Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Dünyadan 25 Lezzetli Barbekü


Admin

Önerilen İletiler

  • Admin

Dünyadan 25 Lezzetli Barbekü

BB15yv4V.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Global Izgara

Hamburgerler, kaburgalar, şişler ve sosisler Amerika'nın barbekü kültürünün ayırt edici özelliklerinden bazılarıdır - ancak gelenek hiçbir şekilde Amerika'daki yaz eğlencelerine özgü değildir. Barbekü veya bunun bazı versiyonları, Dünya'nın hemen hemen her yerleşim köşesinde bulunabilir. Bazı yerlerde, tıpkı bir Amerikan aşçısı gibi görünüyor. Diğer kültürler binlerce yıl öncesine dayanan gelenekleri takip ediyor. Bununla birlikte, her durumda, sonuç lezzetlidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHCq.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Tahiti Hima

Hima'a bir yemek ya da tarif değil, Fransız Polinezyası Tahiti adasında geleneksel bir yemek tarzıdır. Himalaya büyük bir yeraltı fırınıdır ve Tahiti'ye özgü değildir - tüm Güney Pasifik Adası kültürleri bir çeşit toprak fırın barbeküsü uygular. Büyük geleneksel ziyafetler ve aile yemekleri için kullanılır ve içeri giren genellikle muz yapraklarından dokunmuş sepetlerde pişirilir. Yemekler arasında ekmek meyvesi, patates, balık, yavru domuzlar ve kabuklu deniz ürünleri sayılabilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yyfH.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Şili Asado

İngilizce terim mangalında olduğu gibi, İspanyol asado da mangalın sosyal olayı ve alevler üzerinde metal ızgaralar üzerinde et kavurma tekniği ile ilgilenir. Şili'de ızgaraya parrilla denir ve üzerine yığılmış et dağları, ortalama Amerikan barbeküsünde karşılaşmayı beklediğinizden daha yayıcı olma eğilimindedir, ancak bunun ötesinde, Şili asado çoğuna tanıdık gelecektir. Ribeye bifteği, rulolarda longaniza veya chorizo sosis gibi yaygındır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yCqI.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Arjantin Asado

Asado geleneği, Arjantin halkının arka bahçesindeki barbeküden çok daha fazlasıdır. Bir dine sınır tanıyan ulusal bir takıntı olarak futbolla eşit olan kültürel bir özelliktir. Tıpkı Şili'de olduğu gibi, Arjantin'deki asado da "aşçılık" kelimesine veya etin kendisine ya da bu eti pişirmenin araçlarına atıfta bulunabilir. Bağlam ne olursa olsun, anahtar kelime “et” tir. Bir asador denilen ızgara ustası, kömürü - genellikle yerli odundan yapılmış - büyük bir açık çukurda veya daha az sıklıkla parrilla adı verilen bir ızgarada tutuşturur.

Daha sonra, asador stratejik olarak kan sosisi, chitterling (ince bağırsaklardan yapılmış), chorizo ve sık sık tüm parçalanmış bir ineği ızgara et ve gece gündüz eğlenceler olarak eti mükemmel bir şekilde içmeye yerleştirir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHD0.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Moğol Khorhog

Otantik khorhogun anahtarı sıcak taşların kullanılmasıdır. Göçebe Moğolların kuşakları, büyük patates, havuç, soğan ve et parçalarından oluşan khorhog pişirdi. Bu et keçi veya koyun eti olabilir, ancak koyun eti günlük bir zımba olduğundan ve keçi daha çok bir incelik olduğundan, khorhog geleneksel olarak özel günler için ayrıldığı için genellikle keçidir.
Göçebe Moğolların modern burgerlerin yaratılmasında nasıl bir rol oynadığını merak mı ediyorsunuz? Mütevazi Hamburger'in Şaşırtıcı Tarihine göz atın

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yv5i.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Alman Barbekü

Birçok Amerikalı'nın konuştuğu İngilizce gibi, Amerika'nın barbekü kültürünün çoğu da Almanya'dan geliyor. Çoğu insan muhtemelen Alman barbeküsünü sosisleri gibi muazzam ve sulu sosislerle ilişkilendirir ve haklı olurlar. Alman sosisleri listesi ünlü et tüplerinin kendileri kadar uzun. Ancak hamburgerler Hamburg'dan, frankfurtlar Frankfurt'tan ve turşu ve lahana turşusunu Almanya'dan miras aldık. Aynı şekilde hardal, brisket ve patates salatası ile. Oh, ve bu arada, bira.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yCrk.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Avustralya Barbekü

