Gönderi tarihi: Pazartesi 11:071 gün Yazar Admin Microsoft Word sizi yeni dosyaları buluta kaydetmeye mi zorluyor? İşte bunu nasıl durduracağınız.Word, yeni belgeleri varsayılan olarak buluta kaydeder.Otomatik Kaydetme özelliği de varsayılan olarak etkindir.Dosyalarınızı yerel olarak kaydetmeyi tercih ediyorsanız bu seçenekleri kapatabilirsiniz.Microsoft, uzun zamandır Office ve OneDrive kullanıcılarını belgelerini varsayılan olarak buluta kaydetmeye zorluyor. Şimdi ise şirket, Microsoft Word'e gelecek bir özellikle daha da agresif bir yaklaşım sergiliyor.Microsoft, Çarşamba günü yaptığı OneDrive sunumunda, Word ve OneDrive kullananlar için yeni bir bulut öncelikli oluşturma süreci olan Windows Insider'lara şu anda sunuluyor. İlk kez kaydetmeye çalıştığınız tüm belgeler varsayılan olarak çevrimiçi OneDrive alanınıza kaydedilecektir. Ayrıca, Otomatik Kaydetme seçeneği de açık olacaktır; bu da belgelerinizin düzenli aralıklarla otomatik olarak kaydedileceği anlamına gelir, ancak yine buluta.Elbette Microsoft bunu olumlu bir hamle olarak sunuyor. Ve bazı açılardan da öyle. Otomatik Kaydetme etkinleştirildiğinde, belgelerinizi manuel olarak kaydetmeyi hatırlamanıza gerek kalmaz. Bu, bir belgenin yerel sürümünün kaybolması veya bozulması durumunda kesinlikle faydalıdır. OneDrive kullandığınızda dosyalarınız yalnızca bulutla değil, aynı zamanda OneDrive özellikli diğer bilgisayarlarınızda veya cihazlarınızda da senkronize edilir.OneDrive'ı yıllardır yalnızca belgelerimi, fotoğraflarımı ve diğer dosyalarımı yedeklemek için değil, aynı zamanda tüm bilgisayarlarımda senkronize etmek için de kullanıyorum. Bu, masaüstümde bir belgeye başlayıp dizüstü bilgisayarımda kaldığım yerden devam edebileceğim anlamına geliyor. Ayrıca hareket halindeyken iPhone veya iPad'imden Office dosyalarıma erişebiliyorum.Ancak dosyaları doğrudan buluttaki OneDrive'a kaydetmeyi pek sevmiyorum. Dosyalarımı yerel olarak kaydedip arka planda OneDrive ile senkronize etmeyi tercih ediyorum. OneDrive'ın sorunsuz bir şekilde çalışmasını ve beni rahatsız etmemesini istiyorum. Ayrıca OneDrive mükemmel olmaktan çok uzak. Senkronizasyon işlemi bazen aksayabiliyor, bu da yerel olarak çalışmayı tercih etmemin bir diğer nedeni.Microsoft, yıllar içinde sizi bulutu kullanmaya zorlamak için bazı özellikleri değiştirdi. Örneğin, şirket Windows'ta Belgeler, Resimler, Masaüstü, Fotoğraflar ve Videolar klasörlerinizin otomatik olarak OneDrive depolama alanınıza yedeklendiği bir dosya yedekleme özelliği sunuyor. Ancak bunu yaptığınızda kişisel klasörleriniz farklı bir konuma taşınıyor. OneDrive'daki ayarları kontrol etmediğiniz sürece bu özelliğin etkin olduğunun farkında bile olmayabilirsiniz.Bazı durumlarda, Microsoft 365'teki Otomatik Kaydetme seçeneği, isteseniz de istemeseniz de varsayılan olarak açıktır. Belgelerimi ve elektronik tablolarımı otomatik olarak kaydetme fikrini kesinlikle seviyorum. Ancak bu seçenek yalnızca bulutta çalışır. Dosyalarınızı yerel olarak kaydetmek için Otomatik Kaydetme özelliğini değiştiremezsiniz.Buluttan nasıl kaçınılır?Dosyalarımın varsayılan olarak yerel olarak depolandığından emin olmak için hem OneDrive hem de Microsoft 365'teki ayarları değiştirmek zorunda kaldım. Ve görünen o ki, tüm Word kullanıcıları için yeni bulut öncelikli oluşturma süreci geldiğinde bunu tekrar yapmam gerekecek. Siz de aynı durumdaysanız ve varsayılan olarak buluttan kaçınmak istiyorsanız, yapmanız gerekenler şunlardır.OneDrive'da Ayarlar'a gidin ve Eşitleme ve yedekleme bölümünde Yedeklemeyi yönet seçeneğini belirleyin. Kişisel klasörlerinizin her birini yedeklemek için düğmeleri kapatın. Aynı ekranın aşağısında, Gelişmiş ayarlar'ı seçin ve tüm dosyaları indirmek için düğmeye tıklayın. Tüm klasörleriniz ve dosyalarınız için yeterli sabit disk alanınız olduğu sürece, bunlara doğrudan erişmek için buluta gitmeniz gerekmeyecek.Sonra, Word, Excel ve PowerPoint dahil olmak üzere kullandığınız her Microsoft 365 uygulamasında belirli seçenekleri ayarlamanız gerekecek. Her programı açın. Hızlı Erişim Araç Çubuğu'nda Otomatik Kaydetme seçeneğinin etkin olduğunu görürseniz, kapatmak için düğmeye tıklamanız yeterlidir.Ardından, Dosya'ya tıklayın, Seçenekler'i seçin ve Seçenekler penceresinde Kaydet bölümüne gidin. "Bulutta depolanan dosyaları varsayılan olarak otomatik kaydet" seçeneğinin işaretini kaldırın. "Varsayılan olarak Bilgisayara Kaydet" seçeneğini işaretleyin. Ardından, varsayılan dosya konumunun sabit diskinizdeki yerel bir klasörü gösterdiğinden emin olun.Keşke Microsoft, dosyalarınızla varsayılan olarak yerel olarak çalışmayı kolaylaştırsaydı. Ancak şirket tam tersi bir yaklaşım benimsiyor. Neyse ki, ayarlarınızı buluttan mümkün olduğunca uzak duracak şekilde özelleştirebilirsiniz.Kaynak: ZDNeT
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.