Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

En Son Bilgisayar Haberleri


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

AMD'nin 16 çekirdekli Ryzen 3950X, şimdiye kadarki en hızlı masaüstü işlemcisidir

index.php?ct=articles&action=file&id=557

AMD, son zamanlarda eski rakibi Intel'e karşı bazı galibiyetler elde etti ve hepsi masaüstü meraklısı işlemci yarışında oldukça iyi gittiğini söyledi. Ancak bugün şirket, 16 çekirdekli Ryzen 9 3950X işlemcisi ile skoru biraz yükseltiyor. AMD, bunun şimdiye kadarki en hızlı masaüstü işlemcisi olduğunu söylüyor. Açıkçası, bunu henüz kendimiz için ölçemiyoruz, ancak hayati özelliklerin üzerinden geçerek size bu şeyin ne kadar canavarca olduğunu gösterelim. Engadget ile ilgili tam hikayemizi okuyun: https://www.engadget.com/2019/11/07/amd-16-core-ryzen-3950x-processor/

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin bu başlık sabitledi
  • Admin

Araştırmacılar en hızlı lazer tabanlı rastgele sayı üretecini buldu

Uluslararası bilim adamlarından oluşan bir ekip, bilgisayar tabanlı rastgele sayı oluşturuculardan (RNG) yüz kat daha hızlı, saniyede 254 trilyon rastgele rakam üretebilen bir lazer geliştirdi.

BB1e71Br.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Rastgele sayı üretimi binlerce yıldır var olmasına rağmen, kriptografinin temelini oluşturduğu için hesaplamada giderek daha önemli hale geliyor. Her zamankinden daha fazla çevrimiçi cihazla, kötü aktörleri dışarıda tutabilecek daha hızlı şifreleme ihtiyacı daha önemli hale geldi. Modern teknolojide RNG'lere olan yaygın ihtiyacın bir işareti olarak Google, bir RNG sorunu kullanan 53 kübitlik kuantum bilgisayarının görünürdeki üstünlüğünü sergiledi.

Bu nedenle yeni sistem oyunun kurallarını değiştirebilir: Saniyede 250 terabayt rastgele bit üretebilir. Aslında o kadar hızlıydı ki arkasındaki ekip, yüksek hızlı bir kamera kullanarak çıktısını kaydetmekte zorlandı. Araştırmacılara göre, sistemleri hem hızda hem de aynı anda birçok bit akışı oluşturma yeteneği sayesinde fiziksel rastgele sayı üreticilerinden daha üstün. Sonuçlar Science dergisinde yayınlandı.

Science News'e göre, yeni buluş, sadece bir milimetre uzunluğunda, kum saati şeklindeki bir boşluğun her iki ucuna yerleştirilmiş aynalar arasında ışığı yansıtan küçük bir lazer kullanıyor. Önceki lazer tabanlı sistemlerden farklı olarak, yeni süreç birçok optik modu aynı anda güçlendirebilir.

Bunlar, ekibin bir kamerayla kaydettiği ve ışın boyunca yaklaşık saniyenin trilyonda birindeki 254 noktada ışık yoğunluğunu ölçen hızlı yoğunluk dalgalanmaları oluşturmak için birbirleriyle etkileşime giriyor. Ancak lazerin verileri dışarı pompalama hızı, kameranın hafızası dolmadan önce onu yalnızca birkaç nanosaniye izleyebileceği ve ardından veriler bir bilgisayara yüklendiği anlamına geliyordu.

Rastgele jeneratör sistemi, Nanyang Teknoloji Üniversitesi, Singapur (NTU Singapur), Yale Üniversitesi ve Trinity College Dublin'den araştırmacılar tarafından ortaklaşa geliştirildi ve NTU'da yapıldı. Ekip, sistemin geleceğine gelince, lazeri kompakt bir çipte birleştirerek onu pratik kullanıma hazır hale getirmeyi hedefliyor. Bu, ürettiği rastgele sayıların doğrudan bilgisayara beslenmesini sağlayacaktır.

Kaynak: Engadget

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Crucial’ın X6 dayanıklı USB-C SSD serisinde artık devasa bir 4TB modeli var

Crucial’ın X6 serisindeki orta ölçekli, taşınabilir USB-C SSD serisinde bugün başlayan birkaç yeni yapılandırma var: biri çok fazla depolamaya ihtiyaç duyan büyük harcama yapanlar için, diğeri ise bütçesi olan kişiler için. 1 TB ve 2 TB modellerinin yanı sıra, artık 489,95 ABD dolarına satın alabileceğiniz 4 TB SSD var. 2 TB'lık modellerinin ikisi için geçerli maliyetten daha yüksek fiyatlı (her biri doğrudan Crucial üzerinden 190 ABD doları), ancak çoğu SSD gibi, ilk sorulan fiyatın altına düşmesi muhtemelen uzun sürmeyecektir. Bütçe dostu seçeneğe gelince, 69.95 $ 'a 500GB'lık bir model takabilirsiniz.

BB1e9Eks.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

4 TB modeline geri dönersek, daha kompakt bir SSD'de bu kadar çok depolama için daha iyi bir fiyat bulmak için zorlanacaksınız, bu da onu büyük fotoğraf veya video kitaplıkları olan ve hokkabazlık yapmak istemeyen kişiler için harika bir seçenek haline getirebilir. çoklu sürücüler. Ayrıca, bir PS5 veya Xbox Series X / S'ye bağlandığında kolay erişim için tüm PS4 veya Xbox One oyunlarınızı depolamak için uygun bir çözüm olabilir. Windows 10, macOS, Android ve konsollarla uyumlu olarak listelenmiştir. .

Crucial, daha fazla depolama alanına uydurma konusunda rekabeti geride bıraksa da (ve 6,5 fitlik halılarda hayatta kalma iddiası nedeniyle), piyasadaki en hızlı taşınabilir SSD değil. 4TB modeli için 800MB / s'ye kadar okuma hızları olduğunu iddia ediyor, ancak daha düşük kapasiteler sadece 540MB / s sıralı okuma hızları sunuyor. Daha hızlı bir şey istiyorsanız, Crucial’ın düşmeye dayanıklı üst düzey X8 taşınabilir SSD'leri, 1.050 MB / sn'ye kadar sıralı okuma hızları ve 1.000 MB / sn'ye kadar sıralı yazma hızları sunar, ancak fiyatta doyurucu bir artış sağlar. Western Digital’in en yeni My Passport taşınabilir SSD'si ve Samsung’un T7'si de bu hızları sağlar, ancak Samsung T7’nin daha ince boyutuyla avantaja sahiptir.

Diğer En Yeni SSDler

Samsung’un hızlı T7 USB-C SSD'si 110 $ 'dan başlayan fiyatlarla satışa sunuldu

SamsungT7Black3.0.jpg

Samsung'un T7 taşınabilir SSD'si, bu yılın başlarında CES 2020'de piyasaya sürülmesinin ardından artık piyasada. T7, 2017'de çıkan ince, cüzdan boyutundaki T5 USB-C SSD'nin halefidir. Bir çeşit deja vu hissediyorsanız ve bu ürünün daha önce piyasaya sürülmüş olup olmadığını merak ediyorlar - evet, bir nevi. Ocak ayında Samsung, SSD cihazınıza takılmadan önce kimliğinizi doğrulamak için bir parmak izi sensörüne sahip, biraz daha pahalı bir model olan T7 Touch'ı piyasaya sürdü.

Bu standart T7, bu donanım özelliğine sahip değildir (yine de AES 256 bit şifrelemeli isteğe bağlı parola korumasına sahiptir), bu nedenle tüm yapılandırmalarda 20 ABD doları daha ucuzdur. 500 GB temel model 110 dolara, 1 TB modelin maliyeti 200 dolara ve 2 TB diskin maliyeti 370 dolara mal oluyor. T7 metalik kırmızı, çivit mavisi ve titan grisi renklerinde gelir ve kutuda USB-C - USB-C kablosu ve USB-C - USB Tip-A kablosu içerir. Windows 10, macOS ve Android gibi çeşitli işletim sistemleriyle uyumludur. Bu, iOS, iPadOS ve oyun konsollarında çalışamayacağı anlamına gelmez. Sadece Samsung’un uygulaması bu platformlarda mevcut değildir ve SSD’nin şifre koruma özelliğini açtıysanız, normal şekilde kullanılmadan önce uyumlu bir cihazda kapatılması gerekecektir.

SSD muhafazasının fiziksel yapısında büyük bir değişiklik olmamasına rağmen (T7 Touch'ın T5'ten biraz daha ince, ancak biraz daha uzun olduğunu gördük), içinde büyük ölçüde geliştirilmiş bir sürücü var. Samsung, bu nesilde SSD teknolojisini SATA'dan NVMe'ye yükseltti, orta seviye ve üst seviye dizüstü bilgisayarlarda bulunan aynı türden hızlı depolama.

awhite_200122_3875_0216.jpg

Samsung, T7 Touch'ta olduğu gibi T7 için 1.050MB / s aktarım hızına sahip olduğunu iddia ediyor ve bu nedenle ikisi eşdeğer olmalıdır. T7 Touch'ı bir 2019 MacBook Pro'da bir USB-C bağlantı noktası kullanarak test ettiğimde, T7 Touch'ın ortalama 807 MB / sn yazma hızı ve 903 MB / sn ortalama okuma hızı ile bu iddialara yaklaştığını gördüm. Transfer hızı iyileştirmelerine gelince, şunu buldum:

“MacBook Pro'da 13 GB'lık bir dosyayı kopyalamak ortalama dokuz saniye sürdü, aynı testi yapan T5 SATA SSD'ye kıyasla yaklaşık yüzde 40'lık bir gelişme. Dosyayı T7 Touch'a kopyalamak ortalama 11 saniye sürdü, T5'e kıyasla hızda yaklaşık yüzde 35 artış. "

Sonuç olarak, T7, önceki nesle göre daha hızlı aktarım hızları sağlamalıdır. Thunderbolt 3 sürücüsü değil, ancak yine de hızlı ve oldukça uygun fiyatlı. T5'i alacaksanız, bunun yerine T7'yi almayı düşünmelisiniz.

Samsung Galaxy S10E, bu ay piyasaya sürülen S10 ve S10 Plus'ın daha küçük versiyonu. Samsung, "e" nin "temel unsurlar" anlamına geldiğini iddia ediyor, ancak bu telefonda bundan daha fazlası var.

Western Digital’in yeni taşınabilir SSD'leri her zamankinden daha hızlı

Şirketin ikinci nesil taşınabilir SSD'leri neredeyse iki kat daha hızlı

en_us_WD_MyPassportSSD_ProdIMG_Computer_

Western Digital, popüler My Passport serisiyle taşınabilir sabit diskler için bir dayanak noktası oldu, ancak son zamanlarda odağını katı hal sürücülere kaydırmaya başladı ve şimdi şirket, ikinci nesil My Passport SSD serisini piyasaya sürüyor. orijinalinden daha yüksek hızlar.

Yeni My Passport SSD'ler mevcut sabit sürücü modellerinden genel tasarım dilinden ödünç alıyor, ancak iki çizgiyi birbirinden ayırmak için açısal köşeleri ve dalgaları daha yuvarlak bir tasarımla değiştiriyor. Buradaki fikir, sabit sürücü serisinin - tek bir cihazda 5 TB'a kadar daha büyük kapasiteleriyle - tamamen depolama arayan müşterilere hizmet ederken, yeni SSD'lerin daha iyi hız ve dayanıklılık sunacağıdır.

drives.jpg

Buradaki oyunun adı hızdır: yeni sürücü USB-C 3.2 Gen-2 standardını destekler ve 1050 MB / sn'ye kadar okuma hızları ve 1000 MB / sn'ye kadar yazma (orijinal 2018 My Passport'tan yaklaşık iki kat daha hızlı) vaat eder. SSD). Yeni sürücüler ayrıca beş yıllık bir garanti sunuyor ve gri, kırmızı, mavi ve altın renklerde sunulacak.

Başlangıç için, Western Digital bugünden itibaren 119,99 $ 'dan 500 GB'lık bir seçenek ve 189,99 $' lık 1 TB'lık bir modeli (her ikisi de gri renkte) piyasaya sürecek, ancak bu yılın sonlarında daha fazla renk ve daha büyük 2 TB kapasiteli bir diskin piyasaya sürülmesi planlanıyor.

