Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Bence de devamın bir anlamı yok çünkü bir katkınız ve faydanız yok. saçma bulduğunuz şeyleri takip etmeyin yalnız şunu söylemek isterim Resulullahımız kadınları nikahına almıştır yani onları ortada bırakmamıştır zina etmemiştir, kimsenin ırzına geçmemiştir. kadınlara bugün bile O'nun kadar saygı duyan yoktur. keşke o mübarek insan kadar sevgi dolu ve temiz olabilseydik/diler. zamanımızda pek çok insan zevk düşkünlüklerini tuttukları metreslerle tatmin ediyorlar şehvetlerini kadınların bedeni ile dindiriyorlar, kadınları alıp satıyorlar, kadına ve bedenine saygı duymuyorlar ama bunlardan bahseden yok. o çağlarda çok evlilik normal karşılanıyordu ama bugün öyle olmamasına rağmen kadınları para karşılığı kullananlar normal karşılanıyor evlilik dışı cinselliğe normal bakıyorlar ve hatta salt cinsellik için nikah kıyıyorlar ve böyle yaşıyorlar. ama bunlar normal değilmi edepsizlik normal ama edep doğru gelmiyor çağın insanına herkes kendi ahlaksızlığına kılıf uydurabiliyor. Vatandaşın birisi, çok evliliğin normal birşey olduğunu savunuyor. Diğer aydın bildiğimiz bir bayan arkadaşımızda, bu açıklamalara maalesef çiçek gönderiyor. Bu bir talihsizlik. Peygamber olduğu iddia edilse bile. Asıl o kimse bayan duygularına saygılı olması gerekir. Eve kadın doldurmayı da sonra legal göstermeye çalışıyorlar. Adını da, "kadına olan sevgi" koyuyorlar. Bu apaçık kadına olan sevgi değil "kadına olan şehvet düşkünlüğü"dür. Günümüzde de bu bahaneyle eve kadın dolduran bir sürü insan var. Medeni kanunlar bunu, boşanma sebebi görüyor. Her ne kadar imam nikahı görünümü veriliyor isede, daha önce bunun ismi "zina" idi. Deneme amaçlı fanteziciler'in geçici hevesleri hariç. Hiç bir kadın yokturki dünyada, başka kadına erkeğini bırakabilsin. Ben sanmıyorum. Bu kadın/erkek duygusu orta çağdada, şimdlerdede ayni olduğunu iddia ediyorum. Bunun ismine de kollektif paylaşım denir. Olamaz böyle birşey. Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 bilimselci: Harukulade anlatmisiniz, eyitim eyitim diye bagiranlar ne düsünücek merak ediyorum Alıntı
Φ lena Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Bende öyle yaptim ya siz nasil yapiyorsunuz. Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Vatandaşın birisi, çok evliliğin normal birşey olduğunu savunuyor.Diğer aydın bildiğimiz bir bayan arkadaşımızda, bu açıklamalara maalesef çiçek gönderiyor. Bu bir talihsizlik. Peygamber olduğu iddia edilse bile. Asıl o kimse bayan duygularına saygılı olması gerekir. Eve kadın doldurmayı da sonra legal göstermeye çalışıyorlar. Adını da, "kadına olan sevgi" koyuyorlar. Bu apaçık kadına olan sevgi değil "kadına olan şehvet düşkünlüğü"dür. Günümüzde de bu bahaneyle eve kadın dolduran bir sürü insan var. Medeni kanunlar bunu, boşanma sebebi görüyor. Her ne kadar imam nikahı görünümü veriliyor isede, daha önce bunun ismi "zina" idi. Deneme amaçlı fanteziciler'in geçici hevesleri hariç. Hiç bir kadın yokturki dünyada, başka kadına erkeğini bırakabilsin. Ben sanmıyorum. Bu kadın/erkek duygusu orta çağdada, şimdlerdede ayni olduğunu iddia ediyorum. Bunun ismine de kollektif paylaşım denir. Olamaz böyle birşey. Sayın Bilimselci.. 1- Nikahla yapılan bir evlilik zina değildir.. 2- Peygamber efendimiz 25 yaşında iken 40 yaşında ve dul olan Hz. Hatice ile evlendi eğer amacı şehvet olsa nedne daha genç biriyle evlenmesin.. 