Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Çocuklar hedefte! Yetişkinler de saldırıyor


Ümit Ürkmez

Önerilen İletiler

Çocuklar hedefte! Yetişkinler de saldırıyor
Günümüzde hayatın hemen hemen her noktasında yer alan dijital iletişim araçları, siber zorbalık gibi kötü niyetli insanların da hedefinde. Siber zorbalar, özellikle korkutulması ve etkilenmesi kolay olan çocukları seçiyor.



Bu kapsamda, dijital iletişim araçları konusunda farkındalık oluşturmaya çalışan Cumhurbaşkanlığı Dijital Dönüşüm Ofisi, siber zorbalık konusunda önemli bir çalışma yaptı. Dünyada katılımcıların yüzde 17’si, Türkiye’de ise yüzde 20’si, çocuğunun en az bir defa siber zorbalık yaşadığını söyledi.

YETİŞKİNLER DE SALDIRIYOR

Çocukların siber zorbalıkla en çok sosyal ağlardan ve mobil iletişimden maruz kaldığı aktarıldı. Ayrıca ‘çocukların kim tarafından siber zorbalığa maruz kaldığı’ sorusuna ise Türkiye’de yüzde 41 oranında ‘yabancı genç bir kişi’, yüzde 35 oranında ‘yabancı yetişkin bir kişi’ ve yüzde 22 oranında da ‘sınıf arkadaşı’ tarafından yapıldığı cevapları verildi. Türkiye’de çocuklarının siber zorbalığa uğradığını söyleyenlerin yüzde 4’ünün ‘düzenli olarak’, yüzde 6’sının ‘bazen’ ve yüzde 10’unun da ‘bir ya da iki kere’ olduğunu ifade etti.
FARKINDALIK AZ

Araştırmaya göre ‘daha önce hiç siber zorbalığa şahit oldunuz ya da hakkında bir şey okudunuz mu?’ sorusuna ise dünya genelinde yüzde 75 ve Türkiye’de ise yüzde 60 ‘evet’ cevabı verildi. Yine çalışmada, Türkiye’de siber zorbalık farkındalığının dünya genelinin altında olduğuna dikkat çekildi.

Türkiye Gazetesi

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.