Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Kışlık konserve nasıl yapılır? İşte püf noktaları


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-1431d3f12719b7da7b0ee01b7e75809f.jpeg

Kışlık konserve nasıl yapılır? İşte püf noktaları kapak_193555.jpg figure >

Mevsimi dışında sebzeleri en sağlıklı şekilde tüketmenin yolu konservelerdir. İşte evde kışlık konserve hazırlamak için dikkat edilmesi gerekenler.

/Archive/2020/11/24/193445603-1606137275konserve3.jpg

Düzenli ve dengeli beslenmek, bağışıklık sisteminin güçlendirilmesi, günlük yaşamda dikkat edilmesi gereken konuların başında geliyor. Sebze ve meyveler de bu beslenme düzeninin temelini oluşturuyor.

Ancak her mevsim istenilen sebze ve meyveleri bulmak mümkün olmuyor. Sevilen sebzeleri, dört mevsim tüketmenin yolu ise konserve yapmaktan geçiyor. Domates ve kırmızı biber gibi çok fazla tüketilen sebzeleri konserve olarak yapmak ise yemek yaparken zaman da kazandırıyor.

Peki kış mevsiminde sağlıklı bir şekilde konserve hazırlamak için nelere dikkat edilmeli?

/Archive/2020/11/24/193433947-1606137274konserve2.jpg

Tekzen, konserve yapımıyla ilgili püf noktaları şöyle sıralıyor:

  • Sağlıklı ve doğru bir konserve için öncelikle kaliteli malzemeden üretilen cam kavanozlar edinmek gerekiyor.
  • Ayrıca kavanoz kapakları da çok önemli. Seçilen kapaklar kalitesiz ve bozuk olursa konserveleme işleminden sonra akıntı, sızıntı oluşmasına ve hava almasına dolayısıyla içindeki ürünün bozulmasına neden olabilir.
  • Konservelerin koyulacağı kavanozlar öncesinde kaynatılarak dezenfekte edilebilir.
  • Konserve yapımında en temel konu taze ve olgunlaşmış sebzelerin seçilmesidir. Aksi takdirde konservelerin bozulma, çürüme yapması kaçınılmaz olur.
  • Sebzelerin uygun şekilde temizlenmesi konserve işleminin en önemli konularından biridir. Sebzeleri yıkamadan kullanmak konservelerinizde bakteri birikimine neden olabilir.
  • Sebzeler yıkanıp istenilen boyutta doğrandıktan sonra düşük ısıda sotelenerek, sıcak bir şekilde kavanozlara doldurup kapakları kapatılabilir. Kapakların hava almamasına özellikle dikkat etmek gerekiyor. Eğer kapaklar düzgün kapatılmazsa konservelerin çabuk bozulma olasılığı bulunuyor.
  • Sebzeleri sıcak şekilde kavanoza koymak konservelerin ömrünün çok daha uzun olması için önemli. Kavanozları ters çevirerek herhangi bir akma, sızıntı olmadığına da emin olunmalı.
cumhuriyet.com.tr

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.