3- Diğer evliliklerini ise 50 yaşından sonra yaptı.. Aslında sizlerde bu evlilikleri şehveti için yapmadığını biliyorsunuz ama muhalifsinizya yazacaksınız normaldir.. 4- İslamda 4'e kadar evlilik serbesttir, ancak ilk eşinin rızasına bağlıdır, ilk eşi razı değils evlenemez.. 5- Günümüzde dinle alakasız olarak bırakın dördü beşi onlarca kaçak ilişki yaşayanlar var, asıl bunlar değilmi şehvetliler.. 6- Medyadan takip ettiğimize göre bir çok kişi evliliğini en falza bir kaç yıl sürdürmektedir..? Bırakın arkadaşlar göz var izan var.. Sırf muhalefet için muhalefet ne kötüdür.. Gelişimi engeller.. Biz islamdaki doğruları yazıyoruz, siz ısrarla yanlış uygulayanları örnek gösteriyorsunuz.. Cevabı onlarca kez verilşmiş soruları tekrar önümüze getirmenize ise şaşıyorum.. Saygılar.. Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Vatandaşın birisi, çok evliliğin normal birşey olduğunu savunuyor. Diğer aydın bildiğimiz bir bayan arkadaşımızda, bu açıklamalara maalesef çiçek gönderiyor. Bu bir talihsizlik. Peygamber olduğu iddia edilse bile. Asıl o kimse bayan duygularına saygılı olması gerekir. Eve kadın doldurmayı da sonra legal göstermeye çalışıyorlar. Adını da, "kadına olan sevgi" koyuyorlar. Bu apaçık kadına olan sevgi değil "kadına olan şehvet düşkünlüğü"dür. Günümüzde de bu bahaneyle eve kadın dolduran bir sürü insan var. Medeni kanunlar bunu, boşanma sebebi görüyor. Her ne kadar imam nikahı görünümü veriliyor isede, daha önce bunun ismi "zina" idi. Deneme amaçlı fanteziciler'in geçici hevesleri hariç. Hiç bir kadın yokturki dünyada, başka kadına erkeğini bırakabilsin. Ben sanmıyorum. Bu kadın/erkek duygusu orta çağdada, şimdlerdede ayni olduğunu iddia ediyorum. Bunun ismine de kollektif paylaşım denir. Olamaz böyle birşey. Sevgili arkadaşım; Anlıyamadığınız nokta şu: Peygamberimiz ilk olarak arap toplumuna gönderilmiştir.Arap kültüründe 150-200 kadına sahip (Abartmıyorum,sosyal statüsüne göre bu rakamlara ulaşılmıştır..) erkekler varken islamiyet bunu azami 4'e indirmiştir.Azami diyorum zira 4 hanımla evlenmeninde belli şartları vardır.Eğer kişi dosdoğru müslümansa ve bu şartlara uyarsa 2. evliliği bile yapmaya yanaşmaz.Yani kısaca İslamiyet eş sayısını 4'e çıkarmamış indirmiştir.. Saygı ve sevgilerimle.. Alıntı
Misafir bilimselci Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sevgili arkadaşım; Anlıyamadığınız nokta şu: Peygamberimiz ilk olarak arap toplumuna gönderilmiştir.Arap kültüründe 150-200 kadına sahip (Abartmıyorum,sosyal statüsüne göre bu rakamlara ulaşılmıştır..) erkekler varken islamiyet bunu azami 4'e indirmiştir.Azami diyorum zira 4 hanımla evlenmeninde belli şartları vardır.Eğer kişi dosdoğru müslümansa ve bu şartlara uyarsa 2. evliliği bile yapmaya yanaşmaz.Yani kısaca İslamiyet eş sayısını 4'e çıkarmamış indirmiştir.. Saygı ve sevgilerimle.. Taurus ve Kral arkadaşlarım. Sadede gelelim. Evli olanlar çok iyi bilirler. Bir erkeğin yada bir kadının eşinden başka birisini seçmesinin Yada bir kuma seçmesinin ne kadar vahim bir olay olduğunu diğer bir eş için. Bunların önemini herkes bilir anlatmaya bile gerek yok. Kaldıkı bazı kaynaklardan okuduğumuz kadarı ile Muhammed hergün bir eşine gidermiş. Diğer eşleri de hoşutsuzluğunu hareketleri ile belirtirmiş. Gün gelmiş dedikodudan insan içerisine dahi çıkamamış.