Kaynak: THEVERGE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kuantum bilişim geleceği nasıl dönüştürebilir?

BB1eac5q.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kuantum bilgisayarlar, bilgileri klasik bilgisayarlardan milyonlarca kez daha hızlı işleyebilir.

Kuantum bilişim pazarının 2030 yılına kadar 64,98 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Microsoft, Google ve Intel gibi şirketler kuantum bilgi işlem araçları oluşturmak için yarışıyor.

Bu makale, At Cloud Speed adlı bulut teknolojisi hakkındaki bir dizinin parçasıdır.

Bugün telefonlarımız, Apollo 11'i aya indiren bilgisayarlardan milyonlarca kat daha güçlü.

Teknologlar şimdi teorik olarak bugün imkansız sayılan hesaplama problemlerini çözebilecek herhangi bir klasik bilgisayardan 100 milyon kat daha hızlı olan kuantum bilgisayarların gücünü araştırıyorlar. Kuantum bilgisayarların cazibesi, bugünün bilgisayarlarının çözmesi onlarca yıl alacak kadar zor olan soruları hızla yanıtlamaya yardımcı olma vaadidir.

Kuantum şirketi IonQ'nun CEO'su Peter Chapman, Insider'a verdiği demeçte, "Kuantum bilgisayarlar ile klasik bilgisayarlar arasındaki farklar, klasik bilgisayarlar ile kalem ve kağıt arasındaki farklardan çok daha büyük." "Kuantum bilgisayarlar bilgiyi farklı şekilde işledikleri için, insanlığın en büyük zorluklarına hitap edebilmeleri bekleniyor."

Şirketler ve araştırmacılar bu büyük fırsatı yakalamak için yarışıyorlar, ancak kuantum bilgisayar tam olarak nedir?

Normal bilgisayarlar, yalnızca iki duruma sahip bilgileri depolamak için bit kullanır: sıfır veya bir. Bununla birlikte kuantum bilgisayarlar, atom altı parçacıkların aynı anda birden fazla durumda var olmalarına izin verir, böylece aynı anda sıfır, bir veya her ikisi olarak varolabilirler.

Böylece "kübit" olarak adlandırılan kuantum bitleri, çok daha büyük miktarda bilgiyi normal bir bilgisayardan çok daha hızlı işleyebilir.

Kuantum bilgisayarların tipik bilgisayarların yerini alması amaçlanmamıştır. Uygulamada, karmaşık, veri ağırlıklı sorunları, özellikle sistemin tahminlerde bulunabileceği ve zaman içinde gelişebileceği makine öğreniminden yararlananları çözmek için kullanılan ayrı araçlar olacaklar.

Büyük şirketler kuantum teknolojisine yatırım yapıyor

Kuantum hesaplama, bir araştırma deneyinden, tıp da dahil olmak üzere çeşitli endüstrileri dönüştürmenin eşiğindeki bir araca doğru ilerledi - kuantum bilgisayarların hızlı DNA sıralaması sağladıkları - ve gelecekteki trafik hacimlerini kesin olarak tahmin ettikleri ulaşım.

Uzmanlar, kuantum hesaplamanın biyoloji ve evrimi anlamamıza, kanseri tedavi etmemize ve hatta iklim değişikliğini tersine çevirmek için adımlar atmamıza yardımcı olmasını bekliyor. Kuantum bilişim pazarının 2019'da sadece 507.1 milyon dolardan 2030'a kadar 64.98 milyar dolara ulaşacağı tahmin ediliyor.

Bir avuç büyük teknoloji şirketi uzaya yoğun bir şekilde yatırım yapıyor. Microsoft'un Azure bulutu, Google ve Amazon'un ilgili bulut platformlarında olduğu gibi kuantum araçları yayınladı.

Buna ek olarak AT&T, "kuantum teknolojisi gelişimini ve ortaya çıkan pratik uygulamaları hızlandırmak için endüstri, hükümet ve akademiyi bir araya getirmek" amacıyla Kuantum Teknolojileri İttifakı'nı (AQT) oluşturmak için California Teknoloji Enstitüsü ile ortaklık kurdu. Bu arada, kuantum odaklı girişimler D-Wave ve IonQ, PitchBook başına sırasıyla 199.69 milyon dolar ve 84 milyon dolar topladı.

Şirketlerin şu anda çabaladıkları en büyük hedeflerden biri, kuantum bilgisayarının hiçbir klasik bilgisayarın makul bir süre içinde gerçekleştiremeyeceği bir hesaplamayı gerçekleştirdiği sözde kuantum üstünlüğüdür. Ekim 2019'da Google, bu iddianın tartışmalı olmasına rağmen, kuantum üstünlüğüne ulaştığını iddia etti.

Intel'in kuantum donanım direktörü Jim Clarke gibi bazı uzmanlar, kuantum üstünlüğünün konunun bile ötesinde olduğunu düşünüyor: IEEE'ye, kuantum bilgisayarların gerçekten hayat değiştiren bir şey yapabildiği noktaya değinerek, gerçek hedef "kuantum pratikliği" olmalıdır. ve eşsiz. Evet, kuantum bilgisayarlar temel görevleri tamamlamaya başladı, ancak araştırmacılar hala yavaş yavaş kuantum bilgisayarların oyunun kurallarını değiştiren her şeyi yapabilecekleri eşiğine doğru ilerliyorlar.

Uzmanlar, ileride çok iş olduğunu söylüyor.

Gartner Chirag Dekate'deki VP analisti Insider'a verdiği demeçte, "Kuantum hesaplama, herhangi bir anlamlı değeri gerçekten sunmadan önce kolayca beş ila 10 yıl önce," dedi. Bunun nedeni kısmen, bir sistemdeki kübitleri stabilize etmek gibi, kuantum hesaplama fiziğinde çözülmesi gereken çok sayıda sorun olması.

Yine de Forrester'ın baş analisti Brian Hopkins, Insider'a söylediğine göre, kuantum kalktığında üstel bir yetenek eğrisi olacağı için, yatırım zamanı geldi.

Hopkins, "Akıllı şirketler bu yüzden bugün yatırım yapıyor" dedi. "Ne zaman yararlı bir şey yapabileceğimizi, bunun sektörlerini nasıl etkileyeceğini ve işlerin gerçekten yükselişe geçtiği eğri üzerinde bu tür bir noktaya ne zaman gelebileceğimizi biliyorlar."

Kaynak: Business Insider

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

En İyi Çift Monitör Kurulumu

Bir yıl aralıksız evden çalışarak öğrendiğim bir şey varsa, o da iki monitör olmadan neredeyse üretken olamayacağımdır.

BB1ed5NO.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Birden fazla ekrana erişimim, ister bir toplantı sırasında not alıyor olsam da, ister bir hikaye üzerinde yoğunlaşırken Slack konuşmalarına ve e-postalara göz kulak olsam da, günlük rutinimin neredeyse her yönünü kolaylaştırıyor. Ve çalışmayı bırakıp bazı oyunları oynamaya başlama zamanı geldiğinde, ikinci monitörüm adım adım açıklamaları aramak veya Twitch sohbetimle etkileşim kurmak için paha biçilmezdir.

BB1ecRWj.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bu kullanım durumlarından herhangi biri sizin için geçerliyse, ikili monitör kurulumundan çok şey elde edeceksiniz. Ve neyse ki, çalışma alanınıza biraz fazladan ekran alanı eklemenin gerçek bir yanlış yolu yoktur. Ancak, piyasadaki çok sayıda monitör ve aksesuar seçeneği çok fazla olabileceğinden, hayallerinizin ikili ekran kurulumunu oluşturmanıza yardımcı olacak bazı işaretçiler ve ürünler (kapsamlı olarak test ettiğimiz monitörler dahil) bir araya getirdik.

BB1ed5Os.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dolayısıyla, üretkenliğinizi artırmak veya sıkıcı Zoom çağrıları sırasında yalnızca e-postaları kontrol edebilmek istiyorsanız (kimseye söylemeyeceğiz), işte iyi bir çift monitör kurulumu hakkında bilmeniz gereken her şey.

Çift monitör kurulumları hakkında bilinmesi gerekenler
İkili monitör kurulumu tam olarak kulağa benzediği gibidir - iki ekranı masaüstünüze veya dizüstü bilgisayarınıza takarak (tipik olarak HDMI veya DisplayPort bağlantıları aracılığıyla), iş veya oyun için sahip olduğunuz ekran alanı miktarını önemli ölçüde artırabilirsiniz. İster ekranları karıştırıp eşleştirmek isteyin, ister kusursuz bir ultra geniş deneyim için birbirine monte edilmiş iki özdeş ekran olsun, çift monitör kurulumunu bir araya getirmenin gerçek bir yanlış yolu yoktur.

Kişisel olarak, ana ekranım olarak bir Dell S2417DG ve ikincil ekranım olarak bir Acer KG221Q'dan oluşan temel, asimetrik bir kurulum kullanıyorum. Dell monitör, en sevdiğim bilgisayar oyunlarına dalmama veya minimum göz yorgunluğuyla Google Dokümanlar'a dalmama olanak tanıyan net 24 inç, 2560 x 1440 ekrana sahipken, daha küçük 1080p Acer monitörüm e-postalara veya Twitch'te yayın yaptığımda sohbetimi izle. Özellikle Acer monitörümü bu günlerde bulmak zor, ancak bu 93 dolarlık model (Acer SB220Q), güvenilir ve ucuz bir ikinci ekran arıyorsanız iyi bir alternatif oluşturuyor.

BB1bdodP.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Daha organize bir iki monitör kurulumu istiyorsanız, yan yana oturacak şekilde optimize edilmiş çok sayıda ekran vardır. Genel olarak en iyi bilgisayar monitörü seçimimiz olan Lenovo L24q-30, ikisini yan yana yerleştirdiğinizde neredeyse kusursuz bir görüntüleme deneyimi yaratabilen ince çerçeveler sayesinde çift ekranlı kurulum için mükemmeldir. L24q-30 ayrıca VESA montajını da destekler, yani birkaç tanesini duvarlara veya çeşitli tipte stantlara (daha sonra daha fazlası için) monte edebileceğiniz anlamına gelir.

Çift monitör kurulumunu bir araya getirirken dikey olarak yerleştirilebilen monitörleri de düşünmeye değer. Dikey yönelimli monitörler, birden çok kod satırı gösterme ve aynı zamanda sadece masa alanından tasarruf etme yetenekleri sayesinde programcılar için özellikle idealdir - bu, herkesin ev ofislerinde bir tonluk olmayan bir şeydir. 124 $ 'lık HP VH240a, dikey yönlendirmenin yanı sıra daha ayrıntılı iki ekranlı bir kurulum istiyorsanız VESA montajını destekleyen popüler ve ucuz bir seçenektir. Ve evet, anında dikey ve yatay arasında geçiş yapabilirsiniz.

Çift monitör kurulumunuzu papatya dizimi ile biraz basitleştirebilirsiniz; bu, temelde çeşitli ekran çıkışlarınızı bilgisayarınıza giren tek bir kabloyla birleştirmek anlamına gelir. Her şeyi kısaltmak için, bir monitör ikinci bir monitöre bağlanır ve bu ekran endişelenmeniz gereken tek bir kabloyla her iki sinyali de PC'nize gönderir. Tüm monitörler desteklemese de, kurulumunuzu biraz daha temiz hale getirecek güzel bir özelliktir.

BB1ed5P1.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Papatya diziminin çalışması için Multi-Stream Transport (MST) teknolojisine sahip DisplayPort 1.2 bağlantısına sahip bir monitöre ihtiyacınız olacak. Uygun fiyatlı bir 1080p ekran istiyorsanız 229 $ 'lık ViewSonic VP2468 saygın bir papatya zinciri monitör iken, daha yüksek bir 1440p ekrana ihtiyacınız varsa 423 $ Dell U2721DE popüler bir seçenektir.

Çift monitör sehpası, duvara montaj aparatları ve hub'lar
Masanıza iki monitör yerleştirmek yeterince kolaydır, peki ya işleri biraz temizlemek isterseniz? Standların ve duvar montajlarının devreye girdiği yer burasıdır. Monitörlerinizi monte ederek, kendinize değerli masa alanından tasarruf edebilir, ayrıca ekranlarınızı ayarlamak ve o mükemmel görüş açısını bulmak için daha fazla özgürlük elde edebilirsiniz.

