Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Isparta İl Sağlık Müdürü uyardı: "Vaka sayılarındaki artış korkunç"

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

rssImage-d1c779ba57e2b0e1b9f93a01283a1b2d.jpeg

Isparta İl Sağlık Müdürü uyardı: "Vaka sayılarındaki artış korkunç"

Isparta İl Sağlık Müdürü Dr. Mehmet Karakaya, kentte koronavirüs vaka sayılarının çok arttığını ve yayılımın aile içinde çok fazla olduğunu aktardı.

“100 POZİTİF VAKANIN 30’UNUN SOYİSMİ AYNI” 

Karakaya, şu ifadeleri kaydetti:

"Bugün örneğin 100 pozitif vaka varsa bunun 30 tanesinin soyismi aynı. Bu da gösteriyor ki çarşı, pazar, sokakta kurallara uyuyoruz ama amcaya, dedeye, teyzeye gittiğimiz zaman sosyal mesafe yok. Çekirdek aile için bir şey demiyorum, çekirdek ailede çocukla aynı evde yaşayan için bir şey yapamayız ama akraba ziyaretleri ve misafirlikte kesinlikle ikram olmayacak ve maskeler çıkmayacak. Bu durum kamu kurum ve kuruluşlarda da geçerli. Kamu kurum ve kuruluşlara HES kodu olmadan girilemeyecek. 65 yaş ve üstü vatandaşlarımız 10.00-16.00 saatleri arasında dışarı çıkabilecek. Bu kararları almamız ve hızı düşürmemiz gerekiyor. 

“2 İLÇEDE KORKUNÇ RAKAMLARA ULAŞTIK”

Keçiborlu'da gün, mevlit yapılmış. Gelendost'ta asker uğurlaması ve yemeği yapılmış. İnanamadığınız sayılara ulaşıyoruz. 10, 30, 100, 150 sayılarına ulaştık. İl genel meclisi üyelerimiz bu tür faaliyetleri duyarlarsa kolluk kuvvetlerine haber versinler. İhbar etmezsek vebal altında kalırız. Ben şunu gördüm pozitif geçti, şu da oldu pozitif geçti dememek lazım. Siz iyi geçiriyorsunuz ama teyzeniz daha kötü geçirebiliyor. O yüzden herkesin korunması ve herkesin birbirine pozitifmiş gibi davranması gerekiyor. Ben daha önce pozitif oldum, tekrar olmam gibi bir şey yok, böyle bir çalışma da yok. O yüzden kurallara uymamız gerekiyor"

cumhuriyet.com.tr

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.