Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Hidrojen Peroksit: Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceğiniz Şeyler


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Hidrojen Peroksit: Keşke Daha Önce Bilseydim Diyeceğiniz Şeyler

Çoğu insan, hidrojen peroksidi, anne babanızın siz gençken keserken zorladığı acı, köpüren sıvı olarak bilir. En basit peroksit olan hidrojen peroksit, bir ağartma maddesi, antibakteriyel ve antiseptik olarak işlev gören kimyasal bileşik H202'dir. Evinizde o el değmemiş şişeyle yapabileceğiniz çok şey var.

Hidrojen peroksit nispeten güvenli olduğundan, dişlerinizi beyazlatmak, kulaklarınızı temizlemek ve cildinize bakım yapmak için kullanabilirsiniz. Nasıl doğru kullanacağınızı biliyorsanız, tüm evinizi yalnızca hidrojen peroksit ile temizleyebilirsiniz. İşte hayatınızı on kat kolaylaştıracak en iyi hidrojen peroksit saldırıları.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Giysilerden Mürekkep Lekelerini Çıkarın

Giysilerden mürekkebi çıkarmak neredeyse imkansızdır. En azından hidrojen peroksit olmasaydı olurdu. Açık renkli giysiler için, bir pamuk topunu hidrojen peroksite batırabilir ve enfeksiyonlu bölgeye sürebilirsiniz. Ardından giysilerinizi normal şekilde yıkayın.

removing-clothes-stains-55955.jpg

Bu işe yaramazsa, kumaşınızın ağır hizmet tarifine ihtiyacı olabilir. % 50 hidrojen peroksit ve% 50 amonyaktan oluşan bir çözelti oluşturun. Amonyak, peroksidin daha iyi çalışmasını katalize eder. Sadece berrak amonyak kullanın ve amonyak her iki kumaştaki proteinleri yiyeceğinden yün veya ipek üzerinde kullanmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Diş Beyazlatma Zamanı

Journal of Dentistry'de 2004 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hidrojen peroksit dişleri etkili bir şekilde beyazlatıyor. Dişlerinizi beyazlatmak için 1/2 su ve 1/2 hidrojen peroksit solüsyonu oluşturun. En az 30 saniye boyunca veya ayakta durabildiğiniz kadar ağzınızda çalkalayın. Ağzınızı incitirse solüsyonu tükürün ve yutmayın.

GettyImages-129378525-78896.jpg

Konsantrasyon ne kadar yüksek olursa beyazlaşma o kadar parlak olur. Bununla birlikte, aynı dergiden 2006 yılında yapılan bir çalışma, daha yüksek konsantrasyonların diş minesine zarar verebileceğini bildirdi. Daha yüksek bir konsantrasyon kullanıyorsanız (% 25 veya% 35), peroksidin ağzınızda kaldığı süreyi kısaltın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

İşte Diş Fırçalarınızı Nasıl Temizleyeceğiniz

Diş fırçalarınızda kaç tane mikrop toplandığını hiç düşündünüz mü? Gerçek şu ki, bol miktarda bakteri çekiyorlar ve yine de çoğu insan diş fırçalarını asla temizlemez. Çocuk Ağız Sağlığı Enstitüsü'ne göre, hidrojen peroksit, çocuğunuzun diş fırçalarını dezenfekte etmek için güvenli bir yöntemdir.

toothbrush-26516.jpg

Bir bardağa% 3 hidrojen peroksit dökün ve diş fırçalarınızı kılları aşağı gelecek şekilde kabın içine yerleştirin. Sıvı köpürmeyi bırakana kadar diş fırçalarını orada bırakın. Daha sonra diş fırçasını kullanmadan önce iyice durulayın. Başka bir yöntem de diş fırçanızı kullanmadan önce su ve hidrojen peroksit solüsyonu ile karıştırmaktır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bitkilerinizin Büyük ve Güçlü Büyümesine Yardımcı Olun

Hidrojen peroksit, oksijeni serbest bırakarak çalışır. Bitkiler topraktaki besinleri emmek için oksijeni kullandıklarından, bu ekstra oksijen molekülüne bayılırlar. Bu, bahçeniz için daha sağlıklı, daha güçlü bitki büyümesini destekler.

