Zıplanacak içerik
  • Üye Ol

Gelecekte Milyoner Olacakların 20'li Yıllarında Yaptığı 19 Şey


Önerilen İletiler

  • Admin

Gelecekte Milyoner Olacakların 20'li Yıllarında Yaptığı 19 Şey

Ne kadar başlarsanız başlayın, 20'li yaşlarınızda bu alışkanlıkları benimserseniz 30'larınızda çok daha zengin olacaksınız.

GettyImages-114996129_171291.jpg

Zengin mi büyüdün? Değilse, bir gün zengin ve başarılı olacağınız fikri zaman zaman neredeyse saçma görünebilir. Diyelim ki aileniz çok çalışan iyi insanlardı. Daha önce hiç bu kadar finansal başarı görmediyse, bunu yapabileceğinize neden inanmalısınız?

Gerçek şu ki, çok az ile başlasanız bile, hayatınızda ve kariyerinizde erken yapabileceğiniz - çoğunlukla 20'li yaşlarınızda - daha çok zengin olmanızı sağlayacak şeyler var belki de milyonlarca değerinde.

Son birkaç yıl içinde, ilk önce Akıllı Girişimci kitabım, daha sonra Inc.com ve başka yerler için bir sürü süper varlıklı insanla röportaj yaptım. Deneyimlerini kaynatın ve daha önce hayatlarında yaptıkları ortak şeyler var.

İşte topladığım en iyi 20 tavsiye - 30 yaşındaki kendi kendine yapılan milyonerlerin 20'li yaşlarında benimsediği alışkanlıklar ve uygulamalar.

1. Birden çok gelir kaynağı geliştirirler.

Neredeyse hiç kimse sadece başkası için çalışarak büyük bir servet kazanamaz. Aslında, tipik milyonerler en az yedi farklı gelir kaynağına sahiptir ve bunları 20'li yaşlarında almaya başlarlar. Dolayısıyla, tam zamanlı bir işiniz olsa bile, sonuçta işvereninizden değil, gelirinizden sorumlu olduğunuz tutumunu geliştirmek çok önemlidir.

2. Harekete geçerler (ve bazen başarısız olurlar).

Çoğu insan konuşur, konuşur, konuşur, konuşur ve asla hiçbir şey yapmaz. Onlardan biri olma. Birçok şeyi deneyin. Davranmak. Ve bir sonuç olarak, başarısızlıktan endişe etmeyin. (Sürpriz: Birçok kez başarısız olacaksın.) Gülünç ahlaksız veya yasadışı bir şey yapmadığınız sürece kimse başarısızlıklarınızı hatırlamayacak.

3. Zamanlarının olduğundan emin olurlar.

Yaşlı varlıklı insanlardan sürekli duyacağınız bir şey: Her zaman daha fazla para kazanabilirsiniz, ancak daha fazla zaman kazanamazsınız. Genç bir kişi olarak, zamanınızı sizin için önemli olan ve değer yaratan şeyler yaparak geçirin. Başkalarının kısa süreli dramalarına harcamayın ve kesinlikle size değer vermeyen bir işveren için köle etmeyin.

4. Onlar ağlarını oluştururlar ve çokça kullanılar. (Ve her iki şekilde de yapıyorlar.)

Ağ oluşturma nedir ancak "yeni insanlarla tanışmak" için jargon. Ancak ağınız bir banka gibidir; para çekmeden önce para yatırmanız gerekir. Bu yüzden kendinize "ağa bağlanmanıza" izin verdiğinizden emin olun. Daha yeni başlasanız bile, zaten başkalarının sizinle tanışmak istediği bir konumda olmanız ihtimali vardır.

5. Stratejik düşünüyorlar.

Bu gerçekten de zengin insanların genellikle hedeflerinin ne olduğuna karar vermeyi öğrendiklerini söylemenin süslü bir yoludur, daha sonra bunu gerçekleştirmek için her yıl, her hafta ve hatta her gün ne yapmaları gerektiğini anlamak için geriye doğru çalışın. Sonra ilerlemelerini takip ediyorlar.

