Zıplanacak içerik
View in the app

A better way to browse. Learn more.

Tartışma ve Paylaşımların Merkezi - Türkçe Forum - Turkish Forum / Board / Blog

Ana ekranınızda anlık bildirimler, rozetler ve daha fazlasıyla tam ekran uygulama.

To install this app on iOS and iPadOS
  1. Tap the Share icon in Safari
  2. Scroll the menu and tap Add to Home Screen.
  3. Tap Add in the top-right corner.
To install this app on Android
  1. Tap the 3-dot menu (⋮) in the top-right corner of the browser.
  2. Tap Add to Home screen or Install app.
  3. Confirm by tapping Install.

Featured Replies

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Microsoft Word sizi yeni dosyaları buluta kaydetmeye mi zorluyor? İşte bunu nasıl durduracağınız.

• Word, yeni belgeleri varsayılan olarak buluta kaydeder.

• Otomatik Kaydetme özelliği de varsayılan olarak etkindir.

• Dosyalarınızı yerel olarak kaydetmeyi tercih ediyorsanız bu seçenekleri kapatabilirsiniz.

Microsoft, uzun zamandır Office ve OneDrive kullanıcılarını belgelerini varsayılan olarak buluta kaydetmeye zorluyor. Şimdi ise şirket, Microsoft Word'e gelecek bir özellikle daha da agresif bir yaklaşım sergiliyor.

microsoft.jpg

Microsoft, Çarşamba günü yaptığı OneDrive sunumunda, Word ve OneDrive kullananlar için yeni bir bulut öncelikli oluşturma süreci olan Windows Insider'lara şu anda sunuluyor. İlk kez kaydetmeye çalıştığınız tüm belgeler varsayılan olarak çevrimiçi OneDrive alanınıza kaydedilecektir. Ayrıca, Otomatik Kaydetme seçeneği de açık olacaktır; bu da belgelerinizin düzenli aralıklarla otomatik olarak kaydedileceği anlamına gelir, ancak yine buluta.

Elbette Microsoft bunu olumlu bir hamle olarak sunuyor. Ve bazı açılardan da öyle. Otomatik Kaydetme etkinleştirildiğinde, belgelerinizi manuel olarak kaydetmeyi hatırlamanıza gerek kalmaz. Bu, bir belgenin yerel sürümünün kaybolması veya bozulması durumunda kesinlikle faydalıdır. OneDrive kullandığınızda dosyalarınız yalnızca bulutla değil, aynı zamanda OneDrive özellikli diğer bilgisayarlarınızda veya cihazlarınızda da senkronize edilir.

OneDrive'ı yıllardır yalnızca belgelerimi, fotoğraflarımı ve diğer dosyalarımı yedeklemek için değil, aynı zamanda tüm bilgisayarlarımda senkronize etmek için de kullanıyorum. Bu, masaüstümde bir belgeye başlayıp dizüstü bilgisayarımda kaldığım yerden devam edebileceğim anlamına geliyor. Ayrıca hareket halindeyken iPhone veya iPad'imden Office dosyalarıma erişebiliyorum.

Ancak dosyaları doğrudan buluttaki OneDrive'a kaydetmeyi pek sevmiyorum. Dosyalarımı yerel olarak kaydedip arka planda OneDrive ile senkronize etmeyi tercih ediyorum. OneDrive'ın sorunsuz bir şekilde çalışmasını ve beni rahatsız etmemesini istiyorum. Ayrıca OneDrive mükemmel olmaktan çok uzak. Senkronizasyon işlemi bazen aksayabiliyor, bu da yerel olarak çalışmayı tercih etmemin bir diğer nedeni.

Microsoft, yıllar içinde sizi bulutu kullanmaya zorlamak için bazı özellikleri değiştirdi. Örneğin, şirket Windows'ta Belgeler, Resimler, Masaüstü, Fotoğraflar ve Videolar klasörlerinizin otomatik olarak OneDrive depolama alanınıza yedeklendiği bir dosya yedekleme özelliği sunuyor. Ancak bunu yaptığınızda kişisel klasörleriniz farklı bir konuma taşınıyor. OneDrive'daki ayarları kontrol etmediğiniz sürece bu özelliğin etkin olduğunun farkında bile olmayabilirsiniz.