helping-plants-43663.jpg?b=0&c=0&width=1

Bahçede büyümeyi teşvik etmek için, bir bardak suya bir çay kaşığı% 3 hidrojen peroksit karıştırın. Karışımı bir sprey şişesine döktükten sonra bitkilerinizi buğulayın. Bütün bir bahçeyi kaplamak istiyorsanız, dozajınızı% 35 hidrojen peroksite yükseltin. Bunu tohumları ön işlem yapmak için de kullanabilirsiniz. Peroksit mantarları öldürdüğü için kök enfeksiyonları gibi potansiyel hastalıkları da ortadan kaldırır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Güle güle yanmış yüzeyler, yanık kalıntıları, yanmış tava dipleri ve diğerleri

Yanık kalıntılarının fırçalanması yıllar alabilir. Tencere ve tavaların yüzeyinde moloz kekleri yaktığından, sadece fırçalamak pek bir işe yaramayacaktır. Kalıntıyı çözen ve kaldıran bir maddeye ihtiyacınız var. Ovmak zorunda kalmadan kiri çıkarmak için hidrojen peroksit kullanın.

6_ygs-60367.jpg?b=0&c=0&width=800&height

Tüm yanmış alanları kaplamak için bol miktarda hidrojen peroksit dökün (% 3 yeterlidir). Sonra bir yığın karbonat ilave edin. En az birkaç saat bırakın; altı saat hedefleyin. Enkaz hemen kalkmalı! Tencere veya tavanız yeni gibi görünene kadar yapışkan kalıntıları silin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Paslı Aletlerinizi Yeniden Pırıl Pırıl Yapın

Bahçe küreğinizi, vidalarınızı veya çekicinizi en son ne zaman temizlediniz? Muhtemelen asla. Aletleriniz paslanmaya başlarsa, ovma zamanı gelmiştir. Paslı bölgeye az miktarda% 3 hidrojen peroksit dökün ve çelik yün veya fırça ile ovalayın. Daha güçlü bir çözüme ihtiyacınız varsa, peroksidi boraks ile karıştırın.

hammer-93829.jpg

Bu DIY'ye dalmadan önce, az miktarda hidrojen peroksiti test edin. H202 paslanmaz çelik, alüminyum veya pirinci etkilememesine rağmen bazı metalik demirlerle reaksiyona girebilir. Deney yapmadan önce araçlarınızın nelerden yapıldığını iki kez kontrol edin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Sert Kimyasallar Kullanmadan Küf ve Pası Yok Et

24 saat içinde küf gelişebilir. Gözetimsiz bırakmak solunum yolu hastalıklarına neden olabilir; alerjisi olanlar için bir tehlikedir. Küfü hızlı bir şekilde öldürmek önemli olsa da çoğu insan her yere kimyasal püskürtmek istemez. İşte bu tehlikeli temizleyiciler olmadan küfü yok etmenin bir yolu.

cleaning-mold-51100.jpg

Bir sprey şişesine% 3 hidrojen peroksit ekleyin. Küfle enfekte olmuş duvarları solüsyonla doyurun ve orada on dakika bekletin. Zamanla mantar önleyici sıvı organizmaları yok edecektir. On dakika geçtikten sonra, tüm lekeleri çıkarmak için alanı fırçalayın. Ardından kalan küf lekelerini çıkarmak için yüzeyi silin.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Köpeğinizin Hayatını Kurtarabilir

Köpek sahipleri, kazara zehirlenme riskini anlar. Köpeğiniz çok fazla üzüm veya çikolata yediği anda, saate varırsınız. Köpeğinizi az miktarda hidrojen peroksit ile besleyerek güvenli bir şekilde kusturabilirsiniz. Peroksit hafif bir reaksiyon yaratır, ancak zarara neden olacak kadar aşırı değildir.

GettyImages-73808444-25625.jpg

Kusmaya neden olmak için köpeğinize% 3 hidrojen peroksit verin (daha yüksek konsantrasyonlar toksiktir). Köpeğinize vücut ağırlığının beş poundu için bir çay kaşığı verin. Kusma yedikten on ila 15 dakika sonra başlar ve 45 dakikaya kadar sürebilir. Daha sonra veterinerinize danışın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Etiketleri veya Tutkalı Kaldırır

Satın aldığınız bir üründen bir etiketi veya çıkartmayı çıkarmaya çalışmak zor ve sinir bozucu olabilir. Çoğu zaman, etiket veya çıkartma, kurtulmak için çok fazla çalışma gerektiren rahatsız edici küçük parçalara bölünecektir. Ayrıca etiketi veya çıkartmayı tırnaklarınızın altına yapıştırırsınız ve bu büyük bir karmaşa yaratır.

