Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Sayın bozan; "Sümerler, Mezopotamya'ya göç ile gelmediler, orada doğdular" diye bir ifade hiç bir yerde kullanmadım. Sümerler'in Mezopotamya'ya göç ile geldikleri biliniyor. Ancak uygarlıklarını burada geliştirdikleri, yazıyı burada buldukları da biliniyor. Dolayısıyla, konu itibariyle, yazdıklarımda yanlış, ya da eksik bir durum söz konusu değil. Sümerlerden bahsedilmesindeki amaç, sami ırkına yakın olan Sümerlerin inançları itibariyle bu halkı etkilemiş olmalarıdır. Ancak sizin de bu konuda "Sümerler falanca yerden gelmişlerdir, ve inançlarında da şu halklardan etkilenmişlerdir" gibi tarihi (dogmatik olmayan) bilgileriniz varsa ve burada belirtirseniz memnun olurum. Ancak belirtmeliyim ki, tarihi açıdan Sümerler'in tam olarak nereden geldikleri bilinmemektedir.

BEN DE MEMNUN OLURUM. İŞTE YORUM.

SEVGİLİ YAM YAM. SÜMERLER'İN NEREDEN MEZOPOTAMYA BÖLGESİNE NEREDEN GELDİKLERİ HUSUSU MEŞKUKTUR. DOĞRUDUR. LAKİN KAHİR EKSERİYETİN TAHMİNİ ( KESİN DEĞİL ) SÜMERLERİN KUZEYDEN BU BÖLGEYE İNDİKLERİ DOĞRULTUSUNDA. AYRICA SÜMERLER KENDİLERİ İLE AYNI COĞRAFYADA KURULAN DİĞER MEDENİYETLERİ HER AÇIDAN VE DİN AÇISINDAN ETKİLEMİŞTİR. BİZİM BURADA ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA YOK. ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA 'DİN AÇISINSAN ETKİLEMİŞ OLMASI. YANİ DİN ZATEN DİN AÇISINDAN ETKİLENMİŞ OLDUĞUNU İNKAR ETMİYOR Kİ. DİN ZATEN BİR GELENEKTİR. SÜMERLER DİN AÇISINDA, DİN AÇISINDAN OLARAK SONRAKİ TOPLUMLARI ETKİLEMİŞTİR. PEKİ SÜMERLER DİN AÇISINDAN KİMDEN ETKİLENMİŞTİR ? BU SORU HALEN BİLİM AÇISINDAN YANITLANMIŞ DEĞİLDİR. DİN AÇISINDAN İSE AÇIKTIR. YA KENDİLERİNDEN ÖNCEKİ BİR TOPLUMDAN ETKİLENMİLERDİR YA DA DİNİN TEMELİNDEN ETKİLENMİŞLERDİR. BOZAN SEVGİYLE KAL

Tarih: Düzenleyen: Admin
Gönderi tarihi:

BEN DE MEMNUN OLURUM. İŞTE YORUM.

SEVGİLİ YAM YAM. SÜMERLER'İN NEREDEN MEZOPOTAMYA BÖLGESİNE NEREDEN GELDİKLERİ HUSUSU MEŞKUKTUR. DOĞRUDUR. LAKİN KAHİR EKSERİYETİN TAHMİNİ ( KESİN DEĞİL ) SÜMERLERİN KUZEYDEN BU BÖLGEYE İNDİKLERİ DOĞRULTUSUNDA. AYRICA SÜMERLER KENDİLERİ İLE AYNI COĞRAFYADA KURULAN DİĞER MEDENİYETLERİ HER AÇIDAN VE DİN AÇISINDAN ETKİLEMİŞTİR. BİZİM BURADA ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA YOK. ANLAŞAMADIĞIMIZ NOKTA 'DİN AÇISINSAN ETKİLEMİŞ OLMASI. YANİ DİN ZATEN DİN AÇISINDAN ETKİLENMİŞ OLDUĞUNU İNKAR ETMİYOR Kİ. DİN ZATEN BİR GELENEKTİR. SÜMERLER DİN AÇISINDA, DİN AÇISINDAN OLARAK SONRAKİ TOPLUMLARI ETKİLEMİŞTİR. PEKİ SÜMERLER DİN AÇISINDAN KİMDEN ETKİLENMİŞTİR ? BU SORU HALEN BİLİM AÇISINDAN YANITLANMIŞ DEĞİLDİR. DİN AÇISINDAN İSE AÇIKTIR. YA KENDİLERİNDEN ÖNCEKİ BİR TOPLUMDAN ETKİLENMİLERDİR YA DA DİNİN TEMELİNDEN ETKİLENMİŞLERDİR. BOZAN SEVGİYLE KAL, ŞEVVAL