Bazı durumlarda, Microsoft 365'teki Otomatik Kaydetme seçeneği, isteseniz de istemeseniz de varsayılan olarak açıktır. Belgelerimi ve elektronik tablolarımı otomatik olarak kaydetme fikrini kesinlikle seviyorum. Ancak bu seçenek yalnızca bulutta çalışır. Dosyalarınızı yerel olarak kaydetmek için Otomatik Kaydetme özelliğini değiştiremezsiniz.

Buluttan nasıl kaçınılır?

Dosyalarımın varsayılan olarak yerel olarak depolandığından emin olmak için hem OneDrive hem de Microsoft 365'teki ayarları değiştirmek zorunda kaldım. Ve görünen o ki, tüm Word kullanıcıları için yeni bulut öncelikli oluşturma süreci geldiğinde bunu tekrar yapmam gerekecek. Siz de aynı durumdaysanız ve varsayılan olarak buluttan kaçınmak istiyorsanız, yapmanız gerekenler şunlardır.

OneDrive'da Ayarlar'a gidin ve Eşitleme ve yedekleme bölümünde Yedeklemeyi yönet seçeneğini belirleyin. Kişisel klasörlerinizin her birini yedeklemek için düğmeleri kapatın. Aynı ekranın aşağısında, Gelişmiş ayarlar'ı seçin ve tüm dosyaları indirmek için düğmeye tıklayın. Tüm klasörleriniz ve dosyalarınız için yeterli sabit disk alanınız olduğu sürece, bunlara doğrudan erişmek için buluta gitmeniz gerekmeyecek.

Sonra, Word, Excel ve PowerPoint dahil olmak üzere kullandığınız her Microsoft 365 uygulamasında belirli seçenekleri ayarlamanız gerekecek. Her programı açın. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Otomatik Kaydetme seçeneğinin etkin olduğunu görürseniz, kapatmak için düğmeye tıklamanız yeterlidir.

Ardından, Dosya'ya tıklayın, Seçenekler'i seçin ve Seçenekler penceresinde Kaydet bölümüne gidin. "Bulutta depolanan dosyaları varsayılan olarak otomatik kaydet" seçeneğinin işaretini kaldırın. "Varsayılan olarak Bilgisayara Kaydet" seçeneğini işaretleyin. Ardından, varsayılan dosya konumunun sabit diskinizdeki yerel bir klasörü gösterdiğinden emin olun.

Keşke Microsoft, dosyalarınızla varsayılan olarak yerel olarak çalışmayı kolaylaştırsaydı. Ancak şirket tam tersi bir yaklaşım benimsiyor. Neyse ki, ayarlarınızı buluttan mümkün olduğunca uzak duracak şekilde özelleştirebilirsiniz.

Kaynak: ZDNeT

• 1 ay sonra...
  • Cevaplar 101
  • Görüntü 23b
  • Tarih
  • Son Cevap

Bu Başlıkta En Çok Gönderenler

Most Popular Posts

• AMD'nin 16 çekirdekli Ryzen 3950X, şimdiye kadarki en hızlı masaüstü işlemcisidir AMD, son zamanlarda eski rakibi Intel'e karşı bazı galibiyetler elde etti ve hepsi masaüstü meraklısı işlem

• Araştırmacılar en hızlı lazer tabanlı rastgele sayı üretecini buldu Uluslararası bilim adamlarından oluşan bir ekip, bilgisayar tabanlı rastgele sayı oluşturuculardan (RNG) yüz kat daha hızlı, sa

• Kuantum bilişim geleceği nasıl dönüştürebilir? Kuantum bilgisayarlar, bilgileri klasik bilgisayarlardan milyonlarca kez daha hızlı işleyebilir. Kuantum bilişim pazarının 2030 yılına ka

Gönderilen Görseller

Gönderi tarihi:
  • Yazar
  • Admin

Bilim insanları kuantum hesaplamanın ötesindeki ilk sorunu işaret ediyor

Yıllar boyunca kuantum bilgisayarlar, klasik donanımların çözemediği her görevi çözebilecek nihai sorun çözücüler olarak çerçevelendi. Şimdi yeni bir araştırma alanı, ideal kuantum cihazları için bile inatla erişilemeyen sorunlar olduğunu öne sürerek bu düşünceyi yeniden düşünmeye zorluyor. Sınırsız ivmelenmeyle ilgili bir hikaye yerine, alan, bir hesaplama duvarının ilk açık örneğiyle karşı karşıya.