incredible-secret-cleaning-hack-60763.jp

Etiketleri ve çıkartmaları çıkarmanın daha kolay bir yolu hidrojen peroksit kullanmaktır. Ürünü düz bir yüzeye koyun ve etiket veya çıkartmaya hidrojen peroksit püskürtün. Bırak otursun. Yaklaşık 10 dakika sonra, etiket hafif bir ovma ile kolayca çıkarılmalıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Makyaj Fırçalarınızı Yeniden Güzelleştirin / Temizleyin

New York Dermatoloji Derneği'nin kurucularından olan dermatolog Dr. Debbie Palmer, "Günlük kullanım yoluyla, makyaj fırçaları ölü deri hücrelerini, kiri, yağı, kirliliği ve bakterileri biriktirebilir" diyor. Kirli makyaj fırçaları, uygun şekilde temizlenmezlerse stafilokok enfeksiyonlarına neden olabilir. Neyse ki, hidrojen peroksit onları yeterince dezenfekte eder.

cleaning-makeup-brushes-34890.jpg

Bir kase ılık suya bir çay kaşığı hidrojen peroksit ekleyin. Fırçalarınızı karışımın içinde on dakika bekletin. Fırçaları her seferinde tekrar çevirin. Daha sonra makyaj fırçalarınızı çıkarın, soğuk suyla durulayın ve kurumasını bekleyin. Kalan kalıntı varsa sabunla yıkayabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Meyvelerinizi ve Sebzelerinizi Yıkayın

Meyvelerinizi ve sebzelerinizi eve getirdiğinizde yıkamak çok önemlidir. Onlara kimin dokunduğunu veya hangi böcek ilaçlarıyla temas ettiklerini asla bilemezsiniz. Ama sebzeli bir yıkama için 8 dolar ödemek yerine, neden biraz hidrojen peroksit kullanmıyorsunuz?

fruit-and-vegetables-21866.jpg

Sebzeli bir temizleyici oluşturmak için lavabonuzu soğuk suyla doldurun ve 1/4 fincan% 3 hidrojen peroksit ekleyin. Gıda güvenli olmadığı için daha yüksek konsantrasyon kullanmayın. Meyve ve sebzelerinizi karışımda yıkayın ve ardından tatlı suyla iyice durulayın. Zehir Kontrolüne göre, hidrojen peroksit, büyük miktarlar dışında toksik değildir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Kulaklarınızdan Kulak Kiri Nasıl Güvenle Çıkarılır?

Avustralya Aile Hekiminin 2015 yılında yaptığı bir araştırma, kulak kirini gidermenin en etkili yolu olarak kulak sulamayı desteklemektedir. Kulak sulama, balmumunu yumuşatan ve yerinden çıkaran bir sıvı içerir. Hidrojen peroksit balmumu balonunu oluşturup zayıflattığı için kulaklarınızı temizlemenin güvenli bir yoludur.

GettyImages-179790610-71688.jpg

Yan yatarak başlayın. Yukarı bakan kulağınıza birkaç damla hidrojen peroksit koyun. Beş dakika bekleyin, ardından oturun ve fazla sıvıyı emmesi için bir mendil kullanın. Sonra aynısını diğer kulağına da yap. Bu ev ilaçlarını denemeden önce doktorunuza danışmayı unutmayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Duvarlarınızı, Pencerelerinizi, Aynalarınızı ve Tezgahlarınızı Dezenfekte Edin

Hidrojen peroksit, bir anti-viral ve anti-bakteriyeldir. Bu nedenle birçok ev temizleyicisi bu bileşeni içerir. Mutfak temizleyicileriniz azalıyorsa, bunun yerine% 3 hidrojen peroksit kullanın. Bir sprey şişesinde saklayın ve başka herhangi bir ev temizleyicisi gibi kullanın.

Home-cleaning-18156.jpg

Hidrojen peroksit güçlü bir dezenfektan olmasına rağmen, etki etmesi zaman alır. Çözümü silmeden önce bir dakika boyunca tezgahınızda veya duvarlarınızda bırakmak isteyebilirsiniz. Sirke, hidrojen peroksit ve sade sabun karışımı, pencereler ve aynalar için etkili bir temizlik çözümü oluşturur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Hidrojen Peroksit Doğal Bir Deodoranttır

Bakteriler teri parçaladığında vücut kokusu yaratır. Koltuk altlarımız diğer bölgelerden daha fazla terlediği için vücut kokusunun ana suçlusu onlardır. Bazı insanlar bu mikropları öldürmek için% 3 hidrojen peroksit kullanır ve bu nedenle B.O.

