Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Bilimselliğin ve bilimsel çalışmanın izahını iyi yapıyorsun güzel.. Fakat nasılki bizlere inançlarımızda dogmatik ve hayalci diye nitelendiriyorsunuz.. Bende evrimcilerin böyle teorilerini inançsızlıklarının dogması ve hayali diye nitelendiriyorum.. Sizin için Allah'ın görülmesi yada bilimsel olarak ıspatlanması nasıl imkansızsa, benim içinde evrimin bilimsel olarak ıspatlanması imkansızdır.. Siz varın buna ön yargı diyin bende karşı taraf için önyargı diyorum zaten.. Sırf inaçsızlıklarının ıspatına gitmek için çeşit çeişit toriler geliştirirler, ve bunları bilimsellikle süslerler gören bilimsel desin diye.. Sayın BrainSlaperde bir objektivite gördüm.. Kendisinde dogmatik bir yaklaşım yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Bilimselliğin ve bilimsel çalışmanın izahını iyi yapıyorsun güzel.. Fakat nasılki bizlere inançlarımızda dogmatik ve hayalci diye nitelendiriyorsunuz.. Bende evrimcilerin böyle teorilerini inançsızlıklarının dogması ve hayali diye nitelendiriyorum.. Sizin için Allah'ın görülmesi yada bilimsel olarak ıspatlanması nasıl imkansızsa, benim içinde evrimin bilimsel olarak ıspatlanması imkansızdır.. Siz varın buna ön yargı diyin bende karşı taraf için önyargı diyorum zaten.. Sırf inaçsızlıklarının ıspatına gitmek için çeşit çeişit toriler geliştirirler, ve bunları bilimsellikle süslerler gören bilimsel desin diye.. Sayın BrainSlaperde bir objektivite gördüm.. Kendisinde dogmatik bir yaklaşım yok.. Saygılar.. İşte bunda haklısın. Zaten bu gerçeği hepimiz kavramış insanlarız. Fikirler ve yorumlar farklıdır. Ayrıca ispatlanmamış fikirlerin ispatlandı diye hiç kimse dayatmasını yapamaz. Hiç kimmse hiç kimseyi rencide edemez. Ama şurada medeni bir biçimde tartışıyoruz, bundan zarar gelmez. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 19 Kasım , 2006 İşte bunda haklısın. Zaten bu gerçeği hepimiz kavramış insanlarız. Fikirler ve yorumlar farklıdır. Ayrıca ispatlanmamış fikirlerin ispatlandı diye hiç kimse dayatmasını yapamaz. Hiç kimmse hiç kimseyi rencide edemez. Ama şurada medeni bir biçimde tartışıyoruz, bundan zarar gelmez. +1 Aynen.. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Birşey sormak istiyorum. Bütün bilim dünyasının hala kuram dediği birşeyi neden bazı arkadaşlar ısrarla kanun gibi yorumluyor. Kanun (bilim) Vikipedi, özgür ansiklopedi Git ve: kullan, ara Kanun, bilimsel yöntemde doğruluğu kanıtlanmış kuram lardır. Bir kuramın doğruluğunun kanıtlanmasının çeşitli yolları vardır. Kuram test edilerek veya belirlenmiş ispat metodları kullanılarak kanıtlanabilir. Doğruluğu kanıtlanamamış ve kuram düzeyinden kanun düzeyine çıkamamış kuram olarak bütün çift sayılar iki asal sayının toplamına eşittir kuramı örnek gösterilebilir. yukarıda da izahı olduğu gibi bu teori hala ispatlanmış/ıspatlanabilmiş değil. Bunu neden böyle kabul etmiyor bütün arkadaşlar? Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 yukarıda da izahı olduğu gibi bu teori hala ispatlanmış/ıspatlanabilmiş değil. Bunu neden böyle kabul etmiyor bütün arkadaşlar? Ben bunun aksini söylemedim. Sadece evreim teorisi yani tüm canlıların ortak atadan evrimleşerek geldiği tezi; tüm canlıların yaratıcı tarafından ayrı ayrı yaratıldığı tezinden daha mantıklı geliyor bana. Bırakalım da kendi mantığımız ile yorum yapabilme hakkımız olsun. Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Evrimci arkadaşlar, Müslümanlarla anlaşamadığınız tek nokta, tesadüfmü, yaratılışmı.Eğer sizler tamam tasadüf yoktur evrimde tanrının bir yasasıdır ve bu süreci başlatan tanrıdır deseniz hiç bir sorun olmayacak. Onlarda evrimi kabul edecekler. Siz ne kadar açıklama yaparsanız yapın,onlar mutlaka bir yerde tanrı yarattı sözünü ,en azından akılı tasarım,ı duymak istiyorlar.Bunu duymadan onlarla yüz sene tartışsanız yine bir sonuca varamazsınız. Derimki gelin bir anlaşma yapın. İki tarafta fedakarlık yapsın bir şeylerden vazgeçin yaw. Siz evrimle beraber yaratılışı kabul edin tesadüften vaz geçin ,müslümanlarda kuranın tanrısndan vazgeçip, kurandan bağımsız bir yaratan kabul etsinler anlaşın gitsin Ne dersiniz ? Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 ben bunu sana hitaben söylemedim sanırım ufak bir yanlış anlaşılma olmuş bunun nedeni de en son iletilerin senin olmasından kaynaklanıyor. Ortada bir teori var ve bu kanıtlanırsa kanun olacak sanırım 150 yıla yakın bir süredir bu kanıtlanamadı ve hala teori olarak geçerliliğini sürdürüyor. Ama sen de görmüşsündür ki bazı insanlar evrim teorisini %100 gerçekmiş gibi dikte etmeye çalışıyorlar insanlara. Halbuki bilim insanları bile hala bu bir teoridir kanun değildir doğruluğu ispatlanmamıştır araştırılması devam ediyordur gibi cümleler sarfederken. İçimizdeki sözüm ona profesör kılıklı insanlar bunu kanunmuş gibi yaymaya çalışıyorlar. açıkcası ben bundan çok rahatsız oluyorum. Ben kendi açımdan böyle birşeyin olduğunu düşünmüyorum ve olmadığı yönündeki kanıtlar da bana daha baskın geliyor. tabi aksi fikirde olanlar için de bu tam tersi Evrim hakkında bir zamandan beri döküman incelemesi içindeyim ve bazı insanların kasıtlı şekilde ne oyunlar oynadığı ortaya çıkmış durumda. Ama aksi ıspatanırsa yani bunun varlığı kanıtlanırsa buna da kayıtsız kalmak elbette yanlış olur, saygılar Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 ben bunu sana hitaben söylemedim sanırım ufak bir yanlış anlaşılma olmuş bunun nedeni de en son iletilerin senin olmasından kaynaklanıyor. Sevgili Shatin, Bende zaten sana hitaben bu teklifi yapmadım.Zira yazımın başında '' evrimci arkadaşlar'' cümlesinden de anlaşılıyor.Teklifim geneledir ve hala geçerlidir Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 20 Kasım , 2006 ben bunu sana hitaben söylemedim sanırım ufak bir yanlış anlaşılma olmuş bunun nedeni de en son iletilerin senin olmasından kaynaklanıyor. Ortada bir teori var ve bu kanıtlanırsa kanun olacak sanırım 150 yıla yakın bir süredir bu kanıtlanamadı ve hala teori olarak geçerliliğini sürdürüyor. Ama sen de görmüşsündür ki bazı insanlar evrim teorisini %100 gerçekmiş gibi dikte etmeye çalışıyorlar insanlara. Halbuki bilim insanları bile hala bu bir teoridir kanun değildir doğruluğu ispatlanmamıştır araştırılması devam ediyordur gibi cümleler sarfederken. İçimizdeki sözüm ona profesör kılıklı insanlar bunu kanunmuş gibi yaymaya çalışıyorlar. açıkcası ben bundan çok rahatsız oluyorum. Ben kendi açımdan böyle birşeyin olduğunu düşünmüyorum ve olmadığı yönündeki kanıtlar da bana daha baskın geliyor. tabi aksi fikirde olanlar için de bu tam tersi Evrim hakkında bir zamandan beri döküman incelemesi içindeyim ve bazı insanların kasıtlı şekilde ne oyunlar oynadığı ortaya çıkmış durumda. Ama aksi ıspatanırsa yani bunun varlığı kanıtlanırsa buna da kayıtsız kalmak elbette yanlış olur, saygılar sanırım aynı anda aynı konuya ileti yazıyormuşuz o yüzden böyle bir karışıklık olmuş. yukarıda bulunan yazı sevgili Raslatnıya hitabendi. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 sanırım aynı anda aynı konuya ileti yazıyormuşuz o yüzden böyle bir karışıklık olmuş. yukarıda bulunan yazı sevgili Raslatnıya hitabendi. Sayın Shatin, Takip ettiğim kadarıyla 4-5 ileti içerisinde kanun ve kuram hakkına yazıyorsun. Galiba bu konular için senin kavram kargaşaların var. Dilim döndüğü kadar "kanun" ve "kavram" hakkında birşeyler yazmak istedim. Kanun ve kavramı anlamak için birde "varsayım"ın anlamını bilmek gerekiyor. Varsayım; Daha önceki "kavramsal" bilgilerden çıkarımlı, denenebilecek bilim (madde) haynaklı ön düşünü anlamında. Kuram; Deneyleri yapılabilen, deneylerle doğrulanabilen bilgi birikimidir. (bilimsel teori) Bilimsel kuram, pratikte denenebilen, nesnel gerçekliğin insan bilincine düşünsel olarak yansımasıdır. Yani kuram ve kılgı (teori ve pratik), bilme sürecinin maddesel iki gerçeğidir. Birisi pozitif gerçeklerden edinilen bilgi birikimi, diğerisi pozitif gerçekler. Kanun ; Pratikte bir çok kez deneyi ve ispatı yapılmış, sonra kurallaşmış (yasalar, ilkeler) genel geçer metodlardır. Bilimsellliği kabul edilemez madde kaynaklı olmayan her tür varsayım, kuram ve kanunlar metafizik bilgidir. Metafizik bilgiler, hayaldir, kurgudur, uydurmadır. Selamlar.. Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Ayrıca BrainSlapper arkadaşımızın bu sözleri, hiç bir zaman bizleri bir metafizik inanca götürmez. Ya kusura bakmayın, bu başlığı pek takip edemedim, ama benim adım geçmiş bayaa. Bilimseci doğru anlamış benim ne demek istediğimi. Ben kralx'e başka bir başlıkta verdiğim cevap aynen şu: Bilmediğimiz şeyler hakkında sadece tahmin yürütürüz, mevcut bilgilerle pararlelik kurarak teori ileri süreriz, veya varsayımlarımızı doğru kabul edip, inanırız. Ama tahmin, teori ve inaçlar, ispatlanmadıkça, kensin doğru olarak nitelendirilemez.. Kesin doğru oldukları henüz ispatlanmamış olduğu için de, başkalarını bu teori, tahmin ve inançları kabul etmeye zorlayamayız. Gerçi ispatlanmış şeyleri kabul etmeleri için de kimse zorlanamaz, ancak böyle yapmakla, gerçekleri kabul etmeyenler kendileri zarar görürler. Ateş insan vücudunu yakar. test edilmiş, ispatlanmış gerçektir. Ama kimseyi bu gerçeğe inanmaya zorlayamayız. İnanmayan da ateşe elini sokar, zararını görür. Hayat nasıl olmuş, nasıl başlamıştır? Biri teori, biri inanç olan iki çözüm modeli önerilmiştir: 1. Yaşam, kendi kendine varolmuş, evrimle komplex hale gelmiştir. Teoridir, ispatı gerekir. 