Bu değişim, fizik laboratuvarlarının çok ötesinde önem taşıyor. Kriptografinin, malzeme biliminin ve hatta büyük ölçekli kuantum donanımı inşa etmenin ekonomisinin geleceği hakkındaki düşüncelerimi yeniden şekillendiriyor. Gerçekçi bir kuantum makinesinin üstesinden gelemeyeceği görevler varsa, yarış artık yalnızca kaba kuvvet gücüyle ilgili değil, hesaplamanın gerçek sınırının nerede olduğunu anlamakla ilgili.

Kuantumun teoriden "koşulsuz" üstünlüğe yükselişi

Bu yeni sınırın neden bu kadar çarpıcı olduğunu anlamak için, öncelikle kuantum hesaplamanın düşünce deneyinden pratik avantaja ne kadar hızlı geçtiğini incelemem gerekiyor. Onlarca yıl boyunca bu alan, küçük gösteriler ve kırılgan kübitlerle tanımlanıyordu, ancak bu yılın başlarında araştırmacılar, özenle tasarlanmış bir cihazın, hiçbir klasik algoritmanın belirli bir kıyaslama görevinde performansını makul bir şekilde yakalayamadığı bir rejim olan "koşulsuz" kuantum üstünlüğüne ulaştığını bildirdiler. Bu çalışmada ekip, "[kuantum] üstünlüğünün ötesindeki" bir sonraki adımın, kuantum bilgisayarının sadece prensipte daha hızlı olmakla kalmayıp gerçek dünyada önemli bir şey yaptığı, kullanışlı bir üstünlüğe geçiş olması gerektiğini savundu. Bu iddia, yakın zamanda yayınlanan koşulsuz üstünlük ön baskısında ayrıntılı bir analizle destekleniyor.

Bu dönüm noktası, kuantum cihazlarının nihayet özenle seçilmiş görevlerde klasik makinelerden daha iyi performans göstermeye başladığı daha geniş bir anlatıya dayanıyordu. Örneğin, optimizasyonda yakın zamanda yapılan bir çalışma, özel olarak tasarlanmış bir kuantum algoritmasının, bir dizi zor örnekte önde gelen klasik çözücüleri geride bıraktığını ve bunun da yapmacık bir laboratuvar gösterisinden ziyade pratik bir ortamda gerçek bir hızlanma olduğunu gösterdiğini bildirdi. Yazarlar, eğer sonuç inceleme altında da geçerliliğini korursa, gerçek dünyadaki kuantum üstünlüğünün şimdiye kadarki en açık göstergelerinden biri olabileceğini vurguladılar. Bu noktayı, kuantum algoritmalarının klasik rakiplerini nasıl geride bıraktığını ayrıntılı olarak açıklarken ayrıntılı olarak dile getirdiler.

Kuantum Avantajı: İmkansızdan Anlık Olana

Bu atılımlar, alanı yıllardır tanımlayan kavramsal bir değişimin üzerine kurulu: kuantum donanımının belirli imkânsız görevleri neredeyse anlık hale getirebileceği fikri. Savunucuları genellikle "Kuantum Avantajı: İmkansızdan Anlık Olana" adını verdikleri bir ifadeyi tanımlarlar. Bu ifade, bir kuantum işlemcisinin prensipte astronomik sayıda olasılığı paralel olarak nasıl değerlendirebileceğini ifade eder. Klasik bir örnekte, klasik bir bilgisayarın devasa bir veritabanındaki her bir kişiyi ayrı ayrı kontrol etmesi gerekirken, bir kuantum makinesi, doğru cevaba çok daha verimli bir şekilde ulaşmak için girişimden yararlanabilir. Bu zıtlık, kuantum aramasının ilaç keşfi ve hastalık tedavisinde Kuantum Avantajı gibi alanları nasıl dönüştürebileceğini göstermek için kullanılmıştır.