BB1ed1oR.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Dizüstü bilgisayarlarına birden fazla monitör bağlamak isteyenler için (veya sadece kablo karmaşasını basitleştirmek) için, çift monitör kurulumunuz için bir USB-C hub'ı aramaya değer. Ve gerçekten güçlü bir kullanıcıysanız, çevre birimlerini aynı anda iki bilgisayara bağlayabilen bir KVM anahtarı, çift ekranlarınızı birden fazla makinede kolaylıkla kullanmanıza olanak tanır. Çift monitör kurulumunuzdan en iyi şekilde yararlanmak için incelemeye değer bazı aksesuarlar aşağıda verilmiştir.

BB1ecSNw.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

VIVO Çift LCD Monitör Masa Montaj Standı (39,95 $; amazon.com)

VIVO İkili LCD Monitör Masa Montaj Standı, web'deki en popüler stantlardan biridir ve her biri 13 ila 27 inç arasında ve 22 pound'a kadar değişen iki monitör monte etmenize olanak tanır. Bu standın her bir kolu oldukça esnektir ve ekranlarınızı 180 dereceye kadar döndürmenize veya portre modu eylemine ihtiyaç duyduğunuzda 360 derece döndürmenize olanak tanır. Standın kelepçesi, 4 inç kalınlığa kadar herhangi bir masaya güvenli bir şekilde oturacak şekilde yapılmıştır ve tüm kablolarınızı düzenli tutmak için çıkarılabilir kablo klipsleri içerir.

WALI Çift LCD Monitör Duvar Montajı (59,99 $; amazon.com)

Monitörlerinizi duvara monte etmeyi tercih ediyorsanız, WALI'nin çift ekran montajı, bunu yapmanın popüler ve nispeten uygun fiyatlı bir yoludur. Bu duvar braketi, monitörlerinizi dikey olarak konumlandırmak için 90 derece döndürme ve 360 derece döndürme dahil olmak üzere bir ton eklem noktasıyla 75 x 75 mm veya 100 x 100 m VESA montajlı 27 inç'e kadar tüm monitöre uyar. WALI'nin Çift LCD Monitör montajı ayrıca, montajın monitörünüzün ne kadar ağır olduğuna bağlı olarak artan veya azaltılmış gerilim sunmasına olanak tanıyan ayarlanabilir bir gaz yayı içerir.

Aukey USB C Hub 12'si 1 Arada C Tipi Adaptör (69,99 ABD Doları; amazon.com)

Birçok modern dizüstü bilgisayar bağlantı noktalarında sınırlıdır ve bu da harici monitörleri onlara bağlamayı zorlaştırabilir. Aukey'in bu 12'si 1 arada modeli gibi USB C hub'lar bu sorunu kolaylıkla çözer. Bu adaptörün iki HDMI bağlantı noktası ve bir VGA bağlantı noktası vardır, bu da size dizüstü bilgisayarınızın ekranını üç ekrana kadar yansıtmak veya hepsini genişletme modunda ayrı ekranlar olarak kullanmak için büyük esneklik sağlar. Bunun da ötesinde, çevre birimleriniz için iki USB 2.0 bağlantı noktası, iki USB 3.0 bağlantı noktası, bir Ethernet bağlantı noktası ve bir SD kart okuyucu dahil olmak üzere bir ton ekstra bağlantı noktası elde edersiniz.

Steetek 2 Bağlantı Noktalı Çift Monitör KVM Anahtarı (109 $, başlangıçta 115 $; amazon.com)

İkili monitör kurulumlarıyla birden fazla bilgisayar kullanan uzman kullanıcılar veya Twitch yayıncıları için, bir KVM anahtarı incelemeye değer. Bu anahtarlar, monitörleriniz ve fareniz ve klavyeniz için size tek bir bağlantı noktası sağlar ve bir düğmeye dokunarak bir bilgisayarı kontrol etmekten diğerine geçmenize olanak tanır. Bu iyi derecelendirilmiş Steetek anahtarı, hem tam HD hem de 4K monitörleri destekler ve yazıcılar veya harici sürücüler gibi aksesuarları birden çok bilgisayarda paylaşmak için fazladan iki USB bağlantı noktası içerir.

Çift monitör ve ultra geniş monitör
Çift monitör kurulumuna yatırım yapmadan önce, ultra geniş bir monitörün ihtiyaçlarınıza daha uygun olup olmadığını da düşünmeye değer. Adından da anlaşılacağı gibi, ultra geniş ekranlar genellikle 21: 9 en boy oranına sahiptir (geleneksel bir ekran için 16: 9 ile karşılaştırıldığında), size ağır çoklu görevler için çok sayıda yatay ekran alanı sağlar. Büyük ekranlar için şu anki en iyi bilgisayar monitörü seçimimiz olan 699 $ 'lık Samsung CJ791'e bakın ve birden fazla uygulamayla uğraşmak veya en sevdiğiniz oyunlara veya filmlere daha fazla dalmak için 34 inç genişliğinde cömert bir 3440 x 1440 ekran sunuyor.

Ultra geniş monitörlerin, çift monitör kurulumlarına göre birkaç avantajı vardır. Birincisi, bu monitörler daha az kurulum gerektirir ve çalışma alanınız için yalnızca tek bir ekran satın almanız ve kurmanız gerekeceğinden potansiyel olarak paradan tasarruf etmenizi sağlayabilir. Ayrıca, 21: 9 en boy oranına uyacak şekilde optimize edilmiş oyunlardan, filmlerden ve şovlardan yararlanabilen gerçekten kusursuz bir ekranın avantajına da sahip olursunuz. Ve birçok ultra geniş monitör, bir yandan diğer yana hareket ederken gözlerinizin çok fazla zorlanmasını önlerken, diğer yandan daha fazla daldırmaya olanak tanıyan kavislidir.

Bununla birlikte, çift monitör kurulumu size üstesinden gelinmesi zor bir çok yönlülük düzeyi sunar. Ekranları karıştırma ve eşleştirme özgürlüğü, web'de gezinmek ve iş aramaları için daha ucuz bir 1080p modeli seçerken ana ekranınız olarak üst düzey bir 4K monitöre yatırım yapabileceğiniz anlamına gelir. Ve konumlandırma söz konusu olduğunda, ister bir ekranın dikey olarak oturmasını isteyin, ister her iki monitörünüzün yüksekliğini ve açısını bağımsız olarak bir duvara monte etmek isteyip istemediğinizi, kelimenin tam anlamıyla daha fazla esnekliğe sahip olacaksınız.

Tabii ki, para ve alan sorun değilse, her iki dünyanın da en iyisinin tadını çıkarabilir ve birden fazla ultra geniş ekran alabilirsiniz. Ancak çoğu insan için ultra geniş bir monitör size basitlik ve daldırma sağlarken, çift ekranlı bir kurulum daha fazla esneklik sağlar.

Sonuç olarak

İster ev ofisinizi veya oyun alanınızı yükseltmek istiyor olun, çift monitör kurulumu büyük bir fark yaratabilir. E-postalar, Slack sohbetleri ve video konferanslar arasında kolaylıkla geçiş yapmak için daha fazla ekran alanına sahip olacaksınız ve Twitch veya YouTube yıldızlığına giden yolda yayınlarınızı daha iyi izleyebileceksiniz.

Daha temiz, daha esnek bir kurulumun yanı sıra, iki ekran almaktan daha basit bir alternatif olarak ultra geniş bir monitör istiyorsanız, bir stand veya duvar montajı düşünmeye değer. Ancak, nasıl yaparsanız yapın, masanızdaki ekran alanı miktarını artırmak, üretkenliğinizi artıracak ve daha fazla eğlenmenize yardımcı olacaktır - büyük ölçüde.

Kaynak: CNN

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Surface Laptop 4'ün teknik özellikleri, duyurulmadan önce çevrimiçi olarak sızdırıldı

BB1ehIp0.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Görünüşe göre bu sızdırılan Surface Laptop 4 özelliklerinin doğru olup olmadığını öğrenmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek.

Ne bilmek istiyorsun

Surface Laptop 4'ün iddia edilen özellikleri çevrimiçi olarak sızdırıldı.

Görünüşe göre cihazın hem 13,5 inç hem de 15 inç sürümleri Intel veya AMD CPU'lar için seçeneklere sahip olacak.
Cihazın Nisan 2021'de piyasaya sürüleceği bildiriliyor.

Microsoft'tan yakında çıkacak olan Surface Laptop 4 hakkında söylentiler dolaşmaya devam ediyor. WinFuture yakın zamanda Surface Laptop 4'ün sızdırıldığı iddia edilen özelliklerini paylaştı. Rapora göre, Surface Laptop 4, hangi boyutu seçerseniz seçin AMD veya Intel işlemciler için seçeneklere sahip olacak.

Görünüşe göre Surface Laptop 4'ün en iyi Windows dizüstü bilgisayarlardan biri olup olmadığını görmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek. Rapor, Surface Laptop 4'ün Nisan ayında piyasaya çıkacağını belirtiyor.

Surface Laptop 4'ün 13,5 inç ve 15 inç seçeneklere sahip olacağı söyleniyor. Surface Laptop serisi için yıllardır durum böyleydi. Farklı olan, insanların her boyut için AMD veya Intel işlemciler için bir seçeneğe sahip olacak gibi görünmesidir.

Özellikle, Surface Laptop 4'ün AMD Ryzen 5 4680U veya AMD Ryzen 7 4980U için seçeneklere sahip olacağı bildiriliyor. WinFuture, bunların her birinin muhtemelen "Yüzey Sürümü" yongaları olacağını belirtiyor. AMD'nin 5000 Serisinde daha yeni yongalara sahip olması nedeniyle bu sızıntıların doğru çıkması durumunda bazıları hayal kırıklığına uğrayacak.

Intel tarafında, Surface Laptop 4'ün 11. Nesil Intel Core i5-1145G7 veya Intel Core i7-1185G7 için seçeneklere sahip olacağı iddia ediliyor.

Bunlar, WinFuture tarafından bildirildiği gibi iddia edilen özelliklerdir. Bunlar Microsoft'un gönderdikleriyle aynı çizgide olmayabilir.

DİZİN 13.5-INCH 15-INCH
Ekran 13.5 inch, 2256 x 1504 pixels, 3:2 format, 10-point multitouch, pixel sense display, 201 ppi 15 inch, 2496 x 1664 pixels, 3:2 format, 10-point multitouch, pixelsense display, 201 ppi
CPU

11th Gen Intel Core i5-1145G7

11th Gen Intel Core i7-1185G7 CPU

AMD Ryzen 5-4680U

Ryzen 7 4980U CPU

11th Gen Intel Core i5-1145G7

11th Gen Intel Core i7-1185G7 CPU

AMD Ryzen 5-4680U

Ryzen 7 4980U CPU

Grafik Iris Plus Graphics 950 Iris Plus Graphics 950
AMD Radeon Graphics Radeon Graphics
RAM

8

16

(32 GB Intel only)

8

16

(32 GB Intel only)

Hard

Disk

128GB

256GB

512GB

1TB (1TB Intel only)

128GB

256GB

512GB

1TB (1TB Intel only)

Bağlantı Surface Connect, USB A, USB C, WI-Fi AX, Bluetooth Surface Connect, USB A, USB C, WI-Fi AX, Bluetooth
Pil 6513 mAh, 49 Wh 6513 mAh, 49 Wh

Tüm sızıntılarda olduğu gibi, bunları da bir miktar tuzla almamız gerekiyor. Neyse ki, doğru olup olmadıklarını öğrenmek için uzun süre beklememiz gerekmeyecek gibi görünüyor.

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Microsoft’un uzun zamandır beklenen yeni web kamerasının Surface İlkbahar etkinliğine geleceği bildirildi

Microsoft'un bu baharda yeni bir web kamerası yayınlamayı planladığı bildiriliyor. Yazılım devi, daha önce LifeCam markası altında çeşitli web kameraları sunmuştu, ancak Microsoft bunları 10 yıldır önemli ölçüde güncellemedi. Petri, bu baharda bir Surface etkinliğinin gerçekleşeceğini ve Microsoft’un yeni Surface Laptop 4 ile birlikte yeni bir web kamerasının gündemde olacağını bildirdi.