2. Yaşam, Allah'ın "ol" demesiyle ortaya çıkmış, bütün mevcudat şimdiki haliyle yaratılmıştır. Varsayıma dayanan inançtır. Varsayım "Allah" diye bir gücün olduğu varsayımıdır. Varsayım ispatlanmamıştır. İspatlamak için çaba da yoktur. Yapılan tek şey, çaydanlığın bir ustası varsa, evrenin de bir yaratıcısı vardır şeklinde bir tahminden ibarettir. Bu tahminin doğruluğu kanıtlanmamıştır. Bilim, "Evrim seçeneği doğrudur", veya "Allah seçeneği doğrudur" demiyor, sadece arıyoruz, bulacağız gerçeği diyor. Ama bilim, tabiatı gereği evrim üzerinde duruyor. Çünkü madde ile uğraşıyor. Kemik buluyor, fosil buluyor, dna yapılarına bakıyor, bakıyor da bakıyor. Ama bilim Allah seçeneğine bakamıyor, inceleyemiyor, çünkü, bu inancın doğruluğunu test edebileceği, inancın doğruluğuna ilişkin kanıt toplayabileceği hiçbirşey yok. Cin yakalayamıyor, peri yakalayamıyor, şeytan yakalanamıyor, melek yakalanamıyyor. Zira o kavramlar da gerçek olmayıp, kendileri ispata gereksinim duyan inançlardır. Bilim'in evrimi henüz kanıtlayamamış olması, diğer seçeneğin, yani yaşamın kaynağının Allah olduğuna dair seçeneğin otomatik olarak doğru kabul edilmesini gerektirmez. O seçeneğin doğruluğunun da ispatlanması gerekir. Saygılar. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Bilim'in evrimi henüz kanıtlayamamış olması, diğer seçeneğin, yani yaşamın kaynağının Allah olduğuna dair seçeneğin otomatik olarak doğru kabul edilmesini gerektirmez. O seçeneğin doğruluğunun da ispatlanması gerekir. Birde şu var sevgili BrainSlapper.. Evrim teorisinin ıspatlanamayışı bilimin şuan için zayıf kaldığı değil.. Bence hiç bir zaman ıspatlanamayacak oluşudur.. Çünkü madde akıllı değildir.. Maddedeki tasarım bir füzedeki tasarımdan daha net ve daha zordur.. Bir füze nasıl kendi kendine füze olamazsa maddede kendi kendine madde olamaz.. Birini karbon yapan diğerini oksijen yapan bir diğerini azot yapan üstün bir akıl vardır.. Erime kaynama gibi reaksiyon farklılıkları olan bu maddelerin her birinin ince ve hassas hesaplarla canlıların kullanımına sunulması olayını biraz düşünün.. Tasadüfi bir elementin kuracağı bileşikler acaba aynı sonuçları mı verir.. Saygılar.. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Sayın Shatin, Takip ettiğim kadarıyla 4-5 ileti içerisinde kanun ve kuram hakkına yazıyorsun. Galiba bu konular için senin kavram kargaşaların var. Bilimsellliği kabul edilemez madde kaynaklı olmayan her tür varsayım, kuram ve kanunlar metafizik bilgidir. Metafizik bilgiler, hayaldir, kurgudur, uydurmadır. Selamlar.. Yanılıyorsunuz herhangi bir kavram kargaşam yok. Yazdıklarınızı birçok kez araştırdım ve bu konuda bilgilerimi pekiştirdiğimi düşünüyorum. Ama tekrar hafızamda bilgilerimi tekrar ederek pratik yapma imkanı sunduğunuz için teşekkür ederim. Alıntıdaki ikinci paragrafta yazdığınız Madde kaynaklı olmayan her türlü varsayım, kuram ve kanunlar metafizik bilgidir. Metafizik bilgiler, hayaldir kurgudur, uydurmadır demişsiniz. Bugün yeryüzünde metafizik konularla ilgilenen insanlar var parapsikoloji diye bir kavram var. Basit bir örnekleme yaparsak rüya denen bir olay var. Hangi bilim insanı rüyayı deney tüpüne koyabilmiş ya da kaynağını açıklayabilmiş nasıl oluştuğunu ifade edebilmiş? Size göre rüya madde kaynaklı mıdır? eğer madde kaynaklıysa bunu açıklayabilir misiniz? Madde kaynaklı değilse rüya uydurma mıdır? bu arada sadece insanlar mı rüya görür öyleyse neden sadece insanlar? Alıntı
