Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:

Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u aldıktan sonra bir emir yayınladı:

"Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz (aciz kul) Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle (paralarımla) satun alduğum 136 bab (kapı-adet) dükkánımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde (doğrultusunda) vakfı sahih eylerim... (Vakıf kurduğunu bildiriyor.)

Ayrıca külliyemde bina ve inşa eylediğim (yaptırdığım) imarethanede (yoksullara ücretsiz yemek dağıtılan yerde) şehitlerin harimleri (karıları) ve İstanbul fukarası yemek yiyeler.

Ancak yemek yemeye veya almaya bizatihi kenduleri gelmeyup, güneşin loş bir karanlığında ve kimse görmeden kapalı kaplar içerisinde evlerine götürüle."

Devrin en büyük adamı, şehit yakınları ve yoksullar için aşevi kuruyor. Ancak onların onuru incinmesin diye "yemekleri hava karardıktan sonra onların evine götürün, kimse görmesin" diye emir veriyor. Yani günümüzdeki bazı siyasetçiler gibi gösteriş amaçlı değil.

:clover:

Gönderi tarihi:

Yiğit namıyla anılır, boşuna Fatih olmaz insanlar... Fethettiği şehir gibi fethettiği gönüllerde var o büyük fatihin.

Yozlaşmanın kültür olduğu bir devirde, her türlü insancıl duygu ve düşünce önemsizleşiyor bütün bunlara rağmen az da olsa hala bu durumlardan insanca mahcubiyet duyanlar varoldukça daha huzurlu olacağız.

Teşekkürler Damien, çok düşündürücü :clover:

Gönderi tarihi:

Damien bizlere ulaştirdiğin bilgi için tşkler...

Merak ettiğim bir nokta bu gibi vakıflar neden günüzümüz Devlet adamları tarafından açılmaz aynı ugulama şartıyla..

Ülkemizin yarısından fazlasının asgari ücrete tabi olarak açlığa mahkum edildiği bir devirde..

Ama yok ya ne gerek var halka biizm siyasilerde HUY var Huy nedir dersen ''ÇALMAK'' can çıkmadan çıkmıyor maalesef HuYy...

Neden İnsanlar Çadırlara muhtaç ediliyor..

Neden Uçaktan erzak atarlar çamurlar içine..

Neden kamyonlarla meydanlara gelip izdihamlara sebeb olurlar..

neden?

Neden?

V bu görüntüler TV kanallarında gösterilir..

Adeta insanlar deşifre edilir..

Buda yetmezmiş pazar tezgahlarından geçinemediği için yiyecek toplayanların görüntüleri ekranlara verilir..

Bu insanlar uatnçlarından yüzlerini saklarlar..

Oysa ki utanması gereken göbeğini şişiren Siyasilerimiz nerde Yazılı V görsel medyaya bayat beyanatlar vermekte..

EeEeEE İnsan arsız olunca bakarkör oluyor ne acıdır ki..

bu şekilde liste kabarır gider...

Bence günümüz devlet adamlarımız abd-i aciz(acizkul) sıfatını kendine yakıştıramayacak kadar kibirli V gösteriş düşkünü..Buda yetmezmiş gibi Göbeklerini şişiriyorlar artanı ile Yurtdişinda malmülk ediniyorlar..

Onlara neki halkın yoksulluğundan Asgari ücrete tabi değilller nasıl olsa..

Bu Ülkede açlıktan İnsanlar öldü yaaa düşününce çıldırırasım geliyor..

Kuyruklarda ölenlerden vazcaydık artıkkk..

Utanmadan arlanmadan hala Milletin gözbebegine bakım oY istiyorlar..

Aşik Veysel''in dediği gibi Fikir başka başka AŞK olmayınca...

SayGıLar...

Gönderi tarihi:

Damien bizlere ulaştirdiğin bilgi için tşkler...

Merak ettiğim bir nokta bu gibi vakıflar neden günüzümüz Devlet adamları tarafından açılmaz aynı ugulama şartıyla..

Ülkemizin yarısından fazlasının asgari ücrete tabi olarak açlığa mahkum edildiği bir devirde..

Ama yok ya ne gerek var halka biizm siyasilerde HUY var Huy nedir dersen ''ÇALMAK'' can çıkmadan çıkmıyor maalesef HuYy...

Neden İnsanlar Çadırlara muhtaç ediliyor..

Neden Uçaktan erzak atarlar çamurlar içine..

Neden kamyonlarla meydanlara gelip izdihamlara sebeb olurlar..

neden?

Neden?

V bu görüntüler TV kanallarında gösterilir..

Adeta insanlar deşifre edilir..