(azhab/37) Tabi söylenilenler bu kadar. Tahmin ediyorum, ne kavgalar ne gürültüler. Bunları bilemeyiz tabi. Ama şunu çok iyi biliriz. Bu tür hareket kadın yada erkek için yapılabilecek en büyük hakarettir. Kim olursa olsun. Tanıdığım sakat eşler bile boşanıyor bu tür harekette. Madalyonun diğer yüzü; Bunu yapan bir dini lider bir peygamber. Kadının ruhunu normal insanlardan bile binlerce kez fazla bilmelidir. Erkeğinin bir başka kadına gitmesi, o kadın için bir ölüm işkencesidir. Artık anlayın bunu diyorsunuz. Bizlerin bu tür ahlakı anlayabilmesi söz konusu olamaz. Ama sizler anlayabiliyorsanız, sizi tebrik etmek gerek doğrusu. İşte ibret listesi kadınları... 1. Hatice 2. Sevde Binti Zem'an 3. Ebubekir kizi Ayse (9 Yaş) 4. Omer kizi Hafsa 5. Huzeyme kizi Zeynep 6. Ummu Seleme (Hine) 7. Haris kizi Cuveyriye 8. Zeyd kizi Reyhane 9. Zeynep Binti Cahs 10. Ebu Sufyan kizi "Ummu Habibe" (Remle) 11. Huvey kizi Safiye 12. Haris kizi Meymune 13. Sem'un kizi Marya Kibri Boşadığı kadınlar: 1. Dahhak kizi Fadime 2. Zabyan kizi Aliye 3. Kab kizi Mileyke Nikahlayıp sonradan ayrıldığı kadınlar: 1. Numan kizi Esma 2. Kays kizi Kuiteyle 3. Esma veya Seba (Sena) Binti Salt 4. Necdet kizi Selma 5. Huzeyl kizi Havle 6. Seraf binti Halife 7. Yezit kizi Amre El-Gifariye 8. Yezit kizi Hind El-Kitabiye 9. Davud kizi Mileyke 10. Rufaa kizi Nesatlsat 11. Kab kizi Esma 12. Haris kizi (Saire) Kuteyle 13. Amr kizi Senba/Seyba/Sabiye 14. Cundup bin Dimre Cind-i'nin kizi 15. Serahil kizi Imeyme (Binti Cevn) 16. Muaviye kizi Amre 17. Sufyan kizi Seba (Sena) 18. Ummul Haram 19. Hakim kizi Leyla Mehir parasını ödemeden aldığı kadınlar: 1. Haris kizi Meymune 2. Huzeyme kizi Zeynep 3. Ummu Serik 4. Hakim kizi Havle Cariyeleri: 1. Nefise 2. Cemile Sözlendiği kadınlar: 1. Amir kizi Dubaa 2. Nuame Bel'anberi 3. Sehl kizi Habibe Ensariye 4. Cemre Binti Haris Bin Avf Bin Kab bin Zabyan 5. Sevde Kiresiye 6. Besame kizi Safiye 7. Ebu Talib'in kizi Ummu Hani (Fagite) 8. Ismi bilinemeyen bir kadin Bazi nedenler yüzünden evlenemediği kadınlar: 1. Abbas kizi Ummu Habibe 2. Hamza kizi Emame (Ammare) 3. Muhammed'e önerilen Baldizi Ev işlerinde bakan cariyeler: 1. Bereke (Ummu Eymen) 2. Emetullah binti Ruzeyme 3. Hudre 4. Redva 5. Sad kizi Meymune 6. Ruzeyne 7. Selma (Ummu Rafi) 8. Marya (Ummu Rebab) 9. Marya (Ceddetu'l Musenna) 10. Ummu Iyas 11. Havle (Ceddetu Hafs) 12. Meymune binti Ebi Abis 13. Ummu Dumeyre 14. Ummu Ayas 15. Rebiha 16. Saibe Selamlar her ikinizede Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Taurus ve Kral arkadaşlarım. ... Selamlar her ikinizede Sevgili arkadaşım; Kültürlü bir arkadaşımsın ama gel gör ki fikirlerimizde,kaynaklarımızda çok farklı.Benim gözümdeki,kalbimdeki Hz.Muhammed (S.A.V) ile senin gözündeki çok ayrı.Bu konuyu uzatarak ve seninle tartışarak bieyere varamayacağız sanırım.Daha öncede yazdığım gibi kısır tartışmalardan olabildiğince kaçınacağım.Bu yüzden; Sadece aleyküm selam demekle yetineceğim arkadaşım.. Sevgi ve saygılarımla.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Muhammed'in bu kadar kadın ile evlenmesini mazur veya gerekli gösterme çabaları 21.yy Türkiyesi için ne kadar da acıdır. Çevresinde gördüğü aldatma, ya da kuma haberlerinde "Tuu Allah cezanı versin" tepkilerini verenler, "Benim kocam yapsa onu öldürürüm" diyenler, konu Muhammed ya da Kur'an olduğunda anında U dönüşü yapabilmekteler. Bir taraftan Kur'an'ın evrensel olduğunu, her dönem için geçerli olduğunu söyleyenler, diğer tarafta işlerine gelmeyince "O dönemki şartlar