Bu çerçevede, kuantum bilgisayarlar yalnızca günümüz sunucularının daha hızlı versiyonları değil, aynı zamanda karmaşık alanları keşfetmek için niteliksel olarak farklı motorlardır. Grover'ın araması ve Shor'un çarpanlara ayırması gibi algoritmalar, bu sıçramanın kısaltması haline gelmiş ve klasik makinelerin evrenin yaşından daha uzun sürecek görevleri bir laboratuvar programına sığdırmayı vaat etmiştir. İşte tam da bu anlatının bu kadar ilgi çekici olması, kuantum erişiminin ötesinde bir problemin ortaya çıkmasının böylesine bir sarsıntı gibi hissettirmesinin sebebidir: Bu güçlü paradigmanın bile aşamayacağı sınırları olduğunu düşündürmektedir.

Bilim insanları kuantum erişiminin ötesinde bir problem tespit etti

Bu sarsıntı, alanın geleceği hakkındaki tartışmalarda hızla bir referans noktası haline gelen yeni bir teorik sonuçtan kaynaklanmaktadır. Bilim insanları, mükemmel kübitlere ve gürültüsüzlüğe sahip ideal bir kuantum bilgisayarla ele alındığında bile, herhangi bir verimli çözüme direnen bir tür matematiksel problem tespit ettiler. Bu bilim insanları, analizlerinde kuantum hesaplamada nasıl bir duvara çarptıklarını anlatıyorlar ve bu problemi çözmek için gereken zamanın girdi boyutuyla birlikte o kadar hızlı arttığını gösteriyorlar ki, gerçekçi hiçbir cihaz buna ayak uyduramıyor; bilim insanları kuantum hesaplamanın erişiminin ötesinde bilinen ilk problemi bulduklarında bu sonuç ayrıntılı olarak ortaya konuyor.

Çalışma, zaman ve bellek gibi kaynakların problemin boyutuna göre nasıl ölçeklendiğini inceleyen bilgisayar bilimi dalı olan karmaşıklığın dikkatli bir şekilde sınıflandırılmasına dayanmaktadır. Bu sonucun arkasındaki araştırmacılar, analiz ettikleri görevin, sistemin boyutundaki herhangi bir polinomdan daha hızlı büyüyen bir sınıfta yer aldığını ve bu nedenle üstel kuantum hızlandırmalarının bile onu kurtaramayacağını savunuyorlar. Araştırmacılar, kuantum algoritmalarının ulaşamayacağı kanıtlanabilir bir problemin bu ilk açık örneğini adlandırıp karakterize ederek, hesaplamanın neler başarabileceğinin haritasında etkili bir şekilde yeni bir sınır çizgisi çizdiler.

ABD ekibinin "süper polinom" bariyerinin iç yüzü

Ayrıntılara inen bir ABD ekibi, birçok kuantum parçacığı etkileşime girdiğinde ortaya çıkan ince örüntüler olan karmaşık kuantum fazlarıyla bağlantılı bir problem ailesine odaklandı. Analizleri, belirli durumlarda, bir kuantum bilgisayarının cevabı bulması için gereken sürenin "süper polinom" oranında arttığını gösteriyor; bu, maliyetin sistem boyutunun makul herhangi bir gücünden daha hızlı arttığını söylemenin teknik bir yolu. Pratik açıdan bu, mühendisler ne kadar kübit eklerse eklesin, algoritmanın çalışma süresinin o kadar hızlı arttığı ve problemin çözümsüz kaldığı anlamına gelir. Ekip, ABD'li bir ekibin kuantum bilgisayarlarının bile çözemediği problemleri nasıl bulduğunu anlatırken bu noktayı vurguluyor.