Φ katakuta Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 21 Kasım , 2006 Merhaba Müslüman arkadaşlar,bir çok konunun detaylı açıklamasını tekrar tekrar soruyorlar.Eğer bir konuda dahi olsa bak işte cevap veremediniz demekki yaratlış var demeye getirecekler. İyide bunları sorabilmek için sizin böyle bir argümanınız varmı? İşte bakın size sorduğumuz soruların tek tek detaylı açıklaması kuranda var diyebiliyormusunuz.Eğer bunu diyemiyorsanız hangi hakla başkalarından böyle bir talepte bulunabiliyorsunuz ? Hangi bilim insanı rüyayı deney tüpüne koyabilmiş ya da kaynağını açıklayabilmiş nasıl oluştuğunu ifade edebilmiş?Size göre rüya madde kaynaklı mıdır? eğer madde kaynaklıysa bunu açıklayabilir misiniz? Madde kaynaklı değilse rüya uydurma mıdır? bu arada sadece insanlar mı rüya görür öyleyse neden sadece insanlar? Deney tüpü diye basite aldığınız bilim adamlarının uğraşılarının insanların menfaati için harıl harıl çalıştıkları gerçeği nasıl gözardı edebilrisiniz. Bugün organ mafyasının olduğu herkesin bildiği bir şey.Yeterli derecede organ bulunmadığı için sağlam insanlar kaçırılıp öldürülerek bu işin ticaretini yapıyorlar.Zira zenginler bunun için çok yüklü para teklif ediyor.Yıllarca organ bekleyen insanların nasıl duygular içinde olduklarını düşünebiliyormusnuz ? Bulamadığı için ölen insanların yakınlarının nasıl duygular içinde olduğunu tahmin edebiliyormusnuz ? Bilim adamları harıl harıl gen teknolojisi ile yapay organ elde etmeye çalışıyorlar.Ve eminm ki yakın bir zamanda bunu başaracaklar. Siz istediğiniz kadar polis görevlendirin yinede bu mafya ile başa çıkamazsınız. Ama o insanlar bunu başardıklarında maliyeti de oldukça düşük olacağından hiç kimse yüksek miktarlarda para teklif edip, organ mafyasına müracaat etmeyecek ve bu mafya kendiliinden ortadan kalkacak. Dolayısıyla hayatta kalabilme umuduyla organ bekleyen insanlar sıhhatine kavuşacak. Siz yine hala rüyalarla uğraşın isterseniz. Şimdiye kadar kaç kişinin hayatı rüyalarla kurtarılmıştır.Eğer yapay organ gerçekleşirse, siz veya bir yakınız bir organa ihtiyac duyduğunda hangi yüzle aşağıladığınız o deney tüpü ile uğraşanların elde ettiklerini talep edeceksiniz ? tatlı rüyalar Alıntı
Φ BrainSlapper Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Birini karbon yapan diğerini oksijen yapan bir diğerini azot yapan üstün bir akıl vardır.. Bu bir akıl yürütmedir, tahmindir. Doğruluğu ispatlanıncaya kadar ne yanlış denebilir, ne de doğru. Saygılar. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 ............ Bugün yeryüzünde metafizik konularla ilgilenen insanlar var parapsikoloji diye bir kavram var. Basit bir örnekleme yaparsak rüya denen bir olay var. Hangi bilim insanı rüyayı deney tüpüne koyabilmiş ya da kaynağını açıklayabilmiş nasıl oluştuğunu ifade edebilmiş? Size göre rüya madde kaynaklı mıdır? eğer madde kaynaklıysa bunu açıklayabilir misiniz? Madde kaynaklı değilse rüya uydurma mıdır? bu arada sadece insanlar mı rüya görür öyleyse neden sadece insanlar? Merhaba Müslüman arkadaşlar,bir çok konunun detaylı açıklamasını tekrar tekrar soruyorlar.Eğer bir konuda dahi olsa bak işte cevap veremediniz demekki yaratlış var demeye getirecekler. İyide bunları sorabilmek için sizin böyle bir argümanınız varmı? İşte bakın size sorduğumuz soruların tek tek detaylı açıklaması kuranda var diyebiliyormusunuz.Eğer bunu diyemiyorsanız hangi hakla başkalarından böyle bir talepte bulunabiliyorsunuz ? Deney tüpü diye basite aldığınız bilim adamlarının uğraşılarının insanların menfaati için harıl harıl