Φ yumote Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 esirinim az parçalanmadım karam paslanıp bozulan ululukla alınmayan kalede bu dizelerde anlatılan şair kimdir? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 esirinim az parçalanmadım karam paslanıp bozulan ululukla alınmayan kalede bu dizelerde anlatılan şair kimdir? atıyorum haaaaa... Bedri Rahmi Eyüboğlu... neden Bedri Rahmi dersen, can Dündar'ın bir yazısı vardı Bedri Rahmi ve karadutum şiiri hakkında... kara dutum, çatal karam, çingenem nar tanem, nur tanem, bir tanem ağaç isem dalımsın salkım saçak petek isem balımsın a gülüm günahımsın, vebalimsin... dili mercan, dizi mercan, dişi mercan yoluna bir can koyduğum gökte ararken yerde bulduğum kara dutum, çatal karam, çingenem daha nem olacaktın bir tanem gülen ayvam, ağlayan narımsın kadınım, kısrağım, karımsın... diye giden, karısına degil de sevgilisine yazdığı bu şiirden dolayı belki birileri de ona yazmıştır ne bilim işte... Attım yawwww Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 maalesef değil Bu dizeler peki kime ait Yumoteciğim, bilmiyorum ben bu şiiri de... Alıntı
Φ mosyna Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 maalesef değil bence senin şiir yazma yeteneğin var ve bu şiiri SEN yazdınnn Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 kime aittir demiyorum kimi anlatıyor acaba ?????? Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 kime aittir demiyorum kimi anlatıyor acaba ?????? biliyorum kime ait demediğini ama ben kime ait olduğunu merak ettim... Ben bu şiiri ilk defa duydum... Kimi anlatıyor kısmına zaten yanlış bi tahmin yaptık olmadı yaaaaa... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 kız ne ediyon msn e gel yaww Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 onu soruyorsan bana ait ben o yazarı tanımıyorum valla o kim? sardunyam seni çağırıyor gloria beni değil gelsene Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 kız ne ediyon msn e gel yaww kız msni acınca başımı alamıyorum yaaa... Forumdan geri kalıyorum o zaman da... Bu saatte doludur orası şimdi gel hele şurda takılalım bi iki yawww Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 geldim hadi demek forumdan geri kalıyon allaalla Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 sardunyam şair oldum Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 16 Ekim , 2006 ben illa bi şaire şiir yazsaydım Nazım'a veya orhan veli'ye yazardım da sen kie yazarsın acaba? kale falan da demişsin ama acaba Sabahattin Ali mi ki acaba... Ne bilim kale, Sinop cezaevini çağrıştırdı da birden gene olmadı biliyorum Alıntı
Φ trevize Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Orhan Veli olabilir mi.. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 maalesef değil arkadaşlar dikkat sorusu !!! Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 17 Ekim , 2006 yazdığın dizelerin içinden bulabildiğim şair isimlerini yazıyorum ama hangisi dersen oradabiraz takılırız yaneeeee... abadi lokman ayebe enis akın kemal durmaz kul nesimi nuri pakdil Osman sarı Sezai Karakoç Sunay akın suna aras İsmail akman Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 20 Ekim , 2006 esirinim az parçalanmadım karam paslanıp bozulan ululukla alınmayan kalede bu dizelerde anlatılan şair kimdir? tekrar yazdım soruyu üste taşıdım ipucu: şair türk değil. soru dikkat ve genel kültür içeriyor ikinci ipucu sorunun içinde nerede olduğunu sölememmmmmmm Alıntı
Φ arsimednedemis Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 esirinim az parçalanmadım karam paslanıp bozulan ululukla alınmayan kalede bu dizelerde anlatılan şair kimdir? You came in out of the night And there were flowers in your hand, Now you will come out of a confusion of people, Out of a turmoil of speech about you. I who have seen you amid the primal things Was angry when they spoke your name IN ordinary places. I would that the cool waves might flow over my mind, And that the world should dry as a dead leaf, Or as a dandelion see-pod and be swept away, So that I might find you again, Alone. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Ezra Pound.. Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 22 Ekim , 2006 Ezra Pound.. valla tebrik ediyorum canım arkadaşım, Kesinlike cevabın doğru... madem ben de bi iki şirini yazayım da tam olsun GÖZLER Efendimiz dinlen artık, yorgunuz yorgun, Duyalım biraz da rüzgarın parmaklarını Üstümüzü örten şu durgun Şu kurşun gibi ağır kapaklarda. Dinlen artık kardeş, gün ağarıyor bak dışarıda! Soldukça soluyor sarı ışık Eridikçe eriyor mum. Salıver bizi, dışarda en tatlı renkler, Yosun yeşili, çiçek renkleri, Ağacın altı serinlik. Salıver bizi, tükeniriz yoksa Akıp duran tekdüzeliğinde Kara kuru baskıların Ak kağıt üzerinde. Salıver bizi, biri var ki Bir gülüşünün verdiğini vermez sana Yıllanmış bilgisi tüm okuduklarının Ona bakalım ona. Bu da meşhur şiirlerinden biri : ATTHIS Ruhum senin Doygunluktan ince Atthis, Ah Atthis, Dudaklarını özlüyorum, İnce gövdeni Sen hırçın, Sen el değmemiş. Ezra Pound TEKRAR TEBRİKLER ARKADAŞIM Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 tebriklerrrrr arsimed harikasın kesinlikle çok ince bir cevap verme tarzın var dedecim sana da tebrikler gloria ilgine teşekkürler Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Gloria ve Yumote tebrik için teşekkürler ama tebrik edilmesi gereken arsimednedemis olmalı.Onun yazdığı şiirden çıkardım ben cevabı.. Alıntı
Φ yumote Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 25 Ekim , 2006 biliyorum dedeciğim o daha önce bulmuş hem de bi şiiri eklemiş ama zaten cevap soruda biliyorsun di mi Esirinim aZ paRçalanmadım karAm Paslanıp bOzulan ulUlukla alıNmayan kaleDe şiirlerinde hep birer tablo vardır (Imagism) ve bir fotoğraf karesini anlatır gibidir resmini çizer! sevgiler ve tekrar teşekkürler bu arada iyi şiir yazıyorum ben yaw Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.