Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 20 Aralık , 2024 Araştırma bulgularına göre: Bir Kuantum Bilgisayarı Bitcoin'i İkiye Bölebilir Google bu ayın başlarında Willow adlı yepyeni bir kuantum çipi duyurdu. 105 kübitlik çip — teknoloji devinin önceki Sycamore çipinin kübit sayısının iki katı — şirketin söylediğine göre modern bir süper bilgisayarın "akıl almaz" 10 septilyon yılını alacak bir hesaplamayı beş dakikadan kısa sürede tamamladı. Haber, Bitcoin gibi dijital para birimlerini çalıştıran dağıtılmış defterler olan blok zincirlerinin güvenliğiyle ilgili tartışmayı yeniden alevlendirdi. Gelecekteki bir kuantum bilgisayarı kripto para biriminin şifrelemesini kırabilir ve hırsızların akıl almaz meblağlarla kaçmasına izin verebilir mi? Fortune'un bildirdiğine göre, Kent Üniversitesi'ndeki araştırmacılar henüz hakem denetiminden geçmemiş bir çalışmada riskin çok gerçek olduğunu buldular. Aslında, blok zincirinin kendisini şifrelemeyi kıran bir kuantum bilgisayarından korumak için güncellemek için gereken kesinti süresi 76 güne kadar uzayabilir — ve ortaya çıkan kayıplar muhtemelen şaşırtıcı olacaktır. "Teknolojinizi çökertmek... birkaç dakika veya birkaç saat açık kalsa bile çok, çok maliyetli olabilir," diyor yazarlardan biri ve Kent Üniversitesi'nde kıdemli öğretim görevlisi olan Carlos Perez-Delgado Fortune'a. "Şu anda büyük bir kuantum bilgisayarım olsaydı, esasen tüm Bitcoin'i ele geçirebilirdim," diye ekledi. "Yarına kadar herkesin e-postasını okuyabilir ve herkesin bilgisayar hesaplarına girebilirdim ve bu sadece gerçek." Ancak bu tehdidin tam olarak ne kadar yakın olduğu oldukça tartışmalı. Geçtiğimiz haftaki bir güncellemede, AllianceBernstein analistleri Bitcoin katılımcılarının "kuantum geleceğine hazırlanmaya başlamaları" gerektiğini savundu. Ancak, analistler "Bitcoin'e yönelik herhangi bir pratik tehdit onlarca yıl uzakta görünüyor," diye yazdı. Araştırmacılar benzer şekilde, Bitcoin şifrelemesini tek bir günde kırmak için milyonlarca kübite sahip kuantum bilgisayarlarının gerekeceğini savundu. Analistler ayrıca, günümüzde Bitcoin madencilerini koruyan güvenlik önlemi olarak hizmet veren SHA-256 şifrelemesinin, henüz hayal bile edilemeyen kuantum donanımıyla da olsa, sonunda kırılabileceğini buldular. Daha geniş bir ölçekte, kripto paraları kırmanın yanı sıra, Google'ın son kuantum çipi de şu anda gerçekten yararlı bir şey yapmaktan çok uzak. "Söz konusu hesaplama, rastgele bir dağılım üretmektir," Alman fizikçi ve bilim iletişimcisi Sabine Hossenfelder, Google'ın son duyurusuna yanıt olarak tweet attı. "Bu hesaplamanın sonucunun pratik bir kullanımı yok." Kısacası, birçok kişi kuantum bilgisayarlarının Bitcoin'in arkasındaki kriptografiye büyüyen bir tehdit oluşturabileceği konusunda hemfikir olsa da, kripto para topluluğunun blok zincirini korumak için değişiklikler uygulamak için hala bolca zamanı olabilir. Söylemesi yapmaktan daha kolay. Fortune'un belirttiği gibi, Bitcoin'in merkezi olmayan yapısı, bir şifreleme güncellemesini zorlamayı çok büyük bir görev haline getirebilir. Ancak bu, kripto paranın bunu yapmaması