6. Makul görünenden daha yüksek ateş ederler (Amaç).

Her şey eşit olduğunda, 20 milyon dolar kazanmayı hedeflemek ve hedefinizin sadece yüzde 10'una ulaşmak, 1 milyon dolar kazanmayı ve başarmaktan daha iyidir. Çünkü işte bir ipucu: Hedefinizi ne kadar yükseğe koyarsanız ayarlayın, bir kez başardığınızda, muhtemelen yine de daha yüksek bir hedef almanız gerektiğini düşüneceksiniz.

7. Satmayı öğrenirler.

Her zaman başkalarına sunduğunuz şeylerin hayatlarını nasıl daha iyi hale getirebileceğini göstermek için istekli olun. İster iş için widget satıyor olun ister sevginizin nesnesini sizinle buluşmaya ikna etmeye çalışın, bu gerçek satıştır. İyi bir satışçı olmayı öğrenin; bu aynı zamanda etik bir satış elemanı olmak demektir.

8. İyi arkadaş ve meslektaş olmaya çalışırlar.

Bu sizi şaşırtıyor mu? Olmamalı. İtibarınız en değerli varlıklarınızdan biridir. İnsanları "Oh, o harika! Onunla (ya da onun için) çalışmak isterim diye düşünen türden biri olmak istiyorsun. Yani arkadaşların sana ihtiyacı olduğunda orada olan kız ya da insanların güvenebileceklerini bildikleri adam ol. Arkadaşlarınız hatırlayacak ve başkalarına anlatacaklar.

9. Yatırım yaparlar.

401 (k) 'lere katkıda bulunmanın ötesinde, gelecekteki milyonerler de biraz daha agresif yatırım yapmayı öğreniyorlar. Gençken, yaşlandığınız zamandan daha fazla risk alabilirsiniz (belki de o zaman çocuklarınız ve bir ipotekiniz olur). Şimdi yatırım yapacak çok şeyiniz olmasa bile, bunu sadece küçük bir ölçekte yapmak, sadece konforu geliştirmek ve bir alışkanlık haline getirmek için bile akıllıca.

10. Harcamalarını her zaman gözden geçirir ve kontrol ederler.

Bir cheapskate olmak veya hayatın sunduğu tüm eğlence ve macerayı kaçırmak zorunda değilsiniz (aslında, aşağıdaki No. 18'e bakın). Ama bu konuda akıllı olmak istiyorsun. Elbette, bir patlama yapın - paranızın nereye gittiğini izleyin, takip edin, kasten harcayın ve her zaman mümkün olan en iyi teklifi almaya çalışın. Konuşan ...

11. Pazarlık / Müzakere Etmeyi Öğrenirler.

Hayattaki hemen hemen her şey pazarlık edilebilir. En zengin ve en başarılı insanlar, herhangi bir müzakerenin anahtarlarının üç yönlü olduğunu biliyorlar: İlk olarak, diğer tarafın gerçekten ne istediğini anlayın. Ardından, diğer tarafı istediklerine yaklaştıracak şekilde istediğiniz şeyi nasıl elde edeceğinizi öğrenin. Ama sonunda, işe yaramazsa uzaklaşmaya istekli ol.

12. Mentor / Öğretici / Öğretmen Bulurlar.

Dünya ile ilgili harika bir şey, ne yapmak istediğinize bakılmaksızın, dışarıdaki birinin muhtemelen zaten yapmasıdır - veya en azından bir kısmı. Kim olduklarını ve oraya nasıl ulaştıklarını bulabilirseniz, bu inanılmaz bir avantaj. Size tavsiyelerde bulunabilmeniz ve belki de kendinizde de biraz görmeniz daha büyük bir avantajdır.

13. Eğitime yatırım yaparlar.

Bunu yanlış anlamayın: a) finansal anlamda mantıklı olduğundan eminseniz ve b) derecenizin sizi hazırladığı kariyere devam etmek istediğinizden eminseniz, binlerce derece ileri bir dereceye ulaşmak için borç almanız anlamına gelmez. Bunun yerine, sadece yaşam boyu öğrenen olmak ve eğitiminiz için gerekenden daha fazlasını ödememek anlamına gelir.