BB1erwEl.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Web kamerasının bir gizlilik kapağı içereceği ve yüksek dinamik aralığı (HDR) destekleyeceği bildiriliyor. Microsoft, Surface Hub 2 cihazında 4K USB-C web kameraları kullanırken, bu yeni web kamerasının 4K desteğini atladığı söyleniyor. Hangi çözünürlüğün destekleneceği veya Windows Hello yüz tanımayı destekleyip desteklemeyeceği açık değil.

BB1ernoR.img?h=602&w=1092&m=6&q=60&o=f&l

Microsoft'un bu yeni web kamerasında Surface markasını kullanmayı seçip seçmediği de görülecek. Microsoft'un Windows ve cihazlar şefi Panos Panay, 2018'de The Verge ile yaptığı röportajda şirketin Surface markalı web kameralarını piyasaya sürmeye çalıştığını ima etti. Panay, "Surface Hub 2'deki kameraya bakın, bunun USB-C tabanlı bir kamera olduğunu ve bir deneyime yüksek kaliteli bir kamera getirebileceğimiz fikrine dikkat edin, muhtemelen bunun olacağını tahmin edebilirsiniz" diye ima etti Panay o sırada .

Bu, yeni bir Microsoft web kamerası söylentisi ilk kez değil. Thurrott, biri Windows diğeri Xbox için olmak üzere 2019'da iki yeni web kamerasının geleceğini bildirdi. Bu web kameraları hiç açılmadı ve tüketiciler ve işletmeler bunun yerine Logitech, Razer ve diğerlerinin web kameralarına güveniyor.

Tüketiciler salgın sırasında evden çalışmak için cihazları satın almak için akın ettikçe, web kameraları hızla 2020'nin aracı haline geldi. Web kamerası fiyatları da salgının başlarında, arz yakalanmadan ve talep 2020'nin sonlarına doğru sabitlenmeden önce kısa bir süre arttı.

Kaynak: THE VERGE

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Mart Windows 10 güncellemesinin ardından bilgisayarlar için mavi ölüm ekranı görünüyor

BB1esd5I.img?h=785&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

En son Windows 10 güncellemesinin ardından yazdırma sorunları ortaya çıktı.

Ne bilmek istiyorsun

Bazı bilgisayarlar, en son Windows 10 güncellemesinin ardından mavi ölüm ekranını gösteriyor.

Sorun yalnızca belirli yazıcılara yazdırmaya çalışırken ortaya çıkıyor.
Raporlar, Kyocera, Ricoh, Zebra ve diğer yazıcı türlerinin sorunla ilgili olduğunu iddia ediyor.

Mart Windows 10 güncellemesi (Windows 10 KB5000802), bazı kullanıcılar için mavi ölüm ekranının görünmesine neden oluyor gibi görünüyor. Bir Reddit dizisi ve Windows Latest tarafından hazırlanan bir rapor, en son Windows 10 güncellemesini yükledikten sonra sorunlarla karşılaşan birkaç kişinin hikayesini paylaşıyor. Sorun, bir şey yazdırmaya çalışırken ortaya çıkıyor gibi görünüyor, ancak yalnızca belirli yazdırma durumlarını etkileyebilir.

Bir kişi Windows Latest'e verdiği demeçte, "Kyocera Universal Print sürücülerine yazdırırken bu güncelleme mavi ekranlara neden oluyor. 4 farklı istemciden en az 20 onaylanmış vaka aldım ve bu güne sadece bir saat geçti" dedi.

Reddit gönderisi ve sonraki başlıkta Kyocera yazıcılarından da bahsedilmektedir. Reddit'teki gönderiye göre, daha yeni bir Kyocera sürücüsüne güncelleme işlemi işe yaramadı.

Kyocera yazıcılarla ilgili sorunların raporlarına ek olarak, insanlar Ricoh, Zebra ve diğer yazıcı türlerini kullanırken mavi ölüm ekranını gördüler.

Windows 10 ile ilgili birçok sorunda olduğu gibi, bu sorunun kapsamını henüz bilmiyoruz.

Sorun ortaya çıktığında, herhangi bir şeyi yazdırarak basit bir günlük görevle yapılabilir. İnsanlar Not Defteri, Office ve diğer uygulamalardan yazdırmaya çalışırken sorunla karşılaştı. Bilgisayarlar, etkilenen yazıcılardan birine yazdırmaya çalışmadıkları sürece mavi ölüm ekranını görmüyor gibi görünüyor.

Reddit iş parçacığındaki birçok kişi, Windows 10 KB5000802 güncellemesini kaldırarak bu sorunu çözdü. Bu, bu belirli sorunu çözebilir, ancak bu güncelleme ayrıca birkaç önemli düzeltme ve güvenlik güncellemesi içerir. Umarım Microsoft, durumu düzeltmek için sorunun altına hızlı bir şekilde inebilir.

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

AMD'nin Radeon RX 6000 GPU'ları geldi.

BB1d8XIb.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

AMD'nin yeni nesil Radeon RX 6000 GPU'ları geldi. İşte onları bulabileceğiniz yer.

AMD kısa süre önce bazı heyecan verici yeni donanımlar yayınladı ve şimdi piyasaya sürüldükleri Radeon RX 6000 grafik kartlarını (GPU) nereden satın alacağınızı merak ediyor olabilirsiniz. Bu kartlar, NVIDIA'nın RTX 30 serisi GPU'ları ile rekabet eder ve en iyi grafik kartı toplamamızın en üst sıralarında güçlü bir iddiada bulunur. İlk olarak RX 6900 XT, RX 6800 XT ve RX 6800 dahil olmak üzere üç amiral gemisi kartı piyasaya sürüldü, ardından RX 6700 XT izledi. Yeni AMD GPU'ları satın almak için en iyi noktalara bir göz atalım.

AMD Radeon RX 6700 XT nereden alınır

BB1eBrI2.img?h=627&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

AMD Radeon RX 6700 XT 3 Mart'ta duyuruldu ve 18 Mart EST'de satışa sunulacak. Scalpers ile mücadele etmek ve bu GPU'ları gerçek müşterilerin eline daha iyi ulaştırmak için üçüncü taraf tasarımlar da aynı gün piyasaya sürülüyor. Yine de, bu kartların herhangi bir yerde uzun süre stokta kalması beklenmiyor. Şu anda GPU'lara talep oldukça yüksek.

Her zaman olduğu gibi, ASRock, ASUS, MSI, XFX, Sapphire, Gigabyte ve PowerColor gibi üçüncü taraf üreticiler, referans kartlardan daha fazla çeşitlilik sunmak için AMD ile çalıştı. Newegg, Best Buy, Amazon, B&H ve yerel perakendecileriniz kontrol etmek için iyi yerlerdir. Bu GPU'lar hiç şüphesiz hızlı gidecek, bu nedenle 1440p oyun iyiliğine girmek istiyorsanız, ilk partiyi alamazsanız hiç şüphesiz sık sık tekrar kontrol etmeniz gerekecek.

1440p Santral
AMD Radeon RX 6700 XT

BB1eIDYF.img?h=316&w=700&m=6&q=60&o=f&l=

BB1b8lgu.img?h=630&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB1aCXIa.img?h=843&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

BB1cNccQ.img?h=840&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Kaynak: Windows Central

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Apple’ın M1 çipleri Intel’in kabusunun yalnızca başlangıcı olabilir

BB1aWEu2.img?h=624&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Apple, bilgisayarlar için ilk özel işlemcisini piyasaya sürdü. M1 çipi, iPhone ve iPad'deki A serisi işlemcilere benzer ve yalnızca iki cihaza güç sağlar: 2020'nin sonundaki MacBook Air ve MacBook Pro. Yine de Intel, dünyayı M1 MacBook'ların Intel donanımı üzerinde çalışan Windows 10 dizüstü bilgisayarlara dayanamayacağına ikna etmek için büyük bir reklam kampanyası yürüttüğü için hala dehşete düşüyor.

Kampanya biraz yarı pişmişti ve o zamandan beri yanlış adımları için eleştiriler ve alay konusu oldu. M1 MacBook'lar müthiş bir performans ve mükemmel pil ömrü sunar ve M1, Intel için bulunmayan bir yonga teknolojisi üzerine inşa edilmiştir. En azından Intel’in kampanyası, dizüstü ve masaüstü bilgisayarlar söz konusu olduğunda ARM işlemcilerin potansiyeline daha fazla dikkat çekiyor. Ve Intel’in ARM kabusu daha yeni başlıyor.

Apple, bilgisayarlar için özel çipler geliştiren birçok şirketten biridir. Qualcomm, birkaç yıl önce dizüstü bilgisayarlara güç sağlamak için Android akıllı telefonlar ve tabletler için tasarlanmış Snapdragon platformlarını kullandı. M1 MacBook'lar kadar hızlı değillerdi, ancak mükemmel pil ömrü sağladılar. Qualcomm, özel 8cx platformunu başlatarak Windows 10 cihazları için ARM yongalarını yükseltmeye devam etti. Microsoft, bir ARM yongası kullanarak kendi Surface dizüstü bilgisayarını piyasaya sürdü. Intel, hiçbiri Intel destekli rakiplerinden daha iyi performans gösteremediği için bu cihazlara asla itiraz etmedi.

M1 çipleri çıtayı yükseltti ve herkesi rekabete zorladı. Google'ın Pixel telefonlar için kendi SoC'si üzerinde çalıştığı söyleniyor. Çipin varyasyonları, Pixelbook'lar ve diğer donanımlar için kullanılabilir. Samsung'un ayrıca bir M1 rakibi geliştirmesi bekleniyor. Samsung, Exynos serisini yeni 2100 serisiyle düzeltti ve şüphesiz gelecekteki Android cihazları için silikonunu iyileştirmenin yollarını arıyor. Ve Samsung, geçmişte Qualcomm yongaları üzerinde çalışan Windows donanımını piyasaya sürdü. Windows 10 dizüstü bilgisayarlar için kendi ARM çipini yapmak, Apple'ın izinden gitmekte hızlı davranan bir şirketin gündeminde olabilir.

Ancak Qualcomm’un kıyaslama testlerinde yeni çıkan habersiz 8cx platformu, M1’in Intel’in endişelerinden en az biri olduğunun en iyi göstergesidir. Geekbench veritabanında Snapdragon 8cx Gen 3 SoC'nin bir versiyonu olduğuna inanılan Qualcomm Referans Tasarım (QRD) platformu keşfedildi. Puanlar, önceki tasarımlara göre muazzam bir performans artışı olduğunu gösteriyor.

Snapdragon 8cx adayı, sekiz yüksek performanslı çekirdek paketliyor, ancak yalnızca dördü en yüksek hızlarda çalışıyor. Qualcomm, nihai ürün için performansı daha da değiştirebilir ancak mevcut referans tasarım, tek çekirdekli testlerde 8cx Gen 1'den% 35 ve 8cx Gen 2'den% 24 daha hızlı. M1 çipi, tek çekirdekli testlerde 8cx Gen 2'den% 74 daha iyi puan aldı ve AMD ve Intel işlemciler de yeni Qualcomm tasarımını geçti. M1 de bu çiplerden daha iyi performans gösterdi.

Daha da ilginci, 3. Nesil adayının çoklu çekirdek puanı, Intel’in 11. Nesil Core i7 Tiger Lake mobil yongasıyla neredeyse eşleşiyor. Tom's Hardware, çeşitli yongaların performansını ve özelliklerini listeleyen yukarıdaki karşılaştırmayı bir araya getirdi. Geekbench puanları tüm hikayeyi anlatmaz ve gerçek hayattaki performans değişebilir, ancak Qualcomm'un saat hızlarını artırmak ve hatta gerekirse termal yükü artırmak için bolca zamanı vardır.

Bu yıl M1 ile eşleşemese bile, yeni 8cx eskisinden çok daha hızlı bir Windows 10 deneyimi sunabilir. Harika bir pil ömrü ekleyin ve ARM'de Windows, Intel için M1'den çok daha büyük bir sorun haline gelebilir. Unutmayalım ki Intel, Apple ve Qualcomm'un birlikte çalıştığı yonga teknolojisini bile yakalayamaz. Tiger Lake cipsler 10nm cips, M1 ise A14 Bionic gibi 5nm işlem üzerine inşa edilmiştir. Snapdragon 8cx Gen 2, 7nm'lik bir SoC'dir.

