Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Yargıtay cezayı az buldu, yerel mahkeme ilk kararında direndi

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-38e2f7637bb9ebb657dad02a29306d5e.jpeg

Yargıtay cezayı az buldu, yerel mahkeme ilk kararında direndi kapak_170202.jpg

Eskişehir’de tartıştığı Durmuş Akın’ı (22) göğsünden bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla verilen 14 yıl 2 aylık hapis cezası, Yargıtay tarafından 'az' bulunarak bozulan Ali Değirmendere (33) yeniden yapılan yargılamada, aynı cezaya çarptırıldı.

2007 yılının Temmuz ayında Barlar Sokağı’nda yaşanan olayda Durmuş Akın, otomobiliyle yol kenarındaki Ali Değirmendere’nin sol ayağının üzerinden geçti. Değirmendere ile Akın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüşürken, Akın, bir grup arkadaşıyla Ali Değirmendere’yi dövdü.

/Archive/2021/1/21/165937394-yargitay-cezayi-az-buldu-yerel-mahkeme-ilk-kararinda-direndi_1.jpgAli Değirmendere de Durmuş Akın’ı göğsünden bıçakladı. Ağır yaralanan Akın, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.
Tutuklanan Ali Değirmendere hakkında 3’ncü Ağır Ceza Mahkemesi’nde ‘kasten öldürme’ suçundan dava açıldı. 1 yıl süren yargılama sonunda Değirmendere, iyi hal indirimiyle 14 yıl 2 ay hapis cezasına çarptırıldı. Yargıtay 1’nci Ceza Dairesi ise, cezada uygulanan indirimi fazla bularak, kararı bozdu.

Bozma kararı üzerine yeniden yapılan yargılamaya tutuklu olduğu cezaevinden SEGBİS ile katılan Ali Değirmendere, öldürme amacında olmadığını savunarak, “39 aydır cezaevinde yatıyorum. Çocuğum ve ailem var, mağdur durumdayım. Bu yüzden tahliyemi talep ediyorum. Ben kimseyi öldürmek istemedim” dedi.

Mahkeme heyeti ilk kararında direnerek, Değirmendere’ye yeniden 14 yıl 2 ay hapis cezası verdi.

DHA

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.