Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Önerilen İletiler

Gönderi tarihi:
-_- bir şeyi çokiyi tahmin ettiğimzde yada ne bileyim önceden sezdiğimizde tanımı hemen hazır 6.his.Peki bunun bir açıklaması gerçek bir yorumu yok mu ? ben karar veremedim 6. hiisin varlığına.Ya gerçekten var yada insan oğlunun bir uydurması... :(
Gönderi tarihi:

Bence yalan,arada sırada önceden ne olduğunu tahmin ederiz ki bu sadece tahmindir.Eğer 6.his olsaydı her şeyi önceden bilirdi,çünkü diğer sahip olduğumuz duyularımız sürekli işlev halinde.Gözlerimiz görmekte, kulaklarımız duymakta filan.Bazen mantık yürüterek bazen de kalbimizin sesibi dinleyerek doğru kararı ne olucağını tahmin ederek buluruz :homestar:(ne açıklama yaptım be :D:lol: )

Gönderi tarihi:

:D benim gibi düşünenlerde varmış.bence de mantıksız bir konu 6his.

İnsan kendi açtığı konuya mantıksız der mi? :huh: Heç yakıştıramadım :grin:

Gönderi tarihi:

''ben karar veremedim'' diye bir cümle kurdum dikkat edersen. benim gibi düşünenleri görünce kararımın haklı olduğunu anladım bu kadar detaylarda yorma kendini bence :)

Makara yapıyoruz be kardeşim,anlaşılmıyormu yoksa :huh:

Gönderi tarihi:

ben anlamadım kusura bakma o zaman.... :D

Estağfurullah,kusur ne demek,lafı bile olmaz :sweatingbullets: (Ben hangi topiğe ileti yazsam konu değişiyo yahu :lol: )

Gönderi tarihi:

tanıyınca anlarsın arkadaşım :) burda kimse kimseeyi iğnelemez hepimiz arkadaşız :lol:

Çok güzel konuştun :crying::crying::crying::D

Gönderi tarihi:

Bütün forum gözyaşlarına boğulda be,ne admin ne moderötör ne de üye kaldı ağlamayan.Herkes birbirine sevgiyle sarılmaya başladı :laughing:

Gönderi tarihi:

Bütün forum gözyaşlarına boğulda be,ne admin ne moderötör ne de üye kaldı ağlamayan.Herkes birbirine sevgiyle sarılmaya başladı :laughing:

tarihe geçsin bunlar kaydet leviathan :lol::stuart:

Gönderi tarihi:

tarihe geçsin bunlar kaydet leviathan :lol::stuart:

Tamamdır :thumbsup: Kaydettim,duyduğuma göre açılacak yeni forumlarda senden tanıtımı yapmanı isticeklermiş :w00t::laughing::grin:

Gönderi tarihi:

Tamamdır :thumbsup: Kaydettim,duyduğuma göre açılacak yeni forumlarda senden tanıtımı yapmanı isticeklermiş :w00t::laughing::grin:

yaparız tabi ben halkım için varım beni buralara sizler getirdiniz :lol::P

Misafir taurusmutis
Gönderi tarihi:

Neden 6.His,önce bunu görelim:

Mevcut 5 duyumuzla anlayamadığımız yada farkedemediğimiz olayları açıklamakta kullanırız 6.hissi.Hani bir Annenin çocuğunun başına gelen şeyi kilometrelerce uzaktan hissetmesi,yatmadan önce müthiş bir iç sıkıntısı yaşayarak gece olacak depremi hissetmesi.Yolcu ettiği arkadaşının başına bir kaza geleceğini anlayabilmesi gibi..

Şimdi siz;Hiç böyle deneyimler yaşamadınız mı?Yaşamadıysanız eyvallah o zaman denecek birşey yok,ama yaşadıysanız bunu neyle adlandırıyorsunuz?Kendi adıma söylüyorum,ben bu örnekleri ve fazlasını yaşadım ve bunu 6.his olarak adlandırıyorum..

Benim yazdıklarımı farazi görebilirsiniz,o halde bir de bilimsel alıntı yapalım:

Einstein 6.Hissin varlığına inandığını,bununla ilgili bazı kanıtların gözardı edilemeyeceğini,insanların telepatik yollarla iletişim kurabileceklerini söylemişti.1960'larda ise Çek bilim adamı S.Figar;bir kişinin başkası üzerine konsantre olması sonucunda,düşünülen insanın kan basıncını yükseldiğini ispatlamıştı.

Almanya'nın Freiburg Üniversitesi'nden Dr.Stephan Schmidt ve ekibi bilimsel deneylerle 6.Hissin varlığını kanıtladı.İki farklı odaya birer kiş yerleştirdi.Birinci odada bulunan kişi gizli kamera vasıtasıyla diğer odadaki kişiyi belli aralıklarla gözetleyecekti.İkinci odadaki kişi ise izlenen pozisyonundaydı.İzlenen kişinin üzerinede dersindeki elektiriksel hareketi,yani ürpermeyi ölçmeye yarayan hassas elektrotlar takıldı.Bu iki kişinin birbirini 5 duyusuyla doğrudan algılama imkanı yoktu.Ancak 1000 kez ve her seferinde farklı kişilerle tekrarlanan bu deney aynı sonucu ortaya koyuyordu.İkinci odadaki izlenen kişi normalde sakin bir ruh halindeyken,birinci odadaki kişi onu gözlemeye başladığı zamanlarda bunu hissederek ürperiyordu.İzlendiğini fark ediyordu..