GettyImages-586119342-23312.jpg

Hidrojen peroksit bir terletici değildir, bu nedenle terlemenizi engellemez. Ama deodorantlar da yok. Kokuyu gidermek için terlediğiniz yere biraz hidrojen peroksit sürün veya püskürtün. Ve alüminyum gibi zararlı maddeler içerebilecek bir deodorant için ödeme yapmaktan kesinlikle daha ucuzdur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Saçınızın Rengini Yarı Fiyatına Daha Açık Yapar

Hidrojen peroksit, sarı saç boyalarının çoğunun% 6 ila% 10'unu oluşturur. Paradan tasarruf etmek için uzun bir rutin yerine saçınızı hafifletmek için sıvı kimyasalı kullanabilirsiniz. Hidrojen peroksidi, asitliği düşürecek alkali bir kimyasal olan kabartma tozu ile karıştırın. Macunu saçınıza yayın ve 15 ila 60 dakika bekletin. Ardından saçınızı soğuk suyla durulayın.

lightened-hair-97577.jpg

Çözelti saçınızı sarıya çevirmezken, rengi gözle görülür şekilde açacaktır. Hidrojen peroksit kullanırken dikkatli olun çünkü gözleri kolayca tahriş eder. Ve çok fazla kullanırsanız saçınıza ve cildinize zarar verebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Renksiz Tırnaklarınız mı Var? Bunu deneyin

Mantarlar, tırnaklarınızı eskiden olduğu gibi sararmış, çatlamış parçalara dönüştürebilir. Hidrojen peroksit bu mantarı hızlı ve verimli bir şekilde öldürebilir. Bir kasede 1/2 bardak sıcak suyu bir çay kaşığı% 3 hidrojen peroksit ile karıştırın. Ekstra güç için bir çay kaşığı karbonat ekleyin.

nail-bath-14866.jpg

Tırnaklarınızı bu solüsyonda yaklaşık on dakika bekletin. Cildinizin yumuşamasını istemiyorsanız, karışıma pamuklu bir top koyup tırnaklarınıza bastırabilirsiniz. Gerekirse temiz, kullanılmamış bir diş fırçası veya tırnak fırçasıyla lekeleri ovalayın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Topuklarınızdaki Sertlikleri ve Deri Sertliklerini Yumuşatır

Ödenecek bu kadar çok şey varken neden paranızı spa ayak bakımlarına harcayasınız? Ayaklarınızın kenarlarında çatlak, sert nasırlar varsa, hidrojen peroksit çevresindeki dokuyu parçalayarak o cildi yumuşatabilir.

foot-bath-51574.jpg

İki bardak hidrojen peroksiti iki bardak sıcak suyla seyreltin. Ayakları 30 dakika bekletin. Kuruduktan sonra tüm ölü deriyi fırçalayın. Sonra ayaklarınızı losyonla köpürtün, sıcak tüylü çorapları giyin ve samanlara vurun. Sabahları ayaklarınız çok yumuşak hissedecek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bu Ağrılı Bir Boğaz Ağrısını Hafifletebilir

Pamukçuk geçirmiş olan herkes bunun acıttığını bilir. Hidrojen peroksit boğaz ağrısını ortadan kaldıramazken, iyileşmeyi hızlandırabilir. Peroksit, ağzınızda büyüyen bakterileri öldürür ve bu da ağrıyı hafifletebilir.

GettyImages-151042170-56350.jpg

% 3 hidrojen peroksidi su ile seyreltin - en fazla yarı yarıya. Karışımı pamukçuk yaranıza uygulayın. Ya solüsyona bir top pamuk batırın ve ağrınıza bastırın ya da sıvıyı ağzınızda çalkalayın. Her iki durumda da, peroksidi yutmamaya dikkat edin. Oh, biraz acıtabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Duşunuzu Küften Koruyun

Kimse duşunu temizlemeyi sevmez. Bu nedenle, bir duşu temizlemek ve aynı zamanda gelecekteki küflere karşı korumak en iyisidir. Bir sprey şişesini% 3 hidrojen peroksit ile doldurun. Duşunuzun duvarlarını sıkın ve 10 dakika boyunca büyüsüne bırakın. Ardından küfü silin.