Tüm bunlar, Intel'in neden Apple'ın M1'ini hedef alarak ARM yongalarını kötü göstermeye çalıştığını açıklıyor. Daha fazla cihaz üreticisi yakında yeni cihazları için Qualcomm ve diğerlerinin ARM tekliflerine bakabilir. Şirketin gelecekte Surface Pro X'i yükseltmeye devam etmesi beklendiği için Microsoft bunlardan biri olacak. Ayrıca Microsoft, Windows on ARM deneyimini iyileştirmek için de çalışıyor. Intel’in neden paniklediğini anlayabilirsiniz.

Kaynak: BGR

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Intel’in yeni CEO'su üretimde cesur adımlar atmaya hazırlanıyor

BB1cIL15.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Intel Corp’un yeni İcra Kurulu Başkanı Pat Gelsinger Salı günü yonga devini yeniden mükemmel hale getirmek için bazı cesur adımlar attı; bu plan, yarı iletken endüstrisinin Asya üretimine olan bağımlılığını azaltmak için üretim becerisini kullanmayı içeren bir plan.

Wall Street ve muhabirlerle yaptığı bir saatlik web yayınındaki en büyük sürprizlerden biri, Intel'in IDM (entegre Cihaz Üretimi) 2.0 adını verdiği üç yönlü üretim stratejisinin bir parçası olarak bir dökümhane işi yaratacağı haberleriydi. Intel, kendi çiplerini üretmeye devam edecek ve sorunlarını çözmede büyük adımlar atarak yeni nesil 7 nanometre sürecine geçecek. Ancak üçüncü taraf üreticilerin kullanımını da genişletecek ve şimdi başkaları için çipler üretecek.

Gelsinger, Intel'in diğer şirketler için, Intel’in bilgisayar, sunucu ve veri merkezleri için yonga üreten ana işinden ayrı bir varlık aracılığıyla yongalar üreteceğini söyledi. Şirket ayrıca, halihazırda fabrikalarının bulunduğu Arizona'da iki yeni üretim tesisinde 20 milyar dolar harcamayı planlıyor ve bu kapasite hem Intel ürünleri hem de dökümhane müşterileri için olacak.

15 Şubat'ta resmi olarak CEO olarak göreve başlayan Gelsinger, "Öncü dökümhane kapasitesinin çoğunluğu Asya'da yoğunlaşırken, sektörün coğrafi olarak daha dengeli üretim kapasitesine ihtiyacı var" dedi.

Ayrıca, şirketin ABD ve Avrupalı müşterilere hizmet verme planının bir parçası olarak Avrupa Birliği'nde ek kapasite oluşturabileceğini ima etti. Intel zaten İrlanda'da bir miktar üretime sahip. Hem ABD hem de Avrupa Birliği hükümetlerinden potansiyel mali teşvikler olduğunu, ancak Intel'in herhangi bir hükümet finansmanı olmasa bile bu stratejiye bağlı olduğunu söyledi.

Gelsinger bir soruya yanıt olarak, "Küresel tedarik zincirindeki bu dengesizlikte üretimi hızlandırmak onlar için doğru şey olduğu için yatırım istiyoruz" dedi. "Ancak bu taahhütleri, hükümetlerden bunları hızlandırmak için herhangi bir taahhütte bulunmadan yapıyoruz, ancak çok olumlu tepkiler aldık."

J. Gold Associates'in baş analisti Jack Gold, bir araştırma notunda "Bu hem iyi bir iş hem de iyi bir siyasi harekettir" dedi. "Aslında, ABD ve Avrupa'da daha fazla çip yapmak için bu girişimle ilgili daha fazla duyuru göreceğiz."

Intel geçmişte dökümhane hizmetleriyle uğraştı, ancak analistler bu seferin farklı göründüğünü söylediler. Şirket, en son Intel'de küresel tedarik yönetiminden sorumlu kurumsal başkan yardımcısı olan RandhirThakur başkanlığında Intel Foundry Services adlı ayrı bir yan kuruluş oluşturacak. Şirket endüstri standardı araçlar ve ekipmanlar sunacak, böylece potansiyel müşterileri çiplerini yapmak için Intel tasarım kurallarını veya araçlarını kullanmak zorunda kalmayacak.

Moor Insights and Strategy'nin baş analisti Pat Moorhead, "Dökümhane olmak için TSMC ve Samsung ve diğerlerinden ihracat yapabilmelisiniz" dedi. Intel'in Cadence Design Systems Inc. ve Synopsys Inc.'in kurumsal logolarını göstermesinin endüstri standartlarına bağlı olduğu anlamına geldiğini söyledi.

Gold, Intel'in, bazıları büyük olasılıkla çip devinin rakibi olacak müşterilerini fikri mülkiyetlerinin güvende olacağına ve çip üreticisi Intel'in önceliklerinin kendi üretim ihtiyaçlarını öncelikli kılmayacağına ikna etmek zorunda kalacağını kaydetti. "Üretim planlaması iyi, ancak gerçek dünyada işler hızla değişiyor ve Intel'in hem esnek hem de güvenilir olarak görülmesi gerekiyor," dedi.

Gelsinger, EMC Corp.'a katılmak için ayrılmadan önce otuz yılını geçirdiği şirkette büyük değişiklikler yapmak için hızlı çalıştığını ve sonunda VMware Inc.'in CEO'su olduğunu kanıtlıyor. Intel'i bir "Grovian kültürüne döndürmek için çalıştığını söyledi. , Intel'in eski İcra Kurulu Başkanı Andy Grove'a atıfta bulunmakta ve "yürüt, yürüt, yürüt".

"Intel'in yürütme disiplinini geri getiriyoruz," dedi. "Biliyor musun? Ben buna Grovia kültürü diyorum, yapacağımızı söylediğimiz şeyi yapıyoruz. "

Yatırımcılar şu ana kadar haberleri beğendi ve Intel hisselerini mesai sonrası ticarette yaklaşık% 7 artırdı. Planlanan yeni kapasitenin oluşturulmasının birkaç yıl alacağı ve mevcut küresel yonga eksikliklerini gidermeyeceği gerçeği de dahil olmak üzere, yeni stratejiyle ilişkili pek çok risk var. Ancak inşa edildiklerinde Intel, geri dönüşünün bir parçası olarak, dünya çapındaki yarı iletken üretim aşamasında büyük yeni bir rol oynayacağını ve küresel tedarik zincirinin yeniden dengelenmesine öncülük edeceğini umuyor.

Kaynak: MarketWatch

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

En iyi örgü WiFi: Alanınızı rahat bir internet kapsama alanına dönüştürün

WiFi yönlendiricileri yasal olarak can sıkıcıdır. İnce, tarayıcı tabanlı arayüzleri sevmediğiniz sürece, ince ayar yapmak şöyle dursun, erişilmesi bile genellikle zor olan yüzlerce belirsiz ayar ve özellik ile opaktırlar. Sebepsiz yere düşerler ve eğer tamamen çevrimdışı değillerse, sinyal, cihazınız ile hotspot arasındaki bir duvar gibi sıradan problemlerle şaşkına döner. Bununla birlikte, bir örgü WiFi sistemi, yıllar içinde evde internete gelen en büyük yeniliklerden biridir.

BB1fa2GZ.img?h=746&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bazı yanıp sönen ışıklara sahip başka bir plastik disk, bir ağ wifi istasyonu, geleneksel olarak hantal modellerden o kadar farklı görünmeyebilir. O kadar mütevazı ki, fazladan yatırıma değip değmeyeceğini merak edebilirsiniz. Bununla birlikte, örgü wifi'nin en yaygın sorunların çoğunu çözebileceğini hızlı bir şekilde göreceksiniz. Birden fazla düğüm kullanan kablosuz ağ ağları, erişim noktalarını evinizin her yerine (ve isterseniz bahçeye) yerleştirmenize olanak tanır, ancak bunlar bağımsız olarak hareket etmezler. Cihazlarınız, birden fazla ağ adı ve şifresini kaydetmeye ve manuel olarak seçmeye gerek kalmadan istasyondan istasyona sorunsuz bir şekilde geçecek ve tüm cihazlar, temiz bir şekilde tasarlanmış akıllı telefon uygulamaları aracılığıyla yapılandırılabilir. WiFi ölü noktaları ve düşük hızlar, en iyi ağ WiFi ile geçmişte kaldı, bu nedenle hangi sistemlerin mükemmel olduğuna dair kılavuzumuz için okumaya devam edin.

Büyük mülkler için en iyi ağ wifi sistemi: eero Pro 6 En kolay kullanımlı ev ağı WiFi sistemi: Google Nest WiFi En iyi yeni nesil WiFi 6 ağ yönlendirici: TP-Link Deco 6 En iyi ağ WiFi genişletici: Amazon eero ağ yönlendirici En hızlı için en iyi sistem örgü WiFi: Netgear Orbi WiFi 6 En ucuz ağ WiFi: TP-Link Deco, Sürüm S4

BB1faagq.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Zaten yeni bir yönlendirici için alışveriş yapıyorsanız, alanınıza ve bütçenize uyan en iyi ağ WiFi sistemine kesinlikle yatırım yapmalısınız. Daha fazla ödersiniz, ancak daha az alırsınız… yani daha az sinyal kaybı olur. Örgü WiFi ile ilgili en iyi özellik, mülkünüzü çok fazla uğraşmaya gerek kalmadan sabit bir kapsama alanı içinde kaplamasıdır. Baz istasyonunu, herhangi bir yönlendiricide olduğu gibi modeminize takarsınız, ardından diğer noktayı, normal bir duvar prizinizin olduğu yere koyarsınız - karmaşık kablolamaya veya benzeri bir şeye gerek yoktur. Standart kullanımlı 2,4 GHz ve 5 GHz bantları içinde kendi özel kanallarında iletişim kuran örgü modüller, verilerin bazı genişleticilerle eşleştirilmiş geleneksel bir yönlendiriciden çok daha hızlı atlamasını sağlar - özellikle 4K Netflix ve / veya çevrimiçi ise çok kullanıcılı bir evde harikadır. oyun bir arada. Hemen hemen her mesh WiFi sistemi daha sağlam olacak ve tek bir merkezi yönlendirici üzerinden çalıştırmaya göre daha fazla menzil sunacaktır, ancak ağınızın en üst düzeyde çalışmasını sağlamak için 802.11ac kablosuz teknolojisinin yanı sıra Multi'yi de destekleyen bir mesh sistemi arayın. -User Multiple Input Multiple Output (MU-MIMO) teknolojisi. Tüm cihazlarınız en yeni standartlarla uyumlu olmayacak, ancak fayda sağlayacak olanlar ile uyumlu olacaktır. Ve hepimiz sürekli olarak bir yükseltme yapmayı düşünmüyor muyuz?

BB1fa7Gi.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

İlgili: Yeni bir yönlendiriciniz mi var? Cihazınızı güvenlik açıklarından nasıl koruyacağınız aşağıda açıklanmıştır.

Şunu hayal edin: Güzel bir gün ve dizüstü bilgisayarınızla verandada çalışmak istiyorsunuz. Ancak her denediğinizde, sürgülü cam kapı açık olarak belirli bir arka köşede oturmadığınız sürece kararlı bir kablosuz bağlantı sağlayamazsınız. Ya da belki bir kadın kulübeniz ya da ayırmaktan hoşlandığınız bir erkek mağaranız var, ancak inzivaya çekilmek korkunç bir kablosuz hizmettir. Büyük bir mülkte yaşıyorsanız veya evinizin veya bahçenizin bazı kısımlarına ulaşmayan WiFi sorunu yaşadıysanız, ağ WiFi'ye geçmeyi düşünmelisiniz. En iyi örgü WiFi sistemleri, sinyalinizin çevresini genişletir ve güçlendirir ve ihtiyaç duyduğunuz kadar genişletilebilir. İster tek bir düğüme ister birkaç düğüme ihtiyacınız olsun, en iyi ağ WiFi sistemleri ihtiyaçlarınıza uygun paketler halinde mevcuttur ve gerçekten yeni, güçlendirilmiş bir yönlendiriciden ve geleneksel genişleticilerden çok daha pahalı değildir. Ayrıca, örgü WiFi'yi nerede olursanız olun yönetmek çok daha kolaydır, tek bir uygulamada tek bir ağ olarak çalışır - artık bir odadan odaya geçip, düşmesi durumunda teçhizatı yeniden bağlamak zorunda kalmazsınız.