Bu sonucu özellikle çarpıcı kılan şey, doğası gereği kuantum olan problemlerle ilgili olmasıdır. Ekip, Sudoku veya seyyar satıcılar gibi klasik bulmacalardan değil, kuantum bilgisayarlarının en çok parlaması beklenen alan olan kuantum malzemelerinin davranışını tahmin etmekten bahsediyor. Bazı karmaşık kuantum faz problemlerinin, idealize edilmiş modellerde bile inatla kuantum erişiminin ötesinde kaldığını göstererek, ABD'li araştırmacılar, kuantum donanımının verimli bir şekilde simüle edebildiği şey ile kuantum çok-cisim fiziğinin zenginliği arasında temel bir uyumsuzluğu vurguladılar.

Ölçeklendirmek işleri daha da kötüleştirdiğinde

Aynı ABD analizi, sistemler büyüdükçe bu engelin nasıl ortaya çıktığına dair daha ayrıntılı bir tablo da ortaya koyuyor. Araştırmacılar, korelasyonların sistem genelinde nasıl yayıldığını gösteren, Yunan harfi ξ ile gösterilen bir parametre sunuyor. ξ sistem boyutunun logaritmasından daha hızlı büyüdüğünde, ilgili problemi çözmek için gereken sürenin süper polinom haline geldiğini ve bu durumun herhangi bir kuantum bilgisayarının sistem büyüdükçe ona ayak uydurmasını imkansız hale getirdiğini gösteriyorlar. Bu davranışı, ξ sistem boyutunun logaritmasından daha hızlı büyüdüğünde çalışma süresinin uzadığını açıklarken açıkça tanımlıyorlar.

Bu ölçekleme anlayışı önemlidir çünkü bariyerin yalnızca soyut bir en kötü durum senaryosu değil, kuantum korelasyonlarının nasıl davrandığına dair somut bir eşik olduğunu gösteriyor. ξ mütevazı kaldığı sürece, kuantum algoritmaları yine de önemli hızlanmalar sağlayabilir, ancak bu logaritmik çizgiyi aştığında, hesaplama maliyeti kontrolden çıkar. Benim için hikayenin en ayıklatıcı kısmı bu: Maddenin en dolanık, egzotik fazlarından bazılarının, yeni teknolojilere veya egzotik parçacıklara ev sahipliği yapabilecek fazların, donanım ne kadar gelişmiş olursa olsun, uygulanabilir herhangi bir kuantum simülasyonunun erişiminin ötesine geçenler olduğunu öne sürüyor.

Bu sınır, kuantum donanım beklentilerini nasıl yeniden şekillendiriyor?

Bu yeni engelle karşı karşıya kaldığımda, kuantum bilgisayarlarını evrensel sorun çözücüler olarak düşünmeye devam etmenin imkânsız olduğunu görüyorum. Bunun yerine, belirli karmaşıklık aralıklarında şaşırtıcı derecede güçlü, ancak bunların dışında temelde sınırlı, son derece uzmanlaşmış araçlar gibi görünüyorlar. Kuantumun erişiminin ötesinde olduğu kanıtlanabilir bir sorunun keşfi, donanım tasarımcılarını, hangi uygulamaların büyük ölçekli kuantum sistemleri kurmanın ve sürdürmenin muazzam maliyetini haklı çıkardığı ve kaç kübit eklenirse eklensin hangi hedeflerin asla işe yaramayacağı gibi daha zor sorular sormaya zorluyor.

Bu yeniden ayarlama, koşulsuz üstünlük veya pratik optimizasyon hızları gibi kilometre taşlarının önemini azaltmaz, ancak bağlamlarını değiştirir. Bir kuantum algoritması, daha önce bahsedilen optimizasyon çalışmasında olduğu gibi, gerçek dünyadaki bir görevde klasik çözücüleri geride bıraktığında, bu tür kazanımların sınırlı bir izlenebilirlik alanı içinde gerçekleştiği artık daha açık. Süper polinom bariyerleri ve kontrolden çıkan ξ değerleri hakkındaki yeni teori, bu bölgenin ötesinde, yalnızca bugün zor değil, aynı zamanda kuantum ivmesine yapısal olarak dirençli bir sorunlar manzarasının yattığını ve bunun da yatırımcıların, hükümetlerin ve laboratuvarların sınırlı kaynaklarını nereye odaklayacaklarına rehberlik etmesi gerektiğini öne sürüyor.

