Zıplanacak içerik

AKP'den Cemil Çiçek'in 'AİHM'e uyulmalı' yorumuyla ilgili açıklama: Türkiye hukuk devletidir

Featured Replies

Gönderi tarihi:

rssImage-9078c17aadf1b46ae25b97aba1f40672.jpeg

AKP'den Cemil Çiçek'in 'AİHM'e uyulmalı' yorumuyla ilgili açıklama: Türkiye hukuk devletidir kapak_175217.jpg

AKP Grup Başkanvekili Bülent Turan, Cumhurbaşkanlığı İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek'in HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili AİHM kararına uyulması gerektiği yönündeki değerlendirmesine "AİHM açıklamasında ‘Demirtaş terörist, beraat etsin’ demiyor. Usule ait eleştiri var. Türkiye yargısı kendi kararını verecek” diyerek yanıt verdi.

AKP Grup Başkanvekili Bülentr Turan TBMM’de basın toplantısı düzenledi, gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’la ilgili AİHM kararına ilişkin Yüksek İstişare Kurulu Üyesi Cemil Çiçek‘in "karara uyulması gerektiği" yönündeki açıklamaları sorulan Turan, Çiçek'in sözlerine doğrudan cevaplamaktan kaçındı.

Turan, “Selahattin Demirtaş saz çalmasını, silahların gölgesinde adım atmasını benzer atraksiyonlarla siyasetçiymiş gibi algılanmasını asla bu millet yutmayacak. 6-8 Ekim olaylarında bu milletin yüzlerce evladının canına mal olan çağrıyı yaptığını biliyorum. PKK’nın terörist başı anıtını dikeceğiz diye şov yaptığını, konuşma yaptığını biliyorum. Demirtaş’ın bu ülkeye nasıl bir kan maliyeti ödettiğini, demokrasimizin geriye gitmesine sebep olduğunu, o yüzden mahkeme kararlarını mahkemede tartışalım. Türkiye hukuk devletidir. AİHM açıklamasında ‘Demirtaş terörist, beraat etsin’ demiyor. Usule ait eleştiri var. Türkiye yargısı kendi kararını verecek” şeklinde konuştu.

Siyasi Partiler Kanunu’na ilişkin soruya da Turan, “Siyasi Partiler gibi konular için komisyonumuz var, çalışma yapıyor. Son durumda diğer partilere götürürüz. Sürekli ‘hayır’ deneceğine, siz verin teklifi. Uyum yasaları çalışma nihayete erdi, yakın zamanda paylaşırız” diye konuştu.

Hayvan Hakları’na yönelik olarak ise Turan, “Hayvan Hakları epeydir gündemde. Tüm canlılar değer. Son aşamaya getirdik, kanun haline getireceğiz” ifadelerini kullandı.


cumhuriyet.com.tr

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için şimdi oturum açın.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.