''Doğrudan zihinsel iletişim''Adını verdikleri 2.deneyde ise birinci odadaki gözetleyici,ikinci odadaki kişiyi sadece gözetlemekle kalmıyor,o kişiyi rahatsız etmeye veya rahatlatmaya yönelik duygu ve düşüncelere konsantre oluyordu.İkinci odada yer alan denek,diğer odadaki kişinin davrnışlarına göre ya baskı ve sıkıntı hissediyor yada rahatlıyordu.Kısacası kendisine konsantre olmuş uzaktaki bir kişinin,düşünce ve duygularına psikolojik reaksiyonlar gösteriyordu..

Bu araştırma ''British Journal of Pychology'' de Dr.Schmidt tarfaından yayımlanmıştır..

Yazdıklarınızı okuyunca,değişik bir fikir olması gerekliliğini gördüğüm için yazdım.İşte buda benim fikrim.6.His vardır..;)

Sevgiler.. :clover:

Gönderi tarihi:

Neden 6.His,önce bunu görelim:

Mevcut 5 duyumuzla anlayamadığımız yada farkedemediğimiz olayları açıklamakta kullanırız 6.hissi.Hani bir Annenin çocuğunun başına gelen şeyi kilometrelerce uzaktan hissetmesi,yatmadan önce müthiş bir iç sıkıntısı yaşayarak gece olacak depremi hissetmesi.Yolcu ettiği arkadaşının başına bir kaza geleceğini anlayabilmesi gibi..

Şimdi siz;Hiç böyle deneyimler yaşamadınız mı?Yaşamadıysanız eyvallah o zaman denecek birşey yok,ama yaşadıysanız bunu neyle adlandırıyorsunuz?Kendi adıma söylüyorum,ben bu örnekleri ve fazlasını yaşadım ve bunu 6.his olarak adlandırıyorum..

Benim yazdıklarımı farazi görebilirsiniz,o halde bir de bilimsel alıntı yapalım:

Einstein 6.Hissin varlığına inandığını,bununla ilgili bazı kanıtların gözardı edilemeyeceğini,insanların telepatik yollarla iletişim kurabileceklerini söylemişti.1960'larda ise Çek bilim adamı S.Figar;bir kişinin başkası üzerine konsantre olması sonucunda,düşünülen insanın kan basıncını yükseldiğini ispatlamıştı.

Almanya'nın Freiburg Üniversitesi'nden Dr.Stephan Schmidt ve ekibi bilimsel deneylerle 6.Hissin varlığını kanıtladı.İki farklı odaya birer kiş yerleştirdi.Birinci odada bulunan kişi gizli kamera vasıtasıyla diğer odadaki kişiyi belli aralıklarla gözetleyecekti.İkinci odadaki kişi ise izlenen pozisyonundaydı.İzlenen kişinin üzerinede dersindeki elektiriksel hareketi,yani ürpermeyi ölçmeye yarayan hassas elektrotlar takıldı.Bu iki kişinin birbirini 5 duyusuyla doğrudan algılama imkanı yoktu.Ancak 1000 kez ve her seferinde farklı kişilerle tekrarlanan bu deney aynı sonucu ortaya koyuyordu.İkinci odadaki izlenen kişi normalde sakin bir ruh halindeyken,birinci odadaki kişi onu gözlemeye başladığı zamanlarda bunu hissederek ürperiyordu.İzlendiğini fark ediyordu..

''Doğrudan zihinsel iletişim''Adını verdikleri 2.deneyde ise birinci odadaki gözetleyici,ikinci odadaki kişiyi sadece gözetlemekle kalmıyor,o kişiyi rahatsız etmeye veya rahatlatmaya yönelik duygu ve düşüncelere konsantre oluyordu.İkinci odada yer alan denek,diğer odadaki kişinin davrnışlarına göre ya baskı ve sıkıntı hissediyor yada rahatlıyordu.Kısacası kendisine konsantre olmuş uzaktaki bir kişinin,düşünce ve duygularına psikolojik reaksiyonlar gösteriyordu..

Bu araştırma ''British Journal of Pychology'' de Dr.Schmidt tarfaından yayımlanmıştır..

Yazdıklarınızı okuyunca,değişik bir fikir olması gerekliliğini gördüğüm için yazdım.İşte buda benim fikrim.6.His vardır..;)

Sevgiler.. :clover:

Ben 6.hissi olucak şeyleri daha önceden görmek anlamında kullandım,senin bu dediklerinin varlığına,insanların arasındaki telepatik bağların varlığına bende inanıyorum(bunu 6.his olarak tanımlamadım yalnızca)

Gönderi tarihi:

-_- bir şeyi çokiyi tahmin ettiğimzde yada ne bileyim önceden sezdiğimizde tanımı hemen hazır 6.his.Peki bunun bir açıklaması gerçek bir yorumu yok mu ? ben karar veremedim 6. hiisin varlığına.Ya gerçekten var yada insan oğlunun bir uydurması... :(

Gerçekten bazen bana şöle bişey oluyor bazı olacak olanları hissede biliyorum nasıl desemki nasıl anlatılırki mesela kardeşimin vefat ettiği günden 1 gün önce içime bir sıkıntı düştü patlamak üzereyim ve aklımdan ilk şu geçti Allahım inşallah kardeşime kötü bişey olmamıştır dedim direk aklıma kardeşim geldi ve durup durup kendi kendime kardeşin öldü diye haber gelse ne yaparsın burcu dedim ve birden töbe töbe dedim ve ertesi gün sabah haberi geldi ..

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

• Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.