Φ Cabir Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2004 Gönderi tarihi: 25 Aralık , 2004 Mutlak Doğru yalnızca bir şahıs,yada kurum-kuruluş veya istisnasız benzeri hiç kimse için değil,istisnasız tüm kainat ve içindeki herkes için; Sevsede-sevmesede,kabul etsede etmesede,bilsede-bilmesede,istisnasız benzeri her türlü duruma girsede-girmesede geçerli olan Kesin Gerçek'tir. İslam Mutlak Doğru'dur.Çünkü İslam kimsenin şahsi hal ve durumuna göre ortaya atılmış insani veya benzeri bir fikir,felsefe yada ideolojiler topluluğu değildir.O Alemlerin Rabbi Allah'ın Dini'dir.Gerçek Şu ki; Tüm Elçileride Allah göndermiştir.Alemlerin Rabbi Allah tüm elçilerini İslam üzere göndermiş, gönderilen tüm elçiler gönderildiği zamanlarda,gönderildiği kavimlere hep her zaman İslam'ı tebliğ etmişlerdir. '''Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam'ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile.''' (SAFF SURESİ / 9) Ne İsa (A.S.)'ın Dini Hristiyanlık, Ne Musa (A.S.)'ın Dini Yahudilik değildi. '''De ki: "Biz Allah'a, bize indirilene, İbrahim, İsmail, İshak, Yakup ve torunlarına indirilene, Musa'ya, İsa'ya ve peygamberlere Rablerinden verilenlere iman ettik. Onlardan hiç biri arasında ayrılık gözetmeyiz. Ve biz O'na teslim olmuşlarız." (AL-İ İMRAN SURESİ / 84) İlk İnsan ve İlk Elçi Adem (A.S.)'dan son elçi Muhammed (A.S.M)'a kadar gelen tüm elçiler hep İslam'ı tebliğ etmişlerdir.Muhammed (A.S.) ise Son zamanda yani Ahir zamanda kıyamete kadar tüm insan ve cin topluluğuna Rahmet olarak gönderilmiştir... '''Biz seni alemler için yalnızca bir rahmet olarak gönderdik.''' (ENBİYA SURESİ / 107) Şüphesiz mülk Allah'ındır. '''(Yine) Bilmez misin ki, gerçekten göklerin ve yerin mülkü Allah'ındır. Sizin Allah'tan başka veliniz ve yardımcınız yoktur.''' (BAKARA SURESİ / 107) Evet...Ve Şüphesiz O her türlü yanlış bilinmelerden ve tüm eksikliklerden münezzeh,uzaktır.'''Allah; sizi yarattı, sonra size rızık verdi, sonra sizi öldürmekte, daha sonra sizi diriltmektedir. Ortaklarınızdan bunlardan herhangi birini yapacak var mı? O, şirk koştuklarından münezzeh ve yücedir.'''(RUM SURESİ / 40)Evet...Ve şüphesiz istisnasız her şey O'nun kontrolündedir.'''Peki onlar, Allah'ın dininden başka bir din mi arıyorlar? Oysa göklerde ve yerde her ne varsa -istese de, istemese de- O'na teslim olmuştur ve O'na döndürülmektedirler.''' (AL-İ İMRAN SURESİ / 83) '''Ben gerçekten, benim de Rabbim, sizin de Rabbiniz olan Allah'a tevekkül ettim. O'nun, alnından yakalayıp-denetlemediği hiç bir canlı yoktur. Muhakkak benim Rabbim, dosdoğru bir yol üzerinedir (dosdoğru yolda olanı korumaktadır.)''' (HUD SURESİ / 56) Evet...Madem böyledir...Allah yarattığı insan ve cin topluluğuna İslam'ı göndermiştir.'''Hiç şüphesiz din, Allah katında İslam'dır. Kitap verilenler, ancak kendilerine ilim geldikten sonra, aralarındaki "kıskançlık ve hakka başkaldırma" (bağy) yüzünden ayrılığa düştüler. Kim Allah'ın ayetlerini inkâr ederse, (bilsin ki) gerçekten Allah, hesabı pek çabuk görendir.''' (AL-İ İMRAN SURESİ / 19)Ve madem Allah katında Din İslam'dır, o halde İslam Mutlak Doğru'dur. Evet İslam tek din değildir...Ondan başka irili ufaklı bir çok din, fikir sistemi ve ideoloji vardır...