çalıştıkları gerçeği nasıl gözardı edebilrisiniz. Sayın katakuta arkadaşımızın söylediği gibi, inançlı arkadaşlara, bilimin, maddenin ne olduğunun bütününe yakını anlatılsa bile. Mutlaka bir iki takıntı bulup onlarla bilimi çürütmeye çalışıyorlar. Artık bende bu arkadaşların bilime karşı bir art niyetleri olduğu kanısı uyandı. Bilimin henüz üstesinden gelemediği ama zamanla karanlıkta kalan olayları bir bir çözebildiğini, dev adımlarla ilerlediğini de bilmekteler. Buna rağmen hayallerini kurgularını ve boş inançlarını sürdürebilmek için mutlaka bilim karşısına bir bilinmezlikle çıkıyorlar. Ellerinden gelse hadi bakalım, bilim milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki gezegenleri anlatsın diyecekler. "Rüya" konusu bilim adamlarınca incelenmiş, bir takım sonuçlara varılmıştır. İnançlı arkadaşlar bunlarla oyalanıp bilime sırtlarını dönüyorlar. Olan toplumumuza oluyor. Yazık oluyor. Hiç düşünmüyorlar. "Rüya" hakkında uzun bir açıklamadan kısa bir alıntı aldım. Link vermeye gerek duymadım çünkü; Her hangi bir cümlesi arama motoruna yazıldığında linki otomatik olarak bulabilirsiniz. Binlerce yıl önce rüyaların tanrılardan gelen mesajlar olduğuna inanılırken artık günümüzde, rüyanın beyin içerisinde gerçekleşen kimyasal bir dizi reaksiyonun sonucu oluştuğu biliniyor. Rüyalar, beyin kimyasının psikolojik yansımaları olarak kabul ediliyor. Rüyaların kaynağını, esas olarak daha önceden algılanmış ve belleğe atılmış çeşitli veriler oluşturuyor. Kimi bilim adamları, bu verilerin çocukluk çağlarında algılanan ve beynin derinliklerinde saklanan kaygılar olduğunu savunurken kimileri de rüyaların kaynağının, etkisi altında kalman günlük olaylardan başka bir şey olmadığını savunuyor. Alıntı
Φ KesKiNkAleM Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 sayın bilimselci inanan arkadaşların yani bizlerin bilimi çürütme gibi bir takıntısı yok asla olamaz. bize göre zaten ilim Allah'ın yasasıdır. Yani her şey bir bilim üzerine yaratılmıştır. ancak sizin tanrılaştırdığınız bilime karşı bir takıntımız olabilir. tıpkı sizin dine karşı olan takıntılarınız gibi. bu yüzden bizi suçlayamazsınız çünkü eleştirdiğiniz pek çok şeyi kendinizde yapıyorsunuz. sonuçta sizde kendinize inanacak bir şey bulmuşsunuz, sizinde inancınızın kuralları var, olmazsa olmazları var, sizde ona gönülden bağlısınız. aradaki fark siz tanrınıza bilim diyorsunuz. her şeyi yaratan ve yaşatan bilimdir sanıyorsunuz. bütün oluşumları tesadüfe bırakıyor, gelişmeleri bilime bağlıyorsunuz. herşeyden ispat arıyor ama evrime gelince ilerde olacak diyor kendinizi buna inandırıyorsunuz. bu demek oluyorki insanlar inanmak istedikleri kendi akıllarına uygun gelene bağlanıyorlar ve karşıt görüşü çürütmeye çalışıyorlar. bu bizde böyle ise sizde de farklı değil. selametle Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Merhaba Müslüman arkadaşlar,bir çok konunun detaylı açıklamasını tekrar tekrar soruyorlar.Eğer bir konuda dahi olsa bak işte cevap veremediniz demekki yaratlış var demeye getirecekler. İyide bunları sorabilmek için sizin böyle bir argümanınız varmı? İşte bakın size sorduğumuz soruların tek tek detaylı açıklaması kuranda var diyebiliyormusunuz.Eğer bunu diyemiyorsanız hangi hakla başkalarından böyle bir talepte bulunabiliyorsunuz ? Deney