450 milyon dolar satıldı. Kime satıldı, kim voliyi vurdu bilinmiyor. Açıklanır mı, açıklanmaz" ifadelerini kullanmıştı.

cumhuriyet.com.tr

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.