Gönderi tarihi: 5 Ekim , 2006 18 yıl Türk okulları, Türkiye sevgisini dünyaya taşıyor İstanbul Üniversitesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Toktamış Ateş, birçok ülkede eğitime katkı sağlayan Türk okullarının, Dışişleri’nin yapamadığı kadar ülkemizi tanıttığını, Türkiye ve Türkçe sevgisini bu ülkelere taşıdığını ifade etti. Bir gazetede çıkan röportajında Türk okulları ile ilgili sözlerinin hatalı nakledildiğini belirten Prof. Ateş, “Bu okullarla ilgili yayınlanan bir kitabın (Barış Köprüleri) editörlüğünü yapmış birisi olarak, bu eğitim kurumlarını bir tür CIA uzantısı olarak değerlendirmem mümkün değil.” dedi. Kendi ağzından verilen “Bu okulların doğrudan doğruya Amerikan sermayesi ve gücü etkisiyle yapıldığını düşünüyorum.” şeklindeki sözleri söylemesinin mümkün olmadığını belirten Ateş, “Anadolu insanının büyük fedakârlıkları olduğunu biliyorum. Bir ülkedeki bir okulun finansmanını, Anadolu’dan bir kentin üstlendiğini görüyoruz.” diye konuştu. Uçağa binemediği için okulları gezemediğini anlatan Ateş, şöyle devam etti: “Türkçe Olimpiyatı töreninde de söylemiştim. Bu okullar, Türkiye’nin diplomatlarının yapamadığı propagandayı yapan, Türkiye ve Türkçe sevgisini bu ülkelere götüren kurumlardır. Bu okullarda okuyan çocukların bulundukları ülkelerin seçkin ailelerin çocukları olduğunu da düşünürsek, bir süre sonra bu ülkelerde Türkiye ve Türkçeye aşina ve sevgi duyan bir kuşağın iktidara geleceğini düşünebiliriz. Bunun önemini lafla ifade etmek çok zor.” Ateş, okulların açılmasını teşvik eden Fethullah Gülen’le ilgili olarak ise şunları söyledi: “Röportajın kendisini üzdüğünü öğrendim. Zaten çok sıkıntıları olduğunu bildiğim dönemde üzülmesine neden olmak beni üzdü. Bir hatadan kaynaklanan bu durumun unutulup gitmesini dilerim.” Bazı yerlerdeki okullardan ABD yönetiminin memnuniyet duyduğunu düşünen Ateş, “Buradaki kastım Amerika’nın bu okulları kurdurması değil, kendisinin giremediği bazı yerlerde bu okulların bulunmasından memnuniyet duymasıdır.” ifadelerini kullandı. İstanbul, Zaman -------------------------------------- Ağzına sağlık , işte gerçek bir aydınımız NASILDA KONUŞUYOR CESURCA DOĞRULARI
Gönderi tarihi: 13 Kasım , 2006 18 yıl Faaliyet gösterdikleri ülkelerde sayısız başarılara imza atan Türk okulları Japonya'da da yayılıyor. Japonya'daki Türk müteşebbislerin kurdukları Horizon Vakfı'nın 2003 yılında eğitime açtığı Horizon Japan International School'un ikinci şubesi, cumartesi günü düzenlenen bir törenle açıldı. Japonya'daki Türk müteşebbisler tarafından ilki 2003'te kurulan Türk okullarının ikincisi, geçtiğimiz cumartesi günü eğitim hayatına başladı. Türk kolejinin açılışını yapan Tokyo Büyükelçisi Solmaz Ünaydın, bir süre öğrencilerle sohbet etti. Eğitim hayatına 2003 yılında üç katlı bir binayla başlayan Horizon Japan International School'un yeni kampüsü de Japonya'nın yüksek standartlarına tam uygunluğu, öğrenci gelişimini öne alan tasarımı ve tüm tefrişatının Türkiye'den getirilmesi yönleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Okul ayrıca, Yokohama'nın da içinde bulunduğu Kanagawa eyaleti tarafından resmen tanınan üç uluslararası okul arasında bulunuyor. Okulun, cumartesi günü yapılan açılış töreninde, ilk kampüsün açılışına da destek veren Japonya Büyükelçisi Solmaz Ünaydın, Horizon Vakfı mütevelli heyeti, Ankaralı işadamları, Japon ve uluslararası çevreden seçkin ziyaretçiler ve veliler hazır bulundu. Horizon Vakfı Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Arslan, açılıştaki konuşmasında, yeni kampüsün, okulun 3 yıl gibi kısa bir sürede gösterdiği başarının göstergelerinden biri olduğunu ifade etti. Okulun açılış gayesini "evrensel barışa katkıda bulunacak donanımlı gençler yetiştirmek" olarak özetleyen Arslan, çalışmalarının artarak devam edeceğini de sözlerine ekledi. Arslan'ın ardından söz alan Okul Aile Birliği Başkanı Bayan Ishida ve Büyükelçi Ünaydın da okulun başarılarının kendilerini gururlandırdığını ve vakfın çalışmalarının destekleyicisi olduklarını söyledi. Davetlilerin konuşmalarının ardından Türk koleji öğrencileri, Japonca, İngilizce ve Türkçe yaptıkları koro gösterisi sergiledi. Programın sonunda konuklara Türk mutfağından örnekler ikram edilirken Japon konuklar yemekleri çok beğendiklerini söyledi. Selçuk Başak, Tokyo - zaman
Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 18 yıl zamanmı rahmetli ecevitin bile desteklediği okullardan varmı başka bildigin. sol kesimden? Kıta Kıta, Ülke Ülke Gülen"in Üniversite, Kolej ve Eğitim Merkezleri: K. Amerika Kanada: Dil kursları. ABD: 5 Özel okul, 50"nin üzerinde kültür merkezi. Meksika: 1 okul ve kültür merkezi. G. Amerika Kolombiya: 1 kültür merkezi. Bolivya: 1 kültür merkezi. Şili: 1 kültür merkezi. Arjantin: 1 kültür merkezi. Brezilya: 1 kültür merkezi. Avrupa Azerbaycan: 12 okul. Gürcistan: 3 okul. Rusya Federasyonu: 6 okul. Ukrayna: 2 okul. Moldova: 2 okul. Litvanya: 1 kültür merkezi. Letonya: 1 kültür merkezi. Estonya: 1 kültür merkezi. Romanya: 4 okul. Bulgaristan: 3 okul. Makedonya: 4 okul. Arnavutluk: 4 okul. Bosna-Hersek: 2 okul. Macaristan: 1 dil okulu, 1 kültür merkezi. Slovakya: 1 kültür merkezi. Çek Cumhuriyeti: 1 kültür merkezi. Polonya: 1 kültür merkezi. Almanya: 3 okul, dil okulları ve kültür merkezleri. Avusturya: 1 dil okulu. Italya: 1 kültür merkezi. Isviçre: Öğrenci yurdu ve kültür merkezi. Hollanda: Öğrenci yurdu ve kültür merkezi. Belçika: Öğrenci yurdu, dil okulu ve kültür merkezi. Fransa: Kültür merkezi ve dil kursu. Danimarka: Dil kursu ve kültür merkezi. Beyaz Rusya: 1 dil okulu. Norveç: Dil kursu ve kültür merkezi. Isveç: Dil kursu ve kültür merkezi. Finlandiya: 1 kolej, dil kursu ve kültür merkezi. Ingiltere: Öğrenci yurdu, dil okulu, kültür merkezi. Portekiz: 1 kültür merkezi. Ispanya: Kültür merkezi ve dil kursu. Afrika Fas: 4 okul. Cezayir: Dil okulu. Mısır: Dil okulu ve öğrenci evleri. Moritanya: 1 okul. Mali: 1 okul. Nijer: 1 okul. Çad: 1 okul. Sudan: 2 okul. Etiyopya: 1 okul. Senegal: 1 okul. Gambiya: 1 okul. Gine Bissau: 1 okul. Gine: 1 okul. Burkina Faso: 1 okul. Gana: 1 okul. Togo: 1 okul. Nijerya: 4 okul, kültür merkezi. Kamerun: 1 okul. Orta Asya Cumhuriyeti: 1 okul. Kongo: 1 okul. Uganda: 1 okul. Kenya: 4 okul. Tanzanya: Eğitim kompleksi. (Dispanserleri, spor salonları olan kompleks ilköğretim okulu ve liseyi kapsıyor.) Malavi: 1 okul. Mozambik: 1 okul. Madagaskar: 1 okul, 1 kültür merkezi. Güney Afrika: 4 okul. Asya Kazakistan: 29 okul. Tacikistan: 13 okul. Kırgızistan: 12 okul. Türkmenistan: 20 okul. Özbekistan: 1 okul. Afganistan: 4 okul. Pakistan: 6 okul, 1 kültür merkezi. Hindistan: 3 okul, 1 dil kursu. Nepal: 1 okul. Bangladeş: 4 okul. Moğolistan: 4 okul. Japonya: 1 okul, 5 dil okulu, kültür merkezleri. şimdi 2 oldu Güney Kore: 1 kültür merkezi. Malezya: 1 okul. Vietnam: 1 okul. Kamboçya: 2 okul. Burma: 2 okul. Tayland: 3 okul. Irak: 4 kolej. Israil: Kültür merkezi. Yemen: 1 okul. Okyanusya Avustralya: 7 okul. Endonezya: 4 okul. Filipinler: 4 okul.
Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 18 yıl Okulun, cumartesi günü yapılan açılış töreninde, ilk kampüsün açılışına da destek veren Japonya Büyükelçisi Solmaz Ünaydın, Horizon Vakfı mütevelli heyeti, Ankaralı işadamları, Japon ve uluslararası çevreden seçkin ziyaretçiler ve veliler hazır bulundu. Eğitim hayatına 2003 yılında üç katlı bir binayla başlayan Horizon Japan International School'un yeni kampüsü de Japonya'nın yüksek standartlarına tam uygunluğu, öğrenci gelişimini öne alan tasarımı ve tüm tefrişatının Türkiye'den getirilmesi yönleriyle dikkatleri üzerine çekiyor. Okul ayrıca, Yokohama'nın da içinde bulunduğu Kanagawa eyaleti tarafından resmen tanınan üç uluslararası okul arasında bulunuyor.
Gönderi tarihi: 14 Kasım , 2006 18 yıl zamanmı Türkce olsun diye calıştım ama illaki baska kaynak istiyorsanda bakabilirsin. http://www.horizon.ac.jp/whatsnew/newbuilding.html
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Hesabınız varsa, hesabınızla gönderi paylaşmak için ŞİMDİ OTURUM AÇIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.