Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Evden Çalışırken Karşımıza Çıkacak Aşırı Çalışma, Stres, Fiziksel ve Zihinsel Çöküşten Kaçınmak için 3 İpucu


Önerilen İletiler

  • Admin

Koronavirüs (Covid-19) yol açtığı Evde Kal veya Evden Çalışırken Karşımıza Çıkacak Aşırı Çalışma, Stres, Fiziksel ve Zihinsel Çöküşten Kaçınmak için 3 İpucu 

Apr20_03_128389327.jpg

Dünyanın dört bir yanındaki milyonlarca kişi, Covid-19 salgını arasında uzaktan çalışmaya ani bir geçiş yaptı. Şaşırtıcı olmayan bir şekilde, bunun bazı işverenlerin çalışan verimliliğini koruma konusunda endişeleri var. Ancak bu benzeri görülmemiş durumda gerçekten endişelenmeleri gereken daha uzun vadeli bir risktir: çalışanların tükenmişliği.

Risk önemlidir. İş ve iş dışı arasındaki çizgiler yeni ve olağandışı yollarla bulanıklaşıyor ve ilk kez uzaktan çalışan birçok çalışanın profesyonel ve kişisel yaşamları arasındaki sağlıklı sınırları korumak için mücadele etmesi muhtemel. Sadakatlerini, bağlılıklarını ve üretkenliklerini belirtmek için sürekli çalışmak zorunda olduklarını hissedebilirler. Öğleden sonraları akşamları karışacak; hafta içi günler hafta sonları ile karışacaktır; ve çok az zaman duygusu kalacaktır. Bazı çalışanlardan birkaç ay boyunca uzaktan çalışmaya devam etmeleri istenebilir.

Birçok araştırma, profesyonel ve kişisel yaşamlarımız arasında çizgi çekmenin özellikle akıl sağlığımız için çok önemli olduğunu göstermektedir. Ancak en iyi koşullarda bile zor. Küçük bir ölçüye göre, bunun nedeni, bilgi ekonomisinin “ideal işçi” olmanın ne demek olduğunu kökten değiştirmesidir.

Araştırmamız, çalışanların istemeden amirlerinin, meslektaşlarının ve çalışanlarının sınırlarını korumasını zorlaştırdığını göstermiştir. Bunu yapmanın bir yolu, çalışma saatleri dışında iş e-postaları göndermektir. 2.000'den fazla çalışan yetişkini içeren beş çalışmada, mesai sonrası çalışma e-posta gönderenlerinin, bu tür e-postalar acil olmasa bile, zorlanan alıcıların hemen nasıl tepki verdiğini hafife aldıklarını bulduk.

Covid-19 bu basınçları artırabilir. İşlerini ve kişisel yaşamlarını ayırmak için doğal bir tercihi olan çalışanlar için bile, mevcut koşullar buna izin vermeyebilir. Birçok okul kapalıdır ve çalışan ebeveynlere veya düşük gelirli işçilere ek yük getirecek şekilde günlük bakım artık bir seçenek olmayabilir. Halihazırda çalışanları evden çalışmaya teşvik eden şirketler bile, ailelerinin huzurunda evde çalışmanın birçok zorluğu ile karşı karşıya olan çalışanları destekleme konusunda sorun yaşayabilirler.

Peki, bugün çoğumuzun içinde bulunduğu olağanüstü durum göz önüne alındığında, çalışanlar işlerini ve iş dışı yaşamlarını nasıl bölümlere ayırmaya devam edebilirler? Artık kapıdan çıkmayacaksak nasıl “işimizi kapıda bırakabiliriz”? İşverenler, yöneticiler ve iş arkadaşları birbirlerine yardım etmek için ne yapabilirler?

Araştırmamıza ve daha geniş akademik literatüre dayanarak, bazı öneriler:

Fiziksel ve sosyal sınırları koruyun

Klasik bir makalede, Arizona Eyalet Üniversitesi'nden Blake Ashforth, insanların “sınır ötesi faaliyetler” yoluyla işten iş dışı rollere geçişini sınırlandırma yollarını anlattı. İş elbiselerinizi giymek, evden işe gitmek - bunlar bir şeyin değiştiğini gösteren fiziksel ve sosyal göstergelerdir. “Seni evden”, “seni çalışmak” a geçtin.

Uzaktan çalışırken bu sınırları korumaya çalışın. Kısa vadede, çalışmak için erken bir trene binmek veya pijamalarınızda bütün gün geçirebilmek için hoş bir değişiklik olabilir - ancak her ikisi de sizi iyi yapabilen sınır ötesi aktivitelerdir. , bu yüzden onları tamamen terk etme. Her sabah iş elbiselerinizi giyin - gündelik Cuma elbette iyidir, ancak yine de kendinizi hazırlayın. Ve işe gidip gelmeden önce sabah işe gidip gelmeyi yakındaki bir parka, hatta dairenizin hemen etrafına yürüyüşle değiştirmeyi düşünün. Bazı işçiler, alışılmış çalışma rutinlerini sürdürmek için yaratıcı ve açık yürekli yollar bulmuşlardır.