Şimdi bile biri kalkıp kendi ismini ekleyerek bir sistem icad edip bu sisteme göre yaşayabilir,bu sistemi kendine din olarak benimseyebilir.Kendince mutlak doğru olarak benimseyip oda kendince benimsediği bu din için benim mutlak doğrum diyebilir.Başka herşeye kapayabilir gözlerini...Arkadaşlarınıda,ailesinide bu din içine katabilir veya istisnasız benzeri hertürlü durum içinde olabilir. Bu herkesin kendi seçimidir.Herkes dilediği gibi yaşamakta serbesttir.Kişi dilerse İslam'a tabii olur.Kurtulur...Dilerse İslam'ın dışında başka herhangi bir dine tabii olur ve başkalarını rahatsız etmemek şartı ile dilediği dini yaşayabilir...Rabbimiz buyururki; '''Dinde zorlama (ve baskı) yoktur. Şüphesiz, doğruluk (rüşd) sapıklıktan apaçık ayrılmıştır. Artık kim tağutu tanımayıp Allah'a inanırsa, o, sapasağlam bir kulpa yapışmıştır; bunun kopması yoktur. Allah, işitendir, bilendir.''' (BAKARA SURESİ / 256) Görüldüğü gibi bu serbestiyette yine yalnızca İslam'da vardır...Herkes kurtuluşuda,mahvoluşuda seçmekte özgürdür...Fakat ''bu doğrudur bu yanlış'' veya ''benim mutlak doğrum'' benzeri düşüncelerle fikir beyan edilirse bilinmelidirki herkes için bir mutlak doğru olamaz.Herkesin kendine göre kendince kabul ettiği doğruları olabilir yalnızca. Fakat birde İstisnasız tüm kainat ve içindeki herşey için Mutlak Doğru vardırki O'da bir kaç tane değil bir tanedir...Kim her ne yaparsa yapsın Mutlak Doğru hiç bir zaman değişmez,olmadığı anlamına gelmez tıpkı ölmüş olan bir insan için ''o ölmedi hala dünyada'' demenin onun ölmüş olduğu Mutlak Gerçek'ini değiştirmeyeceği ve olmamış anlamına gelmeyeceği gibi...İşte O Mutlak Doğru İslam'dır... Bu Mutlak Doğru karşısında yapılması gerekense; ''benim mutlak doğrum'' benzeri Mutlak Yanlış düşünce ve hallerden uzaklaşıp Mutlak Doğru'ya tabi olmaktır.Bunun aksi olan davranışlar içinde ısrarlı bir şekilde kalmaya devam etmek kayba uğramaktan başka bir şey değildir...'''Kim İslam'dan başka bir din ararsa asla ondan kabul edilmez. O, ahirette de kayba uğrayanlardandır.''' (AL-İ İMRAN SURESİ / 85) '''Allah, kimin göğsünü İslam'a açmışsa, artık o, Rabbinden bir nur üzerinedir, (öyle) değil mi? Fakat Allah'ın zikrinden (yana) kalpleri katılaşmış olanların vay haline. İşte onlar, apaçık bir sapıklık içindedirler.''' (ZÜMER SURESİ / 22) '''Elçilerini hidayet ve hak din üzere gönderen O'dur. Öyle ki onu (hak din olan İslam'ı) bütün dinlere karşı üstün kılacaktır; müşrikler hoş görmese bile.''' (SAFF SURESİ / 9) ALLAH'IN KULU VE KÖLESİ... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 14 Haziran , 2005 verdiginiz dini bilgiler icin tesekürler. Okunuyor sanirim... Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2005 Mutlak dogu diye bir kavram uzayda bile yoktur. Dinsel bilgilerin mutkak dogru tezini ne zaman kanitladikleri belli degildir. Uzayada biribirine zit tüm dogrularin bile kürsel uzay teorisine göre sonunda ayni noktalarda birlestikleri teorisi tartisilmaktadir. Sizin mutlak dogrunuz ise, bizim kellelerimizi almak. Yedirmezler:-) size edilen tesekürdeki ironiyi anladiginizi sanirdim... Alıntı
Φ hasan17 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2005 Gönderi tarihi: 16 Haziran , 2005 YANİİİİİİİİİİİİ İSLAM=HUZUR=BARIŞ DOYURUCU BİLGİ İÇİN ÇOK SAĞOL Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Mutlak dogu diye bir kavram uzayda bile yoktur. Dinsel bilgilerin mutkak dogru tezini ne zaman kanitladikleri belli degildir. Uzayada biribirine zit tüm dogrularin bile kürsel uzay teorisine göre sonunda ayni noktalarda birlestikleri teorisi tartisilmaktadir. Sizin mutlak dogrunuz ise, bizim kellelerimizi almak. Yedirmezler:-) size edilen tesekürdeki ironiyi anladiginizi sanirdim... 