Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 bir mum tamamen erıdıgınde kalan kısımlar biriktirilip yeni bir mum yapılabiliyor. beş mum dan bir mum elde edıldıgıne gore 25 mumdan kaç mum elde edilir? kolay gelsin Alıntı
Φ KaLdeRa Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 25 mumdan 5 mum, o 5 mumdan da 1 mum daha olursa 6 mum. çok basit bi cevap oldu ama başka bişey gelmedi aklıma Alıntı
Φ kahin Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 bumları yaktığını söylemiyorsun cevap 25 oluyor o zaman diğer şekildeyse 6.20 olabileceğini düşünüyorum. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 bir mum tamamen erıdıgınde kalan kısımlar biriktirilip yeni bir mum yapılabiliyor. beş mum dan bir mum elde edıldıgıne gore 25 mumdan kaç mum elde edilir? kolay gelsin cevaplar yanlış arkadaşlar Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 bence 31 mum elde ediliyor... birinci 5 mum + 1 mum ikinci 5 mum + 1 mum daha üçüncü 5mum + 1 mum daha dördüncü 5 mum + 1 mum daha beşinci 5 mum + 1 mum daha yani 25 + 5 mum... yani ekstradan bir mum daha elde ederiz toplam 31 mum elde edilmiş olur. kalan mumları degil de elde edilen mumları sorduguna gore bence cevap 31 dir. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 bence 31 mum elde ediliyor... birinci 5 mum + 1 mum ikinci 5 mum + 1 mum daha üçüncü 5mum + 1 mum daha dördüncü 5 mum + 1 mum daha beşinci 5 mum + 1 mum daha yani 25 + 5 mum... yani ekstradan bir mum daha elde ederiz toplam 31 mum elde edilmiş olur. kalan mumları degil de elde edilen mumları sorduguna gore bence cevap 31 dir. diyecek birşey bulamıyor,seni tebrik ediyorum Alıntı
Φ gloria Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 diyecek birşey bulamıyor,seni tebrik ediyorum teşekkür ederim Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 2 Ekim , 2006 Bence mantıklı olanı aslında sadece 1 mumdur.Zira elde etmek için önce varolanı yakmamız gerek değil mi?O zaman 25 mumu yakar 5 mum elde ederiz,o 5 mumu yakar 1 mum elde edriz.Elde kalan ve elde edilen mum 1 tane olur.. Alıntı
Φ bodrumlu Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Yazar Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Bence mantıklı olanı aslında sadece 1 mumdur.Zira elde etmek için önce varolanı yakmamız gerek değil mi?O zaman 25 mumu yakar 5 mum elde ederiz,o 5 mumu yakar 1 mum elde edriz.Elde kalan ve elde edilen mum 1 tane olur.. doğru diyorsunda senin kurduğun mantığa göre söylüyorum,25ten- 5mum,-(elde edilen5tende 1 mum olur.) buda 6 mum eder.elde kalan mum'u sorsaydım 1 edecekti.elde ettiklerimiz soruluyor. ister yakalım ister atalım.yada kullandıklarımız da diyebiliriz.umarım açıklayıcı olmuştur. zaten gloria'nın da tebrik edilme sebebi bunu yakalamasından kaynaklanıyor Alıntı
Misafir taurusmutis Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Gönderi tarihi: 3 Ekim , 2006 Ok..Soru senin.. Alıntı
Önerilen İletiler
Katılın Görüşlerinizi Paylaşın
Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.