öyleymiş, artık şartlar değişti" gibilerinden zıt söylemlerde bulunabilirler. Bir taraftan Muhammed'in bu kadar kadın ile evlenmesini, kadınların düşkün olmalarına yorarken, bir başka tarafta Muhammed'in açlıktan ayakta namaz kılamayacak hallerinden dem vurulduğunda gözyaşlarını salabilmektedirler. Hatta "Bu kadınlara bakabilecek başka erkek kalmamış mı?" sorularını bile gözardı edebilirler. Bir taraftan Muhammed'in bu kadar kadın ile evlenmesinin şehvetle alakalı olmadığını, Muhammed'in Hatice ölene kadar tek evlilik yaptığını söyleyenler, diğer taraftan Hatice'nin bir aristokrat aileden geldiğini, Hatice ölmeden bir harem kuramayan Muhammed'in, Hatice öldükten sonra sayısız evliliklerinde eşlerini teker teker dolaştığını gözardı edebilirler. Bir taraftan Allah'ın kimi isterse kalbini İslam'a açabileceğini, diğer taraftan Allah'ın akıl ile bulunabileceğini söyleyenler, konu Muhammed'in eşleri olunca, birden eş almak suretiyle de İslam'ın kalplere ısınabileceği gibi abuk siyasi yöntemlere sığınabilirler. Bir taraftan Muhammed'in bu kadar eşinin olmasını şehvet ile ilişkilendirilmesine kızarken, diğer taraftan Muhammed'in eş sıralaması, ya da gönül ilişkileri için gelen ayetleri görmezden gelebilirler. Bir taraftan erkeğin 4 kadın alınabilmesi için aralarında eşitlik gözetilmesi istemine sığınırken, diğer taraftan kadınlar arasında asla bir eşitlik sağlanamayacağına ilişkin ayeti görmezden gelebilirler. Bir taraftan İslam'ın cahiliye devrindeki kötü adetleri kaldırdığından dem vurabilirken, konu köle,cariye ve çok eşliliğe gelince çok rahat bir şekilde bunları İslam'ın getirmediğini, İslam'dan önce de bunların olduğu savunmasını yapabilirler. Velhasıl dostlar müslüman olmak zordur. Düşünmeyeceksin, sorgulamayacaksın, zorlamayacaksın. Sana verilen geçiştirme cevaplarla yetinmek zorunda kalacaksın. Bu uğurda kendinle çelişmeyi, kendine olan saygını kaybetmeyi bile göze alacaksın. Cevap verin evli bayanlar; hanginiz kocanızın sizden başka 3 kadınla daha evlenmesine müsaade edebilir? Cevap verin bekar bayanlar; hanginiz bir adamın 4. karısı olmayı kabul edebilir? Ya bunu kabul eder kuma hayatına alışırsınız, ya da Kur'an'ın öyle söylendiği gibi evrensel olmadığı gerçeğini itiraf edersiniz. Seçim sizin.... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sadede gelelim. Evli olanlar çok iyi bilirler.Bir erkeğin yada bir kadının eşinden başka birisini seçmesinin Yada bir kuma seçmesinin ne kadar vahim bir olay olduğunu diğer bir eş için. Bunların önemini herkes bilir anlatmaya bile gerek yok Yazılarımızı okumadan mı cevaplandırıyorsunuz..? İlk eşin rızası varsa ikincisiyle evlenebilir diyoruz.. İslamın hakikatide budur.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Yazılarımızı okumadan mı cevaplandırıyorsunuz..? İlk eşin rızası varsa ikincisiyle evlenebilir diyoruz.. İslamın hakikatide budur.. Saygılar.. İslam'ın hakikatı!!!! Uydurma kralx... Tanrı böylesine önemli bir maddeyi Kur'an'a yazdırmayı unutmuş olmalı... Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Yazılarımızı okumadan mı cevaplandırıyorsunuz..? İlk eşin rızası varsa ikincisiyle evlenebilir diyoruz.. İslamın hakikatide budur.. Saygılar.. Bunu gerçekten söylediğine ve senin buna inandığına inanamıyorum... ********* Bir şaka olmalı bu.... İnanmıyorum... Bu islamsa kusura bakma ama sevgili dostum.. Sen anamı bacımı ve kız kardeşimi katlettin... Bu çağda.... Ne diyeyim..... Nerdesiniz eeeeeey çağdaş modern Türkiyenin kadınları, anaları, kızları ve saygıdeğer bayanları... Uyanın... ..... ... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sayın Dipnot ve Yamyam.. Neye şaşırdınız yazarmısınız.. Yoksa öylesine mi yazıverdiniz.. Ben ikinci bir evliliğin, ancak ilk eşin rızası olması halinde mümkün olacağını yazdım.. Dinen ve fıkhende bu budur. Ama siz ısrarla hayır öyle değil diyorsanız, buyrun bir fıkıh kitabıda siz yazın.. Saygılar.. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sayın Dipnot ve Yamyam.. Neye şaşırdınız yazarmısınız.. Yoksa öylesine mi yazıverdiniz.. Ben ikinci bir evliliğin, ancak ilk eşin rızası olması halinde mümkün olacağını yazdım.. Dinen ve fıkhende bu budur. Ama siz ısrarla hayır öyle değil diyorsanız, buyrun bir fıkıh kitabıda siz yazın.. Saygılar.. Peki senin dinin kadına da aynı özgürlüğü verebiliyormu kardeşim.. Veriyorsa ozaman size eşiniz de size rizanıza sorar ve aynı evi iki erkek bir kadın şeklinde paylaşırsınız.... Ne diyebilirim ben artık sana yahu... El insaf... El insaf diyorum... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Benim dinim kadına üst üste dörde kadar evlenme özgürlüğü vermez bunun hikmetleri çok uzundur.. Vermeside beklenmez.. İyikide vermemiş.. Feminizm kokan bu tartışmada şunu diyorum.. Müslüman kadın ve erkekler islamın hükümlerinden gayet memnunlar.. Memnun omayan sizlersiniz, çok doğaldır, çünkü müslüman değilsiniz.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Kralx, bana erkeğin bir başka kadın ile evlenebilmesi için ilk eşinden rıza alması gerektiğini söyleyen 1 tane ayet göster... Yalnızca bir tane.. Aksi halde bana "İslam'ın hakikatıdır" gibi şeyler söylemeye kalkma. Zira böylesine mühim bir şartın, kutsal kitapta yazılmamış olması beklenemez... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Vatandaşın birisi, çok evliliğin normal birşey olduğunu savunuyor. Diğer aydın bildiğimiz bir bayan arkadaşımızda, bu açıklamalara maalesef çiçek gönderiyor. Bu bir talihsizlik. Peygamber olduğu iddia edilse bile. Asıl o kimse bayan duygularına saygılı olması gerekir. Eve kadın doldurmayı da sonra legal göstermeye çalışıyorlar. Adını da, "kadına olan sevgi" koyuyorlar. Bu apaçık kadına olan sevgi değil "kadına olan şehvet düşkünlüğü"dür. Günümüzde de bu bahaneyle eve kadın dolduran bir sürü insan var. Medeni kanunlar bunu, boşanma sebebi görüyor. Her ne kadar imam nikahı görünümü veriliyor isede, daha önce bunun ismi "zina" idi. Deneme amaçlı fanteziciler'in geçici hevesleri hariç. Hiç bir kadın yokturki dünyada, başka kadına erkeğini bırakabilsin. Ben sanmıyorum. Bu kadın/erkek duygusu orta çağdada, şimdlerdede ayni olduğunu iddia ediyorum. Bunun ismine de kollektif paylaşım denir. Olamaz böyle birşey. Sevgili bilimselci Sanırım neden çiçek verdiğimi anlamadınız, ben 1400 yıl önceki geleneklere göre normal olan bir davranıştan söz ediyorum o şartlarda kadın hangi konumdaydı hepimiz biliyoruz. Çok evlilik ya da çok eşlilik benim bir kadın olarak ve bir insan olarak asla tasvip edemeyeceğim bir davranış. Günümüzde yapılanlar size normal geliyor mu? Çok aydın geçinen insanlar metres tutabiliyorlar ya da para karşılığı (evli olmalarına rağmen) cinsellik yaşayacakları kadınları kiralıyorlar bunlara alkış mı tutmalıyız? 