10 Amerikalıdan Avustralya hakkında üç şey söylemelerini isteyin ve muhtemelen “timsah Dundee”, “g'day, mate” ve barbie üzerindeki karides ifadesinin bir kombinasyonunu elde edersiniz. ABD'de olduğu gibi, çoğu Avustralyalı bir çeşit ızgaraya sahiptir ve tıpkı burada olduğu gibi, karides ve diğer kabuklu deniz ürünleri sık sık yollarını bulurlar - ancak Avustralya barbeküsü orada durmaz. Aslında, geleneksel Aussie barbekü kültürüne giren bileşenlerin çoğu, kıta ülkesinin Asya'ya olan yakınlığının yanı sıra göçmen kültürüne kadar izlenebilir. Ayrıca Avustralya barbeküsünde emu ve kanguru eti bulmanız Amerika'da olduğundan çok daha olasıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHDS.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Filipinli Lechón

Yavaş kavrulmuş emziren domuzlar kesinlikle Filipinler'e özgü değildir. Küba, Porto Riko'da ağzına doldurulmuş bir meyve parçasıyla veya Amerika'nın herhangi bir şehrinde bir itfaiye para toplama aracıyla yavaşça dönen bir domuz bulabilirsiniz. Bununla birlikte, Filipinler'de lechón, ülkenin barbekü kültürünün temel direğidir. Domuz bir bambu şişine sabitlenmeden önce, genellikle frenk soğanı, soğan, sarımsak, demirhindi ve limon otu ile doldurulur. Düğünlerin, tatillerin ve en önemli festivallerin bir elyafı olan Filipinler'deki en değerli lechón kesimi gevrek, yağlı deridir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yt7X.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Brezilya Churrasco

Portekizce churrasco kelimesi Brezilya'nın uzun şişlerde sığır eti ızgara geleneğini temsil eder, ancak diğer etler bazen ikame edilir. Brezilyalılar genellikle sarımsak, otlar, sirke ve yağdan yapılmış basit ama güçlü bir duman dengeleme sosu olan chimichurri ile churrasco'ya hizmet ederler. Churrasco evde, toplantılarda veya festivallerde, tıpkı başka bir yerde barbekü gibi yapılabilir, ancak bir churrascaria'da veya et lokantasında da sipariş edebilirsiniz.
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yyhz.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Güney Afrikalı Braai

Braai geleneği, Güney Afrika’nın kökenleri Afrikaner halkı olarak bilinen Hollanda sömürge yerleşimcilerine kadar uzanabilir. Ancak şimdi, birçok etnik grup ve Zambiya, Zimbabve ve Namibya gibi bölgesel komşular için barbekü kültürünün bir parçası. Braaivleis kelimesi “kavrulmuş et” anlamına gelir ve braai sosyal duruma (aşçılık) atıfta bulunabilir veya bir isim (barbekü ızgarası) veya bir fiil (barbekü veya ızgara) olarak kullanılabilir. Kıyı bölgelerinde, barbeküde Afrikaans'ta kreef adı verilen balık veya kerevit bulmanız muhtemeldir. İç kısımda, boerewors adı verilen ev yapımı sosislerin ve sosaties adı verilen kebapların tadını çıkarabilirsiniz.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHEA.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Japon Yakitori

Japonya'da, restoranlar bir uzmanlığa odaklanma eğilimindedir, bu da Amerikan yemeklerinde bulduğunuz herkes için bir şeylerin aksine. Aynı şey barbekü için de geçerlidir. Yakitori olarak bilinen klasik ızgara ızgara tavuk servis edilen yerler sadece bunu yapma eğilimindedir. Çanak neredeyse her zaman tuz ve beyaz biber veya Amerikalıların teriyaki sosu olarak bildiği tatlı bir soya sosu sırıyla tatlandırılsa da, tavuğun farklı kısımlarına dayanan düzinelerce varyasyon vardır.
 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHEU.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Alp Pierrade

Avrupa'nın en büyük ve en yüksek dağ zinciri olan Alplere ev sahipliği yapan ülkelere Alp ülkeleri denir - ve kendilerine özgü bir barbekü tarzı vardır. Fransa, İsviçre ve diğer Alp ülkelerinde, pierrade veya pierre chaude favori bir kayak yemeğidir. Donmuş cisimler, ihale, sulu mükemmellik için katılaşmış taze yerel kırmızı etten oluşan ısınma yemeği için Alpler istiridye taze. İşin püf noktası eti ince dilimlemek ve dışarıda kızarana ve içeride yumuşayana kadar sıcak taşların üzerine yerleştirmektir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yJVz.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Korece Gogigui