gerektiği anlamına gelmez. Ekim ayındaki bir blog yazısında, tanınmış kripto para birimi Ethereum'un kurucu ortağı Vitalik Buterin, kuantum hesaplama teknolojisinin ilerlemesinin "tüm Ethereum yol haritasında sonuçları" olabileceğini savundu. "Kimsenin tartışamayacağı tartışılmaz gerçek şu ki, oraya vardığımızda," dedi Perez-Delgado Fortune'a, "mevcut menkul kıymetlerimiz, Bitcoin'den e-postaya kadar her şeyi içeren siber güvenlik sistemlerimiz büyük tehlike altında olacak." Kaynak: Futurism Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2024 Yazar Admin Gönderi tarihi: 22 Aralık , 2024 Yeni tip manyetizma 1000 kat daha hızlı elektronikler vaat ediyor Nanometre ölçeğinde manyetik düzenin tespiti ve manipülasyonu, yoğun madde fiziğinin ve teknolojik yeniliğin ön saflarında yer alır. Onlarca yıldır, zaman-tersine çevirme-simetri-kırıcı özelliğiyle ferromanyetizma, manyetizma alanındaki ilerlemelerin merkezinde yer almıştır. Ancak, içsel net manyetizasyonu, süperiletkenler ve topolojik yalıtkanlar gibi diğer fazlarla ölçeklenebilirlik ve uyumluluk açısından zorluklar sunmaktadır. Çığır açan bir çalışmada, araştırmacılar, sınırlayıcı net manyetizasyon olmadan ferromanyetizmanın simetri-kırıcı özelliğini sunan devrim niteliğinde bir çözüm olarak altermanyetizmayı tanıttılar. Yeni Bir Manyetik Düzenin Görüntülenmesi Bilim insanları, manyetik araştırmalarda önemli bir anı işaret ederek, nanometre ölçeğinde çözünürlükte altermanyetik durumları başarıyla görüntülediler. Bükülmüş bir kristal yapı içindeki manyetik momentlerin antiparalel hizalanmasıyla karakterize edilen altermanyetik düzen, şimdiye kadar doğrudan gözlemden kaçmıştır. X-ışını manyetik dairesel dikroizm ve manyetik doğrusal dikroizm gibi gelişmiş teknikleri fotoemisyon elektron mikroskobu ile birlikte kullanarak araştırmacılar yerel altermagnetik düzenleme vektörlerini haritaladılar. Bu görüntüleme yöntemleri, 100 nanometre ölçekli girdaplardan 10 mikrometre ölçekli tek alanlı durumlara kadar değişen spin yapılandırmalarının görselleştirilmesini sağladı. İsveç'teki MAX IV senkrotron tesisinde yürütülen çalışma, bu görüntüleme yaklaşımının hassasiyetini vurguluyor. X-ışınları altermagnetik malzemelere yansıtıldığında yüzey elektron davranışını ortaya çıkararak nanoölçekli çözünürlükte görüntüler üretti. Projede yer alan bir doktora öğrencisi olan Alfred Dal Din'e göre, bu umut verici yeni manyetik malzeme sınıfının özelliklerine tanık olmak hem zorlayıcı hem de ödüllendiriciydi. Manyetizmanın Birleşen Özellikleri Altermagnetler, tarihsel olarak birbirini dışlayan olarak görülen ferromanyetizma ve antiferromanyetizma arasındaki uzun süredir devam eden uçurumu kapatır. Kaynak: The Bright Side of News Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 20 Nisan Yazar Admin Gönderi tarihi: 20 Nisan Biliyor musunuz? Çin dünya da teknolojisi en gelişmiş ülke Alıntı
Admin ™ Admin Gönderi tarihi: 23 Nisan Yazar Admin Gönderi tarihi: 23 Nisan Insta360'ın yeni X5'i: En dayanıklı 360 derece kamera ve GoPro'nun tabutuna çakılan son çivi mi? Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.