BB1fa7Gm.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Mesh WiFi genellikle normal, tek öğeli yönlendiricilerden biraz daha pahalıdır. Eero Pro 6 çok daha pahalıdır. Ancak paranızın karşılığını aldığınız şey, mevcut en hızlı, en eksiksiz teminattır. Bir gigabit hızında yayınlayabileceksiniz (servis sağlayıcınızın abonelik paketlerine bağlı olarak) ve üç bantlı ağ, 6.000 fit kareye kadar alanı kapsayabilir ve ağ üzerinde 75 adede kadar cihazı tek seferde destekleyebilir. Bu, eşzamanlı video akışlarının en yüksek çözünürlüklü, en talepkar durumlarını bile idare ederken, aynı zamanda akıllı bir ev merkezi sağlar.

BB1f9ODM.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Eero, piyasadaki ilk ağ WiFi ürünlerinden biriydi ve hala harika şeyler ortaya koyuyor; Sistemin uygulaması, isterseniz ağınızı izlemeyi ve ebeveyn denetimlerini kurmayı gerçekten kolaylaştırır. Pro 6, eero'nun şimdiye kadarki en iyi sistemidir, ancak bazıları için aşırı olabilir. Ancak korkmayın, çok sayıda harika seçeneği çok düşük bir fiyata sergileyeceğimiz için okumaya devam edin.

Çoklu parçalarıyla, örgü WiFi sistemleri, normal yönlendiricilerden daha karmaşık görünebilir. Belki de bu sistemlerin yaratıcıları bizim bunu düşüneceğimizi biliyorlardı, bu yüzden tam tersi yolu izlediler. Artık yapılandırma sekmeleri arasında geçiş yok. En iyi mesh WiFi sistemleri, özellikle eero ve Google Nest, piyasadaki kullanımı en kolay yönlendiriciler arasında yer alır.

Tarayıcınıza 192.168.who.even.knows yazmayı ve ayarları değiştirmek veya sorun gidermek için 1998'den itibaren mantıksız bir menü sistemine girmeye çalışmayı unutun. Mesh WiFi sistemleri tamamen modern çağda: Bunun için bir uygulama var. Baz istasyonunu akıllı telefonunuzun menziline takın, ilgili uygulamayı indirin ve mümkün olan en az adımda tüm süreç boyunca size rehberlik edecektir. İnternetinizde bir sorun mu var? Hemen uygulamada sorun giderin. Her şey basitleştirilmiş ve mantıklı.

Kısa süre önce "Nest" çatısı altına alınan Google'ın WiFi sistemi, piyasadaki en hızlı ev ağı WiFi sistemlerinden biri ve en yakışıklılarından biri. Ayrıca kullanımı inanılmaz derecede kolaydır: Uygulamayı açmanız yeterlidir; bir misafir ağı oluşturmak, şifrenizi bir arkadaşınızla paylaşmak veya ebeveyn denetimleri kurmak gibi basit görevleri sorunsuz bir şekilde yapabilirsiniz. Pahalı tarafta, ancak başlangıçta, uygun fiyatlı bir, iki veya üç birimlik bir paket seçmenize izin veriyor - ve Google WiFi'nin önceki sürümleriyle geriye dönük uyumludur, bu da zaten sahip olduğunuz uydu işaretçilerinden biraz tasarruf etmenize yardımcı olabilir veya kapanış satışıyla karşılaşabilirsiniz.

BB1f9YLi.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Bazı örgü WiFi yönlendiricilerinin "WiFi 6" adı verilen bir şeyi desteklediklerinin reklamını yaptığını fark edebilirsiniz. WiFi aslında teknoloji şirketlerinin telefonların, tabletlerin, TV'lerin ve bilgisayarların tek bir ağ üzerinde sorunsuz çalışabilmesini sağlamak için kullandıkları bir standarttır. Bazen teknoloji daha iyi hale geldikçe bu standart yükseltilir.

WiFi 6, en yeni sürümdür ve ana özellikleri, hızda bir artış ve birçok WiFi bağlantılı cihazı aynı anda, yüksek hızlarda, sorunsuz bir şekilde idare edebilme yeteneğidir. WiFi 6 ağ yönlendiricisi henüz ihtiyacınız olan bir şey değil; onu kullanabilecek pek çok cihaz yok. Ancak yeni gadget'lar yakında onunla birlikte gelmeye başlayacak ve bu gadget'lar geldiğinde uyumlu bir ev ağına sahip olmak konusunda kendinizi iyi hissedebilirsiniz.

Şu anda bir WiFi 6 ağ yönlendiricisine ihtiyacınız var mı? Tam olarak değil. Ancak yönlendiriciler o kadar sık değiştirdiğimiz bir şey değildir, bu nedenle, geldiğinde WiFi 6 ile uyumlu olacak bir tane seçmeyi düşünebilirsiniz. TP-Link Deco 6, yeni nesil WiFi 6 standardının ayırt edici özelliklerinden biri olan 150 cihaza kadar süper yüksek hızlar sağlar. Üç istasyonla birlikte gelir ve bu fiyata WiFI 6'sız bazı ağ sistemlerinden daha ucuzdur. Gözden geçirenler, birlikte verilen ethernet kablosunun biraz kısa olduğunu ve uygulamanın kullanımının diğerleri kadar kolay olmadığını, ancak hızın ve kurulum kolaylığının her ikisinin de mükemmel olduğu söyleniyor. Ayrıca, Amazon'un akıllı ev ekosistemine yatırım yapıyorsanız Alexa ile uyumludur.

Pazarda her geçen gün daha fazla bağlı cihazla, akıllı eviniz ve her köşede ve her köşede sinyal ihtiyacı sürekli olarak büyüyor. Bu, örgü WiFi istasyonlarınızı tam olarak nereye yerleştireceğinizi bulmak biraz zor olabileceği anlamına gelir. Genel olarak, aralarında en fazla iki oda olmasını istersiniz; Bu, istasyonların birbirleriyle iletişim kurmasını ve tüm alanı kaplamasını sağlar.

Ancak bu aynı zamanda, özellikle büyük veya geniş bir eviniz varsa, bir ağ WiFi başlangıç kitiyle birlikte gelen iki veya üç istasyondan fazlasına ihtiyacınız olacağı anlamına gelir. Neyse ki, bu sorun değil: Her zaman kendi başına tek bir mesh WiFi genişletici satın alıp fişe takabilirsiniz. Hemen çalışacak, can sıkıcı çok adımlı kurulum gerekmeyecek ve öncekinden daha fazla alanı kapsayacaktır.

Örgü ağ sistemleri ile ilgili en iyi şeylerden biri, hareket ederseniz veya mevcut kurulumunuzun ihtiyacınız olan tüm alanı kapsamadığını fark ederseniz, her zaman fazladan bir istasyon satın alabilirsiniz. Eero güvenilir bir sistemdir ve Amazon tarafından satın alınması sayesinde, her zaman en iyi mesh WiFi genişleticilerinden birini bulabileceğinizi bilirsiniz. Bu bağımsız istasyon, mevcut herhangi bir eero sistemle çalışır, 1.500 fit kare kapsama alanı ekler ve her zaman güvenli bir şekilde yamalandığından ve güncel olduğundan emin olmak için sürekli ürün yazılımı güncellemeleri alır.

En iyi ev ağı WiFi sistemleri kapsama için hızdan ödün vermez; kablosuz internetiniz, ideal olarak, modeminizden gittikçe uzaklaştıkça bile son derece hızlı kalmalıdır. Hız için darboğaz, genellikle yönlendiriciden ziyade internet hizmetinizin kendisindedir, çünkü tüm örgü WiFi sistemleri, yönlendirici donanımı söz konusu olduğunda genellikle desteklenen geniş bant aralığının en üstündedir. Ancak yine de diğerlerinden daha hızlı olan bazı örgü WiFi sistemleri var.

Piyasadaki mutlak en hızlı WiFi 6 ağ yönlendirici sistemini bulmanız konusunda sizi caydırmak bizden uzaktır. Ve Netgear Orbi WiFi 6 kesinlikle budur. En yeni WiFi standardını destekler, 2,5 Gbps'ye kadar hizmet sağlar ve bir seferde 100'den fazla farklı aygıtı destekler. Herhangi bir oyun sistemini, Smart TV'leri vb. Bağlamak istiyorsanız (yani, kısmen kablolu, kısmen kablolu) herhangi bir oyun sistemini, Smart TV'leri vb. Bağlamak istiyorsanız, uydu istasyonlarında size bol miktarda Ethernet bağlantı noktası sağlar. 4K cihazlar, kimsenin arabelleğe alması veya acı çekmesi gerekmediğinden emin olmak istersiniz. En büyük dezavantajı? Fiyat. Bu bebek ucuz değil, ancak paranızın karşılığını fazlasıyla alıyorsunuz ve incelemeler parlıyor.

BB1f9YLk.img?h=701&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yeni bir yönlendirici için pazardaysanız, bu ürünlerden bazılarına bakabilir ve şunu unutabilirsiniz: Mükemmel bir yönlendiricinin yapabildiği ucube bir WiFi sistemine 300 ABD doları, bırakın 700 ABD doları bile harcamıyorum. 50 doların altında! Ve bak, bunu düşünmek için deli değilsin. Ancak yönlendiricinize ne kadar güvendiğinizi ve bu daha ucuz yönlendiricilerin ne kadar sinir bozucu olabileceğini de düşünmeye değer. Bazen bir modemle iyi oynamayacaklar veya size herhangi bir neden belirtmeden hizmeti beklenmedik bir şekilde bırakacaklar veya evinizin etrafında büyük ölü noktalar bırakacaklar. Belki arka bahçedeyken, üst katta veya arka odadayken telefonunuz bağlanmayabilir.

Elbette Mesh WiFi, birçok bağımsız yönlendiriciden daha pahalıdır. Ancak paranızın karşılığında çok daha fazlasını alırsınız: seçenekleri kolayca güncellemenize ve değiştirmenize olanak tanıyan kullanımı kolay uygulamalarla geniş kapsam, sonsuz genişletilebilir. Ve neyse ki, fiyat her zaman o kadar da çılgın değil: 150 ABD doları veya daha düşük fiyata birkaç harika bütçeye sahip kablosuz ağ vardır.

TP-Link’in Deco serisi örgü WiFi sistemleri ucuz olduğu bilinmemekle birlikte, geçen yılki model olan S4 150 doların çok altında satışa sunuldu. Bunun için üç paket istasyon, yaklaşık 5.500 fit kare kapsama alanı, ebeveyn denetimleri ve diğer seçeneklerle kullanımı kolay bir uygulama ve hatta Amazon Alexa uyumluluğu elde edeceksiniz. İstasyonlar bazı pahalı modellerden biraz daha büyüktür, ancak bu setin diğerlerinin yarı fiyatından daha az olduğu düşünülürse, tam da aradığınız şey olabilir.

Evet, örgü WiFi sistemleri standart, bağımsız bir yönlendiricinin yerini alıyor. Bazen internet servis sağlayıcınız size yerleşik bir yönlendiriciye sahip bir modem verir ve örgü bir WiFi yönlendirici takabilmek için nasıl devre dışı bırakılacağını sormanız gerekir, ancak bu tüm yönlendiriciler için geçerlidir.

Mesh WiFi, oyun için standart bir kablosuz yönlendiriciden daha iyidir, bu kesin. Genellikle, oyun konsolunuz veya PC'niz bağımsız bir yönlendiricinin hemen yanında değildir ve örgü WiFi, oyun odanızda zayıf sinyal veya düşüşler yaşamamanızı sağlar. Bununla birlikte, çok oyunculu oyun oynama konusunda gerçekten ciddiyseniz, muhtemelen kabloları bağlamak isteyeceksiniz — oyun cihazınızı bir Ethernet kablosuyla doğrudan yönlendiricinize takın. Bunu bir ağ WiFi sistemiyle de yapabilirsiniz.

