Φ kahin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 karanlık bir odadasın ve elinde iki tane madde var bunlardan biri mıklatıs diğeri metal ikiside bir birinin aynısı.(dokunmayla ağırlıkla ayırt edilemiyor vb.).hangisinin mıklatıs olduğunu nasıl anlarız. kolay gelsin... Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 karanlık bir odadasın ve elinde iki tane madde var bunlardan biri mıklatıs diğeri metal ikiside bir birinin aynısı.(dokunmayla ağırlıkla ayırt edilemiyor vb.).hangisinin mıklatıs olduğunu nasıl anlarız. kolay gelsin... maddeleri ikiye ayırırım..daha sonra bir maddenin iki parçasını birbirine yaklaştırırm....eğer parçalar birbirini itiyorsa o madde mıknatıstır..çünkü mıknatıs parçalara ayrıldığı zaman yine iki kutuplu olur.(N ve S olarak). (manyetik maddelerde aynı kutuplar birbirini iter) ayrıca mıknatıs yapısından dolayı daha kırılgandır...demiri kırmak zordur ama mıknatısı kırmak kolaydır.... umarım açıklayabilmişimdir... Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 maddeleri ikiye ayırırım..daha sonra bir maddenin iki parçasını birbirine yaklaştırırm....eğer parçalar birbirini itiyorsa o madde mıknatıstır..çünkü mıknatıs parçalara ayrıldığı zaman yine iki kutuplu olur.(N ve S olarak). (manyetik maddelerde aynı kutuplar birbirini iter) ayıca mıknatıs yapısından dolayı daha kırılgandır...demiri kırmak zordur ama mıknatısı kırmak kolaydır.... umarım açıklayabilmişimdir... -------------------- Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçeklerini getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin...ve sonra öleceğim ''önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur''.....(EİNSTEİN) doğru cevap..bre terlik Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 maddeleri ikiye ayırırım..daha sonra bir maddenin iki parçasını birbirine yaklaştırırm....eğer parçalar birbirini itiyorsa o madde mıknatıstır..çünkü mıknatıs parçalara ayrıldığı zaman yine iki kutuplu olur.(N ve S olarak). (manyetik maddelerde aynı kutuplar birbirini iter) ayıca mıknatıs yapısından dolayı daha kırılgandır...demiri kırmak zordur ama mıknatısı kırmak kolaydır.... umarım açıklayabilmişimdir... -------------------- Gözlerde yaş yoksa, ruh gökkuşağına sahip olamaz. Dünyanın bütün çiçeklerini diyorum Bütün çiçeklerini getirin buraya, Öğrencilerimi getirin, getirin buraya Kaya diplerinde açmış çiğdemlere benzer Bütün köy çocuklarını getirin buraya Son bir ders vereceğim onlara, Son şarkımı söyleyeceğim, Getirin, getirin...ve sonra öleceğim ''önyargıyı yıkmak atomu parçalamaktan daha zordur''.....(EİNSTEİN) doğru cevap..bre terlik Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 1 Kasım , 2006 doğru cevap..bre terlik sağol sorun için hoşuma gitti...ne de olsa accık ilgiliyim... Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 ilk senin cevap vermeni bekliyordum ama 1. seferde doğru olacağını hesaplamamıştım....süpersin.... Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 ilk senin cevap vermeni bekliyordum ama 1. seferde doğru olacağını hesaplamamıştım....süpersin.... o süperlik değil... sadece birbirimize olan saygımız... teşekkürler Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 2 Kasım , 2006 tebrikler mosyna . sağol ESKİ dost Alıntı
Φ cronaldo Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 10 Kasım , 2006 tebrikler mosyna tam ben yazacaktım aynı şeyleri ama bi baktım mosyna hemen cevabı yazmış neyse daha nice zeka sorularına --------------------- ŞAMPİYONLUK ASLANIN AĞZINDA Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 maddeleri ikiye ayırırım..daha sonra bir maddenin iki parçasını birbirine yaklaştırırm....eğer parçalar birbirini itiyorsa o madde mıknatıstır..çünkü mıknatıs parçalara ayrıldığı zaman yine iki kutuplu olur.(N ve S olarak). (manyetik maddelerde aynı kutuplar birbirini iter) ayrıca mıknatıs yapısından dolayı daha kırılgandır...demiri kırmak zordur ama mıknatısı kırmak kolaydır.... umarım açıklayabilmişimdir... Malesef mıknatısta kırılmıyor. Şimdi ne yapacaksın ? Kırmadan bulabilecekmisin mıknatısı ? Alıntı
Φ nobody Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Malesef mıknatısta kırılmıyor. Şimdi ne yapacaksın ? Kırmadan bulabilecekmisin mıknatısı ? Nesnelerin birinin ucunu diğerinin ortaskına yaklaştırırız. Uç gövdeyi çekiyorsa uç olan mıknatıstır çekmiyorsa metaldir çünkü mıknasın tam ortası metali çekmez. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Nesnelerin birinin ucunu diğerinin ortaskına yaklaştırırız. Uç gövdeyi çekiyorsa uç olan mıknatıstır çekmiyorsa metaldir çünkü mıknasın tam ortası metali çekmez. Tebrikler, teşekkürler. Alıntı
Φ azadi Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 ilk senin cevap vermeni bekliyordum ama 1. seferde doğru olacağını hesaplamamıştım....süpersin.... ya bırakın kardeşim nesi süper.kıracağına kemerine yapıştırsana metal aksamı yok mu? canım mıknatısı neden parçalıyorsun. Alıntı
Φ FeaRLesS_Xx Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 MıkLatıs Nedir Arkadasım.Soru Kolay.İlk meSajımda Belirtmek iSterim Bu siteye Sırf Bu Zeka OyunLarı Yüzünden Üye oLdum.Misafir gidip geLdim.TesekkurLer PayLastıgın icin. Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 28 Kasım , 2006 arkadaşlar sorudan soru üretmek güzel. cvaplarda aydınlatıcı ama benim istediğim cevapta mıklatısın kıralması gerekiyor istersen sizin yaptığınız gibi(örneğin mıklatıs kırılmıyor) bende engeller koyarım çok büyük ortasını erişemiyorsun gibi. ama yaklaşımlar güzel.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.