Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Nick adında demiryolu işçisinin öyküsü bu. Nick, güçlü sağlıklı bir işçi, manevra sahasında çalışıyor. Arkadaşlarıyla ilişkisi iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan. Ne var ki kötümser biri. Her şeyin en kötüsünü bekler ve başına kötü şeylerin geleceğinden korkar. Bir yaz günü tren işçileri, ustabaşının doğumgünü nedeniyle bir saat önceden serbest bırakılırlar. Tamir için gelmiş olan ve manevra alanında bulunan bir soğutucu vagonun içine giren Nick, yanlışlıkla içerden kapıyı kapatır, kendini soğutucu vagona kilitler. Diğer işçiler Nick'in kendilerinden önce çıktığını düşünürler. Nick kapıyı tekmeler, bağırır ama kimseler duymaz, duyanlar da bu tür seslerin geldiği ortamda sürekli bulundukları için pek kulak vermezler.

Nick, burada dönerek öleceğinden korkmaya başlar. "Eğer buradan çıkamazsam burada kaskatı donacağım" diye düşünür. İçeride yarısı yırtılmış bir kartın kutunun içine girer. Titremeye başlar. Eline geçirdiği bir kağıda karısına ve ailesine son düşündüklerini yazar:"Çok soğuk, bedenim hissizleşmeye başladı. Bir uyuyabilsem. Bunlar benim son sözlerim olabilir."

Ertesi gün soğutucu vagonun kapısını açan işçiler Nick'in donmuş bedenini bulurlar. Üzerinde yapılan otopsi, onun donarak öldüğünü gösterir. Fakat, bu olayı olağanüstü yapan, soğutucu vagonun soğutma mtorunun bozuk olduğundan çalışmıyor olmasıydı. Vagonun içindeki ısı 18 santigrat derecede idi ve vagonda bol hava vardı. Nick'in korkusu kendini gerçekleştiren bir kehanet oluşturmuştu.

Gönderi tarihi:

Nick adında demiryolu işçisinin öyküsü bu. Nick, güçlü sağlıklı bir işçi, manevra sahasında çalışıyor. Arkadaşlarıyla ilişkisi iyi ve işini iyi yapan güvenilir bir insan. Ne var ki kötümser biri. Her şeyin en kötüsünü bekler ve başına kötü şeylerin geleceğinden korkar. Bir yaz günü tren işçileri, ustabaşının doğumgünü nedeniyle bir saat önceden serbest bırakılırlar. Tamir için gelmiş olan ve manevra alanında bulunan bir soğutucu vagonun içine giren Nick, yanlışlıkla içerden kapıyı kapatır, kendini soğutucu vagona kilitler. Diğer işçiler Nick'in kendilerinden önce çıktığını düşünürler. Nick kapıyı tekmeler, bağırır ama kimseler duymaz, duyanlar da bu tür seslerin geldiği ortamda sürekli bulundukları için pek kulak vermezler.

Nick, burada dönerek öleceğinden korkmaya başlar. "Eğer buradan çıkamazsam burada kaskatı donacağım" diye düşünür. İçeride yarısı yırtılmış bir kartın kutunun içine girer. Titremeye başlar. Eline geçirdiği bir kağıda karısına ve ailesine son düşündüklerini yazar:"Çok soğuk, bedenim hissizleşmeye başladı. Bir uyuyabilsem. Bunlar benim son sözlerim olabilir."

Ertesi gün soğutucu vagonun kapısını açan işçiler Nick'in donmuş bedenini bulurlar. Üzerinde yapılan otopsi, onun donarak öldüğünü gösterir. Fakat, bu olayı olağanüstü yapan, soğutucu vagonun soğutma mtorunun bozuk olduğundan çalışmıyor olmasıydı. Vagonun içindeki ısı 18 santigrat derecede idi ve vagonda bol hava vardı. Nick'in korkusu kendini gerçekleştiren bir kehanet oluşturmuştu.

Bu gerçek mi? :wassat:

Gönderi tarihi:

ben buna benzer bi olay duymuştum daha önce

zihin gücü nelere maloluyor..

paylaşım için tşkler :clover:

Gönderi tarihi:

güneşin ışığını bır noktaya toplayarak bıryeri yakabıldiğimiz gibi,zihinde gücünü bir noktaya topladığında mucızeler yaratabilir..Kazancakıs.''.Zorba''

Gönderi tarihi:

bilmiyorum ben de bi psikoloji kitapında okudum ve beni etkilediğini de itiraf etmeliyim.

Bende böyle şeyleri filmlerden ve kitaplardan duydum ve aklıma çok takılır,gerçekten etkileyici -_-

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.