Sayın Bozan ; Sümerlerin, sizin ilahi dinler diye tabir ettiğiniz dinlerden etkilenmediklerinden emin olabilirsiniz. Ayrıca Tevrat yalnızca Sümerlerden değil, Mısır uygarlığından da etkilenmiştir. Bunun izlerini Akhenaton'un buraya da aktardığım bir şiirinde açıkça görebilirsiniz. Üstelik Tevrat Musa'dan yaklaşık 4 ya da 5 y.y sonra yazılmıştır. Bu da, Musa ve diğer İbrani liderler ile ilgili efsane üretmek, ve bunları aynı topraklardaki diğer uygarlıkların inançları ile süslemek için yeterli bir zamandır. Unutulmamali ki, sizin peygamber olarak nitelediğiniz kişiler İsrailoğullarının liderleri ve baba-oğuldurlar. Yani peygamberlik bir nevi babadan oğula geçmiş gibi bir durum söz konusu. Aynı durumu diğer uygarlıklarda da kral-tanrı şeklinde görmek mümkündür. Tevrat, İsrailoğullarının efsanevi tarihini anlatır. Muhammed de Tevrat'ı kaynak alarak, yeni bir din oluşturmuştur. 41 Sene (Muhammed'in ilk 20 yılını baz almazsak), bu dini oluşturmak için yeterli bir süredir. Kur'an-ı okuduğunuz zaman, eski inaçların izlerine rastlarsınız. Ancak bunları gizlemek için Tefsir denen olay çıkmıştır. Bazı ulvi (!!!) şahıslar bu ayetleri kendi kafalarına göre yorumlamışlar, "o ayet o anlama değil, bu anlama geliyor" şeklinde kamufle etmeye çalışmışlardır. Aslında inançlarınızı bir gözden geçirirseniz ilkçağ inançlarından bir farkı olmadığını göreceksiniz. Çok tanrılı inanç, evrim geçirerek tek tanrı inancına dönüşmüş, ancak melek, şeytan, ruh, öteki dünya gibi fizik ötesi inançlar aynen kalmıştır. Üstelik peygamberlerin gösterdiklerine inanılan mucizeler de cabası...

Kısacası, "ilahi din" diye nitelenen dini inançlar, eski inançların evrim geçirmiş halinden başka bir şey değildir. Bu başlık altında, konunun detaylarını işlemeye devam edeceğim...

Gönderi tarihi: (düzenlenmiş)

Sayın Bozan ; Sümerlerin, sizin ilahi dinler diye tabir ettiğiniz dinlerden etkilenmediklerinden emin olabilirsiniz. Ayrıca Tevrat yalnızca Sümerlerden değil, Mısır uygarlığından da etkilenmiştir. Bunun izlerini Akhenaton'un buraya da aktardığım bir şiirinde açıkça görebilirsiniz. Üstelik Tevrat Musa'dan yaklaşık 4 ya da 5 y.y sonra yazılmıştır. Bu da, Musa ve diğer İbrani liderler ile ilgili efsane üretmek, ve bunları aynı topraklardaki diğer uygarlıkların inançları ile süslemek için yeterli bir zamandır. Unutulmamali ki, sizin peygamber olarak nitelediğiniz kişiler İsrailoğullarının liderleri ve baba-oğuldurlar. Yani peygamberlik bir nevi babadan oğula geçmiş gibi bir durum söz konusu. Aynı durumu diğer uygarlıklarda da kral-tanrı şeklinde görmek mümkündür. Tevrat, İsrailoğullarının efsanevi tarihini anlatır. Muhammed de Tevrat'ı kaynak alarak, yeni bir din oluşturmuştur. 41 Sene (Muhammed'in ilk 20 yılını baz almazsak), bu dini oluşturmak için yeterli bir süredir. Kur'an-ı okuduğunuz zaman, eski inaçların izlerine rastlarsınız. Ancak bunları gizlemek için Tefsir denen olay çıkmıştır. Bazı ulvi (!!!) şahıslar bu ayetleri kendi kafalarına göre yorumlamışlar, "o ayet o anlama değil, bu anlama geliyor" şeklinde kamufle etmeye çalışmışlardır. Aslında inançlarınızı bir gözden geçirirseniz ilkçağ inançlarından bir farkı olmadığını göreceksiniz. Çok tanrılı inanç, evrim geçirerek tek tanrı inancına dönüşmüş, ancak melek, şeytan, ruh, öteki dünya gibi fizik ötesi inançlar aynen kalmıştır. Üstelik peygamberlerin gösterdiklerine inanılan mucizeler de cabası...

Kısacası, "ilahi din" diye nitelenen dini inançlar, eski inançların evrim geçirmiş halinden başka bir şey değildir. Bu başlık altında, konunun detaylarını işlemeye devam edeceğim...