Geçici sınırları mümkün olduğunca koruyun

Zamansal sınırların korunması, refah ve iş katılımı için kritik öneme sahiptir. Bu, özellikle çok sayıda çalışanın ve / veya meslektaşlarının artık normal çalışma saatlerinde çocuk bakımı veya yaşlı bakımı sorumluluklarını entegre etme zorluğu ile karşı karşıya kalması durumunda geçerlidir. Bizimle çalışmalarımızı her zaman sürdüren mobil cihazlar sayesinde çocuksuz çalışanlar veya diğer aile sorumlulukları için bile zorlayıcıdır.

9'dan 5'e bir programa bağlı kalmak gerçekçi olmayabilir. Çalışanların kendileri için en iyi şekilde çalışan çalışma zamanı bütçeleri bulmaları gerekir. Ayrıca, başkalarının onlardan farklı zamanlarda çalışabileceği konusunda bilinçli ve saygılı olmaları gerekir. Bazıları için çocuk uykusu olabilir, diğerleri için partneri akşam yemeği pişirirken olabilir. Çocuklu veya çocuksuz çalışanlar, çalışmaya odaklanmak için günün belirli saatlerinde "ofis dışında" yanıtı ekleyerek kasıtlı çalışma zamanı bütçeleri oluşturabilir. Daha az uç bir yanıt, diğerlerine yanıt vermekte normalden daha yavaş olabileceğinizi bildirmek olabilir ve başkaları ve kendiniz için yanıt beklentilerini azaltır.

Açık zamansal sınırlar oluşturmak çoğu zaman, zamanlarını başkalarıyla koordine etme yeteneğine bağlıdır. Bu, liderleri çalışanların iş temposunu yapılandırma, koordine etme ve yönetme konusunda yardımcı olmalarını gerektirir. Bu, çalışanlarla düzenli olarak sanal check-in sanal toplantıları düzenlemek veya onlara sanal kahve veya çalışma alanları oluşturmak için araçlar sağlamak anlamına gelebilir. Bu aksama ile normallik duygusu sürdürmek anahtardır.

En önemli çalışmanıza odaklanın

Yoğun çalışma zamanı değil. İşçiler enerjilerini en öncelikli konulara ayırmalıdır.

Evden çalışırken, çalışanlar genellikle üretkenlik görünümünü yansıtmaya mecbur hissederler, ancak bu onları daha önemli yerine daha acil olan görevler üzerinde çalışmaya yönlendirebilir - araştırmanın önerdiği bir eğilim, uzun vadede, fayda sağlasa bile olumsuzdur kısa vadede verimlilik. Çalışanlar, özellikle aile ve iş görevlerini dengelediklerinde artan iş yükleriyle karşılaşanlar, önemli işlere öncelik vermeye dikkat etmelidir.

Her zaman, en önemli görevlerinizde bile çalışmak cevap değildir. Bazı tahminlere göre, ortalama bilgi çalışanı her gün ortalama üç saat üretken ve bu saatlerde kesinti veya çoklu görev yapılmamalıdır. Covid-19'dan önce bile, çalışanlar temel çalışma görevlerine odaklanmak için üç sürekli saat ayırmakta zorlandılar. İş ve aile sınırları kaldırıldığında, çalışanların zamanı hiç bu kadar parçalı olmamıştı.

Her zaman “açık” hisseden çalışanlar, evden çalışırken her zamanki gibi ofise gittiklerinden daha fazla yanma riski altındadır. Uzun vadede, bunu yapmak için birkaç dakikamız olduğunda işte sıkışma ve e-posta yanıtları vermeye çalışmak - şekerleme zamanı sırasında, hafta sonu veya akşam bir filmi duraklatarak - sadece üretken değil, aynı zamanda bizim için de zararlı iyi varlık. Çalışma dışı zaman ve zihinsel alan yaratmak için hepimizin yeni yollar bulması ve başkalarının da aynı şeyi yapmasına yardımcı olmamız gerekiyor.

Bunlar, çalışanların işleri ve kişisel yaşamları arasındaki sınırları korumalarına ve böylece uzun vadede tükenmişlikten kaçınmalarına yardımcı olabilecek birkaç tavsiyedir. Çalışanlar, bu öngörülemeyen zamanlarda koşullarının kendileri için nasıl çalışacağını deneme esnekliğine ihtiyaç duyacaktır.

Kaynak: Harvard Business Review

 

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.