Kuantumun ötesinde bir duvar neden iyi bir haber olabilir?

Paradoksal olarak, kuantum hesaplamanın ötesindeki bu ilk açık duvarın bu alan için sağlıklı olabileceğini düşünüyorum. Yıllardır "İmkansızdan Anında Gerçekleşene" çözümleri etrafındaki abartı, kuantum cihazlarının neler yapabileceğini abartma riskini taşıyor ve finanstan ilaçlara kadar her alanda bir gecede devrim yaratacak gerçekçi olmayan beklentilere yol açıyor. Bilim insanları ve araştırmacılar, ulaşılamayan somut bir sorun sınıfını belirleyerek, gerçek fırsatı hayalperest düşünceden ayırmaya yardımcı olabilecek bir doz gerçekçilik katıyorlar ve bu netlik, kuantum teknolojisi etrafında sürdürülebilir işletmeler veya uzun vadeli araştırma programları kurmaya çalışan herkes için paha biçilmez.

Daha incelikli bir fayda da var: katı sınırlar genellikle yaratıcılığı keskinleştirir.

Bazı karmaşık kuantum fazı problemlerinin verimli kuantum algoritmaları için uygun olmadığını bilmek, teorisyenleri yaklaşık yöntemler, hibrit klasik-kuantum şemaları veya süper-polinom patlamasının en kötüsünü atlatabilecek tamamen yeni hesaplama modelleri aramaya itebilir. Bu anlamda, bir kapıyı kapatan aynı sonuç, topluluğu "faydalı üstünlük"ün gerçekte ne anlama geldiği ve kuantum donanımının matematiksel olarak sağlayamayacağı mucizeler vaat etmeden en fazla değeri nerede sağlayabileceği konusunda daha dikkatli düşünmeye zorlayarak birçok kapıyı açabilir.

Kuantum sınırından sonra ne geliyor?

İleriye baktığımda, sınırlar hakkındaki bu yeni anlayışın, her yeni kuantum başlığını nasıl yorumlayacağımı yeniden şekillendireceğini bekliyorum. Bir kıyaslama yapan başka bir cihaz veya karmaşık bir optimizasyondan zaman kazandıran yeni bir algoritma hakkında okuduğumda, soru artık kuantum bilgisayarlarının mutlak anlamda "daha iyi" olup olmadığı değil, bu başarının, üstesinden gelinebilir ve gelinemez görevler arasındaki ortaya çıkan sınıra göre nerede durduğu olacak. Kuantum erişiminin ötesinde bir sorunun tanımlanması, bu sınırı belirsiz bir sezgiden somut bir araştırma hedefine, daha akıllı algoritmalar ve daha iyi hata düzeltme yoluyla haritalanabilen, iyileştirilebilen ve hatta belki de kenarlarda kaydırılabilen bir şeye dönüştürür.

Aynı zamanda, kuantum bilişiminin daha geniş anlatısının cazibesini kaybetmesi pek olası değil. Bir makinenin, klasik donanımların erişemeyeceği hızlarda belirli problemleri çözmek için süperpozisyon ve dolanıklıktan yararlanabileceği fikri, modern teknolojideki en ilgi çekici hikâyelerden biri olmaya devam ediyor. Değişen şey ise, bu hikâyenin artık daha incelikli bir yapıya sahip olması: Kuantum bilgisayarlar, hesaplamada son söz değil, klasik algoritmaları, karmaşıklık teorisini ve ideal bir kuantum cihazının bile çözemeyeceği ilk problemin etkilerini tam olarak kavradığımızda ortaya çıkan yeni paradigmaları içeren daha uzun bir hikâyenin güçlü bir bölümü.

Kaynak: MO

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.

Tarayıcı push bildirimlerini yapılandırın

Chrome (Android)
  1. Tap the lock icon next to the address bar.
  2. Tap Permissions → Notifications.
  3. Adjust your preference.
Chrome (Desktop)
  1. Click the padlock icon in the address bar.
  2. Select Site settings.
  3. Find Notifications and adjust your preference.