tüpü diye basite aldığınız bilim adamlarının uğraşılarının insanların menfaati için harıl harıl çalıştıkları gerçeği nasıl gözardı edebilrisiniz. Bugün organ mafyasının olduğu herkesin bildiği bir şey.Yeterli derecede organ bulunmadığı için sağlam insanlar kaçırılıp öldürülerek bu işin ticaretini yapıyorlar.Zira zenginler bunun için çok yüklü para teklif ediyor.Yıllarca organ bekleyen insanların nasıl duygular içinde olduklarını düşünebiliyormusnuz ? Bulamadığı için ölen insanların yakınlarının nasıl duygular içinde olduğunu tahmin edebiliyormusnuz ? Bilim adamları harıl harıl gen teknolojisi ile yapay organ elde etmeye çalışıyorlar.Ve eminm ki yakın bir zamanda bunu başaracaklar. Siz istediğiniz kadar polis görevlendirin yinede bu mafya ile başa çıkamazsınız. Ama o insanlar bunu başardıklarında maliyeti de oldukça düşük olacağından hiç kimse yüksek miktarlarda para teklif edip, organ mafyasına müracaat etmeyecek ve bu mafya kendiliinden ortadan kalkacak. Dolayısıyla hayatta kalabilme umuduyla organ bekleyen insanlar sıhhatine kavuşacak. Siz yine hala rüyalarla uğraşın isterseniz. Şimdiye kadar kaç kişinin hayatı rüyalarla kurtarılmıştır.Eğer yapay organ gerçekleşirse, siz veya bir yakınız bir organa ihtiyac duyduğunda hangi yüzle aşağıladığınız o deney tüpü ile uğraşanların elde ettiklerini talep edeceksiniz ? tatlı rüyalar Yazını okurken inan yüzümden tebessüm eksik olmadı. Şimdi sayın katakuta benim yazdığımla (yani alıntı yaptığınız yazı ile) sizin yazınız arasında ne bağlantı kuruyorsunuz? bir diğer husus organ mafyasının konuyla ne ilgisi var. Organ mafyasını inkar eden mi var? Devletimizin uğraşıları olsada bunun tamamen önüne geçilmediğini inkar eden mi var? Bilime her insanın muhtaç olduğunu inkar eden mi var? Bilimin öğretilerinden bilgi birikiminden insanlığa sunduğu sunacağı faydalardan talep etmeden yaşayabilecek insan mı var? Lütfen böyle boş polemiklerle yazılan yazının içeriğini farklı yöne çekip insanları bazı şeylerle suçlamayın İkinci olarak "Deney tüpü diye basite aldığınız bilim adamlarının" bu cümleyi neye dayanarak yazdığınızı inanın çok merak ediyorum. Bilime, bilim insanlarına, öğretenlere, öğrenenlere saygım(ız) her zaman sonsuz biz de elimizden geldiğince öğretenlere olmasa da öğrenme isteği olanlara yardımcı olmaya çalışan insanlarız. Kimsenin bilimi küçümsediği yok aksine bilimde ilerlemeyi en az sizler kadar belki sizden de fazla isteyen birisiyim. sizin bahsettiğiniz gibi sadece gen teknolojisinde değil, uzay teknolojisinde, politika biliminde, denizde, karada, havada ne kadar bilimle ilgili konu varsa hepsinde. Sizi saygıyla alıntı yaptığım yere ve verdiğim cevaba tekrar bir göz atmanıza davet ediyorum. İnanıyorum ki anlatmaya çalıştığım şeyi daha iyi anlayabileceksiniz. Bir de buradan bütün forumdaşlarıma seslenmek istiyorum. Lütfen kimse müslümanların ya din ya bilim dediklerini düşünmesin. Lütfen bu konuda biraz daha hassasiyet gösteriniz. Her yazılan yazıyı din olunca bilim reddediliyor diye algılamayın. LÜTFEN Sayın katakuta arkadaşımızın söylediği gibi, inançlı arkadaşlara, bilimin, maddenin ne olduğunun bütününe yakını anlatılsa bile. Mutlaka bir iki takıntı bulup onlarla bilimi çürütmeye çalışıyorlar. Artık bende bu arkadaşların bilime karşı bir art niyetleri olduğu