Buda yetmezmiş pazar tezgahlarından geçinemediği için yiyecek toplayanların görüntüleri ekranlara verilir..

Bu insanlar uatnçlarından yüzlerini saklarlar..

Oysa ki utanması gereken göbeğini şişiren Siyasilerimiz nerde Yazılı V görsel medyaya bayat beyanatlar vermekte..

EeEeEE İnsan arsız olunca bakarkör oluyor ne acıdır ki..

bu şekilde liste kabarır gider...

Bence günümüz devlet adamlarımız abd-i aciz(acizkul) sıfatını kendine yakıştıramayacak kadar kibirli V gösteriş düşkünü..Buda yetmezmiş gibi Göbeklerini şişiriyorlar artanı ile Yurtdişinda malmülk ediniyorlar..

Onlara neki halkın yoksulluğundan Asgari ücrete tabi değilller nasıl olsa..

Bu Ülkede açlıktan İnsanlar öldü yaaa düşününce çıldırırasım geliyor..

Kuyruklarda ölenlerden vazcaydık artıkkk..

Utanmadan arlanmadan hala Milletin gözbebegine bakım oY istiyorlar..

Aşik Veysel''in dediği gibi Fikir başka başka AŞK olmayınca...

SayGıLar...

çok haklısın

Gönderi tarihi:

Şimdiki yapılanlarda kendimizi geliştirdiğimizi ve ilerlediğimizi değil de her geçen gün insan olmanın gerektirdiği erdemleri birer birer tükettiğimizi gösteriyor.Hele şu ramazanlarda özel arabaları ile gelip iftar çadırlarında oruç bozanlara sinir oluyorum.İnsanlarda hiç utanma arlanma kalmamış.Eğer cebinizde bir simite yetecek paranız varsa orda yemek yemek haramdır.

Gönderi tarihi:

Sayın Gelincik

İnsanların artık bu tür düşünceleri kalmadı bedavacılıkta bir kültür oldu. Herşeyi birşeye alet etmek çok moda. Gösteriş için yapılıyor pek çok eylem.

Fatih sultan Mehmet gibiler ve o terbiye ile yetişenler bilirlerdi sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak. Bir insana herhangi bir konuda yardımcı olduğunuzda bunu o insanın yanında ya da uzağında dile getirmek hem ahlaken yanlıştır hem rencide edici bir davranıştır.

Bu arada ben heryerde adım başı bir iftar çadırı görüyorum hepsinin kapısında hangi partinin çadırı olduğunu belirten kocaman afişler var bu bile siyasete alet etmektir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz ya nerede olursa olsun reklam reklamdır. Ramazanda bile. :D

Gönderi tarihi:

Şimdiki yapılanlarda kendimizi geliştirdiğimizi ve ilerlediğimizi değil de her geçen gün insan olmanın gerektirdiği erdemleri birer birer tükettiğimizi gösteriyor.Hele şu ramazanlarda özel arabaları ile gelip iftar çadırlarında oruç bozanlara sinir oluyorum.İnsanlarda hiç utanma arlanma kalmamış.Eğer cebinizde bir simite yetecek paranız varsa orda yemek yemek haramdır.

Sayın Gelincik

İnsanların artık bu tür düşünceleri kalmadı bedavacılıkta bir kültür oldu. Herşeyi birşeye alet etmek çok moda. Gösteriş için yapılıyor pek çok eylem.

Fatih sultan Mehmet gibiler ve o terbiye ile yetişenler bilirlerdi sağ elin verdiğinden sol elin haberi olmayacak. Bir insana herhangi bir konuda yardımcı olduğunuzda bunu o insanın yanında ya da uzağında dile getirmek hem ahlaken yanlıştır hem rencide edici bir davranıştır.

Bu arada ben heryerde adım başı bir iftar çadırı görüyorum hepsinin kapısında hangi partinin çadırı olduğunu belirten kocaman afişler var bu bile siyasete alet etmektir. Reklamın iyisi kötüsü olmaz ya nerede olursa olsun reklam reklamdır. Ramazanda bile. :D

bir de müslümanım imanım tamdır diye geçinenler oluyor. ben bi iktidar partisinin böyle fırsatları çıkar amaçlı değerlendirmesini tamamen kendisine olan güveninin ve türkiye'deki demokratik altyapının eksikliğine bağlıyorum. aklıma bunlar geliyor. sizin fikirleriniz neler?

Gönderi tarihi:

Devrin en büyük adamı, şehit yakınları ve yoksullar için aşevi kuruyor. Ancak onların onuru incinmesin diye "yemekleri hava karardıktan sonra onların evine götürün, kimse görmesin" diye emir veriyor. Yani günümüzdeki bazı siyasetçiler gibi gösteriş amaçlı değil.