Devletin basitçe Kore barbeküsü olarak bilinen gogigui, kelimenin tam anlamıyla “et” ve “kavurmaya” çeviriyor. Küresel popülerlik kazanan Kore mutfağının ayırt edici özelliği olan gogigui, domuz eti, tavuk, sığır eti ve deniz ürünleri de dahil olmak üzere her türlü kavrulmuş eti içerebilir. Birçok restoranda yemekler masanızda ızgara edilir - ve bazen de kömür ızgaraları masaların içine yerleştirilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yF2Z.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Meksikalı Barbacoa

Geleneksel olarak, Meksika barbacoa yeraltı fırınlarında etin - genellikle sığır eti, keçi ve / veya koyun - buharda pişirilmesini içerir. Hüner, eti inanılmaz derecede hassas olana kadar pişirmek için buhar kullanmaktır. Ancak bugün, yavaş pişiriciler benzer bir etki elde edebilir. Barbacoa, İngilizcede “barbekü” haline gelmeden önce Meksika gibi yerlere yayılan İspanyollar tarafından alınan bir yerli Karayip kelimesidir. Meksikalı barbacoa, kelimenin tam anlamıyla barbekü değildir; ızgara değil, buharda pişirme ve pişirme, mutfağın anahtarlarıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yCtp.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Çin Chuan'r

Xinjiang, Çin'in kuzeybatısında Uygur halkına, ülkenin birçok farklı etnik grubundan biri olan Çinli Müslümanlara ev sahipliği yapan özerk bir bölgedir. Ticari yemeklerinden biri, susam yağı, tuz ve karabiber, kırmızı biber ve kimyonla kavrulmuş saplanmış kuzu eti olan chuan’r. Uygur halkı, bu inceliği, Sincan bölgesinin ötesindeki ve sonunda Çin'in dört bir yanındaki arabalarda satmaya başladı. Bugün, sokak satıcılarından üst düzey restoranlara kadar Çin'in her yerinde favori bir yemek.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yt9F.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Çin Shao Kao

Shao kao, aylarca göçmen işçi olarak evden uzakta çalıştıktan sonra milyonlarca vatandaşın ailelerini görmek için ülkenin dört bir yanına seyahat ettiği Çin Bahar Şenliği'nin temelidir. Sokaklar eğlenceler ve kimyon ve Çin beş baharat baharatıyla kaplı saplı et ve sebzelerden oluşan geleneksel bir Çin barbeküsü olan shao kao'nun kokusuyla doludur. Kebaplar, yıllık göç ritüeli boyunca ülke genelinde sokaklarda ve sokaklarda uzun, dar, açık kömür ızgaralarında pişirilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yt9R.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Hint Tandoori (Tandır)

Tandır, Hindistan'da yüzyıllardır kullanılmakta olan geleneksel bir silindirik fırındır. Dışarı çıkan yiyeceklere tandır denir. Modern bir tandır elektrik veya gaz kullanabilse de, geleneksel yakıt odun veya odun kömürüdür. Çok yüksek bir ısıda yanar ve içerideki yiyecekleri açık alevlere ve sıcak havaya maruz bırakır, bu da hem radyan hem de konveksiyonla pişirmeye neden olur. Hindistan'daki çoğu katı vejetaryendir, ancak kültüre ve stile bağlı olarak, tandır tavuk veya diğer etleri, her türlü sebzeleri ve geleneksel gözleme içerebilir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yv4V.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Endonezya ve Malezya İkan Bakar

Hem Endonezya hem de Malay dillerinde ikan bakar, “yanmış balık” anlamına gelir. Geleneksel barbekü tabağı, farklı sos ve kenarlara sahip birçok varyasyon ve stile sahiptir, ancak genel konsept her zaman aynıdır. Kırmızı balığı gibi büyük, bütün bir balık, bir gevrek olarak kavrulmuş, sambal adı verilen bir biber sosu ile doldurulmuş ve bir muz yaprağına servis edilen bir kömür ızgarasına yerleştirilir. Yeni başlayanlar için, sıcak ve baharatlı çanaktan çıkan duman bile tahammül etmek için çok yoğun, ancak yerli halk için ikan bakar merkezi olan chilis ve diğer acı biber tanıdık favoriler.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yCtW.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Samoa Umu

Samoalılar ve diğer Pasifik Adalıları, binlerce yıldır umus adı verilen açık ocak ızgaralarında yemek pişiriyorlar ve gelenek bugüne kadar devam ediyor. Bir umu, kırmızı sıcak lav kayaları ile doldurulmuş toprak üstü bir fırındır. Hemen hemen her şey bir umu içinde pişirilebilir, ancak tekniğin ayırt edici özelliği, volkanik fırına giren her şey üzerine bolca katlanan ve çıkan her şeye tropikal bir lezzet veren hindistancevizi kremidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yzQX.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Hawaii Kalua Domuz Eti