TUTAMADIN DEĞİL Mİ KENDİNİ ? OLSUN. BAK BEN YİNE DE BİRŞEYLER YAZACAĞIM. ÖNCELİKLE SANA BİR TAVSİYEM VAR. FİKİRLERİNİ BİR ÇIRPIDA SÖYLEYİVERİYORSUN, BÖYLECE ÖNCELİKLE BİR OKUMA ZEVKİ BIRAKMIYORSUN, VE BU YÜZDEN FARKINDAYSAN SENİ BENİM GİBİ BİR KAÇ VEFAKAR DIŞINDA HİÇKİMSE OKUMUYOR. SEN ZANNEDİYORMUSUN Kİ BİR ÇIRPIDA BÜTÜN B

İRİKİMİNİ ( ZATEN BU KADAR ) SÖYLEYİVERİNCE HERKES SENİN YOLUNA GİRİVERECEK. İNSANLARA YANIT VERECEK BOŞLUKLAR BIRAKIRSAN ANCAK YANIT ALABİLİRSİN. BU BENİM DEĞERSİZ BİR ÖĞÜDÜM. SEN BİLİRSİN, BEN OLSAM YABANA ATMAM. İŞTE AÇIKLAMAM.

İNAN BİR İNSAN OLRAK NE TEVRATIN SÜMER UYGARLIĞINDAN ETKİLENDİĞİNE, NE MISIR UYGARLIĞINDAN ETKİLENDİĞİNE NE TEVRATIN MUSADAN YILLAR SONRA YAZILDIĞINA İNCİLİN İSADAN YILLAR SONRA YAZILDIĞI GİBİ BİR İTİRAZIM VAR. ZATEN İSLAM METAFİZİĞİ ÜZERİNDE BEŞ ON YIL KAFA YORAN HERKES BU BİLGİYE MALİKTİR. BİZİM PEYGAMBER OLARAK GÖRDÜĞÜMÜZ KİŞİLERİN İSRAİLOĞULLARININ ATALARI OLDUĞU DA BİR GİZLİ BİLGİ DEĞİL Kİ SEN AMERİKA KEŞFETMİŞ İSPANYOL GİBİ ÇULLANIYORSUN ÜSTÜNE.

ÖNCELİKLE SAKİN OL FİKİRLERİNİ VARSA (Kİ HALA CİDDİ , KENDİNE AİT, YORUMU VE GİZİ SENDE SAKLI BİR VERİYE ULAŞAMAMIŞSIN ) YAVAŞ YAVAŞ SİNDİRE SİNDİRE AÇIKLA BİZLERE.

GELELİM KURAN İLE İLGİLİ, İSLAM PEYGAMBERİ İLE İLGİLİ DÜŞÜNCELERİNE. BU KİTAPLA, BU PEYGAMBERLE İLGİLİ UYDURULMUŞ, TARİHİ TEMELİ OLMAYAN HİKAYELER YERİNE CİDDİ ETÜTLERİ OKUMANI TAVSİYE EDERİM. BAK BU KADAR İFTİRAYA RAĞMEN İNSANLAR BU PEYGAMBERE BAĞLILIKLARINI YİTİRİYOR MU ?

ŞUNU DA UNUTMAMANI DİLERİM. SENİN BU ŞEKİLDE İNSANLARA BİR DOĞRU YOL GÖSTERME ÇABANI SEVGİYLE KARŞILIYORUM. ZİRA HERKESİN KENDİ YOLU DOĞRU OLANDIR. SENİN BU ÇABANIN BİR ÖDÜLÜ OLARAK ZAMANLA İNANÇLI BİR İNSAN HALİNE GELECEĞİNİ KUVVETLİ İHTİMAL OLARAK GÖRÜYORUM.

SEVGİLİ YAM YAM . TEK TARAFLI OKUMA YAPMAK KADAR İNSAN BEYNİNE YAPILMIŞ BİR İŞKENCE OLAMAZ. KARŞILAŞTIRMALI OKUMAYI DAHA SAĞLIKLI BULUYORUM. DÜNYANI KÜÇÜLTME, DAHA GENİŞ OKU.

SEVGİLİ YAM YAM SANA KİTAPLAR ÖNEREBİLİRİM, AMA BİR ŞARTLA SEN DE BANA ÖNERİRSEN. BAK KIRK KÜSÜR YILDIR OKUYORUM, DAHA DENİZİN KOKUSU BİLE GELMEDİ. BENCE SEN DE HEMEN PES EDİP BİR NOKTAYA KİLİTLENME. HERNEYSE SEVGİLİ YAM YAM, TANRIYLA KAL.

BOZAN SEVGİYLE KAL

Tarih: Düzenleyen: Admin

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.