5344[/snapback] ilahi güldürdün beni kendini akıllı buluyorsundur eminim kimse sana gerçeği söylememiş herhalde laf kalabalığı lafazanlıkla birşeyler söylüyorsun kendi söylediklerine inanıyorsun ki bu kendi içerisinde doğru bir hareket küçük dünyandaki gerçekleri dünyanın evrenin gerçeği gibi sunman da bu psikolojinin gereği olsa gerek bre ....... Allah'ın kelamı doğru olmayacakta onun yarattığı bir kulun kiler mi doğru olacak senin kelleni kim ister yaw yani kendine çok fazla değer biçiyorsun bana ne senin kellenden veya problemlerinden öleceğin zaman Allah diye yakaracaksın o zaman anlayacaksın şimdi tuzun kuru sağlığın yerinde salla sallaya bildiğin kadar gün gelecek ağlayacaksın fayda etmeyecek cungur bakalım o zaman ne yapacaksın varsayalım sen haklısın ne kazanırsın sadece hiçlik ya biz haklıysak o zaman ne olur senin halin bilmiyorum sana acısam mı kızsam mı ama kızmıyorum zaten sen kendine yeterince ceza veriyorsun )))))))))) kalın sağlıcakla Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Forumlardan uzak kalmazsaniz, hep birlikte dünyanin yol aldigi rotayi izleyecek ve görecegiz? Arada sorular da sorabilirsiniz. Alıntı
Φ EXSTREME Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Forumlardan uzak kalmazsaniz, hep birlikte dünyanin yol aldigi rotayi izleyecek ve görecegiz?Arada sorular da sorabilirsiniz. <{POST_SNAPBACK}> bre ***** dünyanın ne istikamete gittiğini sen görebilecekmisin epi topu bir insan ortalama 70 yıl yaşar değil mi bu dünya tarihi için bir hiç tir ne göreceksin kıyametimi görmek istiyorsun acele etme hepimiz göreceğiz hep birlikte göreceğiz buna hazırmısın yoksa ancak canın yandımı doğruyu göreceksin o zaman geç olmayacak mı için acımayacak mı sanıyorsun vah vah cungur iyi düşün bakalım ne olacak dünyanın sonu ayrıca bir fani için dünyanın sonu kendisiyle sınırlıdır öyle değil mi fani Alıntı
Φ canugur Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Gönderi tarihi: 20 Temmuz , 2005 Nasil da masallara inandirmissiniz gendinizi... Zaten bunca eziyetin sömürünün verdigi acilar su zavalli insanliga yetmiyormus gibi, bir de sizlerin ates, kiyamet, cehennem ve zebani korkutmalariniz eklenince durum kara mizaha dönüsüyor inanin Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2005 Gönderi tarihi: 30 Ağustos , 2005 ISLAM TEK DINDIR TEKTIR TEKTIR TEKTIR Nasil da masallara inandirmissiniz gendinizi... Zaten bunca eziyetin sömürünün verdigi acilar su zavalli insanliga yetmiyormus gibi, bir de sizlerin ates, kiyamet, cehennem ve zebani korkutmalariniz eklenince durum kara mizaha dönüsüyor inanin 7242[/snapback] CANUGURCUGUM nasilsin pek iyi degilsin galiba geride hicbir iz birakmadan seni öldürsem cezadan yirtsam mesela bu sence mutluluk mudur senin icin sen öldün ben yirttim senin burda mutlu olma hakkin dogar sen mazlum olarak ölür tabii imanli ölürsen cennete ben de seni öldürüp tevbe etmeden ölürsem cehenneme.. adil olmayan bir sey yok, karamsar olan bisi de yok sen bu dünyada iyi bir kulsan ebediyen mutlusun iyi ve kötü nedir bilirsin demi mesela bush kötüdür saron da öyle mesela sen iyisin sence sen yok olmayi hakediyor musun? yasamak istemez miydin sonsuza kadar sonsuz..mutlulukla..yaraticini da görerek onu görmek istemez miydin?? tevbe var unutma Alıntı
Φ dilku Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 Gönderi tarihi: 19 Eylül , 2005 tek mutlak varlik Allahtir mutlak dogru da islam dogrudur bazilari günese ellerini uzatip ordan aldiklari atesle dünyayi yakmaya calisiyorlar..ama ellerini uzatamazlar ki uzatsalar da o ates önce kendilerini yakar.. akil+duyu organlari+haber Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.