Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

MHP'liler suç duyurusunda bulundu, eleştirmek suç oldu: Kılıçdaroğlu’na fezleke


Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-83d08cfef07c6fa3bd378802974f7679.jpeg

MHP'liler suç duyurusunda bulundu, eleştirmek suç oldu: Kılıçdaroğlu’na fezleke

MHP’li milletvekillerinin suç duyurusu üzerine hazırlanan fezlekede CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu eleştirmesi suç unsuru sayılarak dokunulmazlığının kaldırılması istendi.

MHP’nin, CHP ile HDP arasındaki ilişkilerin incelenmesi amacıyla 4 Ekim 2019 tarihinde “komisyon” kurması tansiyonun yükselmesine neden olmuştu. MHP genel başkan yardımcıları Feti Yıldız, İzzet Ulvi Yönter ve İsmail Faruk Aksu’nun yer aldığı MHP’nin komisyonu 5 Şubat 2020 tarihinde suç duyurusunda bulunarak CHP lideri Kılıçdaroğlu’nun dokunulmazlığının kaldırılmasını talep etmişti. Suç duyurusu üzerine hazırlanan fezleke geçen haftalarda TBMM’ye geldi. Böylece TBMM tarihinde ilk kez bir partinin oluşturduğu komisyon aracılığıyla ana muhalefet lideri hakkında fezleke hazırlanmış oldu.

Toplam 10 sayfadan oluşan fezlekede, MHP’nin şikâyet dilekçesinde yer alan Kılıçdaroğlu’nun yaptığı 10 farklı konuşmanın TBMM’de yaptığı grup konuşması olduğu, ayrıca Kılıçdaroğlu’nun 7 farklı konuşmasında da suç unsuru olmadığı belirtilerek herhangi bir işlem yapılamayacağı belirtildi. Buna karşın fezlekede Kılıçdaroğlu’nun çeşitli televizyon programlarında yaptığı konuşmalar ile çeşitli basın kuruluşlarına verdiği demeçlerde suç unsuru olduğu iddia edildi.

ELEŞTİRİ SUÇ OLDU

Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun 2014 tarihinden 2019 tarihine kadar yaptığı pek çok konuşma ve gazeteler ile televizyonlara verdiği demeçlerde suç unsuru yer aldığı ileri sürüldü. Kılıçdaroğlu’nun farklı tarihlerde eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın tutukluluğunu eleştirmesi, iktidarın yargıyı siyasallaştırdığını söylemesi, belediyelere yapılan kayyım atamalarını eleştirmesi, Türkiye’nin beka sorunu olmadığını dile getirmesi, İstanbul seçimlerini iptal eden Yüksek Seçim Kurulu’nu eleştirerek çete ifadesini kullanması ile eski CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztürk Yılmaz ve Yılmaz Ateş’in parti yönetimine yönelik sert açıklamaları yer aldı. Fezlekede Kılıçdaroğlu’nun suçu ve suçluyu övme suçunu basın yoluyla işlediği gerekçesiyle hakkındaki dokunulmazlığının kaldırılmasının yanı sıra seçme ve seçilme hakkının kaldırılması da istendi. 

Kılıçdaroğlu, hakkında fezlekeyle ilgili olarak, “Şimdi karşımıza muhbir milletvekilleri çıktı” diyerek tepki göstermişti. 

Mahmut Lıcalı

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.