Bir örgü WiFi ağı hızı artırabilir, ancak cevap bundan biraz daha karmaşıktır. Nest, Eero veya Orbi WiFi 6 gibi üst düzey örgü WiFi sistemlerinden birini seçerseniz, bunlar size en yüksek hızları verecektir. Daha bütçe dostu ağ sistemleri, makul fiyatlı normal bir yönlendiriciye kıyasla size hızlar verecektir. Ancak aradaki fark, normal yönlendiricilerin size en iyi hızlarını yalnızca yanlarında olduğunuzda vermesidir. Daha uzaklaşırsanız hızlarınız azalır, hatta sinyaller düşebilir. Mesh WiFi sistemleri bunu yapmaz; Nerede olursanız olun, ünitenizin yapabileceği en yüksek hızları elde edeceksiniz.

Bak, anlıyoruz: Bir yönlendirici konusunda heyecanlanmak zor. Ancak en iyi örgü WiFi sistemleri, ev ağınızdan mutlak en iyi şekilde yararlanmanın, internet bağlantınızı olabildiğince az düşünmenin ve işe yaramasının bir yoludur. İnternetimizden istediğimiz de bu, değil mi?

Kaynak: Popular Science

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 hafta sonra...
  • Admin

Windows 10: Microsoft Görev çubuğundaki 'haberleri ve ilgi alanlarını' daha fazla kişiye sunuyoruz, diyor

Microsoft, Windows 10 sürüm 20H2 ve yaklaşan 21H1'in yeni önizlemelerini yayınladı ve haberler ve ilgi alanı Görev Çubuğu pencere aracını 20H2 ve 2004 sürümlerine tanıttı. Güncellemeler ayrıca sinir bozucu hatalar için bir dizi düzeltme içerir.

BB1fFSli.img?h=748&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Yazılım devi, Windows Central'a göre Mayıs 2020'den 2004 sürümüne kadar Windows 10'un eski sürümlerine 'haberler ve ilgi alanları' pencere aracını sunuyor.

Microsoft, Ocak ayında Windows 10'un en yeni önizlemeleri için Görev Çubuğu widget'ını denemeye başladı ve o zamandan beri ince ayar yapıyor, ancak şimdi özelliği Windows 10'un eski sürümlerine yayıyor.

Besleme, kişiselleştirilebilen haberleri, hava durumunu ve diğer bilgileri içerir. Kullanıcılar ilgilenmezlerse kapatabilir.

Bu bahar veya 21H2 sürümünün sonbahar sürümü nedeniyle Windows 10 21H1'de yeni bir özellik olarak ortaya çıkması bekleniyordu. Ancak Microsoft, görev çubuğu özelliğini Windows 10'un eski sürümlerine doğru itmeye değeceğinden emin görünüyor.

"Windows görev çubuğundaki haberleri ve ilgi alanlarını Beta ve Sürüm Önizleme halkalarına dağıtıyoruz. Bu, Insider geri bildirimlerine dayalı sürekli iyileştirmelerle Geliştirme Kanalında kullanıma sunulmuştur. Görev çubuğundaki haberler ve ilgi alanları, devam etmeyi kolaylaştırır Ekim 2020'den itibaren Windows 10 20H2 için bir önizlemeyi duyuran bir blog gönderisinde, bir bakışta bilgilerle bugüne kadar geldik ve ne düşündüğünüzü duymayı dört gözle bekliyoruz, "dedi.

En son 20H2 önizleme güncellemesi, Microsoft'un kullanıcılara sunduğu 'C haftası' güncellemesidir, böylece yöneticiler, önümüzdeki ayın ikinci Salı günü Salı Yaması güvenlik güncellemeleriyle birlikte uygulanacak isteğe bağlı güncellemeleri test edebilir. Aynı sunum, 19043.962 (KB5001391) yapı numaralı Windows 10 21H1 şubesinden derlemelerdeki kullanıcılar için de gerçekleşiyor.

Kaynak: ZDNet

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 3 ay sonra...
  • Admin

Bu yüksek performanslı bilgisayar, bin yıllık bir matematik problemini çözmede dünya rekorunu kırdı.

İsviçreli araştırmacılardan oluşan bir ekip, yüksek performanslı bilgisayarlarının Pi sayısına 12,8 trilyon yeni basamak eklediğini ve toplamda rekor kıran 62,8 trilyon rakama ulaştığını iddia ediyor.

AANsSJ4.img?h=718&w=1119&m=6&q=60&o=f&l=

Uygulamalı Bilimler Üniversitesi'nin veri analitiği, görselleştirme ve simülasyon (DAViS) merkezinde bulunan yüksek performanslı bilgisayar, Pi hesaplamasını tam olarak 62.831.853.071.796 basamak hassasiyetle tamamlayarak, Timothy tarafından elde edilen 50 trilyon basamaklı önceki rekoru kırdı. Geçen yıl Mullican.

Mullican'dan önce kupayı, ekibi 2018'de Pi için 31.4 trilyondan fazla rakam bulan Google'dan başkası tutmuyordu.

İsviçreli ekip, sonucu 108 günden biraz fazla bir sürede, yani bir önceki rekora 303 günde ulaşan Mullican'dan üç buçuk kat daha hızlı aldı ve şimdi Guinness Dünya Rekorları'na girmeden önce doğrulamayı bekliyor. Ancak o zaman tüm sayı kamuya açık hale getirilecek, ancak araştırmacılar Pi'nin bilinen son on rakamının şu anda 7817924264 olduğunu söyledi.

Çoğu insan için, Pi sayısı yalnızca bir dairenin çevresinin çapına oranı olarak tanımlandığı ve genellikle ilk birkaç basamağıyla kısaltıldığı matematik derslerinin uzak anılarını geri getirecektir: 3.1415.

Yüzyıllardır -aslında eski Babilliler kadar erken bir tarihte- matematikçiler Pi'nin rakamlarını mümkün olduğu kadar çok doğrulukla hesaplamaya çalışıyorlar. Ancak Pi sayısı irrasyonel bir sayı olarak bilindiğinden, yani hiçbir zaman kesin olarak temsil edilemediğinden, mesele tam olarak pratik kullanımlar bulmak değildir; daha ziyade, hesaplama, yüksek performanslı bilgi işlem için resmi olmayan bir ölçüt ve bilim adamları için birbirleriyle rekabet etme fırsatı haline geldi.

DaviS başkanı Heiko Rölke, "Rekor denemesiyle birkaç hedefe ulaşmak istedik" dedi. "Hesaplamaları hazırlarken ve uygularken, çok fazla bilgi birikimi oluşturmayı ve süreçlerimizi optimize etmeyi başardık. Bu, veri alanında hesaplama açısından yoğun projeler yürüttüğümüz araştırma ortaklarımız için artık özellikle fayda sağlıyor. analiz ve simülasyon."

DaviS'in araştırmacıları, 1988'de geliştirilen ve Pi sayısını hesaplamak için en etkili yöntem olarak kabul edilen Chudnovsky formülü adı verilen köklü bir algoritma kullandılar. Google'ın ekibi ve Mullican da Chudnovsky algoritmasını kullandı.

Algoritma, 2009 yılında Amerikalı geliştirici Alexander Lee tarafından özellikle Pi'yi hesaplamak için tasarlanan bir başka popüler bilgisayar yazılım programı olan y-cruncher sayesinde çalıştırıldı.

İsviçreli ekibe göre ana zorluklardan biri, bu kadar büyük bir hesaplamayı başarmak için gereken bellek miktarıydı. DaviS'in yüksek performanslı bilgisayarı, 1 TB RAM ile birleştirilmiş iki AMD Epyc 7542 işlemci ile kuruldu, bu da hedefledikleri tüm rakamları tutmak için yeterli değil. Bu nedenle, y-cruncher programı, toplam 16 TB depolama alanına sahip ek 38 sabit disk sürücüsüne (HDD) rakamları değiştirmek için kullanıldı ve RAM'in büyük bir bölümünü HDD'lerde kurtardı.

Çalışma sırasında bilgisayar ve diskler 80°C'ye kadar çıkabilir, bu nedenle sistem aşırı ısınmayı önlemek için sürekli hava soğutmalı bir sunucu rafına yerleştirildi. Bu, bilim adamlarının tam hesaplama için gerekli olduğunu tahmin ettiği toplam 1.700 watt gücün yarısından fazlasına katkıda bulundu ve bu da sistemi Green500 listesinde hala 153. sıraya yerleştirecekti.

Pi'nin fazladan 12,8 trilyon rakamının yakın zamanda herhangi bir pratik uygulama için kullanılması pek olası değildir; başarı, daha çok bilimsel yaratıcılığın ve yüksek bilgi işlem performansının bir yansımasıdır.

GÖRMEK: Kuantum hesaplama nedir? Kuantum bilgisayarların tuhaf dünyası hakkında bilmeniz gereken her şey

Örneğin Chudnovsky formülü karmaşıklığıyla bilinir: algoritmayı uygularken, bilim adamları, rakamları hesaplamak için gereken zamanın ve kaynakların, rakamların kendisinden daha hızlı arttığını ve hesaplama olarak donanım kesintilerinden kurtulmanın daha zor hale geldiğini keşfettiler. artışlar.

İsviçreli araştırmacılar için yeni başarı, yüksek performanslı bilgi işlem sistemlerinin yeteneklerinin ve diğer araştırma alanları için potansiyellerinin bir yansımasıdır. Grisons Uygulamalı Bilimler Üniversitesi proje yöneticisi Thomas Keller, "Hesaplama, araştırma ve geliştirmede veri ve bilgi işlem gücü yoğun kullanıma hazır olduğumuzu gösterdi" dedi. "Hesaplama, yetersiz yedekleme kapasiteleri gibi altyapıdaki zayıf noktaların da farkına varmamızı sağladı."

DAVIS, makine öğreniminde yüksek performanslı bilgi işlemin kullanımını desteklemektedir, örneğin, ağırlıklı olarak İsviçre'nin Grisons kantonunda konuşulan ve şu anda tehdit altında olan Romanşça dilinden çeviri yapmak için bilgisayar destekli bir araç oluşturan Translaturia adlı bir projede. kayboluyor.

Bilgi işlem merkezi, aynı zamanda yüksek performanslı bilgi işlem sistemleri gerektiren alerji ve astım araştırmalarında DNA dizi analizi uygulamalarına da bakıyor. Yeni kayıt, gelecekteki pratik uygulamalar için zemin hazırlamaya yardımcı oluyor.

Kaynak: ZDNeT

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • 2 hafta sonra...
  • Admin

Mac dizüstü bilgisayarı M1 destekli iPad Pro ile değiştirmek için 5 adım

Artık bir iPad'in bir dizüstü bilgisayarın yerini alıp alamayacağı tartışması yok. Apple'ın MacBook Airs ve MacBook Pro'ları ile aynı Apple Silicon M1 işlemciyi çalıştıran, hem 11 inç hem de 12.9 inç sürümü olan iki iPad modeliyle artık sorun yok.

BB1fRNf3.img?h=1078&w=1078&m=6&q=60&o=f&

Apple'ın M1 destekli iPad Profesyonelleri meşru makinelerdir. 2 TB'a kadar depolama alanı, 5G bağlantısı, Liquid Retina dokunmatik ekranlar ve sesli konferansa yardımcı olmak için dört hoparlörle eşleştirilmiş stüdyo kalitesinde mikrofonlar ile yeni tabletler teknolojik canavarlardır. Özellikle, bu iPad'ler, 8 CPU çekirdeği, 8 grafik çekirdeği ve 16 çekirdekli bir sinir motoru içeren M1 yongası tarafından desteklenmektedir. Kısacası, güçlü cihazlardır.

MacBook, MacBook Air veya MacBook Pro'yu bir iPad Pro ile değiştirirken, doğru kurulumu seçtiğinizden emin olmak için beş adım aşağıda verilmiştir.

1. Doğru ekran boyutunu seçin

MacBook, MacBook Air veya MacBook Pro'yu M1 destekli bir iPad Pro ile değiştirmek isteyenlerin iki seçeneği var: 11 inç veya 12.9 inç model. Ancak kendinizi yalnızca iPad Pro'nun ekranıyla sınırlamayın. Çeşitli üçüncü taraf aksesuarları sayesinde yeni iPad Profesyonellerine ikinci bir ekran bağlayabilirsiniz.

Bununla birlikte, belki Apple'ın zarif Magic Keyboard ve ikinci nesil Apple Pencil dışında ek çevre birimleri kullanmak isteyip istemediğinizi düşünün. Bir tabletin tüm amacı, taşınabilirlik adına ek bileşenlere olan ihtiyacı en aza indirmektir.