kanısı uyandı. Bilimin henüz üstesinden gelemediği ama zamanla karanlıkta kalan olayları bir bir çözebildiğini, dev adımlarla ilerlediğini de bilmekteler. Buna rağmen hayallerini kurgularını ve boş inançlarını sürdürebilmek için mutlaka bilim karşısına bir bilinmezlikle çıkıyorlar. Ellerinden gelse hadi bakalım, bilim milyonlarca ışık yılı uzaklıktaki gezegenleri anlatsın diyecekler. "Rüya" konusu bilim adamlarınca incelenmiş, bir takım sonuçlara varılmıştır. İnançlı arkadaşlar bunlarla oyalanıp bilime sırtlarını dönüyorlar. Olan toplumumuza oluyor. Yazık oluyor. Hiç düşünmüyorlar. "Rüya" hakkında uzun bir açıklamadan kısa bir alıntı aldım. Link vermeye gerek duymadım çünkü; Her hangi bir cümlesi arama motoruna yazıldığında linki otomatik olarak bulabilirsiniz. Sayın bilimselci sizden de rica ediyorum yazımı tekrar okumanızı Siz demişsiniz ki "Bilimsellliği kabul edilemez madde kaynaklı olmayan her tür varsayım, kuram ve kanunlar metafizik bilgidir. Metafizik bilgiler, hayaldir, kurgudur, uydurmadır. Bende buna bir antitez olarak yukarıdaki yazımı yazdım. Beni anti bilimselci suçlamalarla suçlamak yerine bu yazıma mantıklı bir açıklama yapmanızı beklerdim. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Bu bir akıl yürütmedir, tahmindir. Doğruluğu ispatlanıncaya kadar ne yanlış denebilir, ne de doğru. Saygılar. "Birini karbon yapan diğerini oksijen yapan bir diğerini azot yapan üstün bir akıl vardır.. " Burada ıspatlanamayan şey bilinçli yapılmış olmasımı yoksa üstün bir akıl tarafından yapılmış olmasımı..? Doğadaki herşey basit şeyler mi..? Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 BUnları yapan üstün bir akıl var dediğimiz zaman işler daha da yokuşa sürülüyor. O zaman üstün akıl nereden geldi sorusu ortaya çıkmıyor mu? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 BUnları yapan üstün bir akıl var dediğimiz zaman işler daha da yokuşa sürülüyor. O zaman üstün akıl nereden geldi sorusu ortaya çıkmıyor mu? MAksat işi yokuşa yada inişe sürmek değilki.. Akıl ve mantığı zorluyoruz hepsi bu.. İyi o halde.. Evrim dile kolay geliyor.. Şimşekten sudan elektrikten bir organizma oluştu buradan hücreler her ne hikmetse ne idüğü bilinmez varlılara değilde canlı varlıklara, akılı varlıklara dönüştü mü diyelim..? Saygılar.. Alıntı
Φ Rastlantı Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Şimşekten sudan elektrikten bir organizma oluştu buradan hücreler her ne hikmetse ne idüğü bilinmez varlılara değilde canlı varlıklara, akılı varlıklara dönüştü mü diyelim..? Yaşam mücadelesi, canlı türlerinin daha gelişmiş varlıklara doğru gitmesini gerektirir. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Yaşam mücadelesi, canlı türlerinin daha gelişmiş varlıklara doğru gitmesini gerektirir. peki insan varlığının evrimleşme süreci nasıl gelişiyor bu konuda bir bilgi var mı sayın Raslantı bildiğiniz. varsa bizimle paylaşabilir misiniz? Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Yaşam mücadelesi, canlı türlerinin daha gelişmiş varlıklara doğru gitmesini gerektirir Ortada yaşam yokki mücadele olsun..? Saygılar.. Alıntı
Φ Shatin Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Gönderi tarihi: 22 Kasım , 2006 Ortada yaşam yokki mücadele olsun..? Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.