Yakındaki Hawaii'de, barbekü, Samoa'da olduğu gibi lav kayalarıyla dolu toprak fırınlarında kavrulur - sadece orada imu denir. İki ila dört ayak çukuru kazıldıktan sonra, çıra ve lav kayaları ile doldurulur, tutuşturulur ve saatlerce ısınmaya bırakılır. Yüksek, eşit bir sıcaklığa ulaştığında, geleneksel kalua domuz eti yapma zamanı. Tropikal yaprak katmanları kalın buhar üretmek için imu üzerine yerleştirilir. Daha sonra, buharlı bitki örtüsüne bir bütün domuz yerleştirilir, ardından üzerine başka bir katman muz veya hindistan cevizi yaprağı yerleştirilir. Son olarak, ısıyı ve buharı içeride tutmak için kazılan kirle kaplıdır ve en az sekiz saat boyunca yanar. Ortaya çıkan şey, Hawai'lerin nesiller boyu keyif aldığı inanılmaz derecede hassas, kemikten düşmüş bir domuz eti yemeğidir.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yJWE.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Yeni Zelanda Hangi

Yeni Zelanda'nın yerli Polinezya halkına Māori denir ve yüzyıllardır hangi olarak adlandırılan toprak fırınlarında pişirilirler. Geleneksel olarak, hangi pişirme balık ve tatlı patates üzerinde duruldu, ancak oradaki barbekü kültürü lahana, kabak, kuzu eti ve domuz eti dahil olmak üzere gelişti. Hawai imu gibi, sıcak taşlar buhar üretmek için yapraklarla kaplıdır ve yiyecek bazen keten yapraklara sarılır, ancak bugün bazen alüminyum folyo veya bez çuvallar kullanılmaktadır. Burada da, için için yanan taşlar sıcağa sıkışmak ve çıkan her şeye dumanlı, dünyevi bir lezzet vermek için kirle kaplıdır.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

79611670_164884231545782_355948215404173

Türkçe Mangal

Türk barbeküsünün uzun ve katlı kültürü, ailelerin veya çok daha büyük grupların gün boyunca büyük miktarlarda et ızgarası yapmak için bir araya geldiği Amerikan yemeklerine benzer bir gelenek olan mangal etrafında merkezlenmiştir. Kutlama geceye kadar sürer ve yan yemekler ve salatalar, çay gibi geleneksel içecekler, yoğurt bazlı ayran ve salgam adı verilen bir şalgam suyu içerir. Bununla birlikte, gösterinin yıldızı, et ihale edene kadar saatlerce özel bir ızgara ustası - her zaman erkek bir aile üyesi - tarafından yavaşça kavrulmuş tavuk, sığır eti, balık ve kuzu. Bütün mesele Güney Afrikalı bir barbeküye çok benziyor.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB13zKEP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Jamaika Jerk

Baharatlı barbekü jerk Karayipler'de yaygındır, ancak Jamaika Batı Hint Adaları jerk kültürünün kalbidir - sonuçta ülkenin ulusal yemeği. Farklı etler kullanılabilse de, domuz eti geleneksel ücrettir. Dumanlı, baharatlı ve kokulu jerk barbekü, Scotch kaput şili, ada kekik ve yenibahar ile mümkündür. Tüm bu baharatlar, ısıya maruz kalan yüzey alanı miktarını en üst düzeye çıkarmak için butterflated kemikli domuz eti kapsar.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yHHP.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Porto Riko Lechón

Lechón, Porto Riko'daki büyük toplantılarda uzun zamandır devam ediyor - Küba ve diğer birçok komşu adadan bahsetmiyorum bile. Çok fazla alan ve çok zaman alıyor, ancak sonuç, adanın en popüler tatil şöleni ve şiddetli bir ulusal gurur kaynağı olan bir pişirme geleneğidir. Bütün bir emziren domuz, düşük ısıda kömür veya odun ateşinde saatlerce yavaşça tükürülür. Pişirme sonunda bittiğinde, içerideki yağlı meyve sularında gevrek deri mühürlenir ve yumuşak, yumuşak et büyük parçalar halinde doldurulur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

  • Admin

BB15yymg.img?h=582&w=1119&m=6&q=60&u=t&o

Rusça Shashlik

Şaşlık geleneği, Rusya'daki ve eski Sovyet cumhuriyetlerinin çoğunun barbekü kültürünün kalbidir - Orta Asya'dan Moskova'ya geldiğine inanılmaktadır. Kısa kebaplar geleneksel olarak kuzu etinden oluşuyordu, ancak domuz eti, sığır eti ve diğer varyasyonlar bugün yaygın. Anahtar, etin uzun süre beklettiği bir turşudur. Marine, elma sirkesine dayanan baharatların sarımsak karışımından oluşur.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.