14. Kölelik olmayı reddederler.

20'li yaşlarındaki birçok insan, yapmamaları gereken şeylere çabucak başvuruyor. Başkalarının "iyi" bir kariyerin ne olduğu veya iyi bir ilişkinin nasıl göründüğü ya da zamanlarını nasıl geçirmeleri gerektiği konusunda fikirlerini kabul ederler. Tüm önerileri kuşkuyla dinleyin (bu sütun dahil!) Ve kendi hedeflerinizi belirleme ve onlara ulaşma özgürlüğünü kucaklayın.

15. Daha fazlasını yapmak için gönüllü olurlar.

Gönüllü olun, ancak bunu üç şey göz önünde bulundurarak yapın: İlk olarak, iyi hissettiğiniz şeyleri yapmaya gönüllü olun. İkincisi, öğrenme deneyimleri olacak şeyler yapmaya gönüllü olun. Üçüncüsü, sizi birinin enayi yapan bir şekilde gönüllü olmayın. Örnek: Beceri setinize katkıda bulunmayacak, değerinizi yükseltmeyecek veya takdir edilmeyecek şeyler yapmak için işte gönüllü olmayın.

16. Canları Çıkana Kadar Çalışırlar.

Hayatta gerçekten iyi bir şey gelmez ve kendi kendine yapılan multi milyonerler, başarılarının çok fazla sıkı çalışma gerektirdiğini size hevesle söyleyecektir. Ancak bunu kolaylaştıran bir sır vardır, bu da sıkı çalışmanın angarya demek değildir. Gerçekten zevk aldığınız ve değer verdiğiniz şeylerde çok çalışarak geçirirseniz hayat çok daha eğlencelidir. Bu yüzden akıllıca seçin.

17. Girişimciliği Daima Özendirirler.

Kendi kendine yapılan multi milyonerlerin çoğu girişimcidir, bu yüzden girişimci olmak hakkında biraz bilgi sahibi olmak akıllıdır. İş liderliği ve girişimci finansı hakkında kesin, ama en önemlisi hakkında bilgi edinin: Bir girişimci gibi düşünmeyi öğrenin. Harvard Business School kelimesinin tanımının değiştirilmiş bir versiyonuna geri dönüyorum: mevcut kaynaklarınızın ne kadar sınırlı olduğuna bakılmaksızın amansız fırsat arayışı.

18. Eğlenirler ve Maceracıdırlar.

Zenginlik ve başarı arayışının büyümek ve hayattan zevk almak için diğer fırsatları engellemesine izin vermeyin. Seyahat edin, yazın, müzik çalın, uçaklardan atlayın - gelecek yıllarda konuşacağınız şeyleri yapın. Ayrıca beyninizi dinlendirip başka bir şey yaptığınızda en iyi fikirlerden bazılarını elde ettiğinizi ve en zorlu sorunlarınızı çözdüğünüzü göreceksiniz.

19. Öncelikle Her Şeyi Yapabileceklerine İnanırlar.

Bir bakıma, bu listedeki ilk öğe olmalıdır. Tabii ki, her kuralın istisnaları vardır. Ancak 30'larınızda zengin olmayı başaramazsanız, en büyük neden ya 20'li yaşlarınızdayken yapabileceğinize inanmamanız ya da yeterince kötü istememeniz olacaktır. Üstesinden gelme zamanı şimdi.

Yoruma sekme
Diğer sitelerde paylaş

Katılın Görüşlerinizi Paylaşın

Şu anda misafir olarak gönderiyorsunuz. Eğer ÜYE iseniz, ileti gönderebilmek için HEMEN GİRİŞ YAPIN.
Eğer üye değilseniz hemen KAYIT OLUN.
Not: İletiniz gönderilmeden önce bir Moderatör kontrolünden geçirilecektir.

Misafir
Maalesef göndermek istediğiniz içerik izin vermediğimiz terimler içeriyor. Aşağıda belirginleştirdiğimiz terimleri lütfen tekrar düzenleyerek gönderiniz.
Bu başlığa cevap yaz

×   Zengin metin olarak yapıştırıldı..   Onun yerine sade metin olarak yapıştır

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Önceki içeriğiniz geri getirildi..   Editörü temizle

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

×
×
  • Yeni Oluştur...

Önemli Bilgiler

Bu siteyi kullanmaya başladığınız anda kuralları kabul ediyorsunuz Kullanım Koşulu.