11" modelini seçerseniz, tablet ProMotion, geniş renk ve True Tone ekrana sahip LED arkadan aydınlatmalı 2388 x 1668 piksel çözünürlüğe sahip olacak. piksel çözünürlüğü ve 1000 nit maksimum parlaklık, daha küçük versiyonun 600 nit'inin aksine.

2. Uygun bağlantıyı seçin

Güvenilir Wi-Fi bağlantısı olmayan uzak konumlardan sürekli olarak çalışan bir yol savaşçısı değilseniz, 5G bağlantısının ek masrafına (200 $, yinelenen hücresel ücretlerden bahsetmiyorum bile) ihtiyacınız yoktur. Yalnızca standart Wi-Fi bağlantısıyla satın alınan (yeni modeller Wi-Fi 6 teknolojisini çoğu kullanıcı için genellikle fazlasıyla yeterlidir), iPad Profesyonelleri çoğu kullanıcının ihtiyaçlarını karşılamalıdır.

iPad Pro'yu düzenli olarak masaüstü olarak kullanmaya ihtiyaç duyan bazı profesyonellerin, gerekirse kablolu gigabit Ethernet bağlantısı ekleyen bir adaptör, hub, dock veya ilgili kombinasyon satın alabileceği düşünüldüğünde, yeni iPad Profesyonellerinde bulunan 5G bağlantısı muhtemelen gerekli olmayacaktır. . Ama ya o yol savaşçılarından biriyseniz? M1 destekli cihazların isteğe bağlı 5G entegrasyonu, bir dünya farkı yaratacak. İhtiyaçlarınızı en iyi şekilde karşılayan hücresel donanıma sahip modeli seçtiğinizden emin olun.

3. Doğru depolamayı belirtin

Bulut hizmetlerinin yaygınlığı, kullanıcıların bir ton yerleşik depolamaya ihtiyaç duyma olasılığını azaltır. Apple'ın ürün uzmanları, bu gerçeğin farkında olarak, M1 iPad Pro kullanıcılarına çok çeşitli depolama seçenekleri sunuyor. 128 GB, 256 GB, 512 GB, 1 TB ve 2 TB seçeneklerinden (11 inç WiFi modelleri için 799 ABD Dolarından başlayan ve 1.899 ABD Doları, 12.9 inç WiFi sürümleri için 1.099 ABD Doları ile 2.199 ABD Doları arasında değişen) arasından seçim yapabileceğiniz beş seçenek vardır.

Ben de dahil olmak üzere profesyonel kullanıcılar, giderek kendilerini iCloud ve OneDrive gibi bulut tabanlı programlarla ve depolamayla çalışırken buluyorlar. Sonuç olarak, çoğu kişi bir terabayt depolamaya ihtiyaç duymaktan yalnızca 128 GB'a ihtiyaç duyuyor. Maliyeti en aza indirmek için, artık kullanmadığınız dosya ve uygulamaları ortadan kaldırdıktan sonra, şu anda ne kadar veri depolama alanı kullandığınızı gözden geçirin ve buna göre satın alın.

4. Çalışma şeklinize en uygun çevre birimlerini satın alın

Apple'ın Sihirli Klavyesi, arkadan aydınlatmalı klavye ve entegre izleme dörtgeni (yeni iPad Profesyonelleri ile hafife alınmaması gereken önemli yeni işlevler) sağlamanın yanı sıra, iPad için doğrudan şarj ve ön ve arka koruma sağlar. Ve iPad Pro'yu yola çıkarmak için koruyucu bir kılıfa ihtiyacınız var, bu nedenle klavye/kılıf kombinasyonu hiç akıllıca değil.

Peki ya diğer aksesuarlar? M1 destekli bir iPad Pro'yu bir masaüstü kurulumunun merkezi parçası olarak hizmet edecek şekilde dönüştürmek için çeşitli üçüncü taraf hub'ları mevcuttur.

59,99 $ fiyatla satılan Twelve South StayGo mini USB-C Hub, doğrudan şarj, geleneksel bir USB cihazı bağlamak için bir USB-A bağlantı noktası, ekran eklemek için bir HDMI bağlantı noktası ve standart bir kulaklık/ses çıkışı bağlantı noktası sunar. Hyper'ın 89,99 $'lık 6'sı 1 arada USB-C Hub'ı, doğrudan geçişli bir şarj bağlantı noktası, HDMI bağlantısı, bir MicroSD yuvası, 5Gbps USB-A bağlantı noktası ve standart ses jakı sağlarken, Satechi'nin Alüminyum USB-C Multiport Pro Adaptörü, 64,95 $ karşılığında Apple, USB-C güç dağıtımı, bir HDMI bağlantı noktası ve bir çift kart okuyucu içerir.

5. Yedekleme planınızı dikkatlice düşünün

Bulut tabanlı uygulamaların ve depolamanın üstünlüğüne rağmen, bir iPad Pro'nun arızalanması veya kaybolması durumunda veri kaybına karşı korunmak hala önemlidir. İPad Pro'nun kendini iCloud'a yedekleme yeteneğinden yararlanmanızı öneririm. Alternatif olarak, iPad'in dosyalarını ve bilgilerini harici bir sürücü, Box veya Dropbox dahil olmak üzere başka bir kaynağa düzenli olarak yedeklediğinizden emin olabilirsiniz. Veya, Microsoft 365 hizmetlerini kullanan çok sayıda kuruluştan biriyseniz, dosyalarınızı OneDrive'da depolayabilirsiniz.

Seçtiğiniz seçenek ne olursa olsun, ilerlemeyi izlediğinizden emin olun. Periyodik olarak kontrol edin ve hiçbir senkronizasyon sorununun oluşmadığını onaylayın. Ve fiziksel bir harici sabit sürücüye yedeklemeyi seçtiyseniz, bu tür yedeklemeleri düzenli olarak tamamladığınız bir rutin benimseyin. Aksi takdirde, BT'de yaşayabileceğiniz en kötü olaylardan birini yaşama riskiyle karşı karşıya kalırsınız: Yalnızca bir sorun oluştuğunu ve ihtiyacınız olan verilerin doğru şekilde yedeklenmediğini öğrenmek için gerekli verileri kurtarmak için bir yedeğe başvurmak.

Gücün tadını çıkarın

Açıkçası, Apple'ın yeni M1 destekli iPad Profesyonelleri, birçok yaygın iş dizüstü bilgisayarının performans kapasitelerini aşıyor. Ancak MacBook'lar tipik olarak yaygın dizüstü bilgisayarların çok ötesinde performans gösterir, bu nedenle Mac dizüstü bilgisayarını yeni Apple Silikonla çalışan tabletlerle değiştirirken ayrıntıları dikkatlice değerlendirdiğinizden emin olun. iPad'in M1 yükseltmesi sayesinde artık seçeneğiniz var.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 2 hafta sonra...
  • Admin

YouTube aşılar hakkında yanlış bilgi içeren videoları yasaklayacak

YouTube, yanlış bilgilendirme ve komplo teorileriyle mücadele etmek amacıyla aşı videolarıyla ilgili politikalarını sıkılaştırıyor.

AAOXSKg.img?h=1119&w=1119&m=6&q=60&o=f&l

Video paylaşım platformu, şu anda uygulanmakta olan Dünya Sağlık Örgütü veya yerel sağlık yetkilileri tarafından onaylanan herhangi bir aşı hakkında yanlış bilgi verilmesini yasakladığını duyurdu. YouTube, Çarşamba günkü bir blog yazısına göre, onaylanmış aşıların "kronik sağlık etkilerine neden olduğunu, aşıların hastalığın bulaşmasını veya daralmasını azaltmadığını veya aşıların içerdiği maddeler hakkında yanlış bilgi içerdiğini" iddia eden herhangi bir içeriği "yanlış bilgi" olarak tanımlıyor.

Bu, Google'a ait platformun, bilim adamlarının onlarca yıldır itibarsızlaştırdığı ancak internette dayandığı bir teori olan kanser, kısırlık veya otizm gibi sağlık sorunlarına neden olduğunu yanlış bir şekilde iddia eden videoları sileceği anlamına geliyor. Çarşamba günü, Robert F. Kennedy Jr. tarafından yönetilenler de dahil olmak üzere popüler aşı karşıtı hesaplar YouTube'dan atıldı.

Geçen yılın sonlarından itibaren platform, COVID-19 ve virüse karşı geliştirilen aşılar hakkındaki yanlış iddiaları çökertmeye başladı bile. Son duyurusu, dünyanın dört bir yanındaki ülkeler tereddütlü bir grup kişiye ücretsiz COVID-19 aşıları sunmaya çalışırken geldi.

"Koronavirüs aşılarıyla ilgili yanlış iddiaların genel olarak aşılarla ilgili yanlış bilgilere yayıldığını sürekli olarak gördük ve şimdi COVID-19 ile başladığımız çalışmayı diğer aşılara genişletmenin her zamankinden daha önemli olduğu bir noktadayız." YouTube hazırlanan bir açıklamada söyledi.

AAOXXxZ.img?h=504&w=896&m=6&q=60&o=f&l=f

Kamu görevlileri, aşıların ilk kez geçen yıl piyasaya sürülmesinden bu yana, COVID-19 çekimleri hakkında sürekli bir çevrimiçi yanlış bilgi akışına karşı koymak için mücadele ediyor. Bu arada YouTube, araştırmacı muhabir Matt Taibbi'nin belgelediği gibi, kendi politikalarıyla tutarsız olduğu ve aşı karşıtı iddiaları eleştiren videoları yanlışlıkla kaldırdığı için eleştirildi.

YouTube'un yeni kuralı, genel olarak aşılarla ilgili iddiaların yanı sıra kızamık, grip veya COVID-19 için verilenler gibi belirli aşılarla ilgili ifadeler için geçerli olacak.

Henüz test aşamasında olan aşılarla ilgili iddialara sitede izin verilmeye devam edilecek. Aşı yanlış bilgisini teşvik eden bir geçmişe sahip bir hesaptan gelmedikleri sürece, aşıya yönelik kişisel tepki hikayelerine de izin verilecektir.

Kaynak: CBS News

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • 1 ay sonra...
  • Admin

Sony, PS5 ön panellerinin patentini aldı

AAQZIRn.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Sony, PS5 ön panelleri için patent başvurusunda bulundu. Tasarım patenti ilk olarak PS5'in geçen yıl Kasım ayında piyasaya sürülmesinden sadece bir hafta önce dosyalandı ve ardından 16 Kasım'da Amerika Birleşik Devletleri Patent ve Ticari Marka Ofisi'nde (USPTO) yayınlandı. Sony'nin kendi PS5 ön yüzlerini veya kaplamalarını oluşturacağı yönündeki spekülasyonları körükledi.

OP Attack tarafından tespit edilen tasarım patenti, Sony'nin PlayStation'daki UX tasarımından sorumlu eski Başkan Yardımcısı Matt MacLaurin'in daha önce PS5'in siyah bir versiyonunu veya "herkes için özel bir sürümü" ima etmesinin üzerinden bir yıldan uzun bir süre sonra geldi. Sony, DualSense denetleyicisinin ve Pulse 3D Audio kulaklığının siyah versiyonlarını oluştururken, PS5 konsolu şimdilik beyaz kalıyor.

AAQZQ1i.img?h=1080&w=1920&m=6&q=60&o=f&l

Üçüncü şahıslar siyah çerçeveleri doldurmaya çalıştı, ancak Sony yasal işlem tehdidinde bulundu. Önce PlateStation5, ardından CustomizeMyPlates adlı küçük bir şirket, Sony'nin yasal işlem yapmasının ardından geçen yıl siyah PS5 ön panel siparişlerini iptal etmek ve para iadesi yapmak zorunda kaldı. CustomizeMyPlates bu yılın başlarında geri döndü ve hala özel plakalar satıyor.

Bu yasal işlem, DBrand'ın kendi mat siyah kaplamalarını satmasını ve hatta Sony'yi dava açmaya cesaret etmesini engellemedi. Sony sonunda DBrand'ı yasal işlemle tehdit etti ve şirketi ön yüzlerini çekmeye ve günler sonra Sony'nin avukat ekibiyle alay eden yeni bir tasarım ve pazarlama kampanyasıyla değiştirmeye zorladı.

Kaynak: The Verge

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.