Zamanımızdaki politikacılarda yöneticilerde fatihlerin torunları değilmi ama neden bu hale gelindi bilinmez. O zamanlar ülke refah içerisinde olduğundan mı ekonomik rahatlıktanmı bilmiyorum. Bu Ulu Zatlar bu zamanda bu şartlarda olsalardı aynı davranışları sergilerlermiydi dicem ama; ben bile evet diyebiliyorum. Ülke menfaatı için çocuklarının öldürülmesini kabüllenen ecdat aynısını yapardı. Kaçımız bu zamanda evladımızı savaş,olaganüstü bir hal yokken gelecek için feda etmeyi kabülleniriz. Onlar bunu yapmış

Şimdiki yönetimlerin başkanları da hemen hemen her ilde aş evleri kuruyor, ama kaçının zati bir çatalı var masada bilinmez. Bir tuhaf yönüde bizzat katılarak çadırda yemek yemeleri tamam halkın arasına o duyguyu yaşamak güzel ama her gün bir grup ünlü geliyor yiyor, gelenek haline gelmiş ücretini ödeselerde o günkü yemeği kendileri verselerde gelmemeleri daha faydalı olur, amaç ihtiyacı olana hizmetse bir kap fazla ihtiyacı olan yer hemde yerini tam bulur düşüncesindeyim.

Gönderi tarihi:

Türkiye de siyasal ahlak başta olmak üzere bütün ahlaki davranışlar demode oldu.

Siyasetçilerin halk arasında güvenilirliği kalmadı, ben bu tür parti reklamına dönüşen iftar yemeklerini doğru bulmuyorum, üstelik bir partinin çadır kurduğu yerin yanıbaşında bir başka partinin çadırı var. Ve çoğu boş. Ama işte reklam aşkı.

Gönderi tarihi:

Türkiye de siyasal ahlak başta olmak üzere bütün ahlaki davranışlar demode oldu.

Siyasetçilerin halk arasında güvenilirliği kalmadı, ben bu tür parti reklamına dönüşen iftar yemeklerini doğru bulmuyorum, üstelik bir partinin çadır kurduğu yerin yanıbaşında bir başka partinin çadırı var. Ve çoğu boş. Ama işte reklam aşkı.

ben iç anadolunun ücra bir ilindeyim bizim buralarda siyasi partiler çadır açmıyor sadece belediyenin var oralardaki sorunlar pek yok ama oaları izleyince insanın acayibine gidiyor yan yana çadırlar menfaat kavgaları tuhaf oluyor. Buralar biraz daha insaflı ve gerçekten hizmet için var gibi bilindiği üzere siyasetin girdiği yere ikiyüzlülük sirayet ediyor denebilir.

Gönderi tarihi:

İftar çadırlarının kurulduğu yeri, iki ayrı partinin çadırına satabilen bi devirdeyiz.

hem iki çadır hemde satma tuhaf. yerel yönetimler satıyor kiralıyo heralde. o zaman çıban başlığını bunlar yapıyor. Yer sorun dersek olmaması lazım. buna fayda için değil gayda için uygun düşer

Gönderi tarihi:

ben iç anadolunun ücra bir ilindeyim bizim buralarda siyasi partiler çadır açmıyor sadece belediyenin var oralardaki sorunlar pek yok ama oaları izleyince insanın acayibine gidiyor yan yana çadırlar menfaat kavgaları tuhaf oluyor. Buralar biraz daha insaflı ve gerçekten hizmet için var gibi bilindiği üzere siyasetin girdiği yere ikiyüzlülük sirayet ediyor denebilir.

İşte büyük şehirlerde reklamlar büyük oluyor. Asıl amaç ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidermek olsa o ücra yerlere gelirler. Ama amaç bu değil. vatandaş bak filanca partinin çadırında şu yemek var, fişmanca da bu var diye lokanta seçer gibi çadır seçiyorlar. partiler vatandaşı düşünselerdi bu günlere gelmezdik zaten "ahh sandık sen nelere kadirsin"

Gönderi tarihi:

Sardunyam partiler vatandaşini düşünmez düşler bilakis..

Nasıl Ki Anadolu kasten yoksul bırakıldı..Halk sandıkta Oy olarak düşlendiyse yıllarca Siyasi partiler tarafından..

Günümüz Ramazan Çadırları''da Oy amaçlıdır.. Sofrada ki azık ise bayat nutuklarıdır..Orda iftar açanlarda sandıkta Ki Oy''Lardır..

SayGıLar..

