Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-4aa972fd1822b6929c191fff806d304e.jpeg

Suluboyaya egemen bir ressam kapak_224959.jpg

Suluboya resimleri ile tanınan Hasan Kırdı’nın son sergisi, Ankara’da, Sevgi Sanat Galerisi’nde açıldı.


Yapıtlarını kırsalın doğallığından etkilenerek gerçekleştirdiğini aktaran Hasan Kırdı, 19 Mart’a değin açık kalacak sergisi ilew ilgili sorularımızı yanıtladı:

Resimleriniz daha çok doğaya yönelik. İnsanlarınız da o doğanın içinde. Pastoral çalışmayı özellikle yeğliyorsunuz... Bir kaçış mı bu?

Hayatım kırsal bir ortamda geçti. Bu ortamdaki yaşantıların yalınlığı, doğallığı ve saflığı her zaman beni etkilemiştir. Yolculuklarımız sırasında yanı başından geçip gittiğimiz ya da uzaktan sadece bir görüntü olarak algıladığımız hayatları insanların görmesini ve etkilenmesini ve o hayatları düşünmeleri amacıyla bu konuları işliyorum. İnsanların kırsaldan şehirlere kaçışını ve tekrar o yerlere özlemlerini ironik bir şekilde onlara anlatmaya çalışıyorum aslında.

‘EN ZOR TEKNİK’

Siz suluboya resimlerle tanınıyorsunuz. Suluboyada ayrı bir ışık mı buluyorsunuz?

Suluboya, en zor resim tekniğidir. Beni en çok çeken yanlarının başında bu gelir. Suluboya zariftir, naiftir. Ne yazık ki ülkemizde, hatta diğer ülkelerde de yeni yeni değerini buluyor. Her türlü teknikte resim yapabilirim, ama elim suluboyadan başkasına gitmiyor.

Resimleriniz, izleyeni içine çekiyor. Orada olmak istiyorsunuz sanki. Bu duyguyu yaratmanın özel bir nedeni var mı?

Evet, hemen hemen herkesin ortak fikri bu. Resimlerim insanları içine çekiyor. Resimlerimi herkesin duygu dünyasını etkilemesi üzerine yapıyorum. Benim gördüklerimi anlama çabası içine girmelerini amaçlıyorum. Sanırım bunda da başarılı oluyorum.

Işık Kansu

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.