Zıplanacak içerik

Featured Replies

Gönderi tarihi:

Dort tane 7,iki tane de 1 rakamini kullanarak 100 rakamini bulunuz. :stuart:

Gönderi tarihi:

Büyük bi ihtimalle sorulmuştu cevap; ^_^

7x7+7x7=49+49=98

1+1=2

98+2=100

Gönderi tarihi:

Dort tane 7,iki tane de 1 rakamini kullanarak 100 rakamini bulunuz. :stuart:

değişik versiyonları soruldu ama ben bunun sorulduğunu hatırlamıyorum, Bu soruya verilecek değişik birkaç cevabım var... Artık hangisini kabul edersen :)

1. cevap: 177-77=100

2. cevap: 777/7=111

111-1=100

(bunlar kurnaz cevaplardı)

3. cevap: (7+7)x(7+1/7)=100

14 x 7,142857142857142857142857142857 = 100

(matematiksel olarak en doğru olan da bu)

Gönderi tarihi:

7x7+7x7=49+49=98

1+1=2

98+2=100

1 iki defa kullanılmış. Sadece bir defa kullanman gerekliydi

Gönderi tarihi:

1 iki defa kullanılmış. Sadece bir defa kullanman gerekliydi

Soruda iki defa kullanılmasını istiyo ama :huh:

Gönderi tarihi:

Soruda iki defa kullanılmasını istiyo ama :huh:

tamam doğru soyluyorsun ben yanlış görmüşüm o halde yaniii ben boşuna uğraşmışımmmm... :( Tebrik ederim senin cevap doğru :) Tebrikler Leviathan... :clover:

Gönderi tarihi:

tamam doğru soyluyorsun ben yanlış görmüşüm o halde yaniii ben boşuna uğraşmışımmmm... :( Tebrik ederim senin cevap doğru :) Tebrikler Leviathan... :clover:

Önemli değil,sizin çözdüğünüz soruları gördüm zaten.Bu onların yanında çok basit kalıyo,gerçekten zeki kişilersiniz :)

Gönderi tarihi:

yaaa bende önce yazmışşş :( siliyorum ben cevabımı sildim :D

:lol::stuart: Boşver daha bir sürü var :D

Gönderi tarihi:

Önemli değil,sizin çözdüğünüz soruları gördüm zaten.Bu onların yanında çok basit kalıyo,gerçekten zeki kişilersiniz :)

estağfurullah arkadaşım. Buradaki herkes çok zeki :) Sen de burada olduğuna göre... Yine de güzel sözlerin için teşekkür ederim :):clover:

Gönderi tarihi:
  • Yazar

7x7+7x7=49+49=98

1+1=2

98+2=100

uzgunum arkadasim,100 deki 1 i de sayiyoruz,o zaman uc oluyor.ama sorun benim sorunun" kurnaz" bir cevabi olmasi.tskr yine de :)

Gönderi tarihi:

uzgunum arkadasim,100 deki 1 i de sayiyoruz,o zaman uc oluyor.ama sorun benim sorunun" kurnaz" bir cevabi olmasi.tskr yine de :)

bu durumda benim cevabımın doğru olma ihtimali var gibi görünüyor ama baktın mı leyla benim cevaplara?

Gönderi tarihi:
  • Yazar

değişik versiyonları soruldu ama ben bunun sorulduğunu hatırlamıyorum, Bu soruya verilecek değişik birkaç cevabım var... Artık hangisini kabul edersen :)

1. cevap: 177-77=100

2. cevap: 777/7=111

111-1=100

(bunlar kurnaz cevaplardı)

3. cevap: (7+7)x(7+1/7)=100

14 x 7,142857142857142857142857142857 = 100

(matematiksel olarak en doğru olan da bu)

Tebrik ederim Gloriacim,haddim olmayarak..asil aradigim ilk cozumdu,ama tabi ki hepsi dogru. :):clover:

Gönderi tarihi:

Tebrik ederim Gloriacim,haddim olmayarak..asil aradigim ilk cozumdu,ama tabi ki hepsi dogru. :):clover:

rica ederim Leyla'cığım ne demekkkk :clover:

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.