yeet-18906.jpg

BMC Research Notes'ta 2013 yılında yapılan bir araştırmaya göre, hidrojen peroksit maya ve bakteri gibi mikroorganizmaları etkili bir şekilde öldürüyor. Ayrıca tomurcuklanan maya sistemlerini de yok eder, böylece duşunuzu bir süre daha temizlemenize gerek kalmaz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Lekeli Halınız Varsa Bunu Deneyin

Ticari halı temizleme ürünleri, hidrojen peroksitin toz halinde bir formu olan sodyum perkarbonat içerir. Bu nedenle temizlikçilerin adında genellikle "Oxy" veya "Oxi" bulunur. Neden fazladan yükü atlayıp onun yerine hidrojen peroksit kullanmıyorsun?

coffee-spill-56952.jpg

Dökmeye başlamadan önce peroksiti seyreltin. Bir kısım% 3 hidrojen peroksiti beş kısım suyla karıştırın. Kirli bölgeye püskürtün ve birkaç dakika bekleyin ve ardından lekeyi ovalayın. Önce küçük bir alanda test etmek isteyebilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Son olarak, Tutucunuzu veya Ağızlığınızı veya Dişliğinizi Temizlemenin Kolay Bir Yolu

Her gece ağzınıza doldurmanız gereken o küçük plastik kalıbı temiz tutmak zordur. Ancak tutucunuzu hidrojen peroksit, kabartma tozu ve su kullanarak çok az parayla temizleyebilirsiniz.

How-To-Clean-Retainers-and-Night-Guards-

Tutucunuzu bir kavanoza koyun ve suya daldırın. Bir yemek kaşığı hidrojen peroksit ve bir tutam karbonat ekleyin. Tutucuyu yaklaşık on dakika orada bırakın. Daha sonra çıkarın ve tüm kalıntıları durulayın. Tutucunuzu ağzınıza geri koymadan önce iyice duruladığınızdan emin olun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Bulaşık Makinenize Daha Fazla Güç Verin

Bulaşık makineleri çalışırken her şeyi kolaylaştırır. Bulaşık makinenizi temizlemezseniz, fazladan kalıntı duvarları kekeleyecek ve bulaşıklarınızı çok parlak bırakacaktır. Ayrıca, hidrojen peroksit, bulaşık makinesi sabununuza daha fazla temizleme gücü verir.

GettyImages-1131659727-44468.jpg

Bir sonraki yükünüzü çalıştırmadan önce, bulaşık makinenize 1/4 fincan (veya üç ons)% 3 hidrojen peroksit ekleyin. Kapıyı kapatın ve çalıştırın. Sıcak su etrafında dönecek ve peroksit yüzeyi dezenfekte edecektir. Tüm yapmanız gereken bu!

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Nemlendiricinizin de Temizlenmesi Gerekiyor

Nemlendiricinizi veya difüzörünüzü en son ne zaman temizlediniz? Bakteriler ıslak ve sıcak yerlere bayılır. Nemlendiriciler uzun süre nemli kalır. Ayrıca durgun su, bakterilerin çoğalmasına izin verir. Kirli nemlendiriciler yardımcı olmaktan ziyade alerji semptomlarını tetikleyebilir.

humidifier-70228.jpg

Nemlendiriciyi veya difüzörü temizlemek için, bir galon suya iki bardak% 3 hidrojen peroksit ekleyin. Nemlendiricinin su haznesine dökün ve filtreleyin, fırçalayın ve 10 ila 30 dakika bekletin. Ardından tabanı temiz suyla durulayın ve kurumaya bırakın.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

Akne Noktalarını Tedavi Edin

Hidrojen peroksit, sivilce için leke tedavisi olarak çalışır. Peroksit cildinize dokunduğunda fazladan bir oksijen atomu kaybeder. Bu oksidasyon süreci bakterileri öldürerek cildinizin daha hızlı iyileşmesini sağlar. Aşırı kullanım cildinize daha fazla zarar verebileceğinden akne izleri için kullanmayın.

acne-10555.jpg

Sivilcenizi lekelemek için, pamuklu bir topu% 3 hidrojen peroksitle doyurun. Pamuk topunu enfeksiyonlu bölgelere sür, beş dakika beklet ve sonra yüzünü soğuk suyla durula. Haftada üç kez kullanımınızı sınırlayın ve hidrojen peroksit uygulamadan önce yüzünüzü yıkadığınızdan emin olun.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.