Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

İstanbul’un Anadolu yakasında sadece 10 günlük hafriyat alanı kaldı


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-cf75aafd76296d571fc1b60b826433b5.jpeg

İstanbul’un Anadolu yakasında sadece 10 günlük hafriyat alanı kaldı kapak_182917.jpg figure >

İstanbul'daki hafriyat alanlarıyla ilgili tartışma İBB Meclisi'nin gündemine taşındı. Meclis CHP Grubu, hafriyat alanlarıyla ilgili dosyaların, AKP ve MHP'li üyelerin tutumları nedeniyle iki yıldır komisyonlarda bekletilmesinden şikayet etti. CHP'li Meclis üyesi Ülkü Sakalar, Anadolu Yakası’nın sadece 10 günlük hafriyat alanının kaldığına dikkati çekti.

İBB Meclisi'nin dünkü birleşiminde yıllardır komisyonlarda bekletilen hafriyat alanlarına ilişkin raporlar gündeme alındı. Dosyaların Meclis’e gelmesine itiraz eden ve kendilerine ilgili kurumlardan eksik bilgi verildiğini iddia eden AKP Meclis Üyesi Muhammet Kaynar “Hafriyat alanlarıyla ilgili 7 adet dosya bulunmaktadır. 3’ü altyapı 4’ü de döküm sahalarıyla ilgilidir. Dosyalarda bazı eksik hususlar olduğunu tespit ettik bunları da ilgili bürokrat arkadaşlarla paylaştık. Dosyalar da sadece teklif yazısız var onun haricinde hiçbir bilgi, belge yok. Bu tür dosyalarda karar verilmesi uygun değil” dedi.

“HER TÜRLÜ BİLGİ VERİLİYOR”

AKP'li Kaynar'ın eleştirilerine cevap veren İBB CHP Meclis Grup Başkan Vekili Av. Doğan Subaşı, “Geçen dönem Meclis komisyonlarında biz raporlarla ilgili bilgi isterdik, bizlere cevap bile verilmezdi. Şimdi sizlere her türlü bilgi veriliyor” dedi.

DOSYALAR BEKLETİLİYOR

İBB CHP Meclis Üyesi Ülkü Sakalar ise “Anadolu Yakası’nda sadece 10 günlük hafriyat alanı kaldı. Biz bu durumu Hukuk ve Çevre Komisyonu’na anlattık. Bilmiyoruz dedikleri dosyaların bir tanesi 2017 yılındaN kalma. Bir tanesi bir buçuk yıldır bekliyor. Önceki dönemde kendilerinin getirdikleri dosyaları şimdi bekletiyorlar” diyerek tepki gösterdi.

“İBB KİBİRLERİNİZLE YÖNETİLECEK BİR KURUM DEĞİLDİR”

İBB CHP Meclis Grup Sözcüsü Tarık Balyalı da konuya ilişkin olarak şunları söyledi:

Diyorlar ki 'Biz sizi nerede engelledik?" 2 senedir komisyonda duran dosyalar var. Daha ne yapacaksınız da engelleyeceksiniz? İBB sizin kaprislerinizle, sizin kibirlerinizle yönetilecek bir kurum değildir. Lütfen herkes işinin gereğini yapsın” dedi.

İBB CHP Meclis Üyesi Fatih Keleş de hafriyat alanlarının işletilmesiyle ilgili teknik bilgiler verirken, İBB CHP Meclis Üyesi Filiz Öztürk Çelik ise AKP'den gelen önerilerin hukuksuz olduğunu ve Belediye Meclisi’nde kabul edilmemesi gerektiğini ifade etti.

ANKA

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.