Gönderi tarihi:

İşte büyük şehirlerde reklamlar büyük oluyor. Asıl amaç ihtiyaç sahiplerinin ihtiyacını gidermek olsa o ücra yerlere gelirler. Ama amaç bu değil. vatandaş bak filanca partinin çadırında şu yemek var, fişmanca da bu var diye lokanta seçer gibi çadır seçiyorlar. partiler vatandaşı düşünselerdi bu günlere gelmezdik zaten "ahh sandık sen nelere kadirsin"

İyi tarafı ne biliyormusunuz. Benim köydeki memmet ağanın Merkezdeki olup bitenden pek haberdar olmaması. İyi niyetle beklemesi aslında böyle olduğu da iyi oluyor buralarıda kaybedersek tamam. Merkezdeki Kamu kurumlarından tutun tüm köklü kurumların şatafatlı bir idarecilik peşinde olduğu gözlenmekte veya taşradan bize öyle gözükmekte. Anadoludaki kendini idare eder felsefesi hakim olmuş, gitmesekte görmesekte oralar bizim yetiyor heralde. Şurdan Ankara da bakanlığa veya meclise vardığımda bunu hissediyorum.

Aslında saltanatın kaldırırlıp kaldırırlmadığına dair bir konu açacağım ama burda olur mu bilmiyorum sizce uyarmı acaba. Olursa tartışırız derim.

Gönderi tarihi:

Ne zaman partiler halk için hizmet etme anlayışını benimseyecek ve hizmeti oy için değil halkın refahı için yapacak o zaman değişim başlayacak. Ama bunu halkın partilerden talep etmesi gerek hakkını aramayana hak vermezler. Demezler mi hak verilmez alnır. alalım haklarımızı partileri yola getirmenin yolu budur.

Gönderi tarihi:

Ne zaman partiler halk için hizmet etme anlayışını benimseyecek ve hizmeti oy için değil halkın refahı için yapacak o zaman değişim başlayacak. Ama bunu halkın partilerden talep etmesi gerek hakkını aramayana hak vermezler. Demezler mi hak verilmez alnır. alalım haklarımızı partileri yola getirmenin yolu budur.

İşte arkadaşimm Türk halkının en büyük zaafı acılarını hemen unutarak Ülke''nin İçine kazık çakan bazı Liderleri(verdiği oylarlar) tekrar tekrar Ülke yönetimine getirmesidir ki bayat iki vaade kanarlar..

Gönderi tarihi:

Bilmiyorum dünyanın herhangi bir yerinde bu zihniyetle çalışan parti varmı? Olmaması lazım karşılıklı menfaat alışverişi çünkü. Politikanın kelime anlamının ikiyüzlülük anlamına geldiğini duymuştum. Birde parti lider ve vekillerin halkın arasından çıkması lazım dicem ama nasıl olacak bilmiyorum. Bakın milletvekillerine geçmişi fakir denecek yoktur. Zaten fakirin gücüde yetmez bu masrafa. Evvelden huzurda başarı gösteren veya akıllı laf sarfeden getirirlirmiş bir yerlere. tasvip etmiyorum ama şimdi seçiliyorda noluyor. Seçende mi iş yok seçilende mi belli değil. İstediğimiz gibi yönetiliyoruz erim. Türkiye son 30 yıldır denize düşmüş vaziyette, yılana sarılmayı bırakın köpek balığına sarıldı çaresizlikten. Anadolu başka Ankara başka. Yeni bir oluşum ve yüzde çıkmıyor baktığın zaman üstü başka altı aynı veya altı başka üstü aynı oluşumlar, saltanatın kalkmadığına inanıyorum bu konuda yazacağım. Millet napacak vatandaşlık görevini mecbur yapacak.

Gönderi tarihi:

Fatih Sultan Mehmed İstanbul’u aldıktan sonra bir emir yayınladı:

"Ben ki İstanbul Fatihi abd-i aciz (aciz kul) Fatih Sultan Mehmed, bizatihi alın terimle kazanmış olduğum akçelerimle (paralarımla) satun alduğum 136 bab (kapı-adet) dükkánımı aşağıdaki şartlar muvacehesinde (doğrultusunda) vakfı sahih eylerim... (Vakıf kurduğunu bildiriyor.)

Ayrıca külliyemde bina ve inşa eylediğim (yaptırdığım) imarethanede (yoksullara ücretsiz yemek dağıtılan yerde) şehitlerin harimleri (karıları) ve İstanbul fukarası yemek yiyeler.

Ancak yemek yemeye veya almaya bizatihi kenduleri gelmeyup, güneşin loş bir karanlığında ve kimse görmeden kapalı kaplar içerisinde evlerine götürüle."

Sayin Damien yazdiginiz konu cok güzel ama parantez icersine aldiginiz (Karilari)sözcügü bence yakismadi o yaziya.

saygilarla

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.