1400 yıl önce Arab yarımadasında evli olmayan dul bir kadının tek başına yaşama şansı yoktu. bunu görün lütfen. Bugün bile çok modern geçinen toplumlarda buna benzer yaklaşımlar oluyor dul bir kadının eğer çok marjinal ya da ekonomik anlamda güç sahibi değilse tek başına yaşaması zor. Bu gerçektir. Benim yaşamış olduğum büyük bir şehir ve sözde çok modern insanlar var ama dul arkadaşlarım sokakta dolaşırken evli ya da bekar bir hanım kadar rahat olamıyorlar. Kollektif paylaşım her kadının kabulleneceği bir şey değil ama kabullenen üstelik buna hevesli kadınlarda mevcut. Evli erkekleri daha cazip gören kadınlarda var. Bir kadın olarak bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor ama bunlar gerçek yaşıyoruz ve görüyoruz. Hayatımız boyunca bize garip gelen şeyleri yaşayan insanlar görüyoruz. Umarım doğru anlaşıldım. Alıntı
Φ DİPNOT Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Benim dinim kadına üst üste dörde kadar evlenme özgürlüğü vermez bunun hikmetleri çok uzundur.. Vermeside beklenmez.. İyikide vermemiş.. Dininde senin olsun, 4 kadına kadar evlenme özgürlüğünde ki cübbeli hoca denen yobaz da bunlara parmak basıyordu... Demekki biz sorgulamalarımızda, araştırmalarımızda, ikiyüzlü dinin palazlanmasını göz önüne sermekte ve dini kullanan anlamsız cemaatleri buralarda güvensizliğimizi ve inançsal kaygılarımızı dile getirmek konusunda ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha anlayabiliyoruz... İşte bu nedenle bu tür dini inaçların yerinde yer almaktansa... Kişilikli, onurlu, bilinçli ve aydınlık yolda yürüme ırsımızı daha da bir perçinliyoruz... Ve bunu sizin gibilere borçluyuz.. Çok sağolun.. Sizin seyesinde ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve nekadar gerçekçi bir yolda olduğumuzu görebiliyoruz... Size Tekrar tekrar teşekkürler.. Alıntı
Misafir FISILTI Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 erkek icin bilmiyorumda ama bayan bir suresi varmis kocasindan ayrildigi zaman belli bir sureden sonra yeniden evlene bilirmis o sure gecmeden once evlenirse din kurallarina karsi gelirmis... gunumuzde bu en cok rastlanan sey... rabbim bunu kasitli yapanlari insallah affeder... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sevgili LEna.. Kur'an-ı Kerimde gçen söz konusu ayet şudur.. "Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir." (Nisa-3) Şimdi burada dörde kadar izin vardır fakat bir şartla, adaletli davranmak şartıyla.. Ayette geçen şart budur.. Ve ayrıca izin verilse bile önerilmiyor ve tek eşle yetinilmesi öneriliyor.. İkinci bir husus peygamberimizin sünnetide bizim için dini delildir.. Herşey en ince ayrıntısına kadar Kur'an-ı Kerimde yazmaz.. Mesle namazın nasıl kılınacağı yazmaz.. Sdece nmaz kıl emrş vardır.. Kur'anda yazmıyor diye kılmayalımmı.. Peygamber efendimize boşunamı peygamberlik verildi.. Maksat sadece Kur'an-ıindirmek olsaydı, Cebrail Aleyhisselam gelir insanların içine Kuran-ı Kerim' koyar giderdi.. Peygamber efendimiz namazın nasıl kılınacağını ve diğer bütün emir yasak ve hükümleri tefarruatlıca öğretmiştir.. Birinci eşin rızasını almakta yine bu şekildedir.. Saygılar... Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Dininde senin olsun, 4 kadına kadar evlenme özgürlüğünde ki cübbeli hoca denen yobaz da bunlara parmak basıyordu...Demekki biz sorgulamalarımıda, araştırmalarımızda, ikiyüzlü dinin palazlanmasını göz önüne sermekte ve dini imanı para olan cemaatleri buralarda güvensizliğimizi ve inançsal kaygılarımızı dile getirmekte ne kadar haklı olduğumuzu bir kez daha anlayabiliyoruz... İşte bu nedenle bu tür dini inaçların yerinde yer almaktansa... Kişilikli, onurlu, bilinçli ve ayınlık yolda yürüme ırsımızı daha da bir perçinliyoruz... Ve bunu sizin gibilere borçluyuz.. Çok sağolun.. Sizin seyesinde ne kadar doğru yolda olduğumuzu ve nekad onurlu bir yolda olduğumuzu görebiliyoruz... Size Tekrar tekrar teşekkürler.. Dinim benim dinim, onu alamzsınki zaten.. Ama hala ısrarla islamı yanlış uygulayanları örnek gösterek islamı eleştiriyorsunuz.. Sadece pes diyorum.. Doğru yol eğri yol ölünce anlaşılır bana göre ben yanılmıyorum, sana göre sen yanılmıyorsun.. İkimizde birbirimizin fikirlerini kabul edecek değiliz Başka sözüm yok.. Saygılar.. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sevgili bilimselci Sanırım neden çiçek verdiğimi anlamadınız, ben 1400 yıl önceki geleneklere göre normal olan bir davranıştan söz ediyorum o şartlarda kadın hangi konumdaydı hepimiz biliyoruz. Çok evlilik ya da çok eşlilik benim bir kadın olarak ve bir insan olarak asla tasvip edemeyeceğim bir davranış. Günümüzde yapılanlar size normal geliyor mu? Çok aydın geçinen insanlar metres tutabiliyorlar ya da para karşılığı (evli olmalarına rağmen) cinsellik yaşayacakları kadınları kiralıyorlar bunlara alkış mı tutmalıyız? 1400 yıl önce Arab yarımadasında evli olmayan dul bir kadının tek başına yaşama şansı yoktu. bunu görün lütfen. Bugün bile çok modern geçinen toplumlarda buna benzer yaklaşımlar oluyor dul bir kadının eğer çok marjinal ya da ekonomik anlamda güç sahibi değilse tek başına yaşaması zor. Bu gerçektir. Benim yaşamış olduğum büyük bir şehir ve sözde çok modern insanlar var ama dul arkadaşlarım sokakta dolaşırken evli ya da bekar bir hanım kadar rahat olamıyorlar. Kollektif paylaşım her kadının kabulleneceği bir şey değil ama kabullenen üstelik buna hevesli kadınlarda mevcut. Evli erkekleri daha cazip gören kadınlarda var. Bir kadın olarak bunu söylemek hiç hoşuma gitmiyor ama bunlar gerçek yaşıyoruz ve görüyoruz. Hayatımız boyunca bize garip gelen şeyleri yaşayan insanlar görüyoruz. Umarım doğru anlaşıldım. Keşke Kur'an 2.,3., ve 4. kadınların dullar arasından seçilmesini isteseydi de sizin söylediklerinize inanabilseydim sevgili sardunyam. İnan Kur'an "ikişer,üçer, dörder" derken yalnızca dullardan bahsetmiyor. Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Nisa suresi 3. ayet Şayet öksüz (kadınlar) olanlar hakkında adaleti yerine getiremeyeceğinden korkarsanız size helal olan başka kadınlardan 2 şer 3 er 4 er alın. O kadınlar arasında da adalet yapamayacağınızdan korkarsanız "bir" tane alın. Yahut sahip olduğunuz cariyelerle yetinin. Adaletten ayrılmamanız için en uygun olan budur. Sevgili yam yam ve bilimselci 1400 yıl önce bırakın Arabistanı dünyada ki kadın haklarından bilginiz vardır... Dünyada bütün zengin erkekler krallar, padişahlar, devlet adamları hangi inanca sahip olursa olsunlar birden çok kadınla evlenmişler ya da himayalerina almışlardır. Sevgili kral arkadaşımın da söylediği gibi peygamberimiz 50 yaşından sonra çok sayıda kadınla evlenmiştir. Oysa daha genç yaşlardayken tek bir kadın ile evliydi. Bu arada her bir eşine birer gün gitmesi bir nezaket örneğidir. Onlara sahip çıkmaktır. Onları ortada bırakmamaktır. Siz bunları kabullenmeyebilirsiniz ben bunu o şartlar için abes bulmuyorum ama günümüz şartlarında bundan söz etmek bile abestir. Benim peygamber hariç bunu ne kendi hayatımda ne de başkasının hayatında hoş görmem mümkün değil. Ancak bunu da anlamak istemeyeceğinizi biliyorum. Alıntı
Φ yam_yam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sevgili LEna.. Kur'an-ı Kerimde gçen söz konusu ayet şudur.. "Eğer öksüz kızlarla evlendiğinizde onlara karşı adaletli davranamamaktan korkarsanız, hoşunuza giden diğer kadınlardan iki, üç ve dörde kadar evlenebilirsiniz. Eğer adaleti gözetmemekten korkarsanız, o zaman bir tane ile veya elinizin altındakiyle yetinin. Doğruluktan ayrılmamak için bu daha elverişlidir." (Nisa-3) Şimdi burada dörde kadar izin vardır fakat bir şartla, adaletli davranmak şartıyla.. Ayette geçen şart budur.. Ve ayrıca izin verilse bile önerilmiyor ve tek eşle yetinilmesi öneriliyor.. İkinci bir husus peygamberimizin sünnetide bizim için dini delildir.. Herşey en ince ayrıntısına kadar Kur'an-ı Kerimde yazmaz.. Mesle namazın nasıl kılınacağı yazmaz.. Sdece nmaz kıl emrş vardır.. Kur'anda yazmıyor diye kılmayalımmı.. Peygamber efendimize boşunamı peygamberlik verildi.. Maksat sadece Kur'an-ıindirmek olsaydı, Cebrail Aleyhisselam gelir insanların içine Kuran-ı Kerim' koyar giderdi.. Peygamber efendimiz namazın nasıl kılınacağını ve diğer bütün emir yasak ve hükümleri tefarruatlıca öğretmiştir.. Birinci eşin rızasını almakta yine bu şekildedir.. Saygılar... Geçiniz efendim... Adaleti sağlamaktan korkarsaymış.... 4/129- Ne kadar uğraşırsanız uğraşın, kadınlar arasında adaleti yerine getiremezsiniz.Öyle ise (birine) büsbütün gönül verip ötekini (kocası hem var, hem yok) askıda kalmış kadın gibi bırakmayın..... Bu ayet ne peki kralx? Tanrı madem kadınlar arasında adaletin sağlanamayacağını biliyordu da, ne diye dörde kadar müsaade ediyor? Peah... Alıntı
Φ sardunyam Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Sevgili yam yam ayette geçen öksüz kavramı o günlerde dul kadınlar için kullanılan bir tabirdir. öksüz kelime anlamı öksüz: kimsesiz, annesi ve babası olmayan. Bahsetmiş olduğunuz ayet zaten tek eşliliği meşru kıldığını gösteren ayettir. Yani ne yaparsanız yapın kadınlar arasında eşit olamazsınız erkek olarak her iki kadını aynı derecede sevemez ve ilgi gösteremezsiniz demek oluyor. o yüzden insanların bunu böyle anlaması gerek adalet istiyorsanız tek eşlilik yaparsınız adalet istemiyorsanız çok evlilik... selamlar Alıntı
Φ kralx Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 14 Ekim , 2006 Keşke Kur'an 2.,3., ve 4. kadınların dullar arasından seçilmesini isteseydi de sizin söylediklerinize inanabilseydim sevgili sardunyam. İnan Kur'an "ikişer,üçer, dörder" derken yalnızca dullardan bahsetmiyor. Allah'ü Teala Zaten tek evliliği öneriyor.. Zamanımız insanları gibi günde bir metres değiştireceğine, yada bir yıl olmadan ben bıktım ben geçinemedim diyipte, türlü türlü evlilikeler yapıp adeta kız deneyip, bu olmadı at dışarı diyeceğinize, nikahıyla ve mal mülk garantisiyle dörde kadar evlenin demiş.. Fakat terkrar eiyorum önerdiği evlilik tek evliliktir.. Ve ilk eşin rızası olmadan islam hükümerilne göre ikinci bir eşle evlenilemez.. Zaten ilk eşin izin vereceğinide hiç zannetmiyorum, olağan üstü birşey olması lazımki izin versin.. Mesela felçlidir kocasının bir başkasıyla evelnip, o kişinin hem kendisine bakmasını hemde kocasına eşlik etmesini isteyebilir